Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Echoo

senior tag

válasz priti #8120 üzenetére

Szervusz!

Egyet kell értsek veled! Csak az a baj, hogy hiába mondod egy mezei usernek, hogy vegyen 20k-val drágábban egy erősebb (gyárilag) hw-vel szerelt gépet, nem teszi. Aztán meg jön zokogni, hogy milyen lassú, és cseréljünk benne ezt-azt. Itt egy barátomról van szó, egyéb esetben én sem teszek be plusz ramon és nagyobb hdd-n kívül semmit egy notiba. Gondoltam egy 5250 vagy egy 6400 nem termel akkora extra hőt, hogy gáz legyen vele. Sajnos a T5250-csere óta ordít a venti, ami egyébként is lehet, hogy kicsit már zörgős, és a T6400-zal olyan hangok jöttek belőle, hogy a ferihegyi légifolyosó alatt lakók is irigykedtek volna :) Egyébként meg tudjuk, hogy amit nem szabad berhelni ilyen szempontból, az kb. a FuSi, az Acer, meg ez az Emachines (ami szintén Acer ugye).

• Echoo

senior tag

válasz priti #8117 üzenetére

Én egy R500-at használok T9400/8Gb/120SSD+320HDD kiszerelésben. Ez az emachines izé egy retek, csörömpöl a billentyűzet, a hűtése egy fos, és a cpu inkompatibilitás miatt már 3x szedtem szét nullára. Kéne már találnom egy olyan cpu-t, amivel elindul, aránylag gyors, és a ventije sem forog mint állat. T3000 nagyon gáz lenne? Több procim nincs itthon.
    Van egy Q9000-em, tárgytalan. Egy P8400-am, szintén. Egy T2370, ezzel nyema kép. Egy T6400, ezzel a venti megbolondul, folyton felpörög-lelassul-felpörög-stb. Egy T5250, ez ahogy írod is, meleg tavaszi puki. Még a T3000-et vagy egy T4300-at tudok betenni, de már annyira unom a szét-össze múveletet (még a kijelzőt is le kell vennem).

• Thunderzolee

veterán

válasz priti #8113 üzenetére

T5250 = Socket P

T2130 = Socket M

A kettőt ne cseréld fel, mert nem kompatibilisek egymással, más generációhoz tartoznak. :D

TDP egyébként mindegyiknek 35Watt, úgy általában e processzoroknak ennyi.
    A T5250 nem egy erőmű, milyen notebook ez? Ha a chipset engedi, akkor keress hozzá P8600-ot, vagy valami hasonló P-betűvel kezdődő CPU-t, azok TDP-je csak 25W-os, jótékonyan hat a gép hűtésére, ha kisebb hőtermelésű processzort teszel bele, és hát a teljesítménye nagyságrenddel jobb a most benne levőnél.

És hát igen, az Intel a saját oldalán nem képes a foglalatokat a nevükön nevezni, csak a gyűjtőnevét írja le. CPU-World linkeket használj, azok normálisan jelenítik meg a foglalatokat. (általában Google második találata)

Új hozzászólás Aktív témák