- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
Landon
addikt
válasz
hackeeeee #4697 üzenetére
Igen, en is igy dontottem. Hiaba jo a 4k ennyit nem er vagy akkor kitolom 2x 1440p-re SW-t amivel gond van 1.5-on es meglatjuk hogy birja. Ez eleg furcsa hogy 1.5x kornyeken van csak baja de gondolom ennek a nativ felbontashoz lehet koze... 1440p-nel a 1.5-es scaling halasztja be. Bar nem lattam meg masba ilyet csak itt.
-
Landon
addikt
válasz
hackeeeee #4695 üzenetére
Koszi, ez megnyugtato! Azert paraztam be mert total olyan kepi hibakat produkalt mintha a gpu doglodne. Piros/kek/zold bevillanasok, pontozodas etc. De nem konzisztens modon es nem a terhelesnek megfeleloen ea furcsa modon csak bizonyos helyeken de visszagondolva lehet csak azert bizonyos helyeken mert akkor valtottam ablakot.
-
TTomax
félisten
válasz
hackeeeee #4657 üzenetére
Viszont a titanra a válogatott hibátlan gpuk mennek szinte mind megy stabilan 2100MHzet viz alatt.... persze ez csak amolyan kinek hosszabb a fallosza,mert oc2oc 5-8% van a két kártya között amit meg kb soha nem veszel észre.Szóval a "tudat" amit megfizetsz,hogy neked a teljes értékü hibátlan gpu van a kártyádon.
-
TTomax
félisten
válasz
hackeeeee #4622 üzenetére
Szerintem jó driver lett,mintha a teljesitményen is dobna de lehet ez csak a win updatenak köszönhetö,mert ott is érkezett egy ilyen:
KB4051963 (OS Build 16299.98)
-Addressed a performance regression when users run full-screen Microsoft DirectX 9 games and applications.
-
Devid_81
félisten
válasz
hackeeeee #4612 üzenetére
Arra a fekete alkoholos filc a megoldas
En ugy szoktam, csak elobb tesztelni kell, mert altalaban a fekete alkoholos filcek nagy resze fenyes fekete lesz femen hasznalva.
A gyari csavarfejek meg matt feketek.
De ehhez azert az is kell, hogy a csavar feje ne legyen szetbarmolva, mert azt aztan tok felesleges ujrakenni barmivel is. -
ucli
senior tag
válasz
hackeeeee #4549 üzenetére
Görgőt nyomj a kép fölött.
Tudom, nem egy nagy mozdulat, de ha rákattintok a képre és nem nyílik meg, akkor hagyom a fenébe.
Viszont telefonon nincs ilyen lehetőség (általában arról írok), ott pl hosszan kell nyomni a képet, megnyitni új lapon és kikeresni a megnyitott lapok között, ami nálam kissé hosszadalmas, mert van, hogy 60-70 oldal is megvan nyitva egyszerre. -
-
Ghoula
senior tag
válasz
hackeeeee #4502 üzenetére
Rászántam egy órát,mint utólag kiderült, totál feleslegesen, így ha valaki erre adná a fejét, töltse hasznosabban.
Superposition 8k
300W orig bios vs 353W evga 4520 vs 4543
fs ultra, itt döntse el mindenki, melyik teszt melyik biossal készült.
Ez valahova még be van drótozva, csak arra jó, hogy kiirják a programok, ugyanúgy TDP-zik, droppol, de legalább a TDP % hülyeségeket ír ki. Ebből forrasztás lesz.... -
Ghoula
senior tag
válasz
hackeeeee #4495 üzenetére
Voltage limit nincs,csak power, de érdekes,mert vsync mellett, ha kikapcsolom,akkor 100 helyett 110-120 fps, igaz ott még jobban throttlingol, tehát nem megy koppon a kártya. De ahogy olvastam 113%-nál is elkezdheti. Na mindegy,azért futok még később egy kört ezekkel a biosokkal és jobban kitesztelem,szétbontani semmi hangulatom. Minden esetre az fura, hogy két féle power usage-ot olvas 2 külön progi.
Nem hinném,hogy azzal jobb lenne, kutakodás közben láttam, volt aki 1.1V-on, xoc biossal hajtotta 2012-n,elég nagy a szórás.
Programja válogatja, de 3440x1440 100hz-en azért kell a kraft.
@4496 NFree: a power limit értéke biztos,hogy szoftveres érték, hiszen a biosban van, csak sajnos pascalhoz még nincs editor, így a kepleres tapasztalatok sokat nem segítenek
, de köszönöm.
Hőmérséklet védelem megmarad, és a ref vrm is bőven túl van tervezve, vizezve van, nem félek, hogy ettől baja lenne. Nyilván nem 1.2V-ot szeretnék odacsapni neki,maradnék 1.05/2088, csak power ne szóljon közbe.
Bár hol van ez a 290X@1.4V-tól -
Ghoula
senior tag
válasz
hackeeeee #4491 üzenetére
Itt meg a biosmod kapufa. GPUZ és AB két féle power usage-ot mért, kb ennyit értem el vele,de hiába mutatja, hogy több kraftot behúz, és nincs powerlimit, kamu, úgyanúgy bedroppolja az órajelet,mint alap biossal. Nincs mese, ezt hw-esen kell kiütni. Azt már meg sem említem, hogy 120as limittel miért kell 110% körül már órajelet ejteni? Minél többet foglalkozom vele, annál kevésbé értem mi van.
Csinált már valaki ref kártyán powermodot? És ha igen melyiket? -
Ghoula
senior tag
válasz
hackeeeee #4484 üzenetére
Szerintem rá. Nem hinném, hogy nálad TDP limit a baj, ez a gpu sem acélos, de a tied már rég tönkrement volna nálam.
Alulfeszelt 2G-vel nem volt tdp limit, de Shadow warrior meg tudja fektetni, meg Superposition,bár az csak bench. Egy óra játék alatt,ha hihetek OSD-nek, akkor láttam 117-et is, ami azért combos. -
Ghoula
senior tag
válasz
hackeeeee #4482 üzenetére
Én meg kipróbáltam más biosokat, hogy ne kelljen bontanom a gépet a powerlimit megkerüléshez.
Palit 350W-os bios azonos órajelen (2088/1475 1.05V) lassabb mint a gyári powerlimitel, ( pl. FS GT2 ~7%-al kevesebb) viszont itt szépen látszik, hogy ehhez kell neki ~325-330W. Zotac 384W-os biossal ok, de ott pl a gyári curve 1.025V-al felmegy 2075ig, ami jó eséllyel instabil, viszont -20-as offset, 2088-ra fel 1.05-ön 0.5% alatt perf. difi, szóval az hozza amit kell, és van elég TDP. Sajnos ezzel sem megy 1.08 fölé a fesz, és azzal nem stabil a 2100, úgy fest itt lesz a vége.
source -
NFree
addikt
válasz
hackeeeee #4444 üzenetére
Én csináltam egy fogót amivel a csavar szélét fogom meg s azzal szoktam kitekerni , félrerakom más csavart használok ha netán garizni kell akkor óvatosan visszatekerem . vagy még melegítós pengés megoldás is lehet megoldás. Töbnyire msi karikat szedtem így szét . 1 et kellett eddig gariztatni de az szar volt már mikor vettem 770lightning.
S szó nélkül gariztatták igaz dünnyögtek , hogy valami csavar meg volt kicsit baxva de ahoz meg én nem nyultam.
-
-
Fr3eWar
őstag
válasz
hackeeeee #4338 üzenetére
Szerencsés vagy, vagy lehet inkább én vagyok szerencsétlen.
A minimum RPM az én kártyámon 1040, (ez kb 30%) ha ez alá próbálok menni megáll beindul megáll beindul.
Szóval messze vagyok 15-20% tól.Olvastam valahol, hogy ez ilyen móka, kártyánként változik, hogy épp milyen ventit sikerült rárakni, mennyi az indító feszültsége stb.
-
Ghoula
senior tag
válasz
hackeeeee #4327 üzenetére
Nálam például úgy néz ki, hogy van egy profil, 2G, legalacsonyabb fesz.
Így le tudtam menni egészen 0.95V-ig. Másik profil 1.05V, itt 2088-on megy, de itt a gyári curve fel lett tolva, így gyakorlatilag egy offszet az egész.
De a kettő között nem lineárisan reagál, első profilt tovább gondolva 1V-on is csak 2012-n megy, egészen 1.031V, ahol meg megy 2062 is stabilan.
Viszont ha ezt a profilt kiegészítem 2088-as órajellel1.05-ön, úgy már nem stabil, ha a másik profillal megyek fel 2088-ra akkor igen. Ami érdekes, hogy stabil 2088 profil 2000 és 2088 között agresszívebben boostol, tehát nem az van, hogy ledob órajelet és ott kevés a másik.
1.05 fölé nem tudom vinni a feszt,pedig egyszer volt hogy ment 1.08-al is,de nem tudom reprodukálni, hiába tolom fel a voltage csúszkát AB-ben.
Ha hidegen beállítok egy profilt, van hogy ugyanazt a profilt üzemi hőfokon rátolva egy bin-el magasabb órajelet állít be, ha úgy lejavítva elmentem,akkor meg hidegen visszatöltve egy binnel kevesebb, mintha menet közben a base clock változna. Olyat is láttam már, hogy beállított curve fölé boostol
Nálam szerencsére a hőfok keveset mozog (35 és ~52)de így is kb. lehetetlen rajta kiigazodni...Szerk: Az lemaradt, hogy ez egy giga ref kártya
-
Fr3eWar
őstag
válasz
hackeeeee #4332 üzenetére
Az a 15-20% már jó volna szerintem is, mert ott még csendes lehet, de a 36 sok nekem. Akkor belenyúltam a szilícium lottóba úgy fest.
A chorme os 60-65 fok az azért van mert 65fokra állítottam a venti bekapcsolását. És így gyakorlatilag passzívan sem bírja el a kártyát a gyári borda. A házban van valamennyi légmozgás de az is 600-700 RPM körülire szabályozva Be Quiet SW3 PWM-ek, hogy csendes legyen.
-
NFree
addikt
válasz
hackeeeee #4313 üzenetére
Mostmár az nv is azt csinálja , hogy nem tud egy értelmes drivert kiadni a kezéből? régebben el lehetett lenni egy driveral sokáig (most is elvagyok) mondjuk kisebb vasakkal foglalatoskodom. De annyi topikban olvasni , hogy ez nem jó az nem működik , hogy akkor mostmár a régi jó dolgok megszüntek ? vagy csak énn vagyok lemaradva és ez szinte normális.
-
KAMELOT
titán
válasz
hackeeeee #4305 üzenetére
Én is valami ilyesmit tapasztalok BF4-ben. Néha úgy belaggol. FIgyelem az FPS-t. Leesik 25-40 fps-re. Ezt csak azóta csinálja amióta feltettem ezt az új drivert. Szerintem megy vissza a régi, mert így nem lehet játszani. Pedig nekem AB sincs meg semmi más bekapcsolva.
-
Bravo198
tag
válasz
hackeeeee #4293 üzenetére
Nekem is így volt, csak Battlefield alatt. Nekem is van fps limit RTSS-ben.
Meg olyan problem volt még, hogy kb 50%on ment csak a kártya G-sync és fps limit mellett, hiába cserélgettem drivereket, iszonyat lag volt, plusz fele annyi fps. Win reinstall segített végül.Most 388.00 és működik, kopp kopp. 1709-es Windows.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
hackeeeee #4258 üzenetére
Igazából ha durván fogalmazunk akkor 100 Mhz ről van szó.
Tehát ha nem nyúlsz a kártyához, semmit nem állítasz csak a ventilátoron és a TDP értéken akkor 1950 tartaja az órajelet.
Így viszont a 2050 simán eltudsz vele érni, és hát egyik 1950 Mhz 1,050V másik beállítás 2050 - 1,068 - 1,075V
szerintem nem olyan nagy a difi.
Teljesítményben 4 - 5% legjobb esetekben.
De fölötte már TDP limittől kezdve mindent elérsz, így hiába is húzod tovább akkor se lesz gyorsabb. -
ÁdiBá
veterán
-
-
ÁdiBá
veterán
válasz
hackeeeee #3976 üzenetére
Itt arról beszélek, hogy 6 magstól kezdve a 18 magosig elérhető a platform, és az újabb információk szerint kevesebb maggal szerelt példányok is érkeznek az LGA2066-ban, azt azért már most látni, hogy háromszor annyi processzort támogat a rendszer mint egy LGA1151.
(#3982) hackeeeee Simán elképzelhető, de mivel hogy pénz a döntő momentum így az alaplap gyártók beintenek megint...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Reklámblokkolók topikja
- Medence topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- iPad topik
- 3D nyomtatás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest