- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asbee
veterán
Én innentől ebben a témában többet nem szólok hozzá. Aki értelmesen áll az egészhez szívesen elmondom neki én hogyan használtam a 970-et ezen a felbontáson. De ennek az értelmetlen szinte fröcsögésnek már értelmét nem látom.
Te nem használtál így huzamosabb ideig semmit, mindenki eldöntheti ki mennyire hiteles. Magad hangoztatod, hogy semmi tapasztalatod ezen a felbontáson, de mégis tartod magad a feltételezéseidhez. Ez nem kicsit komikus. -
rapidsquirel
aktív tag
Nincs a fenéket nincs. Egyszer így másszor úgy érvelsz, ahogy éppen "fúj a szél". Érveim nagyon egyszerűek: 1440p-n még a 1db 980 is elhal, nem 1 970, szűrők nélkül tehetetlenül vonaglik és csúnya a kép. Pont.
Hazugságokat meg ne beszélj. Én azt állítottam, és állítom, hogy 1080p-1440p-ben, 780ti sli is épp hogy elég."Te nem használtál így huzamosabb ideig semmit"- te ezt honnan a rosebből veszed?
Mondtam, hogy 1440p ultrawide monitoron próbáltam a 980-at és a 780ti sli-t. -
rapidsquirel
aktív tag
Ha "SLI- vel lehet olyan AA- t rátenni, hogy vram gond legyen", akkor mi keresnivalója van 1 970-esnek(akár AA nélkül is) 1440p-n?
Szerintem meg össze-vissza állítasz, és beszélsz. Ez a mostani mondandód épp az előzőnek cáfolata. Nem kötözködni akarok, csak épp rendet tehetnél nyilvánvaló, rendetlen (ön)ellentmondásaidban. -
proci985
MODERÁTOR
persze, mert a dellekben LG panel volt egy idoben. a 2312hm pl az ips236 paneljet hasznalta, a 2212hm az ips226et
akoska07: jaja a 970 G1 jo valasztas.
--
btw modern TNek annyira nem szornyuek, heten neztem egy 28"as Asus TNt, nem volt tokeletes de piros/kek/sarga/fekete/feher homogenitasa kb oke volt, cserebe nincs az a zsenialis kekes IPS glow mint ami par eve az osszes EIPS sajatja volt.
kieg: multimonitorra TN pl excelezni meg szovegszerkeszteni / programozni oke , ceges masodik kijelzo egy sokeves 19"es TN pl es mukodik, ha szinek fontosak meg ott az 24"es IPS. itthon nem veletlenul van harom ipsem.
--
munkatars egyebkent egy Asus Strix 970 SLIt gariztat eppen, 1440p miatt. viszont nem tudom mennyit birtak a kartyak es mennyire fogyott ki a setupja.
-
Lehetséges,hogy "jobb" 1440-en,még nem próbáltam.
Viszont semmi baj nincs 1920*1080 1920*1200 felbontásokkal 27-28" monitorokkal.A felhasználók nagyon nagy részének FHD sincs,nem hogy FHD+,nem hogy 1440.
Sztem nem kellene úgy ajánlgatni az 1440 felbontást,mintha ez lenne az általános és elfogadott,és tök olcsó is lenne. Sokan örülnek ,hogy meg tudják venni a 970-t (ami mások szerint megalkuvás) és használhatják FHD-n nagyon jó grafikai beállításokkal,sok játéknál max grafikával.
-
rapidsquirel
aktív tag
Ebben az esetben az az egyetlen logikus megoldás, ha a srác megveszi először a 980-at, aztán később a monitort, ha lesz rá pénze. Minden egyéb "megoldás" csak: kényszer és hiábavaló.
Én a 980 ref. kártyámmal sem mertem volna belevágni az 1440p-be, tuningolva sem, szűrők nélkül a fene megette az egészet, elhiheted. -
rapidsquirel
aktív tag
Hát én nem tudom, mások az elképzeléseink, igényeink. 1440p ultrawide monitort cseréltem vissza 27 col 1080p-re, túrót nem láttam (online játék közben, single kutyát nem érdekli) az "ellenségből", 1440p-n, műszerekkel kellett volna haladnom a kijelzőn, hogy vmit észrevegyek. Eszméletlenül idegesített. Jobb a képminősége az biztos, de nem 970 mellé. Nekem a 780ti SLI elég volt, neki a 970 önmagában nem igen lesz elég.
bubcsi03 : de az tv, én monitorról beszélek.
-
rapidsquirel
aktív tag
De érdemes, főleg egy 970-hez. Sokan sznobizmusból hajtogatják, hogy a 27-es FHD ilyen meg olyan félismeretekre támaszkodó okokból: nem kielégítő, gagyi, rossz. Pedig nem az. Ha valakinek nincs extrém szemérzékenysége, és a 970-hez, mellé nem elég vastag a pénztárcája, bőven jó az 1080p, 27col.
-
proci985
MODERÁTOR
Far Cry 4 5760x1080 @ high pl.
DSR 2711xvalami (16:9) high noAA meg nem, ugyanez TXAAval mar limites. ez eleg hulye beallitas, de eleg nehez megtalalni azt a helyet, ahol meg eppen nem es mar eppen igen 3.5GBnel eszik a jatek. plusz DSRt kb barki ki tudja probalni a topikban reprodukalni. valszeg lett volna ertelmesebb beallitas is 16:9en, de miutan volt egy afterburner logom ami mutatta hogy a frametimeok nem stabilak az adott idointervallumban, mig a 980nal hasonlo beallitasok mellett igen, igy nem keresgeltem tovabb.
van mikroakadas, ki lehet hozni 50+ avg fpssel, tenyleg csak kb par szazalek a kulonbseg (avgben), viszont tenyleg par frametime lesz magas mig a tobbi nem ter el. magyarul talaltam olyan esetet ahol a GPU meg boven birta, viszont a memszervezes miatt problema volt.
--
problemas a 3.5 gb a 970en?
talan. felhasznalasfuggo. aki surroundban, esetleg surround + sli / 4k + sliben gondolkodik, annak a 970 felejtos, oda a kartya totalisan alkalmatlan. 1080pben nem tudok egyelore olyan helyzetrol, ahol bele lehet futni a falba. 1080p folott meg... mordorrol lattam olyan tesztet, ahol talan portrait 4K eyefinityt/8Kt neztek ket 290x 8GB vaporral es 7.9GB memoriat zabalt a jatek(!!!).ajanlanal 970et?
felhasznalasfuggoen igen, elheto kartya, viszont vannak hatarai. tul szep volt a 970, hogy igaz legyen, de igazabol meg most is szep meg mindig, csak nem annyira. az atlagos felhasznalonak aki 300euroert keres kartyat meg mindig ez talan a legjobb megoldas. harom hetig volt gariban a sajatom, azota keresek utodot es meg mindig ott tartok, hogy azon dol el a dolog, hogy melyik esetben nem kell atepitenem a vizhutesem, mert nincs egy egesz napom azt szerelni.--
de tenyleg, nezd vissza, en is minimum otszor irtam le, hogy milyen beallitasokkal akasztottam ki a kartyat, pontosan tudva, hogy mit keresek.
batt: a kovetkezo amd szeriara ott a talalgatos topik.
-
batt
aktív tag
Nagyrészt olvastam pl itt ,mert való igaz én most pont olyan játékokkal játszok amibe van sajnos minden dögivel! Elvileg az optimalizálás hiánya miatt!
Speciel engem a hőfok addig a pontig nem érdekel amíg nem veszélyezteti a hardvert és a tuningot!
A hang meg szerintem "relative" mert folyamatosan fejlődnek a gyártók hűtési megoldásai,szerintem az új amd-en is már minőségi halk hűtök leszek!
Nem mondtam,hogy nem vág-oda de szerintem keveset! Ha jönnek az új amd-k ,akkor a zöldeket csak a 980 fogja tudni csak képviselni! Mert én eddig úgy látom a helyzetet!
-
HSM
félisten
Akkor belátom, pontatlanul fogalmaztam, mivel abban bíztam, az itteniek érteni fogják, ha meg nem, utánaolvasnak. De igen, ez a precíz megfogalmazás.
(#17851) players111: [link]
(#17852) daveoff: Igen, pontosan. A patch előtt, mivel nagyobb látótávolságot engedett 100% néven a motor, így a távolabbi dolgok részletességét később kezdte csökkenteni, tehát messzebb lévő dolgok is részletesek maradtak a patch ELŐTT.
-
daveoff
veterán
Szerintem is fordítva akart lenni, de tök mindegy, mert most is ugyanúgy néz ki a játék, mint a patchek előtt, semmit nem változott a látótáv, úgyhogy tényleg lezárhatjuk.....
(#17846) HSM: Ezt hogy érted? A cikkben a részletesebb kép a patch utáni állapot, így nincs értelme az egész cikknek....
-
Eladnak neked egy 200 literes hordot, ami lukas a tetejetol 20centire, ezert csak 180 litert tudsz belole hasznalni. 200 literes a hordo? Igen! Tudod hasznalni a 200 litert? Nem! At lettel baxva? Igen!
Scholes9 De mint irta is a kollega, ha 3.5 alatt van a hasznalat, akkor vajsiman fut, csak 3.5 felett akadozik, ez nem szoftver hiba.
rambustibi Ha csak azt nezzuk, hogy mennyit hasznal, akkor igazad van.
-
HSM
félisten
Teljesen egyértelműen fogalmaztam. Nem egészen 4GB-os a kártya, pontosan, ahogy írtam, mivel 4GB kihasználása esetén nem hozza az elvárható teljesítményt. A 980 az 4GB-os kártya, mert azon ha 4GB-adatot töltesz a memóriába is hozza az elvárható sebességet, tehát ki tudod használni a 4GB-ot, míg a 970-nél nem, sőt, jelen állás szerint még neked kell a beállításokkal játszani, hogy ne menj 3,5GB fölé. [link] Elég rosszul hangzik.
-
HSM
félisten
Bíztam benne, hogy a topik olvasói annyira képben vannak, mire gondolok.
Igen, 4GB memória van rajta, csaképpen abból 512MB több kárt csinál, mint hasznot. Ezt nem akarják hivatalosan elismerni, erre gondoltam.
Hirdetve pedig 4GB és 256bitesként volt, márpedig a szokásos jelölések értelmében ez nem állja meg a helyét.Még maga a CEO is lenyilatkozta, hogy ez így milyen jó, meg hogy azért van így, hogy ez a legjobb GPU lehessen a vásárlóknak... Ha kiadnának egy 3,5GB max ramos BIOS-patch-et, az annak beismrésée, hogy mégsem biztosan a legjobb megoldással álltak elő gyárilag. No, meg hogy ez miért nem volt a dobozon, stb... Elég gázos ügy.
(#17818) Scholes9: A Dying Light-ban az a komoly fejlesztői teljesítmény, hogy elharmadolták a maximális látótávolságot? [link]
Szerk.: így már értem.
-
Reggie0
félisten
-
shteer
titán
Haha
Vicces hsz
meghagylak ebben a tudatban, ok? Amugy is leirtal olyat, amire meg csak nem is celoztam, nemhogy irtam volna.
Egyebkent segitettem a kolleganak. Leirtam, hogy megsem stabil a tuningja. Teny? Az. Valtoztatnia kell? Igen. Akkor ki osztja ertelmetlen debil modjara a masikat? Te egyedul.
-
mcwolf79
veterán
Egyébként kéne csinálni egy külön topikot, mert másról nincs itt lassan szó csak erről.
+1
Qrvára unalmas folyton a sok sírást olvasni, hogy hogy át lettünk baxva.
Nem volt korrekt az NV, de sajna ez van. Mint ahogy már leírták páran a VGA ettől nem lett gyengébb. Kár ezen pörögni. Legközelebb akit ennyira szíven ütött a dolog majd vesz AMD VGA-t.
Egyébként annyit az itt vmelyik hsz-ben elhangzott "memóriaigényesebb" játékokra. Nem memóriaigényesek, csak szimplán xarul optimalizáltak. Kár ezt túl ragozni, xartak a PC-s portra és slussz. Sztem a következő 1-2 évben nem amiatt a 0,5 GB VRAM miatt fog kifingani a VGA, hanem a lusta programozók miatt lesz gond. -
Locutus
veterán
Nálam is csak az FC4 fűti fel 80ig, más program ennyire nem terheli meg azok közül, amiket használok. Meg amúgy is mániám 60-ra korlátozni, maxfps-el, vagy vsync-el, több FPS-ért minek fűtsön
Jó kártya ez, remélem legalább olyan jól fogja bírni mint a 670FTW-m a ref680 hűtéssel. Azt is tökéletes és csendes állapotban adtam el több mint 2 évesen. -
-
ÁdiBá
veterán
Én azt a megoldást választottam hogy a TDP limitet is a TEMP Target kitoltam. (91 fokra) Biosban.
Jelenleg 1405.5 Mhz használom a kártyát! 1,181V fix feszültséggel. Addig boostol fel.
Ehhez olyan 70-71% ventilátor fordulat szükséges a legextrémebb teszteknél is, így azért halkabb mint ha végig 99-90% pörögne a ventilátor.Lényegében akkor gyengébb a hűtése mint a 780Ti-nek?!
De szar, azt hittem ugyan az...(#16196) h1mpi GM200 - ban majd elgondolkodok jobban mibe éri meg befektetni.
Most is mátrixra pályáztam de nem bírtam kivárni!
Még mikor én beszereztem a GTX980-asomat nem is lehetett mást kapni csak refet. Ahogy megjelent szaladtam a boltba venni egyet... -
ÁdiBá
veterán
Miért érzem én is úgy, hogy a GTX980/ 780Ti melegedést is tud produkálni nevetve annak ellenére hogy lényegesen kevesebb a TDP limite ugyanazon hütővel?
Szerintetek a GPU mérete nem befolyásolja ezt a dolgot?
Tehát a GK110 chip nagyobb volt így nagyobb felületen érintkezett a hűtővel így jobban adta át a hőt, esetleg ez csak minimális eltérés, nem lényeges?Bár most így vissza gondolva a GTX780Ti ref 83-82 fokig ment fel, jó kérdés milyen órajelen de tuti nem annyin üzemelt mint egy GTX980 ref.
A 980 ref pedig 80 fokig engedi fel, majd onnantól felfelé erőteljesen BOOSTOL lefelé.
CrySis1 alatt gyári ventilátorvezérléssel, felengedi 80 fokig ott pedig 1265 Mhz-ből egészen 1120 ig leveszi az órajelet.Úgy nézz ki az Nvidia is kezdi kinőni a gyári hűtőjét...
-
-
proci985
MODERÁTOR
ket 980 helyett 295 lenne, olcsobb es konzekvensebb extrem felbontasra, plusz nem kell hozzanyulnom a vizhuteshez mint a 290xnel.
meglatjuk, monda a vak.
igazabol az is bennem van, hogy veszek fillereket egy 7950et hasznaltan, az is eleg egy kijelzore (harmat a 970 se bir el az emlitett okok miatt szoval epp egyel hasznalom), aztan kidekkolom a 390/980tiig. de visszajutottunk oda, hogy csak megjobban felhuzom magam a 970en, hiszen ha bekenhagynak a memkezelest elegedett user lennek, aki epp a 970 g1eket nezegetne, masodik karinak.
Henker2: ezt szoftveresen nem fogjak megoldani.
-
MiklosSaS
nagyúr
Tul van lihegve ez az egesz mizeria. Az NV nem volt korrekt de azert a kartyak meg mindig ugyanugy mukodnek mint az elejen.
Azert kivancsi vagyok hogy mi lesz ennek a vege....
Hasznal valaki kozuletek 980 SLi-t 4K felbontashoz, szeretnem tudni hogy peldaul Crysis 3 multiban mennyi az atlag FPS?
-
Hikvision
senior tag
Engem sajnálhatsz, nekem akármelyik kártya csak egy 20centis sza*r, egy használati tárgy, amit nem hőfokmérésre vettem, meg pátyolgatni rajta a vrm-et. Ha átolvasod a topikot, akárhányszor meg lett kérdezve h ki melyik kártyát ajánlja, egyből jött h "csakagiga" mer' a többi magába olvad játék közbe és akár 1 boost lépcsőt és visszavehet, ami jajajj 10 pontal kevesebb lesz benchmarkba, és mellé oda is lett lőve, h az Asuson meleg a VRM
Lehet itt cifrázni, de a Giga soha sehol nem lesz az Asus-hoz képest minőségben, és megbízhatóságban.
-
proci985
MODERÁTOR
ja, 970 g1 FC4 alatt nalam 80 fokig megy 1390 mellett. maxos hazventikkel es feltolt ventivel 71fokon megallt es ott tartotta a 1420at.
GPUterheles meg csikot huzott 98-99en.
viszont nekem csendes/halk a hazhutesem es multimonitorozok (AMD topikokban is anno mindig nekem volt a legmelegebb a kartyam emiatt).
a G1 huteset tenyleg nagyon eltalaltak minden szempontbol.
-
yodamester10
őstag
Nálam ez a márka semmiben nem szimpatikus.
Nálam ez áll az első helyen csak jelenleg nincs iponon.
[Zotac gtx 970]
igazából nem vagyok elkésve mert a Poject cars megjelenéséig van idő -
Dobi 562
addikt
Kosz! Ez a kartya megmondom oszinten eddig elkerulte a figyelmemet, talan mert nem ismertem a gyartot. Most kicsit utananeztem es megmondom oszinten eddig ez tetszik legjobban, raadasul ha megis ciceregne, akkor garantaltan kicserelik. Bar azt irtak az Overclockers forumon, hogy elmeletileg csak akkor van esely a cicergesre ennel a kartyanal ha valaki meg pluszban huz az orajelen/feszultsegen. Szoval o lesz a befuto: GALAX GTX 970 EXOC Black Edition
(#15365) yodamester10: 300£-nal huztam meg a lelektani hatart amnnyit meg hajlando vagyok kiadni egy kartyaert, az a ZOTAC pedig eppen a legdragabb a listan 330£-al. Igy o nem jatszik.
-
proci985
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest