- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csibuka85
őstag
Köszönöm szépen. Sajnos azt nem olvastam el. Nagy hiba volt.
A Hangkártyám a legalsó x16 os slotban van. Ha feljebb teszem az X1 es slotba akkor is letilt valamit. Kivettem az M.2 est de a Far Cry 5 játék ami eddíg 75 fokos produkált az most is annyi HDD-ről.Amúgy ez minden alaplapon így van ? Az Asrock Gaming I7 esen is ?
-
csibuka85
őstag
Köszi , úgy próbáltam legelőször. Sajnos az Olvasás illetve írás is feleződött az alsó slotban. 1740/1000 körül volt. Ha a felsőbe teszem akkor az 5 winchesteremből csak 2-t lát a gép. Ha kiveszem akkor megjelenik mind az 5 winchester.
Esetleg ezzel a hűtéssel vagy csak parasztvakítás ?
-
törölt tag
Kikapcsolt állapotból tettem át forced L0-ra, és ez a bios engedi a playload-ot is állítani. Biostar X370GTN AGESA 1.0.0.6b
1080Ti Fe. + Dell AW2518H monitor. A különbség annyi, homályosból tűélesé vált a kép a monitoron. Onnantól volt ez szembetűnő, amikor 60Hz-ról 240Hz-re állítottam driverben a frissítését, én eddig abban a hitben éltem, hogy foshanás minőségű a gyári dp kábel, majdnem vettem egy bródkaszt-grade dp kábelt 40K-ért.
-
TTomax
félisten
Ha nincs limitálva és kell neki,akkor feljebb fog lépni,lehet nálad azért nem teszi mert más milyen limit is van már akkor.Érdekes ez amúgy.Az is igaz amit írtál hogy ha még benyomod a kockázati T,viszont a kártya nem kapuzza az órajeleket, mindig ott fog menni 2Dben is.
-
Ghoula
senior tag
Most futtattam Strix biosos FE kártyán.
De régebben amikor kísérleteztem a biosokkal, akkor is azt írta,h koppra ki van húzva AB-vel.
Az más kérdés, hogy TDP limit előtt bőven lekoppolt, és mást-mást mértem pl AB-vel és gpu-zvel.
Most klappol minden, és jobban be is tartja az órajeleket. ( Az más kérdés, hogy elviselne többet is a hűtés, meg 1.093-al talán még tudnám gyötörni egy kicsit tovább)#5439 Weareus
Írd be és megmondja mennyi volt előtte -
Ghoula
senior tag
A limit módosítás szerintem max akkor kell ha nincs 3rd party tuning utility,mert ha AB-ben beállítom a tdp-t,akkor ezt mondja a command line tool:
Power limit for GPU 00000000:01:00.0 was set to 330.00 W from 330.00 W.
All done.Driver reinstall után gondolom már nem kéne ez.
Ha mégis,akkor honnan veszi az eredeti tdp-t ha azt felülcsaptam a biossal?És amúgy a FTW3 biost még mindig nem tudom beírni, elmegy a kép vissza, cmd kilép és ennyi.
-
Weareus
addikt
Én is kipróbáltam a progidat, előtte lőttem egy fotót gpu-z-ről, hogy milyen verziószámot ír ki a bios-ra.
86.02.32.00.01.A letöltött Strix OC biost bemásoltam a kicsomagolt mappába és átneveztem. Verziószáma: 86.02.39.00.23
Elindítottam a FLASH.BAT-et, fekete konzol lefutott, de a verziószám ugyanaz maradt gpu-zben.Mit csináltam rosszul?
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Weareus
addikt
Nem tudom mikor lesz rá időm, de kedvet kaptam hozzá.
(Csak jövő év jan. eleje-közepe felé, szvsz).
Miért is ne?
Ilyent még úgysem csináltam és valamikor el kell kezdeni.(#5316) Ghoula
A másik gyártó kitolt TDP-s biosa jó eséllyel hasonló/azonos időzítésekkel megy, csak a TDP magasabb, tehát azonos órajelen hasonló teljesítmény lesz. Ebben nem sok rizikó van.
Ok, akkor ez utóbbit fogom megpróbálni inkább.
-
Weareus
addikt
Btw csak azért kérdezem, mert kíváncsi vagyok, hogy magasabb tdp-vel hozna-e még stabilitást.
Itt eset szét a kép:
2126/6106:Itt meg már nagyon vége volt:
2126/6118:Vajon tdp-emeléssel előfordulhatna, hogy az utolsó két órajel beállításon még lefuttatná a tesztet?
Szerk.
(#5301) ffodi: köszönöm.Akkor hagyom egyelőre a dolgot, forrasztást nem vállalok be.
-
Weareus
addikt
Szerintem igazad van.
Az osd felirat tanúsága szerint 110% és 120% közé is felmegy a tdp, márpedig, úgy tudom, a gyári "alap" 300 watt ennél a kártyánál. Ha max 330-ig bírja/bírná akkor azon már rég túljutottam a 110% feletti tdp-vel, gondolom, nem is kell akkor csodálkoznom, hogy itt a vége.
Igy is nagy szerencse (én legalább is úgy élem meg), hogy ennyit megy egy Founder Edition.BTW, egy kérdés: a custom hűtésű oc-kártyák egy része (v mindegyik, nem tudom) 2x 8 pines plusz betáppal rendelkezik.
Wattban mennyi pluszt jelent az a két pin?Szerk.: grat. a kártyához és az eredményhez is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Oké, akkor sanszosan ez benne van.. Max OC-val Nekem közel 1000 pötty különbség van GS-ben.
Mondjuk azt nem tudom, hogy van-e különbség frissített, és friss rendszer között.
Éljen az OW, 3Dmark stress test stabil a gép, ma Wolfenstein-eztem egész nap, semmi gond nem volt, 5p ow, és csontra fagyott.
-
arnoldito
senior tag
Hát nem teker teszt alatt 100% a kártya az már biztos. De a proci is csak 35% megy, mint ahogy gamek alatt is. Játékokban pl Witcher 3-ba 99% megy a VGA. A platformra értem, mert most az új intel jövőre jön, Z390 chipkészlettel, már azt se tudom abba is mi megy bele, meddig lesz , követhetetlen már ez az intel üzlet politika számomra...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Én azon gondolkoztam, hogy meg fogom keresni, hogy 1950 körül, hol a vége feszben.. hátha leenged 1V körülig.. Egyszerűen ennyit tud a kártya, nincs más..
1.031V-n 1987 a max boost, és így lemegy 1962-ig.Ami vicc, hogyha kitolom neki a feszt 1.08V-ig, 2GHz felett akkor is fagy.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Köszi a pontosítást.
És, akkor mit tudunk az S1151 V2-ről? Azon kívül, hogy most ez van.. Azon kívül túl sokat nem. Tervek vannak, amiket tol, csúsztat, halaszt az Intel, mert kapkodnak..
Simán lehet, hogy itt is lesz még 1 generáció a V2-nél..
De szerintem itt engedjük el ezt a témát, mert nagyon nem ide tartozik.
-
ÁdiBá
veterán
Most újra telepítettem a gépet, mert nem hagyott nyugodni, de ugyan úgy szórja az értékeket, egyszer több, egyszer kevesebb összpontszám alakul ki, főleg a kombinált teszt ami egyszer ennyi, egyszer annyi.
Azon agyaltam, hogy talán lassan indul el a program?!
De hát 960 EVO 500GB M2 SSD lassú lenne egy 3DMarknak, mert azon található a program.
Nem értem...
Ez van, szarul megy itt az i9 7900X. Bár nem tudom hogy a 87-88 fps körüli érték CPU teszt része rossznak minősül-e... szerintem az azért nem olyan rossz.
Félelmetes a fentebb linkelt i9 7980XE 18 maggal 140 fps... még az enyém is ahhoz képest kutya fasz.
Gondolom ez miatt is fejlesztették az új 3DMARK-t, ami tudja már az AVX2-is, na oda már Volta kell. -
ffodi
veterán
Szerintem meg is van. (vagy legalábbis nagyon hasonló)
-
Devid_81
félisten
VRM es kornyeke siman 80+ fokon megy az FE kartyaknal (is) terheles alatt.
Szerintem 105fokos lesz az mind kivetel nelkul mint ahogy irod.
Nem hinnen, hogy megerne a gyartonak az a nagy mennyisegu RMA amit a userek ontenenek a nyakukba.
Marpedig a tapelleto resz igen csak fontos resze a kartyaknak, eleg hamar odalennenek a kondik es vele egyutt a stabilitas szvsz. -
ffodi
veterán
Egyébként, most néztem a ref 1080Ti (FE) nyákját, ahol a tápkörben OCRZ 270uF-os polímer kondik vannak. Ezek a gyártó szerint 105°C max. temp rating-gel rendelkeznek...a tőlük balra található (tippre Panasonic) tantál kondiknál pedig gyaníthatóan ugyan ez a helyzet...
-
Resike
tag
- 2150Mhz Kingpin interjúban hangzott el saját magától.
- A 60 fokos méretezés azt jelenti hogy a chipek fogyasztása és stabilitása ezen a hőfokon a legjobb, vagyis 60 fok alatt be sem kapcsolnak a ventik.
- 105C kondi semelyik másik 1080 Ti-ra nem került rá, csak 85C-sek. (A 105C kondik ~75%-kal nagyobb élettartammal rendelkeznek, ami extrém tuning mellett nem irreleváns.)
- Az 1 slotos design azt jelenti, hogy vízhűtő blokk mellet az IO shield oldali is valódi egy slotos, ezért vannak a kártyán mini DP pontok sima DP helyett, a shieldet meg le lehet cseréni a dobozban lévő egy slotosra. -
Drizzt
nagyúr
Ja, a 980Ti Msi Gaming nem volt egy nagy eresztés. De most direkt utánanéztem. A 33 dB-s TPU-n mért hangot(Aorus, Strix) a GTX980Ti-nél is csak 2 típus múlta felül, az MSI Lightning és a Palit Jetstream. MSI lightning-ról szerintem még nincs hír, Palit Jetstream-ről még csak egy mérés van. Szóval lehet sokakban a 980Ti-ről is megszépített emlékek élnek.. (Attól függetlenül az is igaz, hogy jobb hűtő kell ugyanolyan eredmény eléréséhez a felület területe miatt. De a 980Ti-n nem is volt gyakori a 2+ slotos hűtés.)
-
VTom
veterán
Teszteket sohasem futtattam rajta, hidegen hagy a téma, csak játékra használtam.
Mondjuk alapfeszen tudta az 1500-at, szóval lehet, hogy csak szerencsés voltam vele, nem tudom.Az biztos, hogy 1080Ti-ből csak AIO-sat vennék, esetleg 3 slotosat. Kicsi a házam, nem tudnám normálisan hűteni.
-
tom_tol
addikt
Elvileg működik vagy mégsem ?
Lelkesen beállítottam 2200/1,2v, csak éppen nagyon sovány volt az FPS. Beállítottam az editorban 2126/1,1v, ezeken a beállításokon bármikor tudok tesztelni. FS cca. 1000 ponttal kevesebb, mintha simán felhúzom a gpu órajelét 2126 MHz-re. Többször ellenőriztem, ha az editort használom nincs megfelelő FPS. Ha van kedved ránézhetnél, kíváncsi vagyok, hogy én bénázok vagy valami tényleg nem úgy működik ahogyan az elvárható lenne.Lara #1779 Enged el azt a pár százalék feszültséget is, pont az kell neki.
-
tom_tol
addikt
Lehet kicsit túlhúztam
de van jobb is.
Valószínűleg nem teljesen kompatibilis más biosokkal, vagy van valamilyen hw-s megoldás mert úgy tűnik nem engedi feljebb a limiteket. Vcore is max. 1,081 a 1,093 helyett és TDP sem megy 330W fölé függetlenül a bios értékektől.Lara én kaptam kódot, email-ben küldték a linket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- FortiNet FG-80C
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bluetooth hangszórók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Napi 1000 ft - tól BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest