- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Flip4 - tavalyi göncben flexelsz?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Pontosabb, erősebb zajszűrést hoz a Sony kényelmesebb formában
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
axwel18
senior tag
válasz
rup1u5 #23199 üzenetére
Köszi. kicsit utána néztem angol oldalakon és evga voltage tunerel csökkentettem a feszt 1,25V-ről 1.00V-ra és full stabil a kártya a gyári órajeleken. és hőmérséklete is sokal jobb lett. Az enyémnek rézmagos heatpipeos a hűtője múltkor pucoltattam ki számítógépes boltba és én is nagyot néztem amikor szétszedte elég korrekt ennek a példánynak a gyári hűtője.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Butcher-HUN #23197 üzenetére
Super-samplingot hol kapcsoltad be? Driverből?
A bench menüjében csak a multi-samplingot tudtam 4x-e tenni.Igaz így nem összehasonlítható de azért lefuttattam:
Egyébként arra a felbontásra nem kell elkapkodnod a cserét!
Bőven van még kakaó a 280-akban!
(#23198) axwel18:
Csak bios buherával, flash-eléssel tudnál feszt csökkenteni. Szerintem felejtsd el.
Pláne ha XFX-ed van! Ami XFX-ről én tudok abból mind kispórolták az energiatakarékos üzemmódokat és a hűtőikből a heatpipeokat! Egyszer volt egy 1gigás XFX GTS 250-em de soha többet nem veszek tőlük kártyát, mert botrányos amiket kiadnak a kezük közül! -
axwel18
senior tag
Sziasztok ismét egy kis segítséget kérnék. xfx gtx260 black edition kártyám szeretném alaulfeszelni én nem értek ehhez ebben kérném segítségeteket hogy hogy csináljam.
-
Butcher-HUN
senior tag
Mind kettőtök részéről impressziv a teszt! Látszik hogy a friss architektúra jobban muzsikál a friss teszt programmal mint az én régim. Olvastam sok teszt környezetben hogy léphetnek föl anomáliák mint amit ruph1us kolléga is írt hogy míg a tesztben más fps-t kapott addig az Afterburner-ben mást mutatott. Ezt igazából csak azt tudná megmondani aki a két programot írta mégis hogy mér. Félre ne értsetek nem magamat akarom nyugtatni hogy nem kell váltani GTX280-ról hiszen köztudott és evidens hogy az új architektúra mindig jobb és fejlettebb és általában később szokott beérni mikor már tényleg tudnak hozzájuk írni programokat. Váltani szeretnék mindenféleképpen és én a GTX560 Ti felé húz a szívem, de még számításba jött a GTX470/480-is. Hát majd kiderül mennyiért tudom el lőni a kártyámat és mennyi lesz a + keret. Így a végére készültem még egy Benchmarkkal Call of Juarez DirectX 10 Benchmark
--->[link]<--- -
rup1u5
nagyúr
válasz
Speed® #23194 üzenetére
Csináltam én is két tesztet az első Dx10-es beállításaiddal.
Több dolgot is észrevettem most heaven-ben. Az egyik a második tesztben látható minimum fps. A teszt betöltődése után, rögtön az elején megakad és ez okozza a nagyon alacsony minimum fps-t. Ha hagyja egyszer lefutni a tesztet az ember és utána indítja a benchmarkolást akkor jó. Az alapórajeles mérést már így csináltam és azon azért normális a min fps.
A másik dolog amit nagyon furcsállok az az fps mérés a tesztben. Futott közben az afterburner OSD-je is és ahol az afterburner 35fps-t írt ott a heaven 60-at és átlagban is 10 fps differencia mindig megvolt a két kijelző között. Ki érti ezt. -
Speed®
titán
válasz
Butcher-HUN #23192 üzenetére
Tuning ugyanaz mindig (továbbiakban is, 3.3GHz, 800/4000).
A képeket összevágtam, ne kelljen külön feltöltögetni..sorrendben DX10, DX11 Tess Off, Moderate, Normal, Extreme.Látszik mennyi értelme van a tesszelációnak ebben a generációban..tényleg jól néz ki már normál módban is, de van probléma bőven..lassú és gondot okoz a fizika..ütközésszámítás necces ugye..jó lenne, ha megoldanák, mert a látvány okés, nagyon is. De nem állapot, hogy egy tesszelált oszlop mögé bújva edámi sajttá lőnek, mert a kiterjesztett textúra nem tereli a golyókat..
Egyébként oké, hogy VGAt akarunk terhelni, de szerintem a 8xAA nem jó dolog..csomó játékban hiba a vége és felesleges nyúzás is..részemről 4xAA/8xAF párti vagyok, e fölé nem megyek, látványban semmi javulás, csak VGAgyilkolás van. FullHDhoz meg 24" felett kell csak AA, de ott is elég a 2xes szvsz..valahol 32"ig. Onnantól hiába AA, ha fizikailag nagyok a képpontok..
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Butcher-HUN #23192 üzenetére
Nálad igen. De mivel nekem dx11-es karim van így én hiába állítom Dx10-re nem Dx10 ben fog lefutni a teszt mint nálad hanem Dx11-ben a Dx11-es fícsörök kihagyásával. Ez a nagy előnye a Dx11-nek, hogy visszafelé kompatibilis. (ezért nem parasztvakítás szerintem) Ez annyit jelent ha jól tudom, hogy a játékkészítőknek nem kell egy játékba külön elkészíteniük a Dx9-Dx10-Dx11 módokat, hanem elég Dx11-ben megcsinálni és ha olyan karin futtatja valaki ami csak Dx10-et vagy Dx9-et tud akkor a kódnak csak az adott kártyának megfelelő részei futnak le.
Olyan benchet kell keresni amiben egyáltalán nincs Dx11! Ami csak Dx10-es. Legyen pl Crysis benchmark Dx10-ben!vagy esetleg FarCry2.
Remélem nem írtam túl nagy baromságot! Ha valaki jobban képben van Dx témában az javítson ki ha tévedek! -
rup1u5
nagyúr
válasz
Speed® #23183 üzenetére
Abu-t kéne megkérdezni, hogy pontosan mi a helyzet CoP benchnél ha Dx11-es karin futtatjuk Dx10 módban. Én arra gyanakszom, hogy ott lehet valahol a gyenge eredmény oka nálam is meg nálad is. Mert ugye Dx11-es karikon a Dx10 és Dx9 módok is Dx11 alatt futnak vagy hogy mondják ezt...nem értek én a technikai részéhez. A lényeg hogy tutira más renderutat használ a 280 és a 4/560 Dx10 módban. Elméletileg mindkettőnknek jobb eredményt kellett volna kapnunk a 280-nál. Kéne nézni még más bench-eket is, amikben csak Dx10 van.
(#23190) Butcher-HUN:
Úgy vettem észre, hogy HDAO jobban lassít mint a HBAO de gyakorlatilag fölösleges bekapcsolni őket! Nagyon belassítja a játékot és gyakorlatilag nagyitóval kell keresni a képernyőn. Itt találsz képeket amin (nem)láthatod mennyire sokat ér az AO látványban. -
Butcher-HUN
senior tag
egy valami még mindig nem tiszta ez a HDAO és HBAO melyiket használja az ember? Mire jó? stb...
-
Speed®
titán
válasz
Butcher-HUN #23187 üzenetére
Procilimit inkább úgy értendő, hogy magasabb felbontással sem esnének lejjebb az FPSek adott esetben. De mivel a CRTm 1280x1024ben véget ér (TFT meg 1440x900), így nem tudok neked feljebb mérni..
Viszont ezeknek a felbontásoknak nyílvánvaló előnye, hogy tolható az AA/AF.
Persze ha engem kérdezel, szebb egy kép fullhdban, mint 1680ban 4xAAval..
Más kérdés, hogy én nem merek fullhdt venni, mert hamar elfogy a 460 szvsz.
Elvagyok ~HDben, ha TVn tolom a cuccokat, az ~2mre van tőlem, nem zavar. -
Speed®
titán
válasz
Speed® #23183 üzenetére
Itt van a DX11es beállítás eredménye, minden más a tiédhez hasonló volt:
Proci 3.3G, GTX460 800/4000. Ezt úgyis bírja mindegyik, alulfeszelve is..
Szerintem rup1u5 eredményével összevetve látszik, a procija miatt van elszállva a maxfps, min/avg nincs annyira lemaradva a 460. És ez jó. Persze lehet, hogy nagyobb felbontásban elhúzna, ez eléggé proclimit szagú..ja, és nálam szarrá szemetelt rendszer van, 6-7 vidkari járt már benne, driver le-fel összevissza..
Azt meg ne kérdezd, miért ilyen tré a 280adhoz képest a 460/560 ebben a benchben..passz. De ha gondolod, találj ki még teszteket és ha ráérek, megcsinálom én is, szerintem kolléga is, aztán dönthetsz megalapozottan.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Speed® #23179 üzenetére
A processzorom az adatlapomon feltüntetett órajelen fut és a vga-t is tuningoltam ennél a tesztnél! 670/1460/2400. Így kaptam meg az eredményeket. Az igaz hogy jobban fut a Call of Pripyat mint a Clear Sky viszont nekem a Pripyat grafikája sokkal szegényesebbnek tűnik mint a Clear Sky-é. Értem ez alatt hogy nincs az a fákon át szűrődő fény effektus, és a textúra is csúnyább szerintem. Megnéznék azért egy olyan videót amiben látszik a DX10 és DX11 közti különbség.
-
mody123
tag
Sziasztok
Gforce GTX 260-om van és az lenne a kérdésem h mi lehet a baja a videokarimnak?
Amikor frissitem a videokártyát utána ujrainditom a gépet és amikor betöltené a windowst akkor kék halál és ujra indul. Elvittem szervizbe és a csávó azt mondta h rossz drivert raktam fel de a gforce oldaláról szedtem le és már 100x onnan frissitettem de nem volt baj. Nemrég csinálja ezt a frissités utáni kék halált mindig a régi verziot kell visszaraknom és nem tudom igy frissiteni.A válaszotokat előre is köszi
-
Speed®
titán
válasz
Butcher-HUN #23172 üzenetére
Dobok neked 460/768al tesztet, csak azt mondd meg, alap vagy tuningolva?
Procim hasonló a tiédhez, de van 6MB L3 is, tehát Phenom II X4@3.3GHz..
szerintem a 100Mhz difi kiegyenlít ilyen szempontból, kérdés, kártya alap? -
rup1u5
nagyúr
válasz
Butcher-HUN #23176 üzenetére
-
axwel18
senior tag
Nekem lenne egy kérdésem. nagyon gondolkozom hogy a gtx260-asom lecserélem egy gtx460-ra de nem tudom hogy megérie arra cserélni. ebben kérném segítségeteket.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Butcher-HUN #23169 üzenetére
Írtam, hogy Stalker CoP-ban néztem. Clear Sky nincs meg nekem de úgy emlékszem nagyon szapulták annak idején a grafikus motorját...
Szedd le a CoP benchmarkot és futtass egy tesztet. Ha kíváncsi vagy lefuttatom én is a te beállításaiddal az 560-on. -
Butcher-HUN
senior tag
válasz
rup1u5 #23168 üzenetére
Feltettem a Stalker Clear Sky-t. A jövőben majd váltok FullHD-ra addig is ez van 1280x1024. Ezért is tettem fel minden maxra szűrőket is. A játék DX10-ben futott. Fraps-al néztem ami köztudott hogy egy kicsit vissza vesz az fps számból! De így is meg van a 30fps stabilan nem megy alá! Max fps amit elértem így 38 volt. Talán proci limites vagyok nem tom Athlon II X4 3,40Ghz. De azért meg nézném mondjuk 1680x1050 gondolom azért gyorsulna a kártya vagy nem?
-
Speed®
titán
válasz
Butcher-HUN #23166 üzenetére
Írtam a 460 topikba, a 280-560 váltás most és később is ugyanannyi lenne..
Tehát nem az a kérdés, hogy mikor válts, hanem, hogy rászánsz-e ~20kt ;p
30-40%ot nyersz teljesítményben és fogyasztásban is, +DX11 és 3 év gari..460 nem opció, ebben mindenki egyet fog érteni..nem éri meg a fáradtságot.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
rup1u5 #23168 üzenetére
Melyik Stalker? Mert pl nagy különbség van a clear sky és call of pryipyat között! Mind a kettőt dx10 ben futtattam anno és sokkal csúnyább volt a Call of Pryipyat! Nem voltak meg azok a fény árnyék effektek vagy a nap sugarak mint a Clear Sky-ban. Meg pl fogalmam sincs mi az a HDAO és HBAO! Jó lenne ha valaki végre el magyarázná magyarul mert angolul nekem érthetetlen pedig vágom nem kicsit! DX11 tényleg parasztvakítás! Annyi történt hogy ki kellett hozni az új kártyákat mivel meg szakadt a GT200-as széria ez által az történt hogy csík széllességet váltottak, kisebb fogyasztás, és meg növelték a stream processzorok számát ( CUDA magok ). De mindjárt feldobom a ClearSky-t és megnézem hogy teljesít ezen a kártyán mert anno 9600GT néztem.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Attól függ, hogy mivel játszol. Salker, DX10-ben pl megfektette a 280-at de az 560 DX11-ben élsimitással, HBAO-val nagyon viszi. Gondolom 460-on is már szépen szalad. Ebből a szempontból nem nevezném "parasztvakításnak" a DX11-et.
Annó én is vaciláltam, hogy 460-ra váltok 280-ról de letettem róla. szerintem sem érdemes 460-ra váltanod. Inkább várj még aztán nézz majd 560-at apróban pár hónap múlva.
-
rumkola
nagyúr
válasz
280-ról én biztosan nem váltanék csak ha nullába jönne ki a dolog, vagy pár ezret megér hogy új kártyád van sok garival, esetleg ha nagyon érzékenyen érint a fogyasztás
DX11 parasztvakítás -
Butcher-HUN
senior tag
Komolyan olvasom a véleményeket pro és kontra és már teljesen össze zavarodtam
Most akkor érdemes váltani nekem GTX460 ra vagy várjak és ha le megy a GTX560 ára akkor majd arra? Tudom hogy akkor már 20.000Ft környékén lesz az én kártyám, de addigra talán a GTX560 is súrolja majd a 35.000~40.000Ft-os lélek határt.
-
Cube576
tag
válasz
Butcher-HUN #23150 üzenetére
A GTX560 Ti nem csak 256 bites véletlenül?
-
Speed®
titán
Amúgy, ha már váltás, ez korrekt ajánlatnak tűnik..jó hűtő, jó kari, jó ár.
Igaz, ha nem zsír új kell, van jobb ajánlat is, kérdés meddig..ez pl. 50k.
Kérdés, mennyiért tudja eladni a 280at a 460ak miatt..esélyes a <35k.. -
Speed®
titán
válasz
rup1u5 #23159 üzenetére
Javarészt én is inkább a felhasználói tapasztalatokat összegezve mondok véleményt, kivéve persze, ha van szerencsém tesztelni az adott karit. 560am nem volt és nem is lesz mostanában, ár/értékre megyek, abban meg a 460 a nyerő számomra, aki messze van a fullhds igényektől.
Végülis ha ügyesen csinálja, 20ból meg tudja úszni az 560ra fejlesztést is..
Annyit meg talán megér, főleg, ha abból valami tuningosabb példányt fog ki.Sajnos sokan vagyunk hasonló szituban..30k nem kis pénz, el kell adni
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Speed® #23156 üzenetére
Persze, hogy kiragadott példa. Első próbára ott volt a legszembetűnőbb a különbség de említhetném még a Stalker CoP-ot is ahol szintén elvárásaimon felül teljesít a kis 560. Csak szubjektív tapasztalatot tudok mondani és csak azokban a játékokban amiket én játszok. Tesztekre nem nagyon építek a 260-4890 pofára esésem óta. Csak annak hiszek amit itthon a saját gépemben érzek, látok.
Igaz, hogy itthon drága az 560 de továbbra is azt mondom, hogy ha valakinek szűkebb a keret és váltani szeretne akkor most kell megfontolni a 280 eladását. Ha az 560 nem fér bele akkor még egy 460 sem elvetendő. Ezért írtam, hogy végig kell gondolni. Én ezt tettem.
8-9 hónappal ezelőtt vettem a gari nélküli 280-at 35-ért, pár hete adtam el 29-ért. 6 ezret buktam rajta ennyi idő alatt ami szerintem megérte. A 29-et toldottam meg még 22-vel és lett belőle egy vadonatúj kártya, 10 év garival és rengeteg plusszal. Meg kell nézni milyen lehetőségekkel rendelkezik az ember. Mit, honnan, mennyiért tud beszerezni. Ha fontos, hogy még viszonylag használható árat kapjon a 280-ért akkor azt most kell eladni, mert pár hónap és már 20-ért fognak menni azok is, míg az 560-ak ára nem fog ilyen gyorsan esni. Szívem szerint megtartottam volna a 280-at dísznek de egyelőre még nem vagyok abban a helyzetben, hogy megengedjek 30 ezer forintnyi értéket "elolvadni" a polcomon. -
Speed®
titán
válasz
Butcher-HUN #23157 üzenetére
Lévén hasonló sebességű kártyám van, remélem elég lesz még jó darabig ;p
De persze igényfüggő a dolog..fullhdban hamar vége van ezeknek, alatta jók.
Részemről a magam 19"@1440x900/32"@1366x768 felbontásával elleszek..Most nézem, M3D kecód van..jó is az..~4 évig használtam, de 1 éve pihen..ha újra ATX méretben szeretnék nyomulni, visszaköltözök, nem kell jobb. Kicseréltem a gyári ventiket és plexiztem az oldallapot meg lefújtam feketére belül, simán elfér benne egy combosabb konfig is jó hőmérsékletekkel
-
Speed®
titán
válasz
rup1u5 #23154 üzenetére
Szerintem az az FC2 kiragadott példa és nem az átlagot mutatja..nyílván van olyan cucc, ahol az architektúrális változás miatt jóval gyorsabb, de átlagban nem hozza azt, amit most leírtál. Nagyobb tesztoldalak alapján sem ezt látom, ill. felhasználói visszajelzések sem erről tanúskodnak. 25-30% ami reálisan elvárható tőle. Persze nem tagadom, ez is jó, és feltornázható tuninggal még picit, ha nem lenne ekkora az árrés, még bólogatnék is hevesen, mert ettől függetlenül nem rossz az 560, viszonyítva a 460hoz sem, ugyanakkora fogyasztás, stb.
Butcher-HUN
Csak rövid tesztek erejéig járt nálam 2 GTX260as (192/216) a 4830 után.
Mivel nem ájultam el a teljesítményugrástól és helyügyileg is gondban voltam (mATX), ezért döntöttem úgy, hogy GTX460 lesz a megoldás, szerencsére olcsón meg tudtam oldani a cserét és jó döntésnek bizonyult.Abban igazad van, hogy ha a 280at jó áron el akarod adni, mostanában kell meglépni, mert ha beesnek a komolyabb karik árai, nem fog elmenni jó áron. Persze a különbözet ~ugyanannyi lesz akkor is.
A te döntésed, mindenesetre ha van 20k a kezedben a 280 árán felül, nem rossz választás az 560..de 460ra felesleges cserélni szvsz. Nyersz pár Wot fogyasztásban és a helyigény is más, de sebességben tuninggal is nagyjából egyenlőek..szóval gyorsulni nem fog semmi. -
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Speed® #23151 üzenetére
Értem és köszönöm hogy megosztottad velem! Ha jól emlékszem neked GTX260 volt ezek szerint te is váltottál nem? Szívem szerint én GTX560-ra váltanék csak sajnos nekem még nagyon drága és remélem hogy a nyárra már normalizálódni fognak az árak. Akkor a GTX460 nyugodtan vessem el? Ha igen akkor leveszem az apróról a GTX280. De tudod amitől a legjobban félek hogy mire megtudnám venni az 560 addira már a 280 ért nem fogok kapni rendes árat
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Speed® #23153 üzenetére
Megértem a teóriádat és osztom is de akkor sem állja meg a helyét a kijelentésed! +30-40% semmi esetre sem nevezhető "alig gyorsabb"-nak! Ahol FC2-ben élsimítás nélkül a 280 20-25fps-t tolt ki magából FullHD-ban ott az 560-an 8xAA-val 50-60között van. Ez számomra nem "alig gyorsabb", hanem "bloody impressive" kategória!
Jelen esetben arról volt szó, hogy 280-ról megéri-e 560-ra váltani! Természetes, hogy neked a teóriádat figyelembe véve nincs értelme 560-ra váltanod. De ahogy írtad is, mindenki másképp vélekedik.
Sokan váltanak 460-ról 560-ra.
-
Speed®
titán
válasz
rup1u5 #23152 üzenetére
25-30% a különbség köztük, ennyiért nem váltanék 280ról (~35k) 560Tire (~55k)..szerintem nem éri meg. Majd ha 570 lesz ennyi ráfizuval, talán.
Persze mindenki másképp vélekedik, én tartom magam a 1.5Xes teljesítményért váltok teóriához, így elég évente 1x cserélni kis ráfordítással.
Egyébként a 460at húzva is ~ugyanott vagyok, ahol az 560Ti..minek cserélni? -
Speed®
titán
válasz
Butcher-HUN #23150 üzenetére
A GTX460al az a helyzet, hogy ha kifogsz egy átlagosan tuningolható példányt, elvan 30% OC felett is, 900MHz nem ritka tőlük, szinte az a kivétel amelyik nem bírja..és így azért már elég korrekt sebessége van. Ettől függetlenül pusztán technológiai szempontból egy GTX280at nem cserélnék le rá..az 560Tire meg pláne, mert alig gyorsabb és drága még. Azt szoktam vallani, hogy egy kártyát úgy érdemes lecserélni, ha az utód legalább a 1.5Xes teljesítményét hozza a tuningolt réginek. Ezért váltottam 4830ról a GTX460ra..
axwel18
Alapon nézve ~5% a GTX260 előnye átlagot tekintve, minimum FPSek tekintetében nyerőbb, és tuninggal kitolható a difi. Én nem cserélném.. -
Butcher-HUN
senior tag
válasz
rup1u5 #23143 üzenetére
Én is fel tettem az apróra a GTX280-asomat meg látjuk el viszik e. Bár azért az is el gondolkodtató hogy GTX280 és GTX460 között sebesség különbség nincs csak technológiai a DX11. Jó a GTX460 mellet szól az hogy kisebb, kevesebbet fogyaszt, nem melegszik stb. De azért lássuk be GTX460 DX11 alatt bizony el vérzik látván a teszteket. Tuning pontenciál van benne de az is véges és nem hoz annyit. Szerintem GTX560 Ti-re érdemes váltani az az igazi méltó utódja a GTX280 szerintem
-
axwel18
senior tag
Köszönöm a segítséget mindenkinek elgondolkodtam rajta még nem tudom mi lessz általába cod-okat nyomom ahhoz meik kari a jobb ?
-
Tiesto22
csendes tag
Sziasztok!
Elgondolkoztam ma azon hogy lehet ha egy régebbi drivert tennék fel a 260+ gtx-emhez akkor nagyobb teljesítményt érnék el. Eddig mindig a legujjabb driver volt fenn nálam. Ezért csináltam egy tesztet ha esetleg valakit érdekel a legujabb 266.58 és egy egy régebbi 197.77 között a 3DMark Vantage-be. Elég érdekes lett az eredmény:
266.58-as driver:
3DMark score: 9916 GPU score: 7975 CPU score: 36777197.77-es driver:
3DMark score: 12194 GPU score: 9965 CPU score: 37062Persze ez csak egy tesztprogram nembiztos hogy minden másban is ekkora különbség lenne de most egyenlőre fennthagyom a régebbit.
-
axwel18
senior tag
Sziasztok. lenne egy kérdésem a gtx260-asom megérné elcserélni egy 1gb 4870-re szerintetek ?
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Cube576 #23142 üzenetére
Viszont abba is érdemes belegondolni, hogy most még viszonylag értelmes áron ki lehet szállni egy 280-asból. 30 körül hamar elmegy + hozzácsapod azt a 10K-t amibe a hűtő lenne és már meg is van egy jó 460-as ami OC-val, DX11-ben azért sokkal időtállóbb mint egy 280.
Érdemes ezen elgondolkodni! 280-ra biztos nem költenék már.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Cube576 #23140 üzenetére
280-ról 560-ra éri meg váltani!
Én így tettem és nem bántam meg! 30-40% többlet megvan és pl Stalker SOC-ban, DX11-ben kimaxolva (egyedűl a HDAO helyett kapcsoltam HBAO-t) eszméletlenűl szakít az 560! Arra számítottam, hogy megfekteti a Stalker az 560-at de egész pontosan ez volt a reakcióm
mikor megláttam, hogy az elvárásaimhoz képest +20, +30fps-el többet tol ki magábol a kis dög.
FarCry2-ben, DX10-ben simán ráduplázott fps-ben az 560 a 280-ra. És nagyon lehet tuningolni. Az enyém még gyengének is számít tuningban a többi 560-hoz képest, mert alapfeszen csak 900/1800/4700-ig bírja. -
Speed®
titán
válasz
Cube576 #23128 üzenetére
Xtreme GTX Pro, de nem olcsó darab..akkor inkább kártyacsere szvsz..
Hopsz, jó rég óta áll a hsz elküldeésre várva, megelőztek ;pAndor111
Ne a legnagyobb procit vedd meg bele, hanem a legjobb ár/érték arányút, ami elég a VGA mellé..és figyelj a kompatibilitási listára amit llinkeltem.
Igazából annyi a lényeg, hogy 95W TPDjű legyen. De emellett a lehetőleg magas órajelre is törekedni kell, mert a lapod nem egy tuningbajnok..max BE procival tudsz okoskodni vele a szorzó állíthatósága miatt.
Olcsó megoldásnak egy X4 620 pl. kiváló, ~elég is a GTX260 mellé szvsz.
Ha kompromisszummentesség kell, C3mas 945/955BE a megoldás..de drága. -
odorgg
addikt
válasz
Cube576 #23128 üzenetére
Igen létezik pl: Accelero Extreme GTX Pro.
-
Cube576
tag
Sziasztok!
Egy MSI N280GTX-T2D1G OC 512-bit-nek furmark stabilitás teszt alatt a terhelt hőmérséklete meddig mondható normálisnak, elfogadhatónak?
-
odorgg
addikt
válasz
Andor111 #23118 üzenetére
Nem az alaplapra van irva, hanem azt a linket nézd meg amit Speed(R) is belinkelt!
Kattints errre a piros szövegre, itt minden proci le van irva amit támogat a lapod!Többek közt az Athlon II X2 250-et is viszi, az F6H biosverziótól felfelé.
De ha már procit cserélsz, akkor már tényleg inkább 4magban gondolkozz -
Andor111
csendes tag
válasz
Szabvány: ATX, Socket / Slot: Socket AM2, Chipkészlet: nVidia nForce 560, Processzor: AMD Athlon 64, AMD Athlon 64 FX, AMD Athlon 64 X2 Dual-Core, AMD Sempron, PCI-express: x1, x16, FSB: 2000 MHz, Memória: PC2-3200 (DDR2-400), PC2-4300 (DDR2-533), PC2-5300 (DDR2-667), PC2-6400 (DDR2-800), Csatlakozás harddisk: ATA-5 (Ultra ATA/66), ATA-6 (Ultra ATA/100), ATA-7 (Ultra ATA/133), SATA 3Gb/s, Audio: 7.1, LAN: Gigabit ethernet, RAID MODE: USB 2.0
-
bim
veterán
válasz
Processzortámogatásra katt....
X4-be gondolkozz szerintem.
2x2G ramot se felejtsd. Ne feledd! Csak olyan jó a géped mint a leggyengébb láncszem. -
Andor111
csendes tag
válasz
Speed® #23116 üzenetére
Ennek nagyon örülök hogy ezt mondod de az alaplapomon hol írja az X4 támogatást?
Vagy miképpen jelzi mert én nem látok rajta ilyet,de meg mondva őszintén nem is értek az egészhez annyira,az építés terén.
Szóval ha leírnád..Pl:AMD
Athlon II X2 250 3.0GHz 2MB AM3
Ez menne bele? -
bim
veterán
-
Speed®
titán
válasz
Andor111 #23115 üzenetére
A jelenlegi cuccoddal nagyon nem használod ki, erről beszélünk éppen.
Tolj egy DMark06 vagy Vantage tesztet és meglátod mit produkál ezzel.
Aztán felmész ide és ide, találsz eredményeket, lehet összehasonlítani.Egyébként nincs nagy dráma, add el a procid és vehetsz helyette X4et..
Egy rahedli procit támogat a lapod, 95Wos AthlonII/PhenomII X4eket is.
Egy X4 640 megszerezhető 20 körül és igen korrekt kis Quad, 3GHz.. -
Speed®
titán
válasz
Gaben01 #23113 üzenetére
Nyílván nem alsókategóriát idézően szalad a cucc, végülis egy E6600at ~hoz.
Mondjuk emiatt nem ugrottam volna rá a túláras SOCra, 65nm 192SP is jó
Járt nálam nemrég 1-1 példány (192SP/216SPOC), alig van különbség köztük.
És árban jellemzően 6-8k, attól függ mikor/kitől tudjuk beszerezni az aprókból.
De ha elégedett a géppel, végülis teljesen mindegy, használja elégedettséggel. -
Gaben01
őstag
válasz
Speed® #23112 üzenetére
Sajnos egy elég régi házban van a gép,szellőzés szinte nulla,ezért is használja levett oldallappal (igazából a szellőzés meg a kinézet se érdekli,menjen a gép oszt' jóvan hozzáállása van),ennek ellenére voltak fagyások,belassulások,amíg bele nem nyúltam a ventivezérlésbe.55%-os venti mellett se hangos,viszont nem melegszik annyira,mint fix 40%-os ventivel.Nekem GTX280-am van,teljesen elégedett vagyok a gyári tégla hűtéssel,viszont a ventivezérlésbe az enyémnél is belenyúltam.
Azt kell,hogy mondjam,wow fullhd-ban very high beállításokkal nagyon szépen megy (fps-t egyszer sem néztünk),de szemmel látható belassulást nem láttunk egyszer sem.Az ultra beállítások már természetesen megfogják a kártyát,de ez így is szép teljesítmény.Stratégiai játékokkal szokott még játszani,durva csatajeleneteknél se volt gond very high beállításokkal.
Én szivem szerint egy p35/p45 +e8200/e8400 kombót tettem volna alá kicsit megrántva,de annyit nem akart áldozni rá.Ez egy kompromisszumos megoldás lett.
x2 6000+, GTX260SOC, 4GB ram, Corsair CX500W került a gépbe,a régi cumók eladása után 50K-ba került a fejlesztés.Szerintem ennyi kompromisszum belefér. -
Speed®
titán
válasz
Gaben01 #23111 üzenetére
FullHD picit más kérdés, ott előfordulhat, hogy főleg VGAlimit van, de a minimum FPSekből kiderül, hol fogy el a proci. Egészen más, mikor nem zuhannak be az FPSek, ezért jobb az erős proci (is).
Tuningra ott nem nagyon lehet építeni..3.2-3.3GHz körül meg is áll a K8/X2.A vidkarival semmi baj nem volt, úgy van beállítva, hogy 80°C fölé ne menjen, cserébe viszont jóval halkabb, mint a ref. példányok. Semmi baja nem lesz, ne féltsd..ezen a hőmérsékleten üzemel az összes "tégla" GTX260. amelyik vidkari sokat fogyaszt, az melegszik is..márpedig a 260SOC kajál. Kifejezetten jónak szűmít a GTX260 hűtője, nem nagyon éri meg lecserélni sem..max. egy GTX Prora, ha olcsón hozzájut az ember..ezzel 55°C alá vihető ~némán.
-
Gaben01
őstag
Unokaöcsém gépében egy am2 x2 6000+ (3GHz 89W) van,4GB ram és egy giga GTX260SOC.Fullhd-s felbontás mellett mennyire szűk keresztmetszet a cpu?Az teljesen nyilvánvaló,hogy kevés a proci,de a lap (asus m2n-e sli) ennél erősebb procit nem támogat,lapot vagy esetleg platformot meg nem akar váltani egyelőre.Egy kis tuning még szóbajöhet,bár nem panaszkodott eddig.Egy athlon 3200+ és 7900GS kombóról váltott,leginkább WoW-ozik.Nem túl nagy ráfordítással (cpu:10K, vga:30K) egy elég korrekt gépe lett,a későbbiekben pedig egy lap+proci cserével még sokáig elég lehet neki.
Viszont az fura,hogy a vga ventivezérlése botrányosan sz@r.Vagy piszkálva lett vagy gyárilag ilyen.Egyszerűen túlmelegedett egy levett oldallapos házban.Afterburner föl,szőrös fánk indít és legnagyobb meglepetésemre még 80 fokos gpu-nál is 40%-on teker a venti.
Azóta afterburnerben be lett lőve egy normális ventivezérlés,így terhelés alatt se melegszik 80 fokra.
-
Speed®
titán
válasz
Andor111 #23108 üzenetére
A melegedés terhelésfüggő, a terhelés meg változó..az, hogy Crysisban milyen sebességgel fut, nagyrészt a procin múlik 1440ben..a kihasználtság nem feltétlenül jelenti azt, hogy lazsál a procid ezért bőven elég..
A GTX260 alá 3GHz körüli AthlonII vagy C2D minimum az elvárható szint..a procid egy 2GHzes C2Dt hoz sebességben nagyjából..szóval van mit fejlesztened, ha ki akarod használni a kártya erejét.Tápügyileg biztos lehetsz benne, hogy elég a jelenlegi. A cicergés a terhelés hatására mozgolódó toroid-tekercsekből fakad általában, semmit nem jelent, csak hanyag gyártói munkát, ellenben veszélytelen, csak zavaró.
2GB RAMmal (ha jól emlékszem annyit írtál, töltsd ki az adatlapod cuccok részét..), elég egy x32 Win, de ha bővítesz később esetleg Quadra és 4GBra, már ajánlott az x64, ahogy már írták előttem is.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Andor111 #23108 üzenetére
1.) A tápod bőven elég a videókártyához!
2.) Természetes, hogy melegszik. Tegyél fel egy afterburnert és figyeld a hőfokokat terhelés alatt.
3.) 1440*900-ra bőven a processzorod a szűk keresztmetszet. Azt kéne cserélni és nem a tápot.
4.) Ha 4GB ramod van akkor érdemes Win7 64bit-et használni. -
Andor111
csendes tag
válasz
Speed® #23107 üzenetére
Valszeg igazad van,sőt nem is kételkedem.
De a fentebbi írásom alapján ,(mikor az öcsémnél voltam ) része,őneki Intel duál 2.4proci 4giga rammal,Win7 , full Hd ledes, 550w táppal.Míg én ugyanazt Xp-vel tudom meg csinálni de a melegedés megmaradt, nagyon is persze játéktól függően.
Játék közben még játszok, szoktam figyelni a feladat kezelőben a ramok és a proci terhelést,és egyáltalán nem tért el az értéke,mint mikor a 8600gt volt benne.
Persze ott a szakadás egyértelmű volt hogy mi okozza játék közben.
Tehát mikor a crysist (játszom) a procinak csak az egyik fele terhelődik 70,80%-ra még a másik fele 20,30,% között lavirozik.
Sőt tegnap ,tegnapelőtt arra is figyelmes lettem,hogy valami (csicsereg) a házban.Szerintem a táp néha a maximumát adja,erről már olvastam valamerre.Max felbontásom 1440x900
Tudom nem 1csúcs,de 3évvel ezelőtt még..
32,vagy 64 bites Windowsot használok az kihatásra lehet valamire?460 gigabytom van most,hogy mennyire szuper azt nemtom..
-
Speed®
titán
válasz
Andor111 #23106 üzenetére
Akkor még egyszer..igen, az van, hogy a procid mellé bőven elég lett volna egy ~feleennyibe kerülő 88/9800GT/GTS nV vonalon, azt sem hajtaná ki teljesen, de közelítene az optimálishoz, ha magas felbontásról van szó.
Mivel nem tudom, milyen felbontásban szeretnéd használni, nem mondhatom 100%ra, de szvsz a GTX260hoz nagyon gyenge a procid.A tápos részen mit nem értesz? Ha most 460as SuperB van/volt a gépedben, biztos lehetsz benne, hogy nem volt kevés a GTXhez..valójában FSPék gyártják a SuperB belét, konkrétan egy 400as FSP átcimkézve. És az jó.
-
Andor111
csendes tag
válasz
Speed® #23105 üzenetére
Még egyszer, nem akarok értetlenkedni,de most az van,hogy a karinak nem elég a proci?
És mennyire lesz hátrány ,nemtom majd kihasználni tejesen a karit?
Tehát hiába adtam ki a pénzt erre a karira,ilyen konfigurációra?-ja és ezt nem értem (azért a SuperB 460ban lévő 400as FSP bél nem olyan satnya.)
-
Speed®
titán
-
Andor111
csendes tag
-
Speed®
titán
válasz
axwel18 #23101 üzenetére
Attól függetlenül, hogy rossz válasz gombra nyomtam, szerintem egyértelmű, kinek szántam a tartalmat..de azért köszi, hogy szóltál, fel se tűnt ;p
#23103 axwel18
Akko pláne felesleges megjegyzés volt..értetted te is, ő is érteni fogja
Amúgy ha a "rátolsz" helyett "rátol"t írtam volna, nem is lett volna gond..
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Tuningold PC-det most! Szupergyors G.SKILL RAM AKCIÓ Kèszleten!
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest