- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
válasz
MPowerPH #14603 üzenetére
Akkor ott van a 2k(2560x1600), abban fej-fej mellett halad a két említett kártya.
(#14606) Malibutomi: Persze, hogy nem, egy szinten vannak, én teszteltem is haver 970-ével, mielőtt a 980-ra váltottam. Az ASUS 970 STRIX/MSI 970 Gaming pont ugyanazt hozta, mint a 290X 1080MHz-en.
-
TTomax
félisten
válasz
MPowerPH #14260 üzenetére
Még tesztelem,eddig Far Cry 4 alatt láttam a legtöbbet a 1555/2000 atom stabil 1.275Vcore a felső kártya 49Cfokos volt az alsó 44Cfokos,mindezt 800rpmes ventikkel... Nagyon örülök,hogy megcsináltam ezt a modot igaz tegnap egész nap szereltem,(új házat is vettem)még nincs is kész ,a kábelokat kell rendezni.Persze hangtalan nem lett,de nagyon halk.Ráadásul nem kell semmit cserélnem ha új vga jön...Most éjjel itt hagytam a gépet ment magában idle 30Cfokos a felső,28Cfokos az alsó kártya.
-
westlake
félisten
válasz
MPowerPH #14207 üzenetére
A gyártók specifikációiba feltüntetett boost érték nem a maximális érték. Ez az érték azt jelenti, hogy minden olyan típusnak minimum azt a sebességet tudnia kell. Nem tudom mitől függ, de a maximális boot érték valami alapján állítódik be. Ha nem lennének limitek, és nem lenne instabilitás, a boost a végtelenségig emelhetné a GPU sebességét. Nyilván elméleti szinten.
-
westlake
félisten
válasz
MPowerPH #14204 üzenetére
nvflash.exe --list
NVIDIA Firmware Update Utility (Version 5.196)
Simplified Version For OEM OnlyNVIDIA display adapters present in system:
<0> GeForce GTX 780 Ti (10DE,100A,3842,2884) H:--: NRM B:02,PCI,D:00,F:00Ha lenne még VGA, akkor ott lenne a 780 Ti alatt. Kiadod te is azt a parancsot, és tényleg biztosra mész.
-
westlake
félisten
válasz
MPowerPH #14200 üzenetére
Nem cáfoltad. Mutattál valami mérést a FC4-gyel. Nálam az egy játék, nem tíz. Nyugodtan bizonyítsd be, hogy nincs igazam.
#14199: "-i0" Ez az nvflash-nél annyit jelent, hogy interface 0, azaz a CPU-hoz a legközelebb eső (első) PCIe port. A második port értelemszerűen "1"-es, és így tovább.
-
daveoff
veterán
válasz
MPowerPH #14137 üzenetére
A 3 FPS az simán lehet mérési hiba is, szerintem gyorsulást nem történt a driverrel. De én is feltettem, mindig a legújabb drivert használom. Ahogy mondod pár régebbi játék kapott MFAA kompatibilitást.
Release Notes -
Szinyák
őstag
válasz
MPowerPH #14127 üzenetére
értem, de ezt elvileg windows alól meg lehet csinálni a @BIOS VGA - Gigabyte progival. Le kehet menteni vele az eredeti biost . (Ha valmi gáz van vissza lehet tenni ) .De annyiból igazad van ,hogy ha annyira me fő v.mi rajta a frissatés során ,hogy egyáltalán nem ad majd képet akkor mi van ! :
.De Dual-Bios van rajta elvileg ha v.mi gáz van automatikusan vissza teszi az eredetit .
De ha minden sikerül és működik és később meg lesz v.mi más baja vissza lesz küldve akkor ez gari vesztés? Hiába a gyártó oldalról szedi le hozzá az ember a hivatalos vbiost .... -
Szinyák
őstag
válasz
MPowerPH #14083 üzenetére
értem , nálam volt 1550.-nél már ledobált FC4.-be pedig a TDP.-t ki toltam maxra 112% hőfok limit 80°c.-ra volt rakva .+25Mv- al . Hőfok miatt biztos nem ,mert 68 °c volt max. Akkor mi lehet a gondja?
+Fesz még ?
1530.-on megy órákon át nekem is +25Mv -al és itt nem dobál le . -
monosz
őstag
-
bombibmw
veterán
válasz
MPowerPH #14026 üzenetére
Annyit biztosan nem fog enni,de egy percig kipróbálom majd a linx+furmark párost,ha már senki nem akarja.
Ezeket tartalmazza a bios:
Min venti 25%
-Power target 100%-on 300 W, 110%-on 330 W (PCI-E táplimitekre +20%, kivéve a PCI-E foglalaton)
By ffodi.Elvileg nem fognak leboostolni a kártyák,de ez majd kiderül a gyakorlatban.
-
westlake
félisten
válasz
MPowerPH #14020 üzenetére
Konkretizálhatnád, hogy mit értesz 250W-os és 300W-os TDP alatt. Ha jól emlékszem senki nem irta itt, hogy a kártyája 300W-ot égetne. Az pedig tény, hogy bizonyos kártyáknál (például Gigbayte) a TDP 100%-a 300W-ra van állítva a BIOS-ban. Ez nyilván egyáltalán nem azt jelenti, hogy azok a káryák többet fogyasztanak, mint a társaik.
Egyébként nem tudom mit lepődsz meg ezeken az értékeken. Mint már írtam, a referencia értékeket (145W/165) nyugodtan el lehet felejteni, mert nem sok közük van a real_world értékekhez. Példának megint csak a GTX 780 Ti kártyát tudom felhozni, amivel sikerült elégetetnem ~420W-ot (mining). És nem 1.4V-on, hanem a gyári 1.21V-on. -
westlake
félisten
válasz
MPowerPH #14020 üzenetére
Indíts már el egy FurMark-ot, meg egy Prime95-öt egyszerre.
Ha konnektoros mérést csinálsz, akkor nyilván a gép teljes fogyasztását méred. Az FC4 futtatása nem terheli le teljesen a gépet. Ha nem ismered a CPU aktuális fogyasztását, akkor hogy akarod "kikalkulálni" a VGA fogyasztását? -
válasz
MPowerPH #13944 üzenetére
nekem sokkal inkább az a gondom Hilberttel, hogy nincsenek a tesztek végiggondolva - fog egy csomó HW-t, odavág egy nagy rakás teszteredményt, de ami a leginkább érdekes lenne, az pont nem derül ki. ez a TriSLI-s tesztben nagyon markánsan látszik - megvannak a mérések 4K-ban, de az összehasonlítások WQHD-ban, FXAA mellett vannak csak bemutatva. az SLI szinte mindenhol 100 fps felett van, és a TriSLI vagy CPU-limitbe szalad, vagy felmegy 100-120 fps-ről 150-160-ra, ami túl sok információt nem hordoz. ebből könnyű levonni a konzekvenciát, hogy semmi értelme a TriSLI-nek, pedig gyanús, hogy 4K-ban pont sokat hoz.
-
proci985
MODERÁTOR
-
regener
veterán
válasz
MPowerPH #13910 üzenetére
Nemis ez a max
Vantage alatt ~1625Mhz-et mértél -
válasz
MPowerPH #13881 üzenetére
szerintem abszolút nem felesleges, a játékok többségében még WQHD-ben is 30-50% plusz teljesítményt hoz a 3. versenyző, és a beállítások többnyire nem is a maximumon vannak.
mikrolag szerintem nem lesz feltétlen több 3 kártya esetén, mint 2-nél (nVidia régóta használ "simítást") - engem inkább az input lag érdekelne, amikor a 3 kártya 50 fps-t köhög ki magából... -
ffodi
veterán
válasz
MPowerPH #13832 üzenetére
Nem is vettem észre, hogy neked 6+6 pines a tápcsatid. Ebben az esetben a józan ész azt kívánja, hogy azokat is meg kell emelni, hogy kijöjjön a beállított PT.
Scholes9:
Nem kell azt beállítani, az gyári "tartozék". A beállított órajel + boost lesz a valós órajeled terhelés alatt, és ez az órajel attól fog függni, hogy épp milyen meleg a vga, vagy mennyi az aktuális fogyasztás, természetesen a "beállított PT-hez képest".
-
ÁdiBá
veterán
válasz
MPowerPH #13826 üzenetére
Nyilván itt mindenki tisztában van vele hogy a GTX980 jó videokártya de abban is biztos vagyok hogy itt a brigád túlnyomó része ahogy jön a következő szériás GTX dobálja fel a kártyáit PH-ra.
Majd költözünk egy topikkal tovább.
Mindenesetre ugyan annyira van bejelentve a kártya mint amennyire az új radeon, első negyedév.
De hogy mennyit csúszik nem tudom.
Az se biztos hogy most én is beleszállok a cserébe mert idén lakódalomat tervezzük. -
ffodi
veterán
válasz
MPowerPH #13675 üzenetére
Amit én módosítani szoktam az pl.:
TDP Def 300W, max 300W
PCI-E slot def 75W, max 75W
PCI-E tápcsatikat nem kell bántani általában, mert egy 6+8 pines tápcsatival ellátott vga-nál a beállítás 150+75+75 vagyis 300 W.A képen egy ref 980 BIOS-a van, custom 980-akon ált. nem 6+6 pin van.
Power target def 250W, max 300W -
SSJPeter
őstag
válasz
MPowerPH #13561 üzenetére
Őszintén mondom, hogy nálam FC 4-ben (főleg SMAA-t használva, kisebb mértékben 2XMSAA-t) semmilyen akadás problémám nincs szerencsére jelenleg, se V Sync nélkül, se Adaptive V Sync-el.
Olyat, meg hogy hirtelen leessen az fps 15-re még soha nem láttam az elmúlt 30 játék óra alatt...kopp, kopp...pedig folyamatosan monitorozom RTSS-el, pedig egy időben használtam 4XMSAA-t is teszteléshez és még akkor sem volt ilyen egyszer sem...Persze ha 4X AA-t lövök be neki akkor már kicsit darabosnak érzem, meg lassúnak, mert oda már kevés az fps szám 30-45...és a kártyám is...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
MPowerPH #13561 üzenetére
Nem feltétlenül fogy el, csak töröl a játék, és az sokba kerül a DX11 alatt. Ez egy alapvető problémája a Far Cry 4-nek. Semmi sem hibás, úgy működik, ahogy tervezték. Néha viszont előfordul, hogy a törléssel vár a rendszer, és csak tömi a memóriát. Egy idő után azonban ezek törlése mellett dönt a motor, és a DX11 működése túl elavult ahhoz, hogy több puffer törlését komoly sebességesés nélkül kibírja. De ez ritka eset, viszont el kell viselni, mert így működik. Semmit sem lehet ellene tenni sem szoftveresen, sem hardveresen. Olyan API-ra kell írni a játékot, ahol a memóriatörlés ingyenes.
-
westlake
félisten
válasz
MPowerPH #13483 üzenetére
Mindent meg lehet csinálni a BIOS-szal, amit meg lehetett/lehet a Keplerek BIOS-ával. Valaki mintha írta volna, hogy van valami szoftveres hack a vGPU emelésére. Nekem még nem volt hozzá szerencsém. A gyártók egyébként előrelátóak voltak, elég magasra állították a BIOS-ban a TDP értékeket. Jóval ritkábban kell emiatt módosítani a BIOS-t, mint mondjuk a GTX 780 Ti-nél.
#13486: Igaz. hogy a VGA-nál csak a GPU és a memória sebességét lehet tuningolni, de kénytelenek leszük megelégedni a GPU tuningolásával, mert a memóriák sebessége alig számít valamit. Nem sok energiát érdemes fordítani a tuningolásukra. Értem ezalatt azt, hogy telejsen mindegy, hogy 2GHz-en, vagy 2.1GHz-en mennek.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
MPowerPH #9857 üzenetére
Itt nem maga a kártyával van baj. Itt maga a jelenlegi követelmények mellett se az AMD se az Nvidia nem tud olyan grafikus gyorsítót tervezni illetve készíteni ami 1GPU-ban kiszolgálná a 3 illetve több monitoros, ULTRA HD felbontású kijelzőket.
Az hogy a Radeon jobban bírja a magas felbontást, az néző pont kérdése.
Mind a két kártyán R9 290/GTX980 kevés az FPS.
Számomra viszont érezhetően gyorsabb a kártya WQHD-ban mint a volt R9 290X-em ugyan itt. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH #9862 üzenetére
amd architekturalisan jobban birja a magas felbontast, de ez mar evek ota igy van. egyebkent a szelesebb membusz szerintem nem lesz megoldas: emlekeim szerint az AMDnel ringbus van, nvidia szerintem nem valtott direkt cimzesrol. ha elkezd necces lenni a memoriamennyiseg akkor az AMD megoldas egy ideig jobb, de ez csak a hataron erdekes.
viszont nekem +10%os eyefinity/surround teljesitmenyt a 970hez kepest a 290x.
most meg azert mar nincs az, mint anno a hd6950 2gb / GTX570 parosnal, hogy a 570 elhuzott fHDben, aztan tobb kijelzon meg megfordult a sorrend. plusz az 570bol eleve ketto kellett volna.
btw, szinten surround?
-
JoolsNOS
veterán
válasz
MPowerPH #6899 üzenetére
Azért egy 240es ssd nem elég a játékoknak is. Nameg akkor azért elég hamar leredukálódik ha mindig televan meg folyamatosan váltogatom a játékokat. (mert szoktam) De a lényeg jelenleg! Most teszteltem a másik vinyót ugye amin jól ment a far cry. Ami érdekes, hogy crystalmark szerint minden tekintetben gyorsabb az 5400es laptopvinyó amivel eddig elvileg a probléma volt. Most visszaraktam és a far cry is jól ment. Na ezt adjátok össze.
-
Reggie0
félisten
válasz
MPowerPH #6795 üzenetére
100% ventinel nem megy 70 fok fole nekem furmark alatt, de akkor mar hangja van. Sajat ventiprofil nem art melle.
(#6801) KAMELOT: Regen volt harom ev. Most europaba 2 evet adnak, es ha regisztralod a karit, akkor kapsz extra 3 evet. Itt van a tablazat, hogy hol mit adnak:
Azert az elettartam gari nem lehet rossz az usaban.
-
válasz
MPowerPH #6795 üzenetére
Kérdés #0: mennyire akarod húzni a karit? Ha komolyan, akkor annak kéne kicsit utánakutakodni, hogy elég erős-e a ref tápáramkör, vagy kell-e vmi combosabb.
Amúgy egyedi karikra is meg lehet oldani a vizet univerzális GPU+VRM blokkokkal, mintha diskuráltunk volna erről a vizes topicban nemrég. Persze nem olyan elegáns és szöszmötölősebb megoldás, mint egy FC-blokk, de ott az előnye, hogy karicsere után nem megy a blokk a levesbe.
Látom gyorsan +született a döntés
. Jó egészséget és hosszú életet a karinak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos autók - motorok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Microsoft Outlook topic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest