- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
Obolony
senior tag
Tényleg nem akarok kötekedni, de mi lenne ha olvasnál mielőtt irsz???
Adok hozzá egy 10ezres hoya UV szűrőt, ami az első pillanattól rajta van.
De nem kötelező megvenni, főleg nem leszólni, pláne úgy ha nem is
olvas az ember. Amúgy meg nem gyárihibás, mert akkor már rég vissza
vittem volna, hanem ez ilyen ennyi pénzért!
Esetleg más amibe belekötnél??? -
Pompi
nagyúr
Nálam sokáig volt ilyen Sigma 70-200 EX 2.8 EX.
A tapasztalatom az vele, hogy 2.8-on elég szar képe van, ráadásul iszonyat nagy CA-kat képes produkálni az obi. Minimum 4-ig le kell rekeszelni hogy jó képe legyen, de akkor meg minek? Szerintem ennél még a 70-200 f4 is jobb vétel, annak jó képe van már 4-es rekesznél is jó képe van és nem olyan dög nehéz, ja és lényegesen gyorsabban fókuszál.
De szvsz már írtam erről a topicban[link]
Tesztképeim is vannak [link] -
pitman
őstag
Előre megjegyzem, hogy nem saját vélemény, csak amit a netről a nézelődés közben sikerült összeszedni: bizonyos tesztekben tényleg nagyon dicsérik, viszont azok, akik kipróbálták mindkettőt korántsem azt a véleményt képviselik, gyengébb a Sigma főleg, ha nincs lerekeszelve. Ekkor pedig pont a lényeg vész el, a nyagyobb fényerő lehetősége... vagy a képminőség, a fotós választása szerint.
-
Pompi
nagyúr
Szerintem a srácok itt a Canon 1.4-ről beszélnek.
Amúgy 1 képet megnézve nem nagyon lehet messzmenő következtetéseket levonni szvsz, számtalan oka lehet a konverteren kívül ami miatt az a kép olyan lett amilyen...
Itt is leírom azért:
Az én 1.4x-em pedig egy Kenko PRO 1.4x
Én a 70-200 F4 L-hez használom. Amikor vettem rengeteg képet megnéztem, találtam jópár összehasonlítást is a Canon 1.4-hez képest és mivel elég jókat írtak róla és a képek is meggyőzőek voltak úgy döntöttem, hogy nem éri meg a 2x árat nekem a Canon. Én azóta is meg vagyok vele elégedve.
Itt egy tesztábra részlet amit a 70-200-zal lőttem TC-vel és anélkül, a záridő ugyanaz maradt ezért a második kép sötétebb, de nem is ez a lényeg, szerintem élességben nem sok változást látok. [link]
[Szerkesztve] -
sszever
őstag
Azért nem lehet ám minden obira használni...
Canon az alábiakra ajánlja:
EF 135 F2 L USM
EF 180 F3,5 L Macro USM, majd jönnek a fix L-ek 200-400 if, a 400-as DO IS, 5,6L, majd a 600-as és 1200 mm-es obijuk.
Zoom-osból pedig 70-200 F2,8 L, F4 L, és a 100-400 F4,5-5,6 L IS
Gondolom nem véletlenül adták meg melyik obikra használható. -
DVD_2_U
senior tag
Nem ''csak'' ezzel van a baj... a gyengébb felépitmény, a fokuszáláskor méretet változtató (igy jóval sérülékenyebb) objektiv, és a nagyon nehézkes MF (ugykell fokuszálni, mint a kitobinál) ... és mégegyszer: gradient szürök, cir.polár ... felejtös
Ja, és tényleg nem ugyanaz a közgyürü mint az extender... Extension tube nem egyenlö az Extender-rel -
d-boy
senior tag
Valaki magyarázza már el nekem mi a különbség az usm és a micro usm között...
Ekkora parasztvakítás lenne, ennyivel rosszabb? Lassabb? hangosabb? Mi a különbség, hogy ennyire tartózkodtok tőle?
Szeretném tisztán látni, nehogy én is valami ilyen csapdába kerüljek a tudatlanságom miatt. -
d-boy
senior tag
Nézegettem a pbase.com-on a 70-200 f4L-es obival készült képeket...
Szerintem ezt nem kell magyarázni, nagyon szép képe van, kapartam az állam a padlóról.
Pedig még nem is láttam még 3mFt-os Leica obival készült képeket
Ha nekem lesz pénzem egy ilyen obi biztos bekerül a felszerelésbe. Azt a +100 gyujtótávolságot meg egy közgyűrűvel lehet orvosolni, vagy rosszul tudom? -
zsiga667
addikt
Hogy mit csinál a HSC?
Lenyomja a Canonos sport- és állatfotósokat.
A Canonos koma rárakja az 1,3-as szorzójú riportervázára a 600-as obit, így jár 8MP-nél, f4-nél, 8,5fps-nél, 780mm-nél és 2,5 millánál (csak obi).
A Nikonos srác előszedi a D2X-et, ráteszi a 400-as teléjét, belövi a HSC-t, így lesz ~7MP-e, 2,8-as fényereje, 8fps-e, 800mm-e, és marad a zsebében egy kis lóvé is az obi miatt. Főleg ha azt vesszük hogy a Canonosnak is meg kell vennie a 400/2,8-at ha minden helyzetben ugyanolyan jól használható szettet akar mint a Nikonos kolléga cucca.
Röviden ennyit tud a HSC.(Tudom, kicsit marketingszagúra sikerült, de azért a lényeg benne van.
-
bitfarkas
őstag
Ezt már tuti nem gyártják a 70-210 f:2,8 APO EX elődje, amiről itt találsz értékelést:[link]
Ez analóg vázra fejlesztett obi, kérdés mennyire van megkímélve. A digi érzékelőn tuti jó képet ad, (itt a beesési szöggel sem lehet olyan nagy gond), kérdés, hogy a digi vázon hogy működik az AF-je. Csak képernyőn visszanézett próbák után javallott belevágni. Az APO egyébként az alacsony szórású üvegből készült obik jelzése, (special low-dispersion) a CA csökkentése érdekében alkalmazzák. -
Pompi
nagyúr
Megmondom őszintén, hogy ezek az új szériás vakuk még nem voltak a közelemben. Szerintem legtöbbször elég a 40 körüli kulcssám is, és legtöbbször úgyis automatában használja az ember, így több szempontból előnyösebb lehet a 430, mert kisebb, gyorsabb, tovább bírják az elemek.
Én pont ezek miatt jobban szeretem a 420-asomat, mint az 550-emet, igaz ez utóbbit még nem volt időm nagyon tanulmányozni és megnézni, hogy manuálban miket is tud, de nem is nagyon hiszem, hogy manuálban sokat használnám ha tudnám mit hogyan akkor se. -
Pompi
nagyúr
Itt mondjuk:
Bővebben: link
Recycling Time
Approx. 0.1 to 6 seconds, with fresh AA-size alkaline batteries -
Pompi
nagyúr
Pár ötlet:
Erva (itt szerintem 100%, hogy van)
RingFOTO
Bővebben: link -
Maksifül
senior tag
Ez most nagyon fájt...
31-én vettem a gépem, és akkor még sehol nem lehetett hozzájutni a kit-es géphez 202.000 alatt. Már úgy értem, hivatalosan...
Elszomorodtam, mert jóformán bagóért juthattam volna a kit-obihoz, így viszont csak vázat vettem.
Mennyiért lehet hozzájutni egy kit-obihoz? Van olyan, aki nem használja a sajátját? -
csiga997
őstag
Sok okos elhangzott a halszem objektívekről, csak imho a lényeg nem: ezekben az objektívekben a gömbi eltérés nincs kikorrigálva, azaz csak az objektív felezővonalával párhuzamos egyenesek lesznek a képen egyenesek, a többi helyen a párhuzamosak a kép széle felé összetartanak. Ebből adódik, hogy egy ugyanazon gyújtótávú 'normál' (korrigált) nagylátószögű objektívhoz képest is jelentősen nagyobb a látószög. (ált. >180 fok)
A circular fisheye amúgy eredendően műszaki/tudományos fényképezésben használható, pl. meteorológiai megfigyeléseknél, aholis a függőlegesen felfele álló objektívvel a teljes égbolt egyetlen képkockára lefényképezhető. Ezen túl amatőr gyakorlatban nincs sok haszna, mivel igen kevés esetben nyújt olyan pluszt, ami miatt megérné a beszerzését. Általában elmondható, hogy egy 100 képből álló diasorozatban ha háromnál több halszemmel készített kép van, akkor az többnyire tönkreteszi az egész előadást és a nézők már a második ilyen képnél ásítani kezdenek. -
csiga997
őstag
Erre könnyű rájönni: olyan objektívet kell készíteni, ami szélesebb, mint amilyen hosszú.
Persze, lehet az ilyen objektíveken hüledezni meg minden, de azért azt látni kell, hogy az alkalmazási területük igen szűk. (Sőt, egy ilyen TV Nikkornak mára a gyakorlati haszna nulla.) -
zsiga667
addikt
Olvasd el ezt Bővebben: link és rájössz.
-
lesaux
veterán
Itt van két kép a Sigma 8mm f/4.0 EX Circular Fish-Eye-jal.
Ezt látja a full-frame szenzor: Bővebben: link
Ezt meg látom én az 1,6-os croppal: Bővebben: link
Jó lesz ez nekem. -
lesaux
veterán
Hát nem gyönyörű?
zsiga667
addikt
Nem épp a 100-300-ra gondoltam, bár az se csúcskategória. De próbáld ki egy boltban, ha elégedett vagy a minőséggel akkor vedd meg. Én csak annyit mondok, hogy próbáltam 70-200/2,8 L IS obival az eredeti Canon 2x extendert, 1dMK2 vázon, és nem volt tökéletes a képminőség... (Persze nagyon jó képet csinált, de látszott a különbség.)
A mélységélesség talán a telekonverterrel kisebb, de nem jelentős a különbség. (Ha jól emléxem, erre nem nagyon figyeltem, az élesség érdekelt elsősorban.) -
steveetm
őstag
Ja igen, azt.
izé, sztem ha van elég fény, az autófókusz mindig megy, nem hiszem hogy ennyire megszopatna a canon, hogy ha már 5.6 nál kisebb a max, akkor soha, semmien fényviszony közöttt nincs autofókusz. Nekem ez nem logikusFőleg ha a tamron ezt ennyivel megoldotta
Üdv.: steveetm
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
steveetm
őstag
Nekem is rémlik vmi iesmi:
Üdv.: steveetm -
zsiga667
addikt
Remélem zsír lett. -
zsiga667
addikt
Már én is gondoltam rá, jó lenne, főleg ha be tudnánk fűzni MLacát is, nagyon meglesném azt a Sigma 50-500-at.
És ha már ez szóbajött, akár egy PH!-s közös fotóstúra is jó lenne, mert mégiscsak jobb többen menni fotózni, nem kell mindenkinek minden cuccot cipelni, több hely marad a söröknek. -
biggamer
veterán
Tudom, ahogy elkezdtem nézegeni, akkor gondoltam, hogy van aki nem profi, és annak nem kell keresgélni a külön csoportokat, most.
De ezeket az oldalakat emlékezetem szerint még nem láttam ebben a topicban, úgy hogy nem csináltam ezzel akkora bajt.
Szerintem.
Tudod bennem mindig az van, hogy segítsek önzetlenűl, nem számít, hogy mekkora meló van benne. Azzal is egy csomót tökörésztem, hogy ilyen alakban, ennyire áttekinthetően csináljam meg az obi jelöléseket, hogy az a későbbiekben mindenkinek segítséget nyújtson.
Talán azért is szeretnek itt az '' újoncok '' ( ezt abból gondolom, amikor örömmel köszönik meg a segítséget ), mert én nem hurrogom le őket, hanem mindent elmagyarázok töviről-hegyire, és nem hagyom benne őket a s..rban.
[Szerkesztve] -
biggamer
veterán
Ezeket eddig gyűjtögettem össze, csak nem magyarul van :
OBJEKTÍV JELÖLÉSEK
ASP (Aspherical Lens)
The aspherical lens complex allows freedom of design, improved performance, a reduced number of component lenses and a compact size.
APO (APO Lens)
In order to attain the highest quality images, the APO lens has been made using special low-dispersion (SLD) glass and is designed to minimize color aberration
OS (Optical Stabilizer) Function
This function utilizes a built-in mechanism that compensates for camera shake. It dramatically expands photographic possibilities by alleviating camera movement when shooting by hand held camera.
HSM (Hyper-Sonic Motor)
This lens uses a motor driven by ultrasonic waves to provide a quiet, highspeed AF.
RF (Rear Focus)
This lens is equipped with a system that moves the rear lens group for highspeed , silent focusing.
IF (Inner Focus)
To ensure stability in focusing, this lens moves the inner lens group or groups without changing the lens' physical length.
Conv (APO Teleconverter EX)
This lens can be used with the APO Teleconverter EX. It can increase the focal length and will interface with the camera's AE (automatic exposure) function.
EX (EX Lens)
The exterior of this lens is EX-finished to denote the superior build and optical quality, and to enhance its appearance.
DG (DG Lens)
These are large-aperture lenses with wide angles and short minimum focusing distances. With an abundance of peripheral illumination, they are ideal lenses for Digital SLR Cameras whilst retaining suitability for traditional 35mm SLRs.
DC (DC Lens)
These are special lenses designed so that the image circle matches the smaller size of the image sensor of most digital SLR cameras. Their specialized design gives these lenses the ideal properties for digital cameras, the compact and lightweight construction is an added bonus ! including compact and lightweight construction.
Mentsd el őket, remélem tudtam segíteni.
[Szerkesztve] -
fokukac
nagyúr
fotózni szeretnék! fű-fa-virágot, embert, családot, barátnőt, panorámát, várat, várost, utcát, házat, katedrálist...
(rossz turista vagyok)
tudom, hogy egy objektívvel nem lehet mindent megoldani... mindenesetre először valami nagylátószögű zoomoptikát szeretnék.
én konkrétan ezt néztem ki : Canon EF 17-40 L F4
jó drága... győzzetek meg, hogy ez kell nekem, mert olyan jó....
vagy várom az (esetleg olcsóbb) alternatívákat
de végül is lesz pénzem, ha egyszer hazajutok innen... -
csiga997
őstag
Nos, mivel a legfiatalabb m42 objektív is kb 20 éves, ezzel szemben a legöregebb AF fényképező se sokkal több ennél (F3AF - 1983 egészen pontosan), így a két halmaznak nincs közös metszete.
Ami a fénymérést illeti, mivel ezek a régi fajta objektívek nem rendelkeznek semmiféle elektromos csatlakozással így a megszokott fénymérést el lehet felejteni. A fényméréshez az objektívet kézzel le kell rekeszelni, de még így se feltétlenül 100%-os a dolog, kezdve azzal, hogy különböző vázakon különböző képpen kell ezt megtenni de egyes fénymérési módok sem biztos, hogy tökéletesen működnek (pl. spot.) etc etc...
A kényelmes TTL vakuzás is ugyanilyen felejtős. -
biggamer
veterán
Ezen a linken van, az 1.54 szerezővel készült még több kép. Ezeken egyáltalán nincs vígnettálás. Azért fontos eldöntenem, hogy melyik kell, mert minnél hamarabb szeretnék venni a gépemhez ilyen ketyerét. De egyre jobban hajlok egyébként erre, az 1.54-esre.
biggamer
veterán
Akkor szerinted ne vegyem meg a 2.2 szerezőt, vagy csak 1.54 szerezőt vegyek ? Annál mintha nem látszódna a vígnettálás. Mit csináljak ha kevés a 28-200 ?
Viszont feljebb belinkeltem próba képeket, és emlékezetem szerint az 5.6 blendénél nincs sötét sarok, csak a 8-asnál.
Így a mélységélesség bánja. -
micro
addikt
Itt: Bővebben: link lehet kapni 1280+Fá-ért.
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- BestBuy topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- Trollok komolyan
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest