- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
helkis
veterán
újat? azok az idők elmúltak, refurbished rulez..
nem olyan drága eljárás ez, csak drágán szolgáltatják, hogy hamarabb megtérüljön a készülékük ára (sufni-bga-mesterekről beszélek) egy gyárban ez egy mindennapos használatú gép, ahol precíz hőprofil és alapanyagok vannak egy rendes műtéthez. kb 20-30perc egy ilyen mutatvány.. vagy még annyi sem..a gariidőn belüli meghibásodásoknál is arra törekszenek a gyártók (tisztelet a kivételnek), hogy minél olcsóbban ki tudják húzni a gariidő végéig a dolgot.
nekem eddig a legdurvább garis procedúra 5hónap volt, anno egy Asus M5G ügyintézése, de mivel ismerősön keresztül ment, így nem lehetett az asztalt sem verni..
a legjobb eddig az EVGA: 2nap!
mindkét esetben egy használt, felújított alkatrészt kaptam vissza, ami nem a leadott volt..(#13459) torma1981 - attól hogy hozzányúlnak miért változna az SN? nem fog, ha más is lesz akkor azt jelenti, hogy egy korábban elromlott és megjavított kártyát kaptál..
-
westlake
félisten
BIOS-ban akár 127C is beállítható maximumnak.
#12919: MHz-re pontosan monitoroztad, vagy csak nagyjából? Az avatatlan szemnek nem feltétlenül tűnik fel, hogy az ötperces teszt alatt kb. két és fél percen keresztül a BIOS egy lépcsőt (13MHz) mindig oda-vissza vált.
Nálam ezt csinálta a referencia GTX 980, pedig semelyik limit közelébe nem került a kártya. -
Láttam már ilyenre pár példát, de sajáttal még nem tudtam előállni, pedig próbáltam reprodukálni több generáció, több kártyájánál.
Könnyen lehet, hogy épp nem hibázik, de késöbb pedig ugyanúgy fog, derítsd ki
Konstans program sosincs, ami mindig a másik felett állt, ez változó, tehát könnyen lehet az elöbbi "épp nem hibázik" felállás.
-
törölt tag
Köszi.Nemsokára a kijelző cserélve lesz egy "4K-s "65 ös OLED LG re a terveim szerint. Mondjuk ahhoz előtte asszonypajtással valami komoly egyezséget kell kötni, hogy ne b@sszon ki a ketyeréimmel együtt az itteni folyó partjára, mert már nagyon szemrángós és ideges,ha ilyen vásárlásokról van szó
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nincs. Még a publikus Windows 10-ben sincs benne a DirectX 12.
A Microsofttól lehet kérni hozzá SDK-t, amit a Windows 10-re lehet telepíteni. Utána a gyártóktól kell hozzá kérni drivert, mert a mostaniak nem kompatibilisek azzal a környezettel, amit az MS Update az SDK mellett fel fog rakni a Windows 10-re.
Windows 7-8.1 operációs rendszerrel a DirectX 12 nem működik, maximum akkor lesz lehetséges, ha valaki készít hozzá egy Mantle wrappert. Tudtommal ilyen fejlesztésbe még senki sem kezdett. -
h1mpi
félisten
Az lesz, ha elmegy. Addig pihen, mert WOT-ban nem hoz semmit, FC4 alatt meg bugos. Mással nem játszok. Tuti nem driver amúgy, mert tegnap frissítette uplay és utána kezdte. Eddig is ezt a drivert használtam csak, akkor még beta volt. Igazából az lepett meg, hogy very highon is 100 fps az átlag és nem látom a minőségi romlást ultrához képest. Egy vga-val hibátlan az FC4.
-
h1mpi
félisten
Ebben igazad van, de most tettem mellé az IPS-t és bár van különbség elhanyagolható. Pár nap alatt átszokik a szemem, hogy nem olyan szép mélyek a színek, mint IPS esetén. Dönteni kellett én az FPS-re és az inputlagra szavaztam
Ha lesz ilyen IPS monitor, akkor majd egyszer arra cserélem.
-
törölt tag
Ha ez vigasztal én is betároltam Star Citizent és Elti Dangeroust és kb 10 percet nyomtam velűk,ráadásul vettem hozzájuk Hotas X et is,amit képtelen vagyok beállítani jól.
Amúgy az I7 4770K 4.2GHz en elég a 980 nak,vagy húzzak még rajta?Itt nem kér még plusz feszt és hűvös is, azért megy ennyit perpill.
-
BlackSoft
addikt
Nekem kussban van a kártya széthúzva is. Első pár napban cicergett, de csak bizonyos műveletek alatt, amit benchmarkok alkalmaztak, azóta az is megszűnt, bejáródtak azok az alkatrészek, amik hangot adtak ki.
(#10418) hpeter10: Beszarsz, de stabilabb az a random beállítás 4,5-ön, mint bármi más céltudatos beállítás XD Még ugyan úgy 1,420+ Vcore mellett az alacsonyabb órajel is tiszta bugos, csak a 4,5Ghz megy jól itt
Csak nem tudom mi a fa**mmal hűtsem ezt a hulladékot... 4db 140-es venti 2000 fordulaton pörög a radin, házon kívül, és vannak 90 fok körüli magok 100% load alatt, nyitott ablaknál, ahonnan jön rá a 0 fokos levegő
De a VGA utóbbinak köszönhetően agyonhúzva 100% load-nál 50fok körül volt
-
eldarin
tag
Bármitől ami meghajtja a GPU-t ezt pl Far Cry 4 közben vettem fel, de még Garys mod közben is ilyen
Egyedül League of Legendsnél nem jelentkezik valszeg azért mert alig megy a gpu....
De sajnos ez így számomra elviselhetetlen, úgyhogy ez holnap megy vissza és amíg várok a pénzemre veszek egy másikat hátha az jó lesz. -
-
eldarin
tag
Az enyémnek ilyen hangja van 60 fps mellett, videón nem a legjobban jön át, de azért így is eléggé hallható. Maga a gép iszonyat halk minden venti 500rmp-en megy és van a videóban egy pillanat, amikor abba hagyja na olyannak kéne lennie, ha nem ciceregne.
https://www.youtube.com/watch?v=1BpD7vw-aew&feature=youtu.be
-
proci985
MODERÁTOR
Jaja, nvidia kartyam kulonbozo okok miatt (hianyzo featurek pl) nem volt 2006 ota kb, tehat ugy voltam vele, hogy kezdunk egy kartyaval, egyszerubb, ha a surround kevesbe kiforrott, mert ez nem igazan derult ki tesztek alapjan. Forumon meg nagyon keves ember hasznalt surroundot, multimonitoros topikban inkabb eyefinityvel volt tapasztalatunk.
Meglepoen megalja. Far Cry 4nek eleg brutalis a gepigenye, ugy szamoltam high evlileg nemi finomhangulas utan menni fog, ehhez kepest remek alapbol is.
Egyebkent HOCPnek volt a temaban egy nagyon jo cikke, nekem ez segitett eldonteni, hogy mit kene vennem.
980sli / 290x cf 4kra mar jo, minimalis kompromisszumokkal is (bar ize, a 290x cf maga a kompromisszum jelenleg szvsz
, en nem mertem bevallalni ).
h1mpi: pciE 3.0an elvileg nem lehet kulonbseg x8/x16 kozott a gyakorlatban.
-
proci985
MODERÁTOR
GTA5 engem mondjuk pont nem erdekel
Ja, ez a kikapcsolos elmeny nekem is megvolt, bar nekem az egesz rendszer mozgott 120k korul. Viszont a Raget inkabb nem toltam
. Nekem a 7850 CF masfel evig volt meg, igazabol azert lett csak cserelve, mert ha nem ment a CF akkor egy kartyaval mar nem tudtam kihuzni eyefinityvel a patchig, sajnos egy 7850 mar lowra se volt eleg.
Viszont alapvetoen en kompromisszumkepes vagyok. Azzal is tisztaban vagyok, hogy az usage patternemhez bleeding edge setup kell, cserebe meg matrox softTripleHead2Goval kezdtem 2008ban, volt harom evig eyefinitym, masfel evig CFem, szoval valahogy meg szoktam oldani a dolgokat. Mas kerdes, hogy utoljara a Far Cry 3al voltam hajlando 20 oras konfigolasmaratonra.
Plusz 7850nel nekem is megvolt, hogy csomo helyen lehet nem ment a CF, de ha egyebkent eleg volt az FPS nem alltam neki diagnosztizalni meg hibakeresni. Ahol meg tenyleg kellett a nyers GPUero, ott viszont altalaban szinte mindig ment (kivetel: Rage). Lehet csak par hettel kesobb, de amennyire elfoglalt voltam az utobbi evekben ilyen aprosagokon nem szoktam fennakadni.
viszont eddig a 970 7850 CFrol nezve win. birja stabilan a borderlands2t surroundban is, highon viszi a Far Cry 4et, azert az, hogy a CF 100%os kihasznaltsagahoz kepest kb 60%al gyorsabb a kartya elegge erezheto.
SLInel mondjuk nekem meg az is a bajom, hogy a kabelezest ATXhez igazitottam, a vizhutes csovezeset szinten, szoval szet kene szedni a vizet es ujra kene csinalni a kabelezest kotegelostul mindenestul, az meg reggeltol keso estig melo az en setupommal
. lesz most telen 2-3 het szabim, de kimerult vagyok es lehet nem igy szeretnek pihenni.
-
proci985
MODERÁTOR
jo, mondjuk blizzard jateknal minek az sli? tippre -7850 OC CF alapjan- pl diablo3 alatt egy szem 970nek is legalabb 100fpst kene mennie 5760x1080ban
en most epp azon agyalok, hogy lehet megse fog kelleni sli a 970bol mert Far Cry 4et is gyonyoruen viszi highon egyedul 5760x1080ban (minden mas meg az elozo CFfel is rendben volt). mindenesetre egyelore elnapoltam a vasarlast, talan ha lesz valami nagyobb akcio a ket unnep kozott / jovo nyaron.
viszont en jellemzoen GPUlimites vagyok mindenki mashoz kepest, megvagyok stabil 35fpssel is (amig stabilnak tekintheto a frametime sorozat) es nincs semmi problemam azzal, hogy highon (ne adj isten mediumon) tolom egy felsokategorias kartyaval.
-
MPowerPH
félisten
Mi volt a gondod vele? Nekem egyre vilagosabb, hogy a 980-as sem tudott megvaltast hozni 3 monitoron, igy valszeg vagy kenytelen leszek venni meg 1db-ot, vagy varni, hatha az uj Ti, vagy az AMD megoldasa joval erosebb lesz. Azert erezni, hogy ez a 'herelt' Maxvell nagyobb felbontason sokkal jobban elfogy, mint a 290X.(bar ezt a tesztekbol is leszurhettem volna)
-
Tegnap nekem Diablo3 alatt sikerült kifagyasztani a karit. 1530MHz környékén szaladgált, 170-190FPS-el nyomta a játékot aztán egyszer csak blackscreen. Mérges voltam, mert egy jobb rift közepén dobott ki
. Közben direkt monitoroztam az aktivitást Precisionnel és GPU-z-vel, amire emlékszem a feketeség előtt, hogy folyamatosan 100% volt a GPU-terhelés-> szóval annyira nem vagyok ebben a 40-50%-os bugban biztos. (Ja, és mivel G1, a hőfokok totál rendben).
Amire még felfigyeltem, hogy emígyen leterhelve hangosabb lett a gép - de egyelőre nem azonosítottam a forrást. A karim cicereg, szóval ez is lehet, de a Dio3 eléggé húzza a procit is, lehet, hogy a h105-öm ventijei pörögtek fel.
Majd próbálkozom még - kicsit jobban odafigyelve a monitorozásra, azt se tartom kizártnak, hogy a futó Precision zavar be.
-
-
Fogalmam sincs, hogy a Blizzard miért él még mindig a kőkorszakban
. Amikor kidobták az SC2-t anno 2010-ben, már akkor se volt sok DX9-es kari a gépekben (2007 óta beszélünk DX10+éráról), pláne azokban nem, amik egyébként (CPU, RAM) képesek voltak SC2-t futtatni. Ráadásul nyomják a DX9-et tovább, a lényegesen újabb Diablo3-ban is.
#9322: Igen, de azért 2db i7 mag 4.6GHz-en kb a piac csúcsa manapság. Amúgy itt se értem a Blizzardot, azzal jönnek a DX9 indoklásánál, hogy sok rendszeren legyen elérhető a játék. Nomármost milliónyi gépben van 4magos APU (nem mellesleg DX10+támogatással): újabb Intel Atom cuccok, az AMD-től 2-3 generációnyi A8-10-es gép - ebben a formában teljesen alkalmatlanok SC2-re. Most komolyan, a GT 6600-at meg Radeon 9800-at használókat akarták megcélozni?
-
daveoff
veterán
94% ventilátor fordulat
Gondolom a refnél ez már "enyhén" zavaró...
Dehogy lett driveresen blokkolva a kártya teljesítménye, pont hogy jobban ki van használva az újabb driverekkel, ezért nem megy annyit tuningban...
(#9320) Attix82: +1 az ilyen játékok, amik nem terhelik 100%-on a GPU-t sokkal előbb kifagynak instabil tuning esetén
-
ÁdiBá
veterán
Ezt azért gondolom így mert nem hibázik a kártya, nem szemcsézik nem jönnek a texturák. Egyszerűen elsötétül a kép a teszt valahanyadik percénél és rávágja.
ILLESZTŐ PROGRAM NEM VÁLASZOL.
Semmilyen jelét nem adja hogy túlhoztad, legalább villogna vagy valami.
Egyszerűen letilt a driver, én úgy gondolom az nvidia megköti illetve megfogja kötni a kezünket. -
Anubris
őstag
Én sem értem miért gondolja bárki is, hogy 140 lesz. Talán a sima 390, de ha megnézzük a 290x árakat azok is 180-190 körül voltak 2014 elején még.
Ha a sima 390 a 980 szintjén lesz vagy annál erősebb lesz, akkor meg teljesen reális lépés az NV részéről ha ők is leviszik arra a szintre a 980 árát.
Érdemes megnézni az Ipon árgrafikáját egyes termékeknél, szépen mutatja, hogy mivel jár ha a konkurens beléptet egy új terméket a piacra. -
Pontosan. Eddig csak elég bizonytalan szivárogtatások voltak az új karikról, emlékszem én, hogy anno nagy dirrel-durral belengették, hogy XDR2 ramok lesznek az asztali VGA-kon (főleg az AMD-nél), aztán nem lett belőle semmi. Az eddigi hagyományok alapján jövőre is lesz új közép+felsőkategóriás kari mindkét részről, jól elpáholják egymást és megfelelő mértékben lenyomják az elődök árait. Nem tartom kizártnak, hogy az AMD lép egy merészet, és kihajít egy szekérderéknyi - főként kihasználatlan - double precision kapacitást és mutat valami Maxwell szintű teljesítmény/fogyasztás mutatóval rendelkező karit. SzVSz simán gyárthatnának külön GPU-t double igényekre...
#9105:
A 80-90k-s (új) célárat a 970-re teljesen reálisnak - sőt, kicsit optimistának tartom 2015 őszére. A 980 árazása: számtechben nagyon nem lineáris a teljesítmény-ár összefüggés, a csúcskari +20-30%-os fps előrelépéséért mindig extrasokat kell kipengetni. Igazából ami engem meglep, az a 770 és a 970 ára: tapasztalataim szerint 30-40% különbségért általában 100% körüli prémiumot szoktak kérni, ergo vagy a 770-nek kéne (újonnan!) 50-60k-ba kerülnie, vagy a 970-nek 140-be (utóbbit inkább ne)
#9121: láttam én már karón varjút és drága AMD hardvert... Egyszer vezessenek csak 3 pöttyel a benchmarkokban, rögtön elillan az a piros kedvezmény...
-
daveoff
veterán
Ha az NV kidobja a GM200-at 2-3 hónap múlva a 390x ellen, és a 980 árát leviszi 130k-ra, ahogy mondod(amit kétlek, hogy így lesz), akkor én többet elvből nem veszek NV-t, az is biztos! Tényleg nem tudjuk milyen lesz a 390x, de árban biztos jobb lesz, mint az NV kártyái....
(#9120) szasanyi: Az esetek döntő többségében beigazolódnak a kiszivárgott teszt eredmények, úgyhogy szerintem jó lesz az új AMD fogyasztásban, és teljesítményben is, aztán ki tudja...
-
szasanyi
félisten
Éppen ez az, hiszen addig csak jósolgatunk. Egyébként - szerintem - az AMD csúcskártyája jobb lesz, már ami a feature listát és a teljesítményét illeti. Az más kérdés, hogy a fogyasztás - teljesítmény mutatója és persze az ára hogyan fog alakulni. No, meg mikor lesz hozzá jó driver, mert ugye anélkül legfeljebb félkarú óriás lehet.
-
szasanyi
félisten
Azért kerül annyiba, mert nem adják olcsóbban! Ez a válasz arra is, hogy miért kerül sokkal több mint amennyivel gyorsabb. Akinek az kell annak annyit kell fizetnie amennyit nem szégyellnek elkérni érte - konkurencia hiányában ugye, ahogy ezt korábban már vki megjegyezte. Várhatóan tavasszal változhat ez a felállás, majd kiderül.
hdekakas: ezzel szvsz már a karácsonyra gyúrnak.
-
-
daveoff
veterán
A 980-hoz hasonlítani a 290X-et felesleges, mert 1 évvel régebbi, a 780Ti-vel meg igenis pariban van még mindig. Igen majd meglátjuk mi lesz, de ha AMD megcsinálta a 20nm-es GPU-t, akkor az NV lesz lépéshátrányban. Szerintem biztos durva lesz a 390X, már csak a hőmérséklet/tuning kérdéses, de ilyen fogyasztás mellett szerintem azzal sem lesz gond, az csak ráadás lesz ha rápakolnak egy kompakt vizet.
-
-
Montesantos
senior tag
Szia!
Sztem nem bírja az emelt órajelet én is így jártam (290x-el 1100/1250-en) minden teszt lefutott szépen plusz BF, TR is ment rendesen de mihelyt hozzákezdtem witcherezni random beállt a kártya. Visszaraktam gyári értékre és nem volt gond... 2-3 óra folyamatos játék után se.
-
FLATRONW
őstag
1-2 fps-el többet vesztesz, mintha csak MSAA használnál. A TXAA valójában az MSAA keverve az FXAA-al.
Tehát 2 TXAA egyenlő 2 MSAA+FXAA.Tehát akinek nincsen legalább Keplerje, az elő tudja állítani úgy, hogy játékban beállítja az MSAA és driverben pedig bekapcsolja az FXAA is.
-
ffodi
veterán
"Ennek szerintem a fő oka az is lehet hogy a referencia GTX980 VRM része is meglett csonkítva a kevesebb fogyasztás miatt, így a megmaradt VRM szabályzó jobban terhelődik."
Megmaradt VRM szabályozó? A VRM szabályozó tipikusan 1 darab IC, gyanítom te a fázisok számára gondolsz.... Nos valóban egyel kevesebb fázis van a a ref 980-on, illetve picit eltér a tápkör, de a sokszor emlegetett jelenség elsősorban a rosszul szigetelt tekercsekből adódik. Természetesen a fázisok száma is befolyásolhatja a dolgokat, egyszerűsítve: azonos "terhelést" feltételezve minél kevesebb fázisú a tápkör --> az egyes fázisokon annál nagyobb áram csordogál --> 1 egységre levetítve nagyobb a terhelés, ami adott esetben befolyásolhatja a dolgokat, vagyis jobban/másképp rezonálnak a tekercsek. (ezért is lehet ritka esetben "meggyógyítani" a kártyát alul/túlfeszeléssel)
A nagyon cicergős non-ref-eknél szerintem simán a mára már sajnos mindenhova kórosan begyűrűző "költségoptimalizálásból" adódik a gond.
-
regener
veterán
Ahogy mate3553 kolléga is írja a shadoplay-el feltudod venni, ha a GF Experience-ben bevan állítva hogy az azstalt is vegye akkor közvetítés előtt nyomsz egy ALT+F10-et (asszem ez az alap kézifelvétel) és teljesképernyőre rakva is veszi majd. Esetleg a ShadoP.-ben lerakhatod 50Mbps-ről 30-ra, így a több órás felvételnél spórolsz egy csomó helyet (a végén nehogy a 4TB legyen kevés
)
-
Garsza
veterán
Persze valami tesztet csinálok majd. Jó volna ha holnap megkapnám a kártyát akkor hétvégén meg is tudnám csinálni. De szerintem csak hétfőn lesz meg Pic Pac pontra rendeltem. A procim 4,4GHz járatom de szerintem van még benne egy kis tartalék. De idővel azt is cseréni akarom elsősorban a fogyasztás miatt.
-
zaja8
aktív tag
ÁdiBÁ & bandi0000 & Televan: Nem alapon használnám, hanem legalább 1500/2000mhz-en úgy meg elvileg hozza az alapon járó 980 szintjét, nem? Tesztekből nekem ez jött át. Ha meg így nézzük, akkor meg már akár 50%-al is gyorsabb lehet a 280x-nél. Jobb VGA-ra meg hiába várok, mert egy széthúzott 970-nél sokkal jobb VGA-hoz már a proci lesz kevés.
Szóljatok ha nem így van, lehet csak magamat győzködöm hiába.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan, Garancia)
- Palit GeForce RTX 3080 GameRock 10GB
- ASUS GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB ELADÓ
- Újszerű - ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Super Advanced Edition 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép. / I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 500GB SSD
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest