- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
Ilyenkor szoktam azt mondani, hogy egy játék nem referencia. Meg aztán mit jelent az hogy nem tudtam 2x fölé vinni?
Ha esetleg kipróbálta volna 4x élsimivel és mért volna egy min/avg fps-t lehet hogy kb pont az a 20% tuning kellett volna. Abba már bele se megyek hogy a 4x élsimításhoz képest mekkora élményvesztést okoz a 2x élsimítás. Nem egyszerű dolgok ezek ugye?
-
Joshi
titán
Így is fel lehet fogni, de úgy is, hogy vannak bizonyos effektek amik lehet hogy pont azért vannak hogy kompromisszumot köss, és lépj tovább. Rengeteg kamu beállítás van aminek nem kellene lennie, de te se akarod érteni amit én gondolok.
A tuning pedig %-san mérhető mi nem érthető ezen? VincentVG fórumtárs 100 fps-ről beszélt, ha a 10-12 fps mondjuk 100-120 az már egyből máshogy néz ki nem igaz? De a minimum fps-hez is sok köze lehet a tuningnak pozitív értelemben.
"És igen, tuti én vagyok egyszerű, de én tipikusan az az ember vagyok, aki szeretne minden beállítást maximumra rakni gondolkodás nélkül, mert kurvára unom, meg idegesítő, hogy az ember kisérletezget, hogy mi az amivel még stabil az fps mi az amivel még nem, és hogy mi mennyire jelentkezik látványban, aztán még játék közben is az fps számlálót nézni, hogy na beesik e vagy sem."
Ha van arra energiád, hogy hsz-ket gyárts ahelyett hogy a kedvenc játékod beállításait kikísérletezd, akkor szerintem máshol kell keresni a hibát. -
Joshi
titán
Szerinted egy 20% körüli tuning nem jelentős?
Ok, azt nem tudom hogy a Gigabyte G1 mennyin megy alapon, de nálam közel 20%-ot jelent gpu órajelben a tuning. De ami a lényeg, hogy ez fps-ben is megmutatkozik. A grafikus beállítást meg inkább hagyjuk, mert ahány játék annyi variáns, de simán ki lehet kísérletezni hogy melyik beállítás árt mint használ.
-
Joshi
titán
De fps-t igen, mert a látványon kívül az is fontos tényező. Egyébként mit jelent a Full beállítás? Én teszteltem 4k-ban autós játékokat, de vannak olyan effektek amik erőforrás zabálók, de a látványhoz nem tesznek hozzá semmit. Egyébként meg 4k-ban nincs szükség full élsimításra, de pl az árnyékokon is lehet finomítani anélkül, hogy a látványt számottevően befolyásolná. Végezetül, a gpu órajel tuning igenis számít, miért ne számítana hiszen mérhető.
-
Joshi
titán
-
h1mpi
félisten
-
h1mpi
félisten
-
brumi1024
veterán
Nem csak tesztek alapján. Én végigjátszottam az NG+-t a Ti-on (előtte 970-en és 980-on is végigjátszottam egyszer
), egy kezemen meg tudom számolni azokat a helyeket ahol beesett 60 alá az fps 1920x1200-n, csutkára tolt beállításokkal HW on 2x MSAA-val. És ott is csak 55 körülre.
-
ingalls
senior tag
Ha valaki megnézte és nem kérte, az nem baj. De mi van, ha zűr van vele és visszaküldte, a gyártó meg megint vissza és így kerül hozzád. Bár gyanús lehet, hogy ilyen olcsó, miközben vagy 20-szal több a WF változat.
Mindegy, engem nem érdekel, gari van rá, megy mint a barom, jó elleszünk egymással.
-
Vigilante
őstag
Én amondó vagyok, mint 9800GX2 és GTX 295 rev 1. vagy akár egy ref. GTX 470 SLI volt tulaja, ezek a kártyák szinte hangtalanok. Pedig kifejezetten jó a hallásom.
Persze a zajszűrős BOSE QC-1-es füles sem árt, ami idestova 13 éve szolgál már, és még mindig kutya baja.
Hőfokok terén se tud sokat mutatni a mai csúcskártyák egyike sem.
Csak egy kis Crysis 1 elég is volt a GTX295-nek, szó szerint megégeti a kezed, a kiáramló hő belőle.
Szomszéd haver kis szobáját télvíz idején a mínuszokba szellőztetni kellett, mert pik-pak szaunát csinált oda ez a szörny!
És akkor még nem is mertem ebből Quad SLI-t építeni a 896 MB hasznosuló Vram miatt.
-
h1mpi
félisten
Saját tapasztalat, hogy ezek a dB tesztek semmit nem érnek. Az számít, hogy a saját házadban, a saját helyén milyen hangos. Én még olyat nem láttam, aki hang nélkül játszik. A legkisebb játék hang bőven elnyomja a venti hangját. Max valami vájtfülű hallja a difit vagy, aki hallani akarja.
-
Firestormhun
senior tag
Ezeket a youtube videókat láttad már?
GigaByte G1 GAMING GTX 980Ti GV-N98TG1 GAMING-6GD Noise test
-
Joshi
titán
A PCB a lényeg, ha 6+8pines a tápcsati, akkor ref PCB-és, ha minimum 8+8 akkor talán jobban bírja a plusz feszt (nincs rá garancia). A gyártó által megemelt órajel ne tévesszen meg, ahogy már írtam szinte az összes ref kártya viszi azokat az órajeleket. Ezért nem érdemes több pénzt kiadni egy "custom" kártyáért. Ez alól kivétel a Giga G1 és az MSI Gaming na meg persze a méregdrága ritkaságok.
-
Joshi
titán
A Palit ref kártya, az MSI Gaming viszont nem. Mi ezen a meglepő? A lényeg most a leghalkabb kártyán van, nincs szó tuningról. A kettő nehezen összeegyeztethető, vagyis fc vizesblokkal nincs hang, de a customokra nincs blokk. Csak az Asus Strix-re van fc blokk, de arról tuning terén nincs sok tapasztalat.
-
Yllgrim
őstag
-
Speed®
titán
TPU tesztben megvolt az 1500+ boost vele, de ha csak 1450et is menne, miközben kvázi néma, nem tökmindegy? Használni kell és ennyi..
modster
Custom BIOSal sem kell búcsúzni a halkságtól..elég masszív a hűtője. Persze egekbe lőtt TDPvel (igaz, elvi plafon 300W) elqrvulhat, de tippre felesleges aggály. -
Joshi
titán
A ref kártyák nem szeretik a plusz feszt.
(#5002) BMW001 fc blokk csak a refekre van. Eddig az Asus Poseidon az a kártya, ami vizesblokkal is rendelkezik és a 8+8pines csati arra utal hogy custom PCB-és. Most pont erről diskuráltunk Vigilante fórumtárssal. A gond az, hogy ez a kártya még nem beszerezhető.
Ha van lóvéd, akkor én a Galax 980Ti HOF waterooled kártyát ajánlanám, ebből kihozhatod a maximumot a 8+8+8pines tápcsatis PCB-vel. -
Joshi
titán
D5 3-as fokozatig hangtalan ha egy szivacson van, az előfordulhat hogy friss feltöltésnél szürcsög, de ez idővel megszűnik. Én már nem merek offolni mert megint megkapom a magamét és jön SpeedR amit jobb lenne elkerülni. Ha valami kérdésed van vizes témában, gyere át oda.
-
Assdak
őstag
Viszont jelenleg 3 típus van ami 160k nettó alatt elérhető, és ennél többet a józan ész nem enged költeni rá. A Giga G1, amitől erősen fázom, és két inno3D I-Chill csoda. iChill X4 Ultra -val van valakinek tapasztalata? Kinézetre elég ocsmány, de amennyit találtam róla, az egyik laghalkabb verzió.
-
-
Drizzt
nagyúr
Palit, vagy meglepo modon az Inno az, amirol eddig pozitivakat lehet olvasni. A Palitban kezdek hinni ujra, mert vegre valaki nem elegedett meg a ket slot magassaggal, hanem tovabbment, mint a jo regi DC2-esek, amik kozt voltak 3 slotosak is. A tobbi nagyjabol egy szint, loadban silent nem nagyon van.
-
-
Joshi
titán
Idlében a ref is halk, loadban pedig nem mindenkit zavar a hang ha fejhallgatóval tolja.
Vízhűtéshez egyenlőre csak a ref kártyák jók, én az NV-ét ilyen téren nem is értem, hiszen pont egy fc blokkal lehetne kihajtani a kártyából a maxot. Ilyen a Radeonoknál nem volt, a refeknél is ugyan úgy lehetett feszt emelni mint a customoknál. -
TTomax
félisten
A kártya mögé kb egy vonalba a venti közepe meg a kártya blower felöli vége...fújjon a blower alá meg a kártya hátuljára is...nem kell nagyon forgatni,egy 120as venti 5Von megteszi.
a ref. hűtés hálás érte. Sok oldala nincs ahová ventit tudsz rakni az éle,meg a vége.. a végére...
-
westlake
félisten
Most megjöttek, vagy 2 héten belül szállítják őket?
A kettő nagyon nem ugyanaz.#2424: Érdekes lenne, ha az említett kártyák mind ott állnának valamelyik nagykerben. És valamiért várnának az értékesítésükkel. Csak nem tudom miért.
#2425: Jó, ezt már ismerem. Nekem június elejére ígérték az EVGA kártyákat, de azóta sem kapták meg őket. Persze azóta már lehet máshol kapni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Leszámol a saját Linux disztribúciójával az Intel
- Milyen légkondit a lakásba?
- E-roller topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Interactive Brokers társalgó
- Synology NAS
- RISC-V-re is portolja a CUDA-t az NVIDIA
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest