- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sirszevenap
addikt
Veled együtt a kérdésedre a válasz = 1!
Hülye lennék váltani 1080Ti -ról erre a túlárazott parasztvakításra. Majd ha emberi ára lesz. Esetleg. De Én ezt nem fogom támogatni, amit az nvidia művel. Mintha egy Apple eventet néztem volna... Azokat sem támogattam volna az X-el, ha nem kaptam volna meg kedvező feltételekkel.
-
Devid_81
félisten
Eleg rizikos dontes, mert anyagilag kesz csod egy hasznalt GTX1080Ti rol az RTX 2080 Ti-ra valtas.
Nem beszelve arrol, hogy a 7nm-re valtas mindenkibol kihozza majd az uj szeriat. Avagy ez lesz az egyik legrovidebb eletu generacio, brutalis felarral.
Gyanitom, hogy lesznek azert RTX 2080 Ti tulajok szep szammal igy is, mert sokan ha masnem kivancsisagbol (is) de beleugranak.
Tesztek megjeleneseig egyaltalan nem javasolhato az elorendeles opcio, az is biztos. -
hackeeeee
Jómunkásember
Arról nem beszélve, hogy inkább játszok 1440p 100+ FPS-sel, ha az adott játék tudja.
Amúgy, vannak olyan játékok, amiben egyszerűen hiába van scale, egyszerűen nem megy jól. Az overwatch is, ha játékon belül van állítva, akkor oké, viszont ha DSR-t használok, meghülyül.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ugye innentől gyanús a dolog, hogy csak adott beállítás mellett jön elő. Én azt szoktam erre mondani, hogyha hardwarehiba, akkor elő lehet hozni valamilyen úton módon hozni máshol is, csak nyüstölni kell.. Ha máshol semmilyen módon nem tudod reprodukálni akkor az már félsiker.
Én egyszer próbálkoztam scale-elni, bár azt nvidia dsr-rel próbáltam, és akkor voltak hasonló gondok, akkor döntöttem úgy, hogy hiába tetszik a 4k élmény 1440p-s monitoron, nem fogok ilyet használni.
-
-
-
Vigilante
őstag
Elveszi azt így is úgy is.
Én valahogy a 1936 MHz-el 1.000 V mellett is megelégszem. Full HD 144 Hz mellé untig elegendő ez is, és még hűvösebb is így, mint gyárilag, mivel akkor simán felmegy 1886 MHz mellett 1,043V-ra is.
Jah igen, aki még nem ismeri annyira ezt a táblázat kezelést Afterburnerben: (A képre kattintva indul is a YouTube vidi.)
Vicces a faszi hanghordozása, de nagyon hasznos kis infókat oszt meg. Gondolom benne van már egy ideje a business-be.
-
Devid_81
félisten
Nekem csinalja, az biztos
Ne is crasheljen neked, tuti az enyem se tenne, ha bios editorral kicsit beletudnek maszni.
Nah persze az extra +10mV-ot manualisan is tudnam neki adni.
Ezzel csak az a gond ahogy fejlodnek a driverek, ugy egyre jobban ki lesz hasznalva a GPU tudasa, ha mar most crashel akkor kesobb lehet az alap OC orajelen is csinalja majd..eladasnal meg ez eleg hatranyos lenne.
De neked legyen szerewncsed vele, az Aorusokkal nem igen van ilyen baj, az Xtreme-eknel meg eleg surun elofordulo problema sajnos. -
Devid_81
félisten
Szinte pontosan ugyan azt fogtad ki mint en az en Aorusomal
Tesztelgesd, ha birja a gyari OC-kat akkor szvsz hasznald ugy, es nyugodtan told neki a power limitet akar 130-150% ra is.
Sokkal stabilabb lesz a max boost.
Erdemes lehet neki csinalni egy egyeni venti profilt, bar nalam a gyari is huvosen tartja.
Viszont ha egy kicsit elkezded neki adni a magasab OC-t akkor mindenkeppen kell neki az egyeni fan profile. -
Devid_81
félisten
Csak basic 3Dmarkom van, de majd ranezek, hogy lehet turbozni rajta
Most a gyari aorus engine akarmivel hajtottam tegnap, Heaven-bol kivagott 1x gyari OC mellett.
Call of duty black ops 3 (zombi) viszont vidaman ment rajta vagy 2 orat az este.
De felrakom az MSI afterburnert ha kell, es mindent hagyok valtozatlanul kiveve a gpu frekit tolom fel a gyari OC-ra.
Kozben meg ennyi van, hogy ma jott ki uj driver, bar csodat nem varok toleKivancsi leszek ra a Te kartyad hogy fog menni.
En sokkal hamarabb is eszrevehettem volna, hogy vmi nem okes vele, csak epp ahogy megkaptam, mar toltam is neki mindenfele tuning frekit, gyarin szinte soha nem ment
-
Devid_81
félisten
Hazamegyek nekiszaladok ujra, de csinal a kartya erdekessegeket.erdekesseget.
Tegnap este nem volt sok idom tesztelni, igy majd ma ujra probalkozom es leirom a pontos szitut.
De jah tegnap a gyari OC-n is crashelt.Kozben felhivtam az itteni kereskedest (ebuyer.com) mondtak, ooh semmi gond 30 napon belul azzal kuldom vissza a termeket amivel csak akarom...
Mondom jo van akkor, aztan lehet ha a hatodikat kuldom vissza akkor mar bepoccennek -
Devid_81
félisten
Gyari orajeleken teljesen rendben van a kartya, azonkivul, hogy a max boost orajel az 1750-1900Mhz-ig barmi lehet, napszak, felhok, madarak repulese alapjan
Viszont a gyari max OC orajelen mar vannak jatekok amiben crash van, sajnos nem egyedi a problem.
Mar irtam a nagykernek, visszakuldom a kartyat, aztan majd bevallalok egy masikat max, vagy egy Xtreme.
Bar utobbinal meg inkabb elofordul, hogy nem birja a OC orajeleket.
Sebaj, elobb utobb az egyik csak tudja majd -
brumi1024
veterán
Teljes mértékben.
Alapból 2 GHz környékére (198x) boostol, 2025/6000 játékokban stabilan megy. Alap bios-szal, nem a legjobb szellőzésű házzal (Evolv ATX) 72-73 fok környékén marad játékok alatt is (25-26 fokos szoba), mindezt nem hangosan. A quiet bios-szal ez csendesebb működés mellett 80 fokra emelkedik. A 980 Ti Lightningban több anyag volt (sokkal nehezebb hűtő) és csendesebben ment, de ez is megállja a helyét.
A nyár folyamán vizezni fogom, csak megvárom az új platformokat (X299/X399), de léggel is teljesen használható.
-
Devid_81
félisten
En frissitettem az en Aorusomon.
Csak amiatt csinaltam mert kivancsi voltam ha kicsit szabadjara engedem a power limitet akkor nem fog e jobban menni...de nem akar
Nalam i7 4790K 4.6GHz-en hajtva, eddig nem talalkoztam CPU limittel.
Bar nem is igazan jatszom sokfele jatekkal mostanaban.
Ha mondod mire nezzek ra, akkor ma delutan szivesen tesztelgetek kicsit. -
Devid_81
félisten
Maga a huto az Aoruson, foleg ha egyedi venti profile-al hajtom, akkor mondhatni jo.
Nem tudok rola nyilvan "hosszu tavu" tapasztalatkent beszelni, hiszen a kartya kb 1 honapos nalam.
Az osszes negativ resz eddig, ami aztan vegkep nem garancias gond, hogy nalam kifullad a kartya 2012-2025 korul, adhatok neki +100mVoltot is, akkor is hibazni fog feljebb.
Osszetettben nem rossz, eleg jo alternativa stock cooleres helyett, de masik markak neveben nem tudok rola beszelni, mintsem, ezt vedd mert mennyire jo a tobbihez kepest stb.
Lenyegeben azt hozza ami ra van irva, es a stock coolerhez kepest sokkal huvosebben.
Tuning...az mar silicon lotteryVan itt a forumban Xtreme tulaj is, az O velemenyet is hallgasd meg azert.
-
Drizzt
nagyúr
Palitból a Gamerock nagyon hangos lett a Turbojet4. De a Jetstreamen a szokásos régi két ventis megoldás van. Az a csendesebbek közül való, de az is bőven hallható kategória kell legyen a tesztek alapján. Giga, Asus és a Jetstream tűnik eddig a legcsendesebbnek, bár a Jetstreamről csak 1-2 német teszt van. Nekem a Giga nem volt elég csendes. Még gondolkodok vizesben, de azt se merek teszt olvasása nélkül bevállalni.
-
Devid_81
félisten
MSI-bol a Gaming X-nek pl eleg jo hutoje van, ket ventivel par fokkal huvosebb mint a Giga 3-al.
Viszont az MSI is hajlamos coil whine-ra.Szerk: nem tudom az Xtreme-ekkel mi lehet, de valoszinuleg alulfeszeles gyanuja van ott es vagy power limitbe utkozik a kartya.
En elkezdtem "jatszani" szombaton a sima Aorus-al.
Fellottem neki a masik biost, ahol 150% a power limit.
Es mar +20mV-nal csucsokban 140%-ig felugrik.
Sott, gyari OC mellett 110% ot is lattam tole, es meg picit felette.
Szvsz ott verzik ez az Xtreme is. -
törölt tag
Nincs rendben. Törik az egész, mint a ropi. A középső ventiütközés is azért szokott lenni, mert a pálcikák belső fele eltörik. Ilyen az egész sajnos.
-
törölt tag
De ugye nem léggel akarod használni? Annak az aorusnak az a ventitartó kerete akkora rakás szar, hogy már legendák szólnak róla. Én nem tudom mikor hajandó ezen változtatni a giga. Mióta megjelent*, csak a baj van vele.
/*mármint nem amióta a ti megjelent, hanem ez a pálcikatartós bazári szar. Hozzáteszem az asusé sem sokkal különb, de az legalább nem törik, mint a ropi. Én nemtudom hogy van ezekhez pofájuk a gyártóknak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- FortiNet FG-80C
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bluetooth hangszórók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Prohardver app (nem hivatalos)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest