- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Mobil flották
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi Note 10 / 10 Pro - 108 megapixel, maradhat?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
daveoff #14000 üzenetére
Ezt már egyszer beszéltük azt hiszem, MSI-t nem ismerem, de szerintem annó is azt mondtam, hogy, ha megy 1500/8000-et mint most a Gaming, ami neked a "kritériumod" volt, akkor +20k-val megéri, idle-ben hangosabb lesz (nem lesz csend), load alatt nem hinném, hogy számottevő változások lennének.
Viszont az áramköre jobb és felveszi a fesz-t, illetve az én 980 G1-em nem dob le 13MHz-es lépcsőket, semmilyen hőmérsékletnél!
De még mindig úgy van, hogy kipróbálod, nem? Ha nem és zsákbamacska, akkor zsákbamacska...
-
Szinyák
őstag
válasz
daveoff #13971 üzenetére
Szerintem meg érné , csak +20k .-t nem , Próbáld meg +10 be akkor igen...
980 g1 is simán tudni fogja a 1500.-at .Jó nekem 970 g1 . van de fesz nélkül tudja a 1530.-at és max 2 fokkal
melegebb tőle . Hangja se zavar csendben van (Fractal R4 házba) A Ramja lehet nem fogja tudni azt mint a te MSI .-d ,de nem is hozz sokat a konyhára...(#13964) Anubris Sorry ,igazad van csak össze hasonlítottam a két tesztet ...
-
Anubris
őstag
válasz
daveoff #13971 üzenetére
Én úgy tudom a Giga hűtése hangosabb, lehet kicsivel hűvösebb, de 1 gpu-s rendszer esetén ezek az új 980-ak magas fesz mellett is hűvösek maradnak, ezért nem annyira fontos szempont, mint egy 290x esetében.
Idle-ben nem tudom passzív hűtéssel használod-e a MSI-t, G1-nél ha jól tudom ilyen opció nincs.
Az engem is érdekelne, hogy mennyivel lehet tovább húzni a G1-et, bár szerintem játékokban 1-2 fps különbség lehet. -
blu79
addikt
válasz
daveoff #13683 üzenetére
- én is rendelnék az Msi 970 -hez de túl távol vagyunk egymástól postáznod is kéne még it M.O -n , meg stb kb. ugyanott jönnénk ki,, de lehet nem most hanem jövő hónapban rendelek egyet kb 10k ba van szállítással együtt, és kösz a linket
, mert kerestem a 970 re Backplate-t de nem találtam, de most már tudom hogy van
-
SSJPeter
őstag
válasz
daveoff #13005 üzenetére
Lehet, hogy ezt egy kicsit megkésve kérdezem, de FC 4-ben az "Nvidia Hairworks"-öt ugye úgy tudom megnézni, hogy a "FUR"-t "Simulated"-re állítom? Jól gondolom?
Na most mindent Nvidiás-ra állítottam, beállítottam a "HBAO+"-t, meg "Godrays"-t is Enhanced-ra állítottam, bár fogalmam nincs, hogy ezek mit csinálnak ugye, (
) de most egy órát toltam megint és nekem nem tűnt így sem rossznak a kép... csak az a baj, hogy időm most nincs vele nagyon játszani, de majd talán a jövő hét végén többet tudok játszani vele és akkor alaposabban megvizsgálom...
Én amúgy továbbra is kitartok a 2X TXAA mellett...úgy is tolom most már véglegesen, ha megtehetném 4X MSAA-val tolnám, de ahhoz, hogy 60 fps körül legyen mindig már 980 kellene...vagy über tuning...
Csak még mindig nem találtam meg a tökéletes fegyvert...egy Signature Bushman-ra fáj a fogam, de szvsz nagyon nehéz elérni a lvl10-et az arénában, és unalmas is...
-
SSJPeter
őstag
válasz
daveoff #13189 üzenetére
Lehet, hogy úgy van ahogy mondod, én Linus videójából vettem az infót, aki lehet rosszul tudta, de egyszerűen nem találom azt a videót youtube-on, ahol bemutatja az MSI 980-at, lehet törölte...
Mindenesetre azért én örülök neki, hogy tudom szabályozni mindkét ventit AB-ből simán.
Valamit ehhez megváltoztattak a kártyákon, azt Ti mondjátok meg hogy mit, én nem értek hozzá. -
SSJPeter
őstag
válasz
daveoff #13187 üzenetére
Én még csak képekről láttam az a verziót, de az egész kinézete az EVGA Precision-re hajaz, nagyon nem tetszik. Azt nyilván nem tudhattam, hogy a régi skint is be lehet állítani.
Mellesleg ha próbálom frissíteni az AB-t, még le sem szedi azt a verziót, mert azt írja, hogy a legfrissebb verzió van fent...minden esetre nekem egyelőre megfelel ez a verzió, ritkán szoktam AB-t frissíteni, na pláne ha alapból nem is frissíti fel, de lehet majd kipróbálom akkor manuálisan.Amúgy ha BIOS-t is frissítettél már és mégse vezérli mind2 ventit, akkor azzal nyilvánvalóan nem lehet semmit csinálni, akkor az gyárilag ilyen.
Most hirtelen nem találom azt a videót youtube-on, de Linus mondta azt az "okosságot", hogy kb. idézem: "az egyik venti PWM-es, a másikat meg a BIOS vezérli a GPU hőmérséklet alapján"... -
szmartin2007
csendes tag
válasz
daveoff #13086 üzenetére
Kezdetben én is tartottam a Gigabyte-tól, de eddig csak jó tapasztalataim vannak. 2011-ben vettem a hardveraprón egy konfigot, amiben giga560ti volt. Tavaly átadtam a gépet a fiamnak és Ő nyüstölte. A VGA most adta meg magát az ünnepek előtt, ezért gyorsan kerestem neki egy használtat. Igaz az egy ASUS GTX760 2GB-os és mondhatni újonnan adta le az előző tulaj. Cicergés nincs és reméljük nem is lesz. Mint, ahogy írtam most egy Giga GTX760-at használok a saját gépemben, amit újonnan vettem. Lekopogom gyorsan, de az sem cicereg és a ventik sem olyan hangosak. Szóval eddig beváltak a gigák.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
daveoff #13083 üzenetére
Köszi!
Nem bírtam ki, mindig belevisztek a rosszba159k-ért egyébként nem lehetett ott hagyni és így már azért egészen jó vételnek mondható (pláne a kategóriát tekintve)!
Kíváncsi leszek, hogy milyen tapasztalataid lesznek, aztán nehogy visszasírjad az MSI-t
Bár nem hiszem, én is ezt a két márkát tartom most a legjobbnak, de mivel -30k-ban van a G1...azért jobb vételnek tartanám. De volt már 200k+, szóval ezt mindig ki kell fogni. Most kivártam, volt egy nagyon jó 970-em, ez pedig szintén egészen jó!Ha valaki belekötne, én már nem hiszek a mesékben, hogy bármilyen extra VGA többet tudna felmutatni valós GPU tudásban, zsákbamacska mind. Tény az extrákat és a nevet, illetve aki LN2-re veszi meg kell fizetni!
-
helkis
veterán
válasz
daveoff #13014 üzenetére
ha visszakeresel pár eredményt az első 780ti pl 1700+mhz-en ment, szóval simán lehet hogy arrafelé inkább azok toltak eredményt, akik ln2-vel játszank elsősorban.. sajna hűtésre nem lehet szűrni..
(#13016) HSM - ezért is gondolom még mindig, hogy a compute performance a döntő.. kérdeztem az embertől, van-e valamilyen képlet, vagy technológiai leírás a valley-ről, de erre nem kaptam választ..
-
válasz
daveoff #13005 üzenetére
érdemes a TXAA-dolgot egy kicsit árnyalni. alapvetően az a célja, hogy a temporális artifaktokat kiszűrje, és azt egész jól is csinálja (legjobb tudomásom szerint egyetlen ilyen PC-s eljárásként) - sajnos mellékhatásként erősen homályosít. jelen formájában szerintem is használhatatlan, de arról szó nincs, hogy gagyi lenne - kellene tovább fejleszteni, talán lenne is belőle valami.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
daveoff #13005 üzenetére
A Hairworks az működik, csak figyelembe kell venni, hogy nem olyan komplett megoldás, mint a TressFX. Vannak igen komoly kritériumai az adott motorra nézve, és ha ezek nem teljesülnek, akkor a szűr olyan recés, a haj pedig spagettiszerű lesz. A szimulációban nagyjából azonos mindkét technika, a Hairworks viszont pusztán a geometria leképzésére több időt használ el, mint amennyi idő alatt a TressFX leképzi a geometriát, speciálisan árnyékolja azt, majd a végén futtat rajta egy analitikai élsimítást, ami eltünteti a recés/spagettiszerű hatást. A Hairworks-nél az utóbbi két fázis a fejlesztőkre van bízva, de ha a motor nem kompatibilis Hairworks igényeivel, akkor természetesen rossz lesz a végső eredmény.
-
westlake
félisten
válasz
daveoff #12977 üzenetére
Ne haragudj, de egy tesztprogramról beszélünk, amit már évek óta nem fejelsztenek. Nem rémlik, hogy a weboldaluk, vagy a program felhívta volna a figyelmem, hogy két különböző generációt ne hasonlítsak össze, mert félrevezetőek lehetnek a kapott eredmények. Nálam innentől nem hiteles a program.
A linkelgetős userek 98%-a nem törődik azzal, hogy milyen lavinát indíthat el, csak büszkén odaírja az enyhén tuningolt GTX 780-as kártyájának eredményéhez, hogy elérte a GTX 980 szintjét. Nem rossz indulatú, meg nem is akar senkit átverni, de tudtán kívül fals információval zavarja össze a többi felhasználót. Ennek mi értelme?Igaz, hogy olyan, amilyen, de ez mégis csak egy szakmai fórum lenne, ahol a felhasználók többsége nem VGA mágus. A hozzáértőknek még viccelni is nagyon körültekintően szabadna, mert azok akik nem értenek hozzá annyira, azonnal készpénznek veszik a dolgokat.
-
Montesantos
senior tag
válasz
daveoff #12956 üzenetére
A gpu-z alapján kéne kártyát vegyek nem biztos hogy a 980-at választanám....
Ma sikerült összehoznom szerintem egy stabil beállítást egész nap teszteltem-játszottam 1500/7800 lett +50 mv. Ha a feszt akár 5 mv-al visszavettem nem mindegyik játék ment stabilan néha kidobott (1-1,5 óra között) a memória 7850-nél hibákat rakott ki a képernyőre ( zöld )
Nálad hány fokon áll be a vga ? nálam 63-68 fok az a furcsa az X után hogy a hőfok nem emelkedik a fesz emeléssel drasztikusan
-
westlake
félisten
válasz
daveoff #12903 üzenetére
Egyébként én nem tudtam ilyen hibáról. Lehet, hogy a tavalyi kirohanásomban említett GTX 980-as underclock is ennek köszönhető? Egyszer majd ennek is utánanézek.
Ilyen hibás kiküszöbölni maximum úgy lehet, hogy letiltod a boost-ot. Azt meg minden BIOS-ban be lehet állítani. Én nem tudok más olyan változóról, ami állítható és köze lenne az említett hibához. -
qad
senior tag
válasz
daveoff #12485 üzenetére
Dell U2312Hm teszt, ott is mérték. A legalsó link a Tft centralos test. Naná hogy végigolvastam a tesztet, de az hogy ők összeteszik az általuk válogatott monitorokkal és azt írják hogy szerintük ez übejó az engem nem hat meg. A tft centralos tesztben meg a dell U2312HM-et hozták ki győztesnek, csak itt vagy kurva jó a monitor vagy nagyon-nagyon sokat csaltak az adatokkal. a 2 test méréseit vetettem össze. Az input lag a videókártya és a monitor között képződik és erre jön még rá a színváltási idő. Ezek után lesz látható a kép számunkra.
A 144 hz-el nem vitatkozom, nálam a crt-nél nem éreztem a 120/75 Hz közötti különbséget( vagy10 évvel ezelőtt volt).
Responsivness and gaming input lag részénél látható a táblazat.( input lag 0.6 pirossal kiemelve).
-
qad
senior tag
-
qad
senior tag
válasz
daveoff #12469 üzenetére
Akkor te vagy az én emberem, BF4-ben lehet szervert választani. Kíváncsi vagyok az U2312HM után milyen érzés/statod lesz az új moncsiddal.
Egyébként az U2312HM input lagja 0,6 és fekete-fehér szín képpont váltása meg 6-7 ms. Ez összesen 7-8 ms. Az asusé meg 23 ha jól emlékszek?
Várjuk a beszámolódat az új szerzeményedről..
-
qad
senior tag
válasz
daveoff #12430 üzenetére
Erre vannak a tesztek ahol érdekes módon abszolute köze sincs a megadott adatokhoz és szépek az elvi számok amiket kellene produkáljon. Remélem a link amit dobok egyből A pixel response and input lag résznél fog megnyilni. Fhd tucat monitor?
Itt látszik hogy az elv és a gyakorlat(azaz a gyártók által be nem vallott igazság mennyire különbözik).Még véletlenül se vedd magadra.
-
qad
senior tag
válasz
daveoff #12421 üzenetére
A leírás az úgy lenne korrekt ha nem csak a g2G számokal dobálóznának a panelok terén és input lagot is őssze lehetne vetni.
Első sorban az 1ms nagyon szép adat csak társul mellé egy 10-15 ms-es(a jobbaknál ez a szám 5-10 ms) színes képpont váltás is ami nagyon gyönyőrű kondenzcsíkot fog eredményezni tn panalek esetén. A legtöbb ips azért NEM teszi elmosodottá képet , mert a 6-8 ms-es g2g(gray to gray)mellé picit nagyobb csak a színes képpont váltás.A másik dolog az input lag, hiába a sok extra ( g2g 1-ms-es és 120-144 Hz képrfrissítés) ha a videókártya által közvetített képet a monitor csak joval később dolgozza fel (input lag 10 -25 ms ). Persze utána már 1-ms-en belül megjelenítí xD.
Ez is igazából a lövöldözős fps-el játszóknál számít( a színes képpont váltás mindenkinél, mert nagyon tudja fárasztani a szemet), ezen belül is azoknál akik tudnak a szerverek között válogatni(az alacsony késleltetés miatt).
Más dolog a 144 Hz, ezt is embere válogatja. Crt monitoromnál már nem nagyon vettem észre különbséget a 75-höz képest(ez sem most volt). Mostani monitoromnál abszolut mind1 ogy 50, 60 vagy 72 Hz-en tolom neki amikor fix 91 az fps. Egyáltalán nem voltozik statom bárhova állítom(1 normálisabb net szolgáltatóval sokkal-sokkal jobban járnék).
Jöhet az osztás ....
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
daveoff #12338 üzenetére
displayport szinkronizacios mechanizmusokra epul ahogy olvastam, elvileg maxwell mar tamogatja (970/980 ok ami a mi szempontunkbol fontos), plusz open standard (ertsd nem kell extra hardver, nem kell extra licensz).
szoval elvileg nem fugg AMD APUtol.
SSJPeter: ja, 970nel szerintem fo baj az volt, hogy az OC modellek a 200Wot nyaldossak jatek alatt alapbol is a sajatombol kiindulva (bar az 1400 fole boostol gyarilag), amihez kepest elegge alul volt meretezve par megoldason par alkatresz. EVGA SSC 970 1.0 ez alapjan ref + 40%ra volt meretezve, ami jelen esetben 203W. ami kb az en G1em alaporajeles fogyasztasaval van egy szinten. papiron mindket kartya ugyanaddig boostol.
980nal jobb PCB belefer, bar pl az EVGA ref 980asa ott is elegge vicces.
btw az is lehet nvidianal voltak kicsit optimistak fogyasztas tekinteteben, vagy nagyobb a szoras mint vartak.
-
keIdor
titán
válasz
daveoff #12301 üzenetére
Nekem ezzel az a bajom, hogy szét kell szedni, egy friss monitort sajnálnék rögtön bontani: [link]
Nyilván akinek van már egy minimális kézügyessége az meg tudja csinálni, de ezek a csatlakozók elég sérülékenyek, a csávó is eltöri az egyiket a régi panelen, ha megnézed figyelmesen.Inkább az AOC: [link].
-
ÁdiBá
veterán
válasz
daveoff #12219 üzenetére
Akkor valószínű, én is úgy gondolom hogy az AMD és az Nvidia is 28 -nál marad.
De akkor meg én nem értem ezt az egész felfordulást a piacon, hogy mégis eddig vártak a gyártósorokra majd nem sokára gyárthatnák az új sorokon a gyártók, aztán egyszer csak vissza lép az AMD és az Nvidia is.
Jó az öreg 28nano nekünk címszóval.
Én a TSMC helyében elzavarnám őket... -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
daveoff #12097 üzenetére
Persze a DX12 még teljesen mindegy, és 2015 őszig az is marad. Csupán a teoretikus kérdésekre reagáltam.
Valószínűleg egyébként a DX12 újításai gyorsan jönnek, mert minden API-nak van ugyan egy felfutási ideje, de a Microsoft számára hasznos, hogy a kutatások már másfél éve zajlanak az AMD API-ján. Tehát igazából amikor beesnek ténylegesen a piacra, akkor a fejlesztők zömének már nagyjából két év tapasztalata lesz arról, hogy ezt a low-level irányt hogyan kell kezelni. Ezzel a Microsoft API-jához is bátrabban nyúlnak, mert már ismerik a buktatókat az AMD API-járól, és feltételezhető, hogy ugyanazok a limitek a DX12-nél is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
daveoff #12086 üzenetére
Az új effektek nem feltétlenül lesznek csak az új API-kon aktiválhatók. De itt az a lényeg, hogy ha bekapcsolod ezeket, akkor csak a low-level rendszereken fognak futni értékelhető sebességgel. Próbáld ki a StarSwarm tesztprogramot a RTS scenarioban, extreme presettel. A Steamről letölthető. Ott a felső sarokban ki-be lehet kapcsolni a temporal AA-t. Nézd meg, hogy milyen hatása van az fps-re. Fut DX11-en csak nincs értelme, mert sebességed nem lesz. Ezzel szemben low-level API-val szinte lényegtelen, hogy aktív vagy inaktív az az effekt, a sebesség nem igazán változik.
A Civilization BE használ egy specifikus AA-t az AMD API-jában. Ez jobb minőséget ad annál az AA-nál, ami DX11 alatt érhető el. Első körben szerintem az AA gondokat fogják előtérbe helyezni a fejlesztők az új API-kkal.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
daveoff #12076 üzenetére
Még az elején vagyunk a váltásnak, de az új API-kkal sokkal másabb motorok érkeznek. Olyasmi megoldások, ahol igazából nem mindenféle trükkökkel próbáljuk javítani a grafikát. Ezek azért terjedtek el ma, mert nincs több felhasználható batch teljesítmény. Az új API-kkal viszont tízszer több rajzolási parancs is megoldható, így nem azon kell gondolkodni, hogy xy valamit hogyan rajzoljuk ki úgy, hogy az ne igényeljen rajzolási parancsot. Egyszerűen csak kirajzoljuk és kész. Sokkal közelebb kerülünk azokhoz a modellekhez, amit ma a filmes CGI effekteknél használnak.
Ez hozni fog olyan újításokat, mint például a filmes motion blur. Tehát már önmagában ebből a szemléletváltásból kapsz új effekteket. És akkor még ott az asszinkron compute is, nem beszélve a számtalan kutatási lehetőségről. -
keIdor
titán
-
-
szasanyi
félisten
válasz
daveoff #12044 üzenetére
Ráadásul az olcsóbb az csak "olcsóbb" mert egy közel 100k-s termék esetében ~3-4k árelőny nem igazán áll arányban a garancia 1/3-ának megvonásával. Ha ez mondjuk 10k+ és van ilyen is meg olyan is, akkor azt mondom van benne vmi és mindenki döntse el neki a 10k+ árelőny vagy a több gari a fontosabb. De sajnos nem erről van szó.
HSM: szvsz az egyszerű, és talál hihető verzió az, hogy őket ennyivel kevesebb kötelezettség vállalás terheli. No, de akkor is ott a fenti mondatom ami alapján ez elfogadhatatlan, és ahogy daveoof is mondja: a gyártói, teljes idejű garanciája megmarad. Ez szimplán sz@rakodás, ami egyszerűen gusztustalan. Ez az én - és szerintem nem egyedüli - véleményem, illetve én ilyen terméket nem is veszek meg. Egyébként ezt a véleményemet leírtam oda is, de persze szimplán törölték a hsz-ek közül.
MOD - elnézést az újabb OFF-ért, de ez a sz@rság ami nálunk dívik engem egyszerűen felháborít. Viszont befejeztem a témát, nem OFF-olok tovább.
-
bombibmw
veterán
válasz
daveoff #11931 üzenetére
Ezt én is tudom,de nekem nem lehet bekapcsolni a framerate-et.
El van halványulva és nem tudom Show in On-screen display-elni.(#11933) h1mpi:
Igazad van.
Majd a következő generációból megint lesz Sli-d.
Így legalább nem buksz nagyot rajta,mondjuk Te amúgy sem vetted drágán a dögöket.(#11935) szunya1:
EVGA-nél ajándékosztás van?
Én bevállalnám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest