- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
abéla
senior tag
válasz
slloyd #16811 üzenetére
Na igen, én is hasonlóan mérlegeltem, de akkor még (~4 hónapja) 100-110 körül mentek a 980ti-k használtan, az 1080 meg 170-190e volt, 1080Ti meg -lévén akkor jelent meg- az egekben.
Nameg én vettem 5 év garit evga-nál, az meg névre szóló és van még ~3 év.
Így lett a hűtés, amivel gyak. nyaldossa az 1080 teljesítményét (nyilván nem a tuningosokét), mindezt síri csendben, emellett a későbbi váltás esetére is megvan a felfelé komp.Ma már persze kicsit más a helyzet a bányász-láz miatti 130ezres Ti árak mellett...
De ezt én már csak sztem 1080ti-re cserélem, max ha megint -nagggyon
- beesik a 980ti ára, akkor sli (blower ref. vagy classi).
-
abéla
senior tag
válasz
slloyd #16799 üzenetére
Arctic Accelero Hybrid III - 140 980Ti van 120mm-es is, nyilván kisebb hőleadással.
300W-tal elbír gyári speckók szerint és tényleg, a 140mm venti 400-at megy(~hangtalan) a bazi nagy hűtőn, a kártya meg 58-59C, ha 700-800rpm (minimális mély tónusú hang) akkor meg lemegy 54-55-re, a fentebb leírt tuning mellett, 110% power-rel.
Szóval több, mint elég, tartósságról nem tudok nyilatkozni, az eddigi AC ventijeim egyike sem feküdt még ki 3-4év alatt, remélem ezt is hasonló minőségbizt. elvek szerint szerelték.Van külön 980Ti-re való altípus, ezeknél VRM-re van specifikus borda, meg hőpadok, blacplate, arra is hőpad, vramokra viszont szerezni kell ramsüniket, mert az naked, nekem meg rosszul esett így ránézni
.
Na meg nem utolsó szempont, hogy a 980Ti-re való kompatibilis 1070, 1080Ti default nyákkal.
[/szerk
] a linkelt videoban a nem reference nyákkal bíró msi 980ti-re nem ment fel a vrm borda, szval erre figyelni kell.
Nekem az EVGA kártyámra felment minden gond nélkül. -
asvald
senior tag
válasz
slloyd #16805 üzenetére
Hy!
Én ugyan nem tudom a thermal pad méretét !
De azt tudom! Ha nincsen kiszáradva (ami szinte biztos) akkor fölösleges cserélni!
Max ,ha elszakadt + a gyárinál jobbat aligha találsz, egyedül a rózsaszínű közelíti meg azt a minőséget !Ragadni meg csak annyira ragad ,hogy összetudd rakni
-
abéla
senior tag
válasz
slloyd #16782 üzenetére
Hello,
ilyesmi kártyám van, így sajnos tapasztalatból tudom, hogy -az FTW-ket kivéve talán- ezek a karik eléggé melegedősek.
Nálam újrapasztázás hozott 2-3 fokot, de így is powert 98%-ra rakva pl BF1 alatt (nem v-sync, high, fhd) 80-81C° volt, dropolt is rendesen...Feltettem egy izmosabb kompakt-vizet, azóta max 56-58 (függően ettől a nyomorult időtől), ugrott a stabil órajel 10-15%-ot, drop nélkül...
ennyi, szar a hűtése -
VTom
veterán
válasz
slloyd #16780 üzenetére
a custom profil sokat fog segíteni.
Próbáld meg első körben, hogy fix 30%-on menjen a venti alapon, és 50 fok felett a hőfok mínusz 10 legyen a venti fordulat. Tehát 50 foknál 40%, 60-nál 50%, stb.
Ha nem elég így, akkor lehet ugyanannyi is, de ott már meg fog jönni a hangja.
Én mindenképpen ezzel próbálkoznék első körben, mielőtt megbontom a kártyát.A 980Ti-re egyébként is kevés ez az EVGA hűtés, így a ventiket hallani fogod, de ha fülessel játszol, akkor nem fog zavarni.
És írd át az aláírásod 980Ti power-re!
-
-
-
Várhatóan igen... de a nagy lehet csak nyáron vagy később jön.
A géped is jó lesz.
(#8661) blu79
Szerintem ez azért van, mert fullHD-n amikor nincs maxon a megjelnítendő komplexitás akkor CPU limites lehet minden GPU, aztán amikor besűrűsödnek a dolgok akkor egybesimul.
[link] Itt ugye ez az azonos órajeles videó, és ha jól megfigyeli az ember akkor amikor komplexebbé válnak a dolgok összesimulnak a görbék. Amikor kevesebb a dolog akkor meg CPU limites picit.
Ha tippelnem kéne 4K-n nem lenne ilyen különbség, mert ott jóval nagyobb eleve a GPU terhelése.
Másrészt meg szerintem maga driver is CPU limites picit (szoftveres GPU ütemező-etető), így mindig lehet nyerni egy kis plusszt egy gyorsabb procival, de arányaiban egyre kissebbet.
-
#Morcosmedve
veterán
Felbontást nem írtál, de itt van két teszt:
-
Joshi
titán
PC kezeli a színprofilokat, de a PS4 nem hinném. Attól hogy PC-én kalibrálod a monitort a kártyádhoz, a PS4 nem lesz jó már csak azért se, mert a PS4-ben AMD vga van.
Nekem anno még Radeon R9 290-el kalibrálták a monitoromat, de ma már 980Ti van szóval nekem is újra kellene kalibráltatnom. A legolcsóbb használható kalibráló ~40k körül kezdődik. -
rambustibi
őstag
Nem lenne gond a Titan X árával, ami ugyebár 1000 amcsidollár, a gond az, hogy mire ideér az 1000dolláros cucc, lesz belőle 350 ezer forint. Milyen jó lenne, ha itthon a Titan X 240 ezerbe került volna. Szóval még itthon is kifizethetőbb lenne az 1000dolcsis ár. Semmi köze az NV-nek a magyar keresetekhez való méréséhez.
-
Joshi
titán
A te példád nem általános mert a legtöbb ember nagyon meggondolja hogy mit vesz és főleg hogy mennyiért. Az egy más kérdés hogy neked volt rá zsé és a leggyorsabb kártya kellett. Egyébként nagyjából fél éved volt arra hogy a leggyorsabb kártyád legyen, és pont ezért nem vesznek az emberek ilyen drágán vga-t.
(#6165) Tomdriver az R9 290-es széria már több mint 2 éve piacon van.
-
specterlich
csendes tag
Csak az egyetlen gyári venti van a radiátoron, na meg a másik a kártyán. A radiátorét le fogom cserélni, mert nekem egy kicsit hangos (most ez a leghangosabb a gépben). Teszek a helyére egy Noctua NF-F12 -t.
Engem is meglepett, mert most a kártya játék közben sokkal hűvösebb, mint a proci, pedig azon is víz van.
-
-
Crytek
nagyúr
Végleges lol jó vicc volt... Win 10 download
-
Joshi
titán
A TX-nek ugyan az a ref nyákja van mint az én Giga ref 980Ti-nek, az nem a G1 problémája hogy a TX-et refnyákra tették (inkább fordítva). Szerintem pont ezért gáz azt a kártyát megvenni 12GB vram ide vagy oda.
TTomax eredményein is tisztán látszik, hogy a TX azonos órajelnél több GS pontszámot kap ami nem meglepő. A gond ott van hogy ez a különbség a gyakorlatban (játékoknál) nullára redukálódik +100k felárért. Na jó kapsz +6GB vramot.
-
KAMELOT
titán
-
Speed®
titán
Nem tudod szabályozni a ventit..? Egyébként a DVDíród feletti venti kb. felesleges, tedd azt is rá, push-pullban 1000rpm körül-alatt bőven jók lesznek. Hőmérséklet rendben van, bugyborékolás kevésbé, az a levegő valahol összegyűlhet. Persze tenni ellene nem tudsz, de ha csörömpölni fog időközönként, ezért lesz.
-
Speed®
titán
Vagy azért nem lehet beszerezni, mert keveset gyártottak, tudván kevesen vesznek ilyesmit. Nézőpont kérdése ugye ;p Nincs azzal bajom egyébként, ha tetszik, félre ne értsd..csak ne várj csodát tőle és ne fényezd agyon, akkor nem érhet meglepetés. Én egy AC Hybridet vettem, ami szintén nem olcsó darab, a pumpa hangjától és a szerelési hülyeségeitől viszont a falramászást előre profi szintre fejlesztettem..még neki se álltam felrakni, agyalok, hogy kell-e ez nekem..
-
-
rambustibi
őstag
Én is szeretem a kompakt vizet. Nem igényel karbantartást.
Olvastam 1 hétig a vízhűtő topikot, és folyamatosan szenvedéseket olvastam pl.:
- szivárog a folyadék
- berohadt a pumpa
- levegős rendszer
- rossz a folyadék minősége
Nagyjából ezek voltak, és ilyen áron köszi nem kell, inkább a drágább "játékvíz", ami csak 1-2 felhasználónak játék, szerintem nem az.
Nem írtak még mindig az evga-tól, lehet nem adom el mégsem a Titan X-et és máshonnan beszerzek egy hybrid vizet, mert az evga nevetséges, még mindig nem elérhető náluk...: [link] -
Speed®
titán
Az, hogy egy jó léghűtéshez képest arányaiban árhoz mérten nem jobb, miközben a rizikófaktor ott van, hogy meghibásodás esetén baj lehet belőle. Normál víz lehet, hogy egy léptékkel drágább, de ott a rizikó mellé kapsz komolyabb teljesítményt is, ami mérlegelésre ad okot. Mondom ezt úgy, hogy én is kompaktozok, duplán, de elsődlegesen költséghatékonyság és méretbeli korlátok okán.
-
Milka 78
nagyúr
Mindent fotózz légyszi,főleg a vrm sünizést.Nálam is itt van egy Hybrid I érdekel,hogy fogod feltenni
Ne parázz...a 290x +100mv (1.315-1.305v) játék közben 62-68 fok a 28 fokos panelkecóban.Ha ezt lehűtötte,a Ti-t is le fogja hűteni.Mindezt teljes csöndben természetesen. -
Joshi
titán
A Titan X vs 980Ti ilyen szempontból nem téma, mert a két kártya közötti teljesítmény különbség nem számottevő, nem úgy az árkülönbség.
A Fury X és a 980Ti között viszont bőven van különbség minden téren, természetesen a 980Ti javára. A gond az hogy ezt az AMD által kiválasztott tesztelő partnerek elferdítik ami nem jó. -
keIdor
titán
Negyed milliónál húztam meg a határt, mert valahol meg kell. Ez "kereken" annyi volt, még 370Ft-al több is.
A másik, hogy nem kapni, meg én elégedett vagyok az 1342MHz-el és 80°C-al, megnézem majd mi van benne, de így fogom használni, a 980 Gaming is alapon ment 1312MHz-en. Tudta az 1500MHz-et, csak minek? Ahová alapon kevés, oda OC-vel is.Én már lenyugodtam jó ideje, nem vagyok maximalista. Kell egy erős GPU játékra, és kész.
-
-
westlake
félisten
Itt egy kitolt TDP-s BIOS.
MSI GTX TX 350-385W TDP
command prompt, majd flash.batmonosz, neked is itt egy hasonló:
980_Ti_EVGA_SC+_84.00.32.00.94_350-385TDP
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZOTAC RTX 3090 Ti AMP Extreme Holo
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan, Garancia)
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest