- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
daveoff #22194 üzenetére
Attol fugg, mik az igenyeid.... Nekem a Krakennel volt 52 fok koruli a GPU a 290X-en, viszont hangos volt. De a VRM -el nem lehetett mit kezdeni. A H90-el meg 65 fokos volt a GPU. Azt eg mar egy jobb afterhutovel is el lehetett volna erni. Annyibol jo volt, hogy nem maradt a hazban a meleg, hanem egybol tavozott.
De irhatok en barmit, ugysem hiszitek el. Majd egyszer megtertek...vagy nem.En megtertem, pedig en is nagy jatekviz vitez voltam. Aztan hagytam rabeszelni magam egy normalisra. Azota tudom, hogy nagyot hibaztam, mikor penzeket oltem akar egy jobb leghutesbe is...
-
-
-
Rexcor
őstag
válasz
daveoff #20892 üzenetére
Amúgy 3 helyen nem a nagyon magas a legmagasabb minőségű beállítás, hanem az ultramagas. (fűminőség, utófeldolgozás, visszatükröződés) Csak gondoltam szólok hátha nem tűnt fel, én is 2 napja vettem csak észre.
daveoff: Érdekes ez a mikrolagg, sokan panaszkodtak rá még TX-el is. Nekem jóval gyengébb kártyám van, de mindent maxra rakva, FXAA+2XMSAA+TXAA-val, minden látótáv meg ilyesmi 100%-on, a VRAM-ot fél gigával túllépve sem laggol soha. Nyilván nincs meg mindenhol a 60 FPS, de durva droppok sehol sincsenek. Amit viszont észrevettem, hogy ha berakom a vsync-et akkor viszont akadozik és az FPS is drasztikusan kevesebb.
-
Landon
addikt
válasz
daveoff #20881 üzenetére
Végre valaki aki tovább lát a R* rózsaszín ködtől és nem ajnározza az optimalizálást...
Nem tudom játszottál e már azóta de a legújabb patch talán valami minimálisat javított a dolgon bár a logba érdemi dolgot nem találni továbbo optimalizációról, inkább tűzoltás volt az a 1.01-es patch mint sem további optimalizálás... Reméljük a köv. patch + nV driver dob a dolgokon.
Nem akarom szennyezni a 9xx topic-ot ezzel tovább, ha gondolod PM-ben nagyon szívesen folytatom az eddigi tapasztalataimat a játékkal.
-
törölt tag
-
ÁdiBá
veterán
válasz
daveoff #20613 üzenetére
Ott mit kellene látnom?
Most a BIOS át van a kártyámon írva, teljesen kivan tolva minden TDP limit, de ha nem muszáj nem akarom ez miatt tönkre tenni...Most a módolt bios esetében VRel szerepel, teljesen kék a csúszka, semmilyen más írás, szín nem szerepel a GPU-Zben!
Lényegében csak a feszültség limitál, bár ennél a BIOS-nál nem csodálkozom rajta.
(#20615) Puma K Köszönöm szépen!
Fanatikus GTA játékos vagyok! Nekem minden darab kötelező volt eddig ami PC-re lejött.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
daveoff #20578 üzenetére
Várható volt hogy enni fogja a vasat. Még is egy idei program.
Én még nem kaptam meg úgy hogy csak nyált csorgatva nézem az eseményeket ki, hogy játszik vele, vagy ,hogy szeretne.Mindenképpen az OC úgy érzem rajta hagyom most a gépen, kártyán is.
1430 MHz még bír a referencia hűtő a GTX980-al alul feszelve. -
gaben88
őstag
válasz
daveoff #20570 üzenetére
Ne felejtsük el, hogy ez a játék egy 2013-as, előző generációs konzolokra készült játék, "kisminkelve". Bár szerintem ha a hatalmas területet és az apró részleteket és lehetőségeket is figyelembe vesszük, nem olyan rossz ez a grafika, sőt, nekem már 360-on is megfelelt.
Erre nincs ötlete valakinek? [link] Szerintem nem normális dolog, hogy power limit is van a kártyánál. 3 dologra gondolok: - kevés a táp, - rossz a kártya, - nem tud leadni többet a két 6-os csatlakozón.
Futtatna valaki Heaven 4.0-t GPU-Z-vel a háttérben, hogy lássam, neki mit ír a perfcap a szenzoroknál?
-
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #19930 üzenetére
Korrekt.
Mondjuk mókás, hogy ahogy nézem, masszívan memória-sávszélesség limites voltál, ami megmagyarázza, miért csak 20%-al futott gyorsabban 1430Mhz-es GPU-val, mint nálam a 290-esen 950Mhz-en.Nem flémnek szánom, csak észrevétel.
(#19935) Reggie0: Attól függ, mit nevezel bányának. A btc és a scrypt durvább volt szvsz, de a többiek már alig pörgették a VGA-kat.
-
katt777
félisten
válasz
daveoff #19930 üzenetére
Nem terhelhet durván, ha 3000FPS-szel fut.
Amúgy meg, bár idegesítően sokáig megy, azért mégsem annyi ideig, hogy mérvadó teszt legyen belőle.
Nálam 79°c-ig ment anno a 970, és nem vett vissza. Talán nem 100-as az a bios mod.
Azt viszont ne feledd, hogy a FurMark nem stabilitásteszt! Ha játék nem dobott ki, egyszerűen mákod volt. -
HSM
félisten
válasz
daveoff #19927 üzenetére
Két lehetőség van, vagy nem voltál kellően körültekintő, vagy gagyi volt a kártya. A 7950-ek közül amúgy elég soknak volt nagyon gyenge a tápellátó köre sajnos, gyanús, hogy az lehetett a gond....
Mellesleg nem a levegőbe beszélek, íme egy kép, Furmark alatt a "kazán" WF3 290-em: [link].
Nálam ez abszolút alap, hogy fél óra furmarkot ki kell bírnia a kártyának, mégpedig a gyári órajelein, nem a pincébe antiboost-olva.Természetesen én sem beszélek rá senkit, ez mindenkinek a saját felelőssége, ez csak a véleményem a témáról.
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #19913 üzenetére
Ott az anandtech tesztje... [link]
Valamint az is nyilvánvaló, hogy a két legfőbb DX12 újítás, az aszinkron compute és a csökkentett CPU-overhead is nagymértékben növelni fogja a GPU belső kihasználtságát, ami mindenképpen a ma jellemzőeknél szükségszerűen nagyobb fogyasztásban fog megmutatkozni.De elég megnézni a topikból, pl. proci985-nél is jóval többet kért a 970 az extrém felbontás nagyobb terhelése okán.
-
rapidsquirel
aktív tag
válasz
daveoff #19824 üzenetére
Tudod te jól, mire gondoltam, az egy dolog, hogy: "idézet". Fotelből kényelmesen hátradőlve más: "a leányzó fekvése". Most próbálgatom a Giga G1 970 SLI-t. Hát nagyon nem cicereg. De szólok ha megtörtént.
Egyébként a 980-as Giga cicergett húzva, 3DMark alatt. És ezt nem idéztem. -
katt777
félisten
válasz
daveoff #19521 üzenetére
Tesztképpen feltettem a 10041-et. Amellett hogy egy fos az egész, a Start menüvel az élen, de még a 3DMark sem ismerte fel a DX12-t!
DX diag simán látta, de ettől még nem működött a teszt. Viszont most is 1.9M fölött teljesített szerinte DX11-ben, szóval nekem elég gyanús ez a DX12, hogy miért csak 1.3M körül tud alatta a DX11." Mintha" szándékosan lassítanák be, amin amúgy nem csodálkoznék...
Mindegy, visszatettem a particiót W8-cal, az is elszalad ugyanolyan gyorsan, amíg lesznek DX12-es játékok, és kénytelen lesz minden jobb érzésű user megint frissíteni (jó kis W7, mert az legalább jó volt XP után)Viszont tesztelgettem, és megfigyeltem egy érdekességet benchmark 25FPS-es szint körül. Tökéletesen megegyező beállításokkal GPU Tweak volt a leglassabb, OC Guru következetesen 0,3FPS-szel jobb volt, Afterburner pedig még arra is rávert legalább 0.2FPS-szel. Nyilván 25FPS-nél ennek nincs sok jelentősége (mondjuk 24.7 vs. 25,2 már bír némi értelemmel), de magasabb FPS-szám esetén sztem a különbség is nagyobb, természetesen FPS-ben.
andromedae: Rég megoldották már, írtam is párszor. Sajnos nem úgy, hogy a hosszabb távra szükséges adatokat teszik a felső 0.5GB-ba, hanem simán lekorlátozták 3.5GB-ra a felhasználható RAM mennyiségét. Mindenesetre ez sem okoz gondot semelyik játékban, amelyek előtte belaggoltak a felső részbe.
-
Asbee
veterán
válasz
daveoff #19529 üzenetére
Na igen, úgy is fel lehetne fogni, hogy köszönömöt írni aki bevállalja a win10-et és már aktuális kártyáról. De hát lehet idejárni offolni meg beszólogatni.
Lehet holnap és felpattintom a win10-et, főleg hogy xbox one is van. Főleg proci órajeles mérésekre leszek kíváncsi. -
rapidsquirel
aktív tag
-
katt777
félisten
válasz
daveoff #19519 üzenetére
Pedig mindenütt felhívják a figyelmet, hogy béta, tele van hibákkal és hiányosságokkal.
Azt mondjuk nem értem, hogy a végleges kiadott Win verziókból ezt a figyelmeztetést miért hagyják ki következetesen.
Mondjuk magyarul pont nem lehet leszedni, és bár bírom az angolt, nem szeretem, ha a rendszerem is az.
-
qad
senior tag
válasz
daveoff #19510 üzenetére
Te felbontásod 1980, Katt777-nél meg 1280. Lehet ez is számít.
Amúgy meg itt a teszt a procikrók is dx12 alatt, csak valahogy lemaradt az előző hsz-ből.
-
katt777
félisten
válasz
daveoff #19420 üzenetére
Hát, nem is tudom. DX12-m nincs, de DX11-ben az i5@4.0GHz+(GTX970@stock) jobbnak tűnik...
DX12-t i5+970-nel nézte valaki?
Azt mondjuk nem tudom, VGA-któl mit várnak egyesek (főleg közepesektől), amikor a CPU-szálakat teszteli a program, ezeket a kártyákat meg 1--2 szálon is kihajtják (ergo ez is a gyengébb processzoroknak fog jót tenni, mint a Mantle), de a hyper-threading megint inkább kontraproduktívnak tűnik.
A durva sztem az, hogy miközben végre képes lenne kihajtani egy proci akár több izombrutál VGA-t is, éppen kiirtják a több GPU-s támogatást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Magisk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Béta iOS-t használók topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest