- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A HMD visszalép az USA piacáról
- HMD Skyline - jó szerelés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tomdriver
őstag
Jók ezek az infók, meg amit korábban is kaptunk, főként olyannak mint én, aki nem jártas annyira tuningban, tesztben - köszi nagyon!
(#6672) ÁdiBá: Hát az enyém nem ilyen acélos, de legalább most sikerült stabilizálni 3DMarkot (RTSS volt a ludas), így belőttem 2025/1490MHz-re, elég ennyi nekem, 52-53 foknál nem megy feljebb.
Egyébként pedig sikerült vele túllépnem 32K gs-t, úgyhogy meg vagyok elégedve vele.
-
ÁdiBá
veterán
-
Tomdriver
őstag
Az a fura, hogy teljesen random csinálja, pl. olyan tesztnél is ami előtte simán lefutott. Volt hogy teljesen alap beállításoknál teszteltem a kártyát és akkor is. Valami bekavar teszt közben az biztos, emlékszem akkor csinálta 3DMark ezt, ha pl. teszt alatt megmozgattam az egeret...
Lehet újra kéne raknom a Wint. basszus? Nincs egy hónapja fent, nálam ez két napos meló.... -
Tomdriver
őstag
Köszi!
Hát persze, egymás mellett voltak a polcon (meg a gyártósorról is együtt jöttek le.)Viszont anomális, és ez nem a kártya hibája lehet, inkább valami win illesztőprogram+ NV driver összetűzés (esetleg maradt fent valami AMD diverből. Kétszer is ráment a DDU, de nem segített.
Szóval első indításra nem tölt be a kép, egyik megjelenítő szürke marad, a másik kettő be se kapcsol. Újraindítás aztán megoldja.
Gondolom ehhez kapcsolódik az is, hogy NV beállításokat nem menti el, kezdhetem elölről minden restart után... -
Devid_81
félisten
Belottem "mindent" nem mehet feljebb mint 1.05V max terhelesnel, es max 2025-ig engedem a GPU-t "szarnyalni", gondoltam jo lesz elso probanak.
Elkezdek 3Dmarkolni es egy az egyben lesz@rja az addig beallitott erteket egy kis ido mulva.
Siman elkezdi adni neki a feszt, felulbiralja azt amit csinaltam, es aztan fogalmam sincs, hogy mit allit be maganak, mert egyszer csak befagy az egesz meg 2000Mhz 1.063V mellett is...ami fizikailag keptelenseg lenne...
Sztem egyszeruen a kartya biosa lehet ennyivel masabb, lehet biost kellene csereljek. -
Devid_81
félisten
Tegnap en is elkezdtem birizgalni a kartyat, csak aztan a PUBG...ize a fjoshG fagyott parszor aztan mindenki kiakadt ram es abbahagytam a jatek-tesztelest
Nahde kerem, nalam 1.035 kelleni fog a 2000MHz hez ( nekem tobb nem kell, mert ugysem acelos a kartya tuningban)
Viszont mar 1.035/43 korul is a TDP beallt 100% korulire es a hofok 60-61 maxrol 55 re...
Szamomra ez mar olyan kulonbseg amivel megeri kiserletezni
Ma hazamegyek, remelem idoben, es tesztelgetem ezt az alulfeszelest.
A vicc az az, hogy ko stabilan 2000MHz en ment a kartya, se le se fel es tok szuper hofokokkal.
Eddig meg ugye indult 2038 rol...majd 1987en landolt a vegere es azt mar stabilan tartotta.
Ehhez kepest meg elorebb is lennek egy stabil 2GHz el.
Nah majd irok ha sikerrel jartam -
ÁdiBá
veterán
Nagyon jó vizezve.
A Strix hűtése közelébe se érhet ennek a teljesitménynek.
Nálam kimaxolva 1,081V - 1,091V között nem tudja elérni a 60 fokot a kártya, úgy hogy rommá van húzva maximum TDP limittel 100% GPU mellett.
Ráadásul néma csöndbe, még ha járatom a ventilátorokat a radiátorokon az már megint más tészta.Nagyon meglepődtem mennyivel hatásosabb hűtés a viz mint a levegő.
Kicsit szketikus voltam, de ha azt mondom hogy 35 fokot hozott a kártyán, akkor nem túlzok. -
hackeeeee
Jómunkásember
Én így toltam annó, csak a középső szakasz le volt húzva 50-52%-ra, mert így van egy kis hangja. 50% körül szinte semmi. Sokáig 60%-on ment, de ott azért volt hangja. De így ugye nem volt fan stop, de az korrigálható.
Saját fan curve-al semmi hangja nincs, de ott viszont el kell viselni, hogy elmegy 70-75 fokig simán.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Őszintén szólva, így, hogy 4K-ban játszom a OneX-el, őszintén szólva így is megkapom azt a játékélményt, amit elvárok egy játéknál. Próbálgattam jópárat, amit toltam PC-n is, szinte mindenhol elégedett voltam.
Megvolt. Én nem mondom, hogy nem lesz újra PC gaming vonal Nálam, de az biztos, hogy nem most.. Talán majd ha minden helyreáll, talán majd akkor, addig ez is bőven elég.
Végigmásztam a PC-s ranglétrát, jó volt a felső ligában játszani. De, majd máskor, folytatása következik.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ez Nekem is megvolt, tartott bő fél évig.
Utána elmúlt a varázs. 1080-ról váltottam, tudom mekkora ugrás, főként G-sync mellett. De amikor pár naponta van kedvem játszani, vagy volt amikor 2-3 hétig semmit sem indítottam el, akkor rájöttem, hogy erre nem kell ez, erre van alternatíva, olcsóbban.
Én ezért szálltam ki. OneX elég játékra. A PC meg arra, hogy fórumozzak, netezzek.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Driver, hűtés, vrm, stb..
Nekem ugye nem volt viszonyítási alapom... De volt olyan szint, amikor 1974MHz-n jobban teljesített a kártya alulfeszelve, mint meghajtott órajelen, magasabb fesszel..
Ez már valamiért a boost-tal járó "anomália" is lehet, de egyszerűen nem tudtam rájönni.. A végén ezért nem is hajtottam, csak maradt alulfeszelve...
-
ÁdiBá
veterán
Important notice!
Due to changes in the PCB design, ASUS ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti graphics cards in the following S/N range are not compatible with EK-FC1080 GTX Ti Strix full cover water blocks:
HBYVCM064817- HBYVCM999999
HCYVCM000001- HCYVCM059975Az enyém.:
H4YVCM003850Mikor vásároltam megnéztem, és elvileg megfelelő az enyémre.
EK-FC1080 GTX Ti Strix - Nickel
Egy ilyennel.: EK-FC1080 GTX Ti Backplate - Nickel
Bár ez nem biztos hogy az mert nem látom a Strix feliratot, na mindegy én EK-FC1080 GTX Ti Strix Backplate vásároltam rá.
Nem volt vészes a kettő volt együtt 55 körül.(#6448) TTomax[/B ]Nem fogsz benne csalódni, én kipróbáltam a StriX 1080 és a 1080Ti. Nagyon elégedett vagyok vele, hűtést se azért cserélem le, mert hangos, hanem most kisérletezek. kb ennyi.
-
Tomdriver
őstag
Én attól tartok, hogy még erre az árra sem áll vissza az 1080Ti, főleg egy ROG OC, de ne legyen igazam. Ha bedől a bánya a kereskedők akkor is magasabban tartják majd az árakat a tavalyinál, ha kell mesterségesen is a kevesebb eladás tudatában, reménykedve abban ha a bánya megint beindul, onnan még magasabbra lehet ugrasztani az árat a mostaninál.
Én rápörögnék erre az ajánlatra szó nélkül, de Te tudod.. -
Vigilante
őstag
Akkor ajánlom figyelmedbe az AC Unity főképernyőjét.
Itt látni fogsz az Andromeda-nál durvább esést is.
A kari simán bírná még ilyen halk FAN Curve-al ráadásul:
De az MSI berakta azt a gyász 118%-os TDP limitet, szal így b@szhatom a 2x 8 pines tápellátást, meg ezt a jó kis hűtést a kártyámon.
BIOS MOD gondolom még mindig nem lehetséges.
Esetleg felpattintani rá egy Giga Aorus BIOS-t!?
-
Ghoula
senior tag
-
Ghoula
senior tag
Légen(mókuskerék) én is a 2G-re lőttem, de vízzel,meg uw monitorral kell az a kis plusz is.
Én se nyektetem 2088 felett,ideig óráig megy,de nem 100% stabil, full load alatt pár óra után eldobja, az meg nem fér bele. Ez a 12MHz meg aztán tényleg nem ér ennyit.@6168 Léggel nekem sem ment, vízzel igen. 3 kártyából ami a kezem alatt volt,egyiken se ment légen a 12G ram.
@6169 Devid_81: a fenti 3 kártya közül az egyik egy Strix OC volt, Hackeeee szindrómában szenvedett( bocs
), 1.08 feszt bekérte és úgy ment 2G-n, felette semmi. Szerencsére az nem az enyém volt.
-
Ghoula
senior tag
Ha a gépnél leszek akkor persze.
Amúgy nincs túlbonyolítva, 2 pont amit kiteszteltem, 2000mhz 0.950V és 2088 1.05V
Ez a kettő fix, többit magától melléhúzza, efelett hosszútávon nem stabil, és a fentit nem tudom mekkora fesszel csináltam, de emlékeim szerint 1.06-1.075 lehetett,felette már lassult mind feszre mind órajelre is. -
VTom
veterán
Persze, mindenképpen érdekük, mert ha így elszállnak az árak, a kutya sem épít gamer PC-t, vesz egy konzolt, vagy kivár.
Csak kicsit korábban is léphettek volna, akkor nem tűnne képmutatásnak. Mondjuk nem mintha megoldotta volna a helyzetetMindegy, én berendezkedtem a következő pár évre, tőlem virágkorát élheti a bányászat.
-
Tomdriver
őstag
Köszi az infót, így már tiszta az NV felvásárlások oka!
Hosszú távon azonban ez nem befolyásolja amit írtam és minél tovább éri meg bányászkodni, a gyártók annál jobban az ő érdekeik szerint fogják alakítani a hardvereket, szoftvereket (nagyobb a felvásárlói piac!), nekünk meg marad a konzol...
Na jó, ez egy kicsit túlzás, így inkább maradok a (#5922) szerinti jövőképnél, remélem az jön be.(#5935) cyberkind:
-
Tomdriver
őstag
"Ha jön a Volta és kitart a láz akkor bizony az szinte elérhetetlen lesz,a minerek cserélni fognak mert az szinte biztos hogy gyorsabb lesz vagy kevesebbet fogyaszt,cserébe olcsón lesz 1070/1080/Ti.Most hogy azokat majd mennyire éri majd meg megvenni az már egy másik kérdéskör."
Ez számomra egy érdekes jelenség, hogy eddig miért csak AMD, most meg hogy-hogy már NV is a minerek célpontja? Más topikban is feltették ezt a kérdést úgy, hogy azt hitték erre a célra csak AMD a jó....
Nem bányásztam soha és csak sejtem, hogy a bányász szoftverek mostanra megkapták azt a fejlesztést amivel a zöld lovakat is igába lehet fogni, viszont ha ez kiteljesedik egy olyan hatalmas fekete lyukat gerjeszt a VGA eladások terén mindkét oldalon, hogy hiába a hálásabb gamer piac, a minerek diktálják majd az iramot és benyelnek mindent ami a gamernek már nem kifizetődő. Csak egyszerűen azért, mert megtehetik. Mert nekik ez pénzt termel, nekünk meg pénzbe kerül, a kettő pedig nincs pariba egymással és folyamatos lesz az űr, amit már a gamereknek nem éri meg pénzel kitölteni.(#5929) cyberkind: OK, de hát nem emiatt nem lehet már NV kártyát kapni a boltokban? A Volta az a jövő..
-
NFree
addikt
Én nem hibáztatom sem a gyártót sem a minert , ami nem tetszik az az , hogy azért mert hiány van agyonbasszuk az árat , tudom a kerekedelmet nagyban befojásolja a kereslet, kínálat. De jobban tetszene a dolog ha minden menne szépen a maga utján max várni kell a karira mert nincs de , hogy az árak ireálisan magasra szöknek ezzel én nem értek 1et . Másik dolog ami agyonvágja magyarország gamer piacát, a ram ár ,elég magas az jóideje , és lehet az is emelkedni fog . Ha ez a tendencia lessz vga fronton is, akkor várhatjuk mi az árcsökkenést .
Belefognék én is de hülye vagyok a bányászathoz , az ásás lapátolás az megy (régi paraszt gyerek vagyok ) -
Tomdriver
őstag
+1
(#5921) TTomax: Na neee...
Te most akkor melyik lovon ülsz? Aki kártyát akar eladni?
A mostani VGA árak nem a tükrözik a PC hardverek közti ár-érték arányt, hanem kirobbantak abból. Egy 8. gen. prociért is el lehetne kérni 200K-t, de ki az aki ezt megfizetné?
Egyértelműen a hiány amiért mindez okolható, vissza kell állnia az áraknak, mert különben hosszú távon csökkenni fog az eladás akkor is, ha már tele lesznek a polcok. -
cyberkind
félisten
Jó is említeni a rugalmasságot amikor a ramgyártó Samsung-nak csak ~30% körüli haszna van jelenleg és ezért van a nagy emelés amivel elvileg meglesz az 50-55%.
Utána meg ha növelik is a gyártást, kétlem, hogy pont olyan árak lennének mint anno.
(#5915) TTomax
Igen, ezt anno én is íram, hogy minek vennék azt, de a másikba bele se gondoltam, na mindegy, akkor az se lesz. -
sqpp
őstag
Nem csak ezen múlik minden szerintem... Rugalmasság? És ha mondjuk nem tudnak gyorsabban haladni valami okból? Mármint nem hiszem, hogy azért pillanatok alatt levan gyártva egy 1080 Ti...
Meg most nem is erről van szó...Így szerinted mi lesz az NVIDIA-nak? Senki se tud venni, mert a rohadékok megveszik, nekünk meg marad az AMD... Már bocsánat, de ez nem hiszem, hogy nekik jó...
Azért pénzéhes a cég az oké, de olyan hülyék még ők sincsenek, hogy a célközönséget eleresszék.
Szal biztosan lesz valami előbb-utóbb
Mondjuk engem nem érdekel, 2 évig úgy is bevagyok biztosítva, addig meg lehet bármi.
-
sqpp
őstag
Kellene rakni valami miner chip-et a VGA-kba ezentúl, hogy ha miningra van használva a gép, akkor menjen a gari tönkre, bár ez se jó, mert, akkor direkt lennének olyan weboldalak, amik erre mennek...
Vagy ad a kormány engedélyt arra, hogy akit meglátsz minerkedni, azt egyszerűen pofánvered
-
keIdor
titán
-
Devid_81
félisten
Amazonban eddig csakis pozitivan csalodtam amikor used item vasarlas volt.
"Good" naluk mar azt jelenti hogy valaki kinyitotta a dobozat valoszinuleg hasznalta is rovid ideig majd ment vissza.
Az osszes vacakjaval egyutt erkezik, szuper allapotban.
Very good meg altalaban a teljesen tokeletes allapotu dolgok.
De az is lehetett mar nyitva/tesztelve csak szerencsere vigyaztak is ra.
Es ugye meg ott like new
Nem lesz vele gondod, az 100%Tuningban mind felboostol 2025-2038ig ameddig kellokeppen huvos a kartya.
Ehhez ugye a gyarilag "eloirt" OC ertekeken kell majd hajtanod.
2GHz az meg levegovel is stabilan megmarad(hat) hosszabb terheles alatt, persze lesz amikor ledropol, foleg ha nem nyulsz bele a venti vezerlesbe.
Megerdemli a probat a gyari hutes rajta, aztan majd latod, hogy megeri-e a vizet felrakni ra vagy sem. -
Devid_81
félisten
-
cyberkind
félisten
Igen, elhiszem, hogy annyit hoz de mindig megy amíg nekem (is) nem mennek a ventik a vga-n csak ha játszok, a cpu-s résszel egyetértek, én is ezért cseréltem kisebbre a Noctua-t és azóta minden ram befér és alig lett rosszabb az egész de eszembe se jutott a víz, nyilván akinek nem megy ennyit a gépe annak tökéletes a víz, illetve még az is megoldás ha van otthon "pót cpu hűtő" amit garikor fellehet dobni.
-
DonMaster
addikt
igen nekem is h55-van rajta elvileg, most gyári oc-val néztem 1850-nek láttam, bár heaven-t futattam ,
kérdés milyen második ventit tettél rá? artic f12 pwm pst-t néztem ugy egyben is kapná a 2 venti a kako-t az szerinted jó lenne második ventinek ?KAMELOT
az teljesen jogos(fps) ,legtöbbet ugy is v-sync-vagy 120-as fps limitel tolom nekem böven jo. jelenleg még így is fhd-ban vagyok de hamarosan jön az uhd(4k)monitor. azért a Watch dogs 2 nél elég epic mikor minden maxon és 24fps-re leesik ,(de ezt betudom az optimalizálatlanságnak és az fhd felbontásnak)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest