- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Fotók, videók mobillal
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Macrodroid
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
priti
addikt
válasz
Thunderzolee #8114 üzenetére
az Intel a saját oldalán nem képes a foglalatokat a nevükön nevezni
Ez az, amit nem akartam elhinni.
Annyira nem kavar fel a dolog, mert van egy erős asztali gépem meg még vagy 4db notim kvázi, mert az egész családot én látom el.Szóval venni nem fogok hozzá semmit. Marad ez benne. Lenovo R61i a gép típusa egyébként. Hozzám került egy lepukkant laphibás FuSi noti és abból átpakoltam a memót bele, emiatt lekaptam a tapipadot, aztán ha már homár kicsit kitakarítottam, mert akadt benne némi dzsuva, (kb. dobtam egy hátast) elkezdtem számolgatni, mondom ez már vagy 5 éves, hát igen, na akkor pasztázzunk is és akkor jött ad hoc, hogy "várjácsak ez milyen ez itt ez ebben a fusiban?" 1,8, hüm-hüm, baja nem lesz nézzük ad e képet vele a másik, nem ad, jó akkor nyasgem és most ahogy így utólag néztem az Intelnél kezdtem lázadni magamban, hogy ez milyen tróger egy specifikáció már... biztosra vettem, hogy socket probléma, de aztán az inteles speckó elbizonytalanított, mondom a BIOS nem ad elég magfeszt, mert a másiknak több kellhet adott esetben, vagy mi a rák... (merthát inteles speckóból más nem derült ki, ami miatt kép sincs, csak max az, hogy nem kap elég feszt ahhoz, hogy stabil legyen gyári órajelen)
Ez egyébként nem dedikált VGA-s noti, szóval a CPU által disszipált hőmennyiség pont nem érdekelt volna. Szerintem tökmindegy milyen proci, ha ilyen alacsony az órajel, mert ez az 1,5GHz ez valami horror, feldughatom a púzómba a 2 mega kest meg a magasabb FSB-t, mert egy 1,8-as P4 gyorsabb állítom, olyan szinten procilimites, hogy +2GB memót meg se érezte, reméltem, hogy a víruskereső rezidens része nem hagy elég memót és majd több memóval valami lesz, de áhh... mindegy pingelgetni jó, eddig se használtam másra. Ez ilyen öszférgép, az alja már repedt csórikámnak, de megy és megy. Majdnem olyan jó, mint a régi IBM-ek.Ha kicsit jobb bakelitből csinálták volna a burkolatot, na de persze itt már van egy "ha" és innen már szvsz, IBM-et akarok !
Az lesz egyszer berágok és veszek valami katonai notitVolt egy ami tetszett, de 3 milla
(#8116) Echoo
Azzal a gyári 575-ös cerkával gyorsabb lett volna, mint a T5250-el. Ez a proci nagyon gáz ezzel az 1,5GHz-el szerintem. Én is éppen egy ilyet szerettem volna kivágni...
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
Thunderzolee #8112 üzenetére
Ez jó ötlet, köszi, utánajárok.
M
-
SPeti1984
senior tag
válasz
Thunderzolee #8105 üzenetére
És ha van egy másik laptopom akkor akár abból is áttudom tenni a dvd részt igaz? Gondolom csak az elején ami van takaró azt kell átpattintani arra és máris kész
-
bvvitya
aktív tag
válasz
Thunderzolee #8100 üzenetére
Köszönöm
a segítséged már csak találni kell ilyen procit
-
tiadam
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8097 üzenetére
Igen furcsa alakja van közben rájöttem, hogy nem menne bele a gépbe. Egy Ati 4650-em van az csakk egy kicsivel rosszabb, jó lesz az is. Lehet, hogy beszerzek egy 7200-as HDD-t szerintem. Azzal már azért szemmel látható változások lesznek nem?
-
tiadam
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8093 üzenetére
Megvan utána olvastam. Ennyi pénzért már jobb gépet is vehetek.
-
tiadam
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8093 üzenetére
Az a baj, hogy fogalmam sincs mi az, hogy SSD.
-
blade4
aktív tag
válasz
Thunderzolee #8086 üzenetére
Köszönöm!
-
attila206
tag
válasz
Thunderzolee #8083 üzenetére
Köszönöm szépen a választ, jó, hogy azért van aki ért a dolgokhoz
-
attila206
tag
válasz
Thunderzolee #8052 üzenetére
Köszi a választ
-
bvvitya
aktív tag
válasz
Thunderzolee #8079 üzenetére
Köszönöm a segítséget
-
Hoffer
őstag
válasz
Thunderzolee #8071 üzenetére
A gépben egy SSD van ahogyan az asztaliban is!
Csak azért gondolkoztam egy T9600-os procin mert 11K körül hozzjáutni és a a mostanit is el tudnám passzolni még jó árban, ezért kis befektetéssel lenne egy sokkal erősebb proci benne!
Van szerinted érdemi különbség egy T9550 2,66 és egy T9600 2,8 között? -
Hoffer
őstag
válasz
Thunderzolee #8067 üzenetére
Sokat számít, hogy P jelölés, hőtermelésben tényleg?
Csak mert pl a T9600 olcsobb 5k-val mint egy P9600 és a P-s readásul kisebb órajelű!
Igazából mindenre elég ez is csak gondoltam benevezek egy jobbra!
Nem lesz érezhető a különbség semmiben? -
törölt tag
válasz
Thunderzolee #8065 üzenetére
Köszi a választ. Jobb lett a teljesítmény azért a +2giga rammal. Játékot amit néztem az a Euro truck simulator2 és a 2011es f1 volt. Mind2 futt rajta,nem full grafikával de szaggatás nélkül. Gondolom akkor ezt a fajtát húzni se lehet...
-
Hoffer
őstag
válasz
Thunderzolee #8064 üzenetére
Egy T9600 vagy T9800 vásárlásán gondolkozom, mert nem egy nagy összeg és mégiscsak 6MB cache!
-
blade4
aktív tag
válasz
Thunderzolee #8057 üzenetére
Amúgy erről lenne szó: [link]
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #8044 üzenetére
köszönöm a válaszokat
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #8042 üzenetére
akkor itt hülyeséget írnak, hogy nézzem meg aidával, hogy pontosan melyik chipset van benne?
szerk.: aida nem ír semmit, viszont cpu-z szerint i945gm. cpu-z ilyen jellegű infójára még nem hagyatkoztam. -
törölt tag
válasz
Thunderzolee #8040 üzenetére
acer aspire 5310
itt azt írják, hogy "M". akkor ez rossz hír számomra?
illetve arra is kell figyelnem, hogy 533mhz-es legyen("fsb")?
ahogy elnéztem 533-asból a Core Duo T2450 a legnagyobb.szerk.: közben körbenéztem hardveraprón, és találtam egy t2400-at és egy t5500-at.
ezek már jók lesznek bele? -
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #8025 üzenetére
Ja meg még annyit, hogy írtad az előző oldalon, hogy esetleg a chipeket megnézhetem, és az SLB-s felíratokból ki lehet követheztetni milyen a chipkészlet. Na, hát megint levettem a fedlapot, és pont látszik a Chip egy résen keresztül, ám, persze hogy nem az a kód van, amit találtál a GL40-hez, azaz SLB95, hanem itt SLB8Q áll. Ez esetleg mond valamit?
-
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #8025 üzenetére
Keresgettem még itt közben infót fórumokban, a Notebookreview-en van egy kimondottan GL40 chipset topic. Találtam benne egy részt, ahol a P8600-ról kérdezik, hogy megfér-e vele, és ott mondják, hogy nem mert a GL40 csak 800 mHz-ig visz.
Na, hát ezen meglepődtem, mert linkeltetek egy összehasonlítást, és abban tényleg az volt, hogy 667 mHz-ig viszi, és akkor leszűrtük belőle, hogy mivel a mostani processzor 800 mHz-n fut, valszeg a gépemben GM45-van. Itt ez a link.
Nade, a Notebookreview fórumba is adtak meg linket, szintén a Intel oldaláról, ott meg tök mást ír a kézikönyv, azt, hogy a GL40 800 mHz-ig bírja, nem 667-ig, és DDR3-at is visz. Ez meg itt van.
Be kell ütni a keresőbe, hogy GL40, és kiadja egyből, hogy specifikációk.
Most teljesen tanácstalan vagyok akkor. Lehet mégis csak sima GL40 van a gépben? Csak azért kérdem, mert a P8800 rendelést még le tudom mondani, és az meg 1066 mHz-s.
-
Dhampir
félisten
válasz
Thunderzolee #8024 üzenetére
Okés, köszönöm szépen!
Tartottam attól, hogy az 1333 MHz modul nem fér majd össze az 1600 MHz-essel.
A kitben biztosabb vagyok, inkább úgy rendeltem a CSX-ből egy-egy darabot. -
Lite
őstag
válasz
Thunderzolee #8031 üzenetére
A gép az alábbi:
HP Paviliion g6 SH2013 B6W25EA#AKC
AMD A6-4400M / Radeon 7520G+7670M (ennek 1Gb dedikált ram) dual graph/4 Gb ram/640Gb Hdd 5400rpm.
Most a memória bővül, de erősen gondolkozom azon, hogy ha a garancia lejár (még 13 hónap), egy erősebb procit kap, ami rendesen meghajtja a 7670-est (egy fórumtárs szerint kevés lehet a proci a vga teljes kihajtásához, ezért nézek A8-4500M vagy A10-4600M procit, hátha van eladó).
A képszerkesztés annyira nem lenne jellemző, de játékokkal meg lenne kínálva rendesen (mondjuk az elmúlt 3-4 évből válogatva FPS-ek és repülőszimulátor), Win7 64 bites megy rajta.
-
Lite
őstag
válasz
Thunderzolee #8031 üzenetére
Köszönöm!
-
Lite
őstag
válasz
Thunderzolee #8028 üzenetére
Király, köszönöm szépen! Csak ezzel a számmal nem találtam a Hynix honlapján (a gyárilag benne lévőt igen). Lesz érezhető hatása a működésben (valahol olyat olvastam, hogy az integrált gpu-n sokat segít, ha két modul van benne egy helyett)?
-
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #8015 üzenetére
Egyébként ha megy a P8800, akkor a gép ventillátorát az le kellene majd cserélni? Mert Most 2.4 GHz-es a processzor, az meg 2.66 lenne, nem tudom hőleadás szempontjából ez nagy változást jelent-e, és nem-e kéne egy erősebb ventillátor a gépbe? Vagy a 25W miatt egyébként is a P8800 kevésbé fog fűteni?
-
Lite
őstag
válasz
Thunderzolee #7991 üzenetére
Köszi!
-
Dhampir
félisten
válasz
Thunderzolee #8019 üzenetére
Ez a CSX 4GB DDR3 1600MHz körülbelül megfelelne, megbízható márka? 99 hónap garanciát írnak hozzá. Nem nagy eltérés van az árak között, mindegyik szinte ugyanolyan drága.
Köszönöm szépen a választ!
-
certop
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8013 üzenetére
Akkor ez a legjobb ugye?LF80538NE0411ME
BX80538450 450 2 GHz, FSB 533 MHz, L2 1 MB ami a listában van! -
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #8015 üzenetére
9000 körül vettem a P8800-at.
-
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #8012 üzenetére
És ha belerakom a gépbe, bekapcsolom, és nem viszi, akkor az tönkreteheti a gépet vagy a processzort, vagy utána még azért eladható állapotban marad a szerkezet?
-
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #8009 üzenetére
Még le tudom mondani a rendelést, de akkor most mi legyen? Mennyi az esélye, hogy viszi?
-
certop
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8005 üzenetére
Köszi a segítséget!Mit tudsz ajánlani mi az a legnagyobb proci amit beletudok tenni így?amúgy próbáltam a core 2 duo procit elindul csak nem le vga képet!
-
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #8007 üzenetére
Amúgy ennek van jelentősége, hogy a HP a honlapján a Quickspecks-ben az én laptopomhoz P7370-ig listázza a kompatibilis processzorokat? Ezt ma vettem észre, mikor azt böngésztem, hogy tudom majd belőle kiszedni a processzort:
-
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #8005 üzenetére
Végül P8800 lett belőle. 8600-at is néztem, de CPU összehasonlító listában a 8800-ra 35%-kal több pontot adott, mint a T4500-ra, így inkább ezt vettem, a 8600 csak valami 20%-kal volt több. Bár gondolkodtam T9000 körül is, olyan 3 GHz körül, de azok nekem most csak visítva fértek volna be a keretbe.
-
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #7990 üzenetére
Oké. De viszont akkor ez a 25W-os Core 2 P8800 vagy P8600 megfér elvileg a mostani HP 620 BIOS-szal, ha GM45 szintet hoznak a mérések, ugye? Vagy ennél is lejjebb kéne adni? Mondjuk P7000-es széria?
-
GhostHunter
tag
válasz
Thunderzolee #7995 üzenetére
Thunderzolee !
Hali.
Köszönöm, rajta vagyok, nem egyszerű ! :-(
-
Lite
őstag
válasz
Thunderzolee #7986 üzenetére
Köszönöm! Elvileg azonos. Akor egyszerűen kicserélem és ennyi? Alaplappal nem lehet gond?
-
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #7976 üzenetére
Na, megnéztem akkor a HP 620-amat, tehát T4500-as proci van benne, a CPU-Z GL40-et detektál, de 798.00 mHz-el hajtja. Akkor ezek szerint ez GM45 lenne, és akkor papíron vinnie kéne még az 1066 mHz-s procikat is?
-
korpicschess
veterán
válasz
Thunderzolee #7981 üzenetére
Akkor biztos hirtelen béna voltam, és rossz irányba raktam oda. Mindenesetre megvettem azt a procit, biztos érezhető javulás lesz.
-
korpicschess
veterán
válasz
Thunderzolee #7977 üzenetére
Konkrétan a foglalatba nem passzolt ahogy néztem, bekapcsolni nem is próbáltam bele. Sokat számít az L2? Szerintem T 4000-res széria lesz, az is nagy előrelépés, a többi az 3-4x drágább, már összemérhető kb. a laptop árával (ezek szinte értéktelenek szerintem).
Egyébként a saját gépem átalakításáról... Hát nem biztos, hogy ér annyit, amennyibe kerülne.
Köszönöm a segítséged!
-
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #7976 üzenetére
Oké. Na majd letesztelem, aztán meglátjuk. Köszi a tippet!
Egyébként ha leveszem az alsó fedőlapot a gépről, ott nem látható valahol ez az információ? Vagy előfordulhat, hogy GL40 van odaírva, aztán a teljesítményteszten kiderül, hogy mégis GM45?
-
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #7972 üzenetére
GL40 van benne. De egyik fórumon azt írták, hogy vakalaki beletett 1066-os procit, és vitte. Ez valami 667Hz, de pl. a T4500 az 800mHz-es? Mi legyen?
-
korpicschess
veterán
válasz
Thunderzolee #7973 üzenetére
Ezekből mindegyik megy? Vagy a T széria? Kipróbáltam a P7450-nel, az nem passzolt bele. Vagy én voltam béna? Mindenesetre már elpostáztam, 2 gépet emiatt nem szedek szét.
Én is nagyobb számú T-s processzorokra találtam találatot.
Mert egy ezresért már ez is nagy előrelépés: [link]Ami proci benne van, azon ezek a feliratok vannak:
LF80537 570
5837B209 SLA2C
2.26 / 1M / 533
Intel 065739G-vel még nem tudom mi lesz, akarok-e rá költeni. Igazából szeretem, és nincs vele semmi bajom. Az akkum viszont már majdnem kuka, alig bír 1 órát, az meg olyan 5k ebayen. CD meghajtóm is beadta azthiszem (3 év alatt fél kezemen meg tudom számolni hányszor használtam). Ahelyett lehetne SSD-t berakni, nem?
-
skatebab
tag
válasz
Thunderzolee #7872 üzenetére
köszi értem ,a hűtés az ugyanúgy jó neki mint a b960hoz nem? egy i5öshöz
-
castor84
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7879 üzenetére
ezt találtam róla hirtelen [link][/K51L]
-
ViZion
félisten
válasz
Thunderzolee #7873 üzenetére
OK, megnyugodtam, köszi!
-
ViZion
félisten
válasz
Thunderzolee #7870 üzenetére
Nem-nem
Sajnos a Dell Brand gépek válogatósak, h pl. milyen ramot rakunk bele, még az újak is. Gondolom bios ilyen, de sokat morogtunk miatta. Azért para ez is, félek a Delltől ha vmit cserélni kell, nem szeretnék potyára venni HDD-t vagy SSD-t -
ViZion
félisten
válasz
Thunderzolee #7867 üzenetére
Köszönöm
Biztosan felismeri? Asztali Dell gépek finnyásak minden cserére...
Azért is kérdeztem itt. Még várom az ügyfél válaszát, h SSD vagy HDD, mert van másik gép, ez már csak a gyerekeknek netezős volt. Szal. lehet 32 GB SSD + Linux jó lenne, azzal száguldana még ez is. -
tajcsi
őstag
válasz
Thunderzolee #7852 üzenetére
Megkoszonom a segitseget bar nem ilyen jellegure lenne szuksegem, mert eddig en is eljutottam.
Konkretan az erdekelne, hogy melyik notik belso felepitese hasonlo v esetleg megegyezik a dv6500al.
Igy lehet, hogy pl olcsobban megtudok venni egy egesz notit ami bontasra var, mint egy feles akksit.
ugyancsak erdekelne, hogy milyen notibol tudnek hutot atszerelni a dv6500ba, ami jobb mint az eredeti. -
olala
tag
válasz
Thunderzolee #7856 üzenetére
Amikor még ezt a gépet vettem (2011 november), akkor a Sandy Bridge chipsetek még újnak számítottak. Az Ivy Bridge csak a mesében, meg az Intel széfjében volt.
Direkt azért vettem ezt a gépet, mert láttam benne a fejlesztési potenciált, de az ára elég nyomott volt akkor a többi géphez képest.
Ha lenne felesleges 50 ezrem, akkor nem fájna a fejem a járulékos alkatrészcserék miatt. Így inkább megpróbálok egy i5-öst keríteni, de a hardveraprón eléggé kihalt most a terep ezen a téren. Kisebb lenne i3-asból jó áron, de ott a notebookcheck.com benchmark adatai szerint nem olyan jelentős a különbség az i3 és a mostani B940 között, így abba nem akarok invesztálni. Ha esetleg Te mégis tudsz valamit, akkor szívesen fogadom. -
skatebab
tag
válasz
Thunderzolee #7859 üzenetére
jah csak mert felhivtam a lenovo szervizt s ők ezt mondták amit írtam
melyik a legjobb amit i5 ös közül belerakhatok 35w? vagy itt már nincs számottevő különbség? -
skatebab
tag
válasz
Thunderzolee #7855 üzenetére
és én is olyan cpu t akarnék aminél nem kell hűtést cserélni meg ilyenek,szóval a "legjobb" i5 ös cpu-t meglévő hűtésemhez
bár nem tudom mennyiben lenne s hogyan szereltetném be
-
skatebab
tag
válasz
Thunderzolee #7855 üzenetére
értem csak gondoltam ha már cserélek akkor "sokkal" jobbra hogy későbbiekben is jó legyen,ill. ezeknek a cseréje mennyire bonyolult? s a gari megmarad vagy csak ha cpu miatt döglik be a gép akkor nem?!
egyik boltban 50k-t írtak egy i5ös cpu cserére a lenovomban -
skatebab
tag
válasz
Thunderzolee #7847 üzenetére
hali b960as
-
olala
tag
válasz
Thunderzolee #7849 üzenetére
Szia!
Köszi a válaszod!
Jól googleztál, mert a hivatalos ASUS szervíz is ezt a típusú hűtőt javasolta, azonban az enyémben nem ez van. Ráadásul a hűtés miatt cserélni kellene az alsó burkolatot is. A szervíz egész jó árajánlatot adott az alkatrészekre (16k Ft, máshol meg csak az egyik kerülne ennyibe), de a proci árával együtt (ami más forrásból, magában szintén nem lenne olyan rossz (30k Ft) már olyan érték lenne, hogy nem tudom és akarom megengedni magamnak.
Valószínű hogy megpróbálok hozzájutni egy korrekt állapotú i5 2430M-hez. Akkor legalább nem kell semmit módosítani a gépen.Amire használni szeretném, az gépészeti 3D CAD szoftverek futtatása (lehetőleg gyorsabban mint most), 3D képek renderelése, illetve néha videó konvertálás, stb. Sajnos ezek olyan tevékenységek, amik szerintem korlátlan erőforrást is könnyedén felzabálnak.
-
lcee79
addikt
válasz
Thunderzolee #7848 üzenetére
Köszi!
Most hogy mondod, körülnézek itt is, nem is jutott eszembe...(pedig már vásároltam hardveraprón eddig is)
És persze 64 bites Windows van rajt, amúgy képbe vagyok informatika terén (ez a végzettségem/foglalkozásom is
) csak mivel nem fizetnek agyon nem veszek minden éveben új laptopot/pc-t és amikor vásárlásra kerül a sor, akkor előbb mindig kérdezek.. Biztosra akarok menni, így nem otthon ér meglepetés, hogy valami nem jó...
(munkahelyen 2005-2007-ben vásárolt gépek vannak 120 db... itt szó sincs ddr3-ról még és csak xp-vel van az összes... vannak olyan programjaink amik felfele nem kompatibilisek, és sok DOS-os is... úgyhogy így nehéz követni a trendet, hogy nap mint nap ősrégi gépekkel kell küzdeni
)
-
lcee79
addikt
válasz
Thunderzolee #7845 üzenetére
Azt én értem hogy 1066-ot kezel...
De hogy 8gb 1600-as 16.000 ft-ért is van (ennyiért találtam is)
1066-os 4gb-ost meg 9000-től...
Tehát nem olyan egyszerű a választásJelenleg mivel tönkrement a 2gb-os modul, csak 1gb rammal üzemelget a laptop...(3 gb volt benne..
)
nem egy rakéta
Szóval egy 4gb-os mindenképp kell bele
de gondoltam ár-érték arány szempontjából 1600-as is (ami kompatibilis az 1066-osokkal), egy alternatíva lenne... -
válasz
Thunderzolee #7813 üzenetére
Laptop típusa
943GML az oldal szerint.A wifit én se értettem,ezért kérdeztem rá.Lehetséges,hogy valaki valamikor még kivette,esetleg kiesett a csatlakozóból és valahova "elbújt" a gépen belül. Utóbbi nem valószínű,tehát keresnem kellene másik wifit a gépbe.
150N-es bőven elég lenne neki,szóval azt keresek majd bele.
-
pjen
félisten
válasz
Thunderzolee #7803 üzenetére
Szia.Köszönöm az alapos és részletes segítséget.Amely játékokkal én játszom bőven elmennek rajta,viszont kíváncsi voltam esetleg késöbb milyen lehetőségeim lehetnek.Mégegyszet köszi.
-
pjen
félisten
válasz
Thunderzolee #7803 üzenetére
-
gaborilster
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7783 üzenetére
Köszönöm a válaszaitokat. Annyi a gond, hogy én csak ide tévedtem erre a fórumra, nem értek a témához, csak tájékozódom, meg találgatok. Gépészmérnök vagyok, nem hardver szakértő. Még egyszer nagyon köszönöm a korrekt és kimerítő válaszodat! Üdv, Balázs
-
Dell XPS
veterán
válasz
Thunderzolee #7792 üzenetére
Túl a remek ajánlatodon kívül, még ez is stimmel: ATI HD3650 256MB GDDR3 MXM2
Ezt viszont tapasztalatból írom....
-
válasz
Thunderzolee #7791 üzenetére
Ezzel teljesen egyetèrtek,köszönöm a segítsèget! Majd jelentkezem, hogy hogy alakult az upgrade
-
válasz
Thunderzolee #7789 üzenetére
A rajzok alapján és leírás alapján pont ez az. Találtam egy angol fórumot,ahol T5xxx procit raktak bele,neki tökéletesen ment.
A fogyasztással nem lesz baj? a Celeron 29W-ot isz azthiszem,míg ezek a kétmagosok valószínüleg többet.Gondolom ebből kifolyólag azért melegedősebb is lesz,nem? -
king.mp
aktív tag
válasz
Ebből kiindulva a fizika prof, jó arc lehet.
-
ravail
senior tag
válasz
-
gaborilster
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7780 üzenetére
Azért a T9300 vagy T9500 jön nálam szóba, mert a memória, amit max. bele lehet rakni a gépbe az a 800MHz-es DDR2. Ettől persze lehet eltérő FSB-jű procit belerakni, pl. 1066-ost, ami egy pókpiszoknyival gyorsabb lenne talán, de nem szeretnék. Inkább csak passzoljon a memóriával a processzor. Illetve hát az alaplap is a 667-et, a 800-at és az 1066-ot támogatja, ezek közül a középső is egyben a 800MHz, vagyis ezzel az FSB-vel és memória sebességgel a leginkább paszoló a gép. A lényeg a hosszú távú stabilitás, nem annyira az, hogy gamer gép legyen, úgy sem tudnék bele olyan erős grafikus kártyát rakni. A hűtést annyira nem akarom moddolni, elég a benne lévő, vettem hozzá egy erős hűtőpadot, szerintem az elég lesz. Ha meg út közben veszem elő a notit, akkor úgy sem fog annyira túlmelegedni, mert nem az egyetemi aulában vagy a parkban fogok rajta gamelni vagy épp full hd-ben filmet nézni... amit eddig találtam, hogy biztosan passzol bele (bár az alaplapi chipsetnél külön nincs felsorolva, de egy angol nyelvű fórumon írták) az a T9300-as és a T9500-as.. már csak az a kérdés, hogy az ATI HD 3650 kártya jó lesz-e bele. Nem akarok venni új tápot és aksit sem. Arra spekulálok, hogy az SSD és az energia-hatékonyabban működő (ugyanolyan használat mellett kevesebbet fogyasztó core 2-es) proci együtt összesen spórolnak annyi powert, hogy a 13 W-al többet kajáló említett ATI kártya jó legyen. Erről mi a véleményetek? Valaki tett-e már ilyen gépbe ilyen kártyát? Mire érdemes odafigyelni ilyenkor? Vagy egyáltalán jól gondolom-e amit itt összehordtam?
Üdv, Balázs
-
Dell XPS
veterán
válasz
Thunderzolee #7780 üzenetére
Szia,
Teljesen szuper lenne az ajánlatod, mivel kezeli a processzort!
Több géppel is találkoztam, amit ezzel a processzorral árultak...
-
DiceBlade
aktív tag
válasz
Thunderzolee #7771 üzenetére
Köszönöm a segítséget
SSD-vel sem hozta az elvárt élményt, persze rengeteget dobott rajta
Prociból akkor maximum 35W TDP-s i5-öt ajánlasz akkor? Vagy nem érdemes upgradelni? -
DiceBlade
aktív tag
válasz
Thunderzolee #7768 üzenetére
Egyrészt nagyon jó áron tudnék hozzájutni, másrészt alapból nagyon lassúnak érzem a notit, kezdeti lépésnek megteszi
Utána mehetne bele VGA ha véletlen rábukkannék egyre jó áronAz a 10W komoly különbség notiknál? Egy hűtőpaddal elég lenne a hűtés?
-
Gaga006
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7641 üzenetére
Akkor ha jol értelmezem amik a listában vannak és a socket S1G4 van írva akkor azok a processzorok mehetnek bele és ha jól látom akkor tudnék bele tenni 4 magos processzort?
Phenom II N970 2200 MHz 4 × 512 KB 128-bit 1800 MHz 11x 35 W Socket S1G4 January 4, 2011
persze ha felismeri vagy ilyesmi?
-
Darko
senior tag
válasz
Thunderzolee #7631 üzenetére
köszönöm mégegyszer, átnézem a linkekeket, ha valami nem lenne tiszta még jövök, de innen talán már eligazodok!
-
Darko
senior tag
válasz
Thunderzolee #7629 üzenetére
A gépen ennyit látok: HP 630, az alján Windows matrica van csak.
Köszi a segítséget előre is!
-
pycur
tag
válasz
Thunderzolee #7623 üzenetére
Köszi a tippet. Valószínűleg ez lesz az oka hogy nem viszi...De lehet az a baja hogy nincs benne intel vga...
Az Arrandale családban viszont nem találtam 4 magosat. Így a felújítás elmarad.
Egy másik 2 magosra nem igazán érné meg lecserélni 30000-ért...
Akkor már elpasszolom a gépet és +50-ért veszek egy ilyen prockós gépet, jó VGA-val. -
Dell XPS
veterán
válasz
Thunderzolee #7623 üzenetére
Szia,
Nem láttam, hogy már előre megválaszoltad a kérdést. A leírt jelenség nagyon komoly hűtési problémát feszegetett, ezért kérdeztem.
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #7611 üzenetére
Ha jól rémlik, hasonló chipset-es noti-alaplapok kezelnek 1 x 2 GB-os modult.
Amúgy múltkor kipróbáltam egy i945GM/PM chipset-es laptopon (Thinkpad T60), hogy kezel-e 1 x 4 GB DDR2-t, el sem indult vele. (Intel szerint 4 GB RAM a maximum, ami tehető bele, a valóságban ~ 3-3,5 GB-ot ismer fel belőle, az adott laptop BIOS-ától függően.)
-
ravail
senior tag
válasz
Thunderzolee #7595 üzenetére
Szia! Ez amit linkeltél, nem egy kép/video és Audio rögzítő kártya? Az nem hangkártya. Vagy nem jól látom?
-
L-e-f-i-e
senior tag
válasz
Thunderzolee #7581 üzenetére
Köszönöm ez jó lesz
ravail: az a videó sajna csak a ram cserét mutatja, azon már túl vagyok de azért köszi!
-
pycur
tag
válasz
Thunderzolee #7576 üzenetére
Áhá...
Itt írja az utolsó hsz hogy nincs benne integrált vga, amit én kifejezetten utálok is mert egy csóri intel vga a default és nem lehet minden programot rávenni hogy a plusz nvidiát használja.
Kérdés az hogy ilyen esetben, amikor nekem így van kiépítve a rendszer, hogy cpu-s vga-t használjon működne e nélküle?A személyes próba a távolság miatt nem megoldható...203 km csak oda...
Vagy hagyjam az egészet és 2 év múlva vegyek egy i7es gépet -
hex1
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7577 üzenetére
ebay-en 120dollárért találtam, az egy kicsit sok lesz ezért
-
hex1
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7574 üzenetére
Mikor megadta magát a hdd-m, akkor ssd-re cseréltem, az dobott is rajta rendesen, a win7 kb 10 sec, a ps cs6 pedig kb 4, mire elindul.
Az a gondom, hogy most még nincs keret asztalit venni, és ezen dolgozom (grafika, web), így vmit még javítanom kéne minimális költségből. -
pycur
tag
válasz
Thunderzolee #7568 üzenetére
Értem, ezzel szemezek bele: Vatera
Az eladó szerint jó bele.
Kíváncsi vagyok mit alkot vele a gép
Remélem nem gyengébb ez a cpu mint ami most benne van...(ez 2,4 ghz, az 1,73 ghz lesz, de 8x ? )
Ha áldásotokat adjátok rá akkor beújítom és megmondom az eredményét -
Joshi
titán
válasz
Thunderzolee #7569 üzenetére
Igen 2x512Mb van most benne. Kezeli a lap .a 2Gb-os modulokat? Mert vennék bele 2x2Gb-ot.
-
hex1
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7565 üzenetére
Köszi, akkor jól sejtettem.
Igen, láttam ezt a cikket, nem lesz egyszerű, lehet h inkább egy hozzáértőre bízom majd a cserét.Amúgy szerinted mennyivel javulhat a teljesítmény, ha kicserélem egy Turion II Ultra M660-ra (már persze ha találok)?
Köszi
-
Joshi
titán
válasz
Thunderzolee #7547 üzenetére
Nem tudtam nyugodni és kiszedtem a procit, igazad volt A1 (SLA2G) azaz Socket P. Na ilyenkor most mi a helyzet? Akkor érdemes kipróbálni egy T7300, T7500-as procit?
-
pycur
tag
válasz
Thunderzolee #7540 üzenetére
Köszi szépen a javaslatot, ennek tükrében szétnézek mi a kínálat.
Esetleg egy erősebb TDP-jű CPU + ventipad a gép alá ha dolgoztatom működne? -
DVlad
őstag
válasz
Thunderzolee #7546 üzenetére
Köszönöm!
Sajnos ki lett fújkálva mostanában. Legalábbis ezt mondta a rendszergazdag, mikor rakott bele ssd-t és memóriát. Akkor ez így marad és megfőzöm. -
Joshi
titán
válasz
Thunderzolee #7544 üzenetére
Ezen a linken három féle M530-as Celeron proci van tehát közel se biztos hogy ez Socket P-és de majd meglátjuk. Egyébként a Stepping alapján(A1) Socket M és Socket P lehet. Most melyik jó ha a T7xx-es proci a saját 667Mhz-en megy vagy csak 533Mhz-en?
-
Joshi
titán
válasz
Thunderzolee #7542 üzenetére
Köszönöm a választ, ha minden jól megy akkor a hétvégén valamelyik T7xx-es procival kipróbáljuk aztán meglátjuk hogy mi lesz.
-
Joshi
titán
válasz
Thunderzolee #7536 üzenetére
Szia Thunderzolee. Hozzád intézném a kérdésemet mert a te hozzászólásodat találtam csak az Intel GL960-as kulcsszóra. Na szóval az lenne a harci feladat hogy lenne egy ilyen chipsetű noti egy CeleronM 530-as procival és én szeretném kicserélni valamilyen kétmagos processzorra. A képeken láthatod a notbook elemeit. Szerinted a T7200, T7400-as procik belemennének a lapba? Segítségedet előre is köszi.
-
hasman
tag
válasz
Thunderzolee #7536 üzenetére
ezzel már csak az a gondom, hogy szerintem ezen a dell szérián nincs külső pci foglalat xD
Köszönöm a segítséget -
pjen
félisten
válasz
Thunderzolee #7516 üzenetére
Látod nem csak én javaslom az ssd-t egy egészen más világ,hirtelen látványos gyorsulás.
-
NEMO1968
őstag
válasz
Thunderzolee #7516 üzenetére
Így is van!!!
Persze ez +kiadás(feltéve ha nem kezel 2 vinyót a gépe),de sz.v.sz nagyon megéri hogy bekerüljön egy SSD a gépbe. -
NEMO1968
őstag
válasz
Thunderzolee #7478 üzenetére
Neked is igazad van,egy dolgot leszámítva.
A vinyó,ami kiugrik a gépből,még mindig megmaradhat másodlagos tárhelynek(USB-re kötve)
Feltéve ha nem purcant ki.
-
germinator66
aktív tag
válasz
Thunderzolee #7500 üzenetére
Ismerősömé a gép, én nem használtam, eleve HDD hibásan került hozzám.
Úgy néz ki, T7700 kerül bele!
-
válasz
Thunderzolee #7504 üzenetére
igen, néha eltérő méretű modulok esetén is adott a dual channel - meg is lepődtem évekkel korábban, amikor egy msi notinál először láttam, mert akkor még ritkaság volt!
változó, hogy mennyi többlet a dc, még az sem mindegy, hogy intel vagy amd...stb, de valamennyi többletet mindig jelent!
illetve azért is szoktam inkább két azonos modult javasolni, mert úgy az összeférhetetlenség is kizárva, csak a notinak kell, hogy tessék a modul, egymásnak nem kell működő "párt" keresni.
persze, ahol például sis chipset van, ami - jellemzően a legtöbb - alapban sem dc képes, ott kevésbé számít, de ott is fontos, hogy megfelelő, két eltérő méretű modult pászítson össze az ember, azonos moduloknál meg legalább erre nem kell figyelni.Balázs1986; igaz, egyrészt feloldható a korlát különböző buherákkal, másrészt kihasználható a fölös memória, de ilyenre csak külön kérés esetén vetemülök, mert ad némi hibalehetőséget, és nem vagyok a magam ellensége!
-
Balázs1986
őstag
válasz
Thunderzolee #7499 üzenetére
Elvileg pl. Windows Tweaker-rel kiüthető a 3Gb limit. Bár valóban jobban megéri 64bit-re váltani 4Gb RAM környékén, de ha valakinek nincs rá ingere, ezzel játszhat.
(Adott esetben 10-15% teljesítménynövekedés azért tud áldásos lenni a 0%-hoz képest)
(#7503) kali : Ráadásul, az a megcímezetlen 1Gb még felhasználható RAMDisk-nek, az pedig szintén tud gyorsítani a rendszeren
-
válasz
Thunderzolee #7499 üzenetére
nem ragaszkodtam hozzá - olyat nem is írtam, hogy mind a 4 gigabyte megcímzésre kerül modulos szinten -, én ahhoz ragaszkodtam, hogy adott oprendszerek 4 gigabyte memóriát tudnak összesen megcímezni - és ez igaz is!
szerintem; inkább legyen egy notiban 2 * 2 gigabyte, és működjön a dual channel, de lógjon a levegőben 1 gigabyte kihasználatlanul, mint legyen 1 + 2 gigabyte, ne működjön a dual channel, de legyen megcímezve - majdnem - mind!
amúgy is konkrét notija válogatja, a hardveres kiépítés alapján, hogy mennyi a megcímzendő "fölös" memória, szélsőséges esetek pedig mindig vannak, nálam is csak 2.92 gigabyte van megcímezve a 2 * 4 gigabyte memóriából - 4 gigabyte esetén is ennyi lenne -, de egy speciális program miatt, most kénytelen vagyok 32 bit képes windows 7 verziót használni. -
Axe93
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7497 üzenetére
ja bocsi el írtam csak 52%-kos egy kicsit el hibáztam ezt ,jó köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmvilág
- Óra topik
- Automata kávégépek
- LEGO klub
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Lexus, Toyota topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- További aktív témák...
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Dell Precision Graphics Card Nvidia Quadro P3000 N17E-Q1-A 6GB GDDR5 gyári szám: NYM27
- Eladó gyári Dell laptop töltők és töltőfej átalakítók
- Baseus laptop állvány 11-17" állítható ezüst (LUJS000012)
- Notebook bontás (Asus, Acer, HP, Dell, Lenovo)
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest