- Mobil flották
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Második bétánál jár a One UI 8
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
neil_mullen
aktív tag
válasz
Balázs1986 #11385 üzenetére
én is erre gondoltam először, de már másodjára raktam össze... illetve semmi csipogás (bios kódra gondolok)
-
Mate
nagyúr
válasz
Balázs1986 #9798 üzenetére
Újrapasztáztam a procit és vga-t (Gondolom a másik az volt, egymás mellet van a kettő szerintem).
Már nagyon száraz volt, semmit nem ért. Szétszedtem a ventilátort, elmostam csap alatt a lapátokat, semmi por nem maradt rajta. Befújni nincs mit igazából, mert mágneses, nem csapágyas.Semmi hangja a gépnek, sokkal erősebben jön ki a levegő, maga a gép sokkal hűvösebb, mint volt a levegő amit kifúj pedig forró. Úgyhogy szerintem sikerrel jártam.
Köszönöm a segítséget!
-
Mate
nagyúr
válasz
Balázs1986 #9798 üzenetére
Majd megnézem hány fokra megy fel a proci. Átlagban mennyibe kerül egy ilyen hűtő csere?
-
Impressa
őstag
válasz
Balázs1986 #8597 üzenetére
SSD-re váltás megváltás.
nálam folyamatosan lefeküdt a vinyó, így maradt háttértárolónak.
-
Impressa
őstag
válasz
Balázs1986 #8593 üzenetére
Teljesen igazad van, egyetértek veled, ez nem kérdés.
De egy átlag user ebből annyit néz, hogy minél nagyobb, annál jobb, azt kell megvennem, miközben pl 1333 vs 1600Mhz-es ramok között ( a laptopok esetében ) nem érzel különbséget a felhasználás során, max. a tesztekben. Erre mondom azt, hogy marketing fogás is a részükről.
-
Tim82
félisten
válasz
Balázs1986 #8586 üzenetére
Nem jól emlékeztem a rövidítés feloldására így munkavégzés közben
, de a lényeg benne van.
-
PAtr0n
addikt
válasz
Balázs1986 #8568 üzenetére
Köszi a segítséget! Közben kiderült, hogy kábelt is kell cserélni, mert a wxga kijelző kábele nem lesz jó a full HD panelhoz. Vagyis belemegy, de nem lesznek rendben a a színek meg az élesség.
-
viewed
tag
válasz
Balázs1986 #8568 üzenetére
Nincs miért elnézést kérned.
Inkább én köszönöm az infót. -
viewed
tag
válasz
Balázs1986 #8558 üzenetére
Ha jól tudom ebben a gépben van még egy hely amibe ssd-t vagy hdd-t lehet tenni.
Tehát a vinyó maradna adattárolásra, ssd az os-nek a dvd pedig cd/dvd lemezek használatához.
Csupán azt nem tudtam, hogy kell e valami venni a beszereléshez (akár kábelt akár valamilyen keretet). -
viewed
tag
válasz
Balázs1986 #8558 üzenetére
Kb. ilyet
(sajnos nem értek hozzá)
-
bepken
veterán
válasz
Balázs1986 #8503 üzenetére
őszintén szólva már nézni is rossz, amit a srác csinál....de az én laptopom billentyűzete egyébként is más. nagyjából sejtem, hogy belülről kellene néhány pöcköt benyomnom, de nem merek hozzányúlni addig, amíg valami konkrétumot nem találok róla...
-
peter9228
aktív tag
válasz
Balázs1986 #8139 üzenetére
Köszönöm szépen mindkettőtöknek!
-
Tim82
félisten
válasz
Balázs1986 #8139 üzenetére
Nem volt alkalmam még pontosabban utánanézni.
-
Hoffer
őstag
válasz
Balázs1986 #8075 üzenetére
Akkor szerinted mindenképpen érdemes a P-nél maradni?
MIt gondolsz egy P9600-ról újításnak? -
Hoffer
őstag
válasz
Balázs1986 #8073 üzenetére
Eszerint a P8600 és a T9600 között sincs sok különbség papíron..
Lehet nem is éri meg a fejlesztés!
Mondjuk most egy T9550 8k, ennyit azért csak megérhet -
Tim82
félisten
válasz
Balázs1986 #7953 üzenetére
+ 1; 8 GB RAM-ból meg már telik ramdrive-ra is, ami állva hagyja az SSD-t rendesen.
-
haxxika
senior tag
válasz
Balázs1986 #7922 üzenetére
Süllyesztett, tehát csak a fúrás marad mint opció szerintem.
KÉP
Látható itt, hogy a bal oldali csavar simán kijött, vissza is raktam, de a jobb oldali egyszerűen semmi. -
Impressa
őstag
válasz
Balázs1986 #7905 üzenetére
Jogos, ezen átsiklottam
-
Impressa
őstag
válasz
Balázs1986 #7903 üzenetére
köszi
igyekeztem rövidre fogni. Néztem én is az alaplapját, és erre jutottam + a fórumok. Egyébként a Wifi helyére hiába tudja berakni ( szabvány foglalat miatt), sajnos nem tudja használni, mert nincs hozzá SATA controller.
-
lcee79
addikt
válasz
Balázs1986 #7760 üzenetére
Pár hete voltam itt a fórumban, hogy tönkrement a memória és az akksi feleségem laptopjában, most jött el az idő (főleg anyagilag
) hogy tudnánk venni...
Azt akarom megkérdezni, hogy érdemes-e 1600-as ramot venni ha csak 1066-ot tud?
(eredeti terv, hogy veszek 2db 2*4gb 1600-as ramot ami müxik )
Vagy vegyek simán egy 4GB-os 1066-ost és tegyem a most még működő 1 gb-os mellé és kész?
(semmi nagy gépigényes dologra nincs használva...) -
lcee79
addikt
válasz
Balázs1986 #7760 üzenetére
Köszi!
Igazából feleségemé a laptop, és folyton lemerítette 0-ra az akksit, pedig mondtam nekik hogy 20-30%-nál dugja rá a töltőre, de folyton nullára merült...
Aztán egyszer csak már nem jelzett, hogy le fog merülni, hanem csak kikapcsolt...
Szerintem az okozhatott hibát a RAM-ban is...
2,5 éves a laptop (2 évig volt rá garancia...), szerintem ennyi lemerülés után nem is elképzelhetetlen hogy megadta magát...4400 mAh-ás akksi van/volt benne eredetileg
Láttam utángyártottban 6600-ast és 8800-ast is
A 8800 az ténylegesen 2x annyit kibírhat mint egy 4400-as? Vagy csak tovább bírja valamennyivel és kész? -
Burki
aktív tag
válasz
Balázs1986 #7692 üzenetére
Hiába keresgélek, nem találok róla ilyen jellegű specifikációt. AIDA-val pedig csak a jelenlegi processzorra vonatkozó infókat találok, egyéb támogatott foglalatról sehol nem ír a program.
Azt hiszem az lesz a legegyszerűbb, ha írok a Lenovo Supportnak és megkérdezem tőlük, bízva abban, hogy rendesek lesznek ,és segítenek.
A próba nem járható út, bontatlan, új processzorról lenne szó, kicsit macerás lenne, ráadásul én egyedül meg sem tudom csinálni, mert túl laikus vagyok hozzá, keresnem kell egy segítőkész informatikus ismerőst aki meg tudná nekem csinálni a cserét. -
Burki
aktív tag
válasz
Balázs1986 #7690 üzenetére
Köszönöm a választ, ezek szerint elkerülte a figyelmem,hogy ez Ivy.
-
DonMaster
addikt
válasz
Balázs1986 #7656 üzenetére
van itt egy külön mxm-el foglalkozo srcá foruma ott kérdezjetsz töle és ha van enki vagy tud szerzni akor azt is emg irja hyg menyi ésmikorra lenne meg keresrá a a forumra hoyg mxm vidokártya
-
leximester
tag
válasz
Balázs1986 #7656 üzenetére
Nem, nem integrált. Találtam egy ATI mobility radeon X700 -t használtan ha jól tudom ez kompatibilis az enyémmel. Több helyen is néztem a leírásokat de nem sikerült egyértelműen kiderítenem hogy az enyém az MXM 1 vagy 2.
-
BigDarkJoy
aktív tag
válasz
Balázs1986 #7421 üzenetére
De sokat kell az dvd iró, amugy sata II dvd iro van benne. És sata II hdd is.
-
pjen
félisten
válasz
Balázs1986 #7421 üzenetére
teljesen igaz,bár én vettem 256gb ssd-t betettem hdd helyére és kettéosztottam,a hdd pedig kitettem rack ba.
-
válasz
Balázs1986 #7401 üzenetére
Értem.
Mondjuk nem értem, a dual channel ezeknél a chipseteknél általában megy különböző ramokkal is, felesleges ezért direkt Samukat keresni, de hát ha valaki ragaszkodik hozzá, ám legyen.Ja hogy nem csak játékra használod, hanem képszerkesztére, videovágásra is.
Na igen, itt már elkél a minél több ram. Hát ha nem sokkal drágább, akkor vegyél inkább 1600-asokat, ne legyen ez a végén a gyenge láncszem.
Ha pl. AMD rendszered lenne, dedikált videoram nélkül, akkor ott bizony számítana, mivel a videokártya is a központi ramot használná, és videomemóriának egyáltalán nem mindegy, h 1333-as, vagy 1600-as a ram sebessége.RamDISK-et én is használok, de 1GB felesleges, böngészőchacenek is csak párszáz MB-ot szoktak használni, persze ez attól is függ, miket nyitsz meg, kell-e sok hely tempnek.
"idővel biztosan felhagyok ezekkel a hülyeségekkel"
Igen, ez így van, ha kímélni akarod az SSD-t, vedd ki a gépből, és tedd az asztalra nézegetni.
Sok helyen olvasni, h ennyi meg annyi használat után is csak alig-alig használódnak a cellák, szóval nagyon túl van lihegve ez az egész elhasználódik az SSD dolog, de ezt megírták már az első PH-s ismertetőkben is, még évekkel ezelőtt, mikor a Trim még nem is volt elterjedve.Lapozófájlt már most is lekapcsolhatod, ha valaminek kell, majd bejelez úgyis. Hacsak Chromeot nem használsz soksok megnyitott füllel, akkor elég kell legyen a 6GB ram is, bár a szerkesztéseid nem tudom mennyi ramot igényelnek.
-
válasz
Balázs1986 #7397 üzenetére
A chipset kezeli a harmadik generációs Core i sorozatot is.
Az L850 család többi tagja harmadik generációs Core i processzorral van szerelve, úgyhogy minden adott hozzá, h cserélhető legyen.A memóriák:
1333 cl:7 sebességben ugyanott van, mint az 1600 cl:9.
Bár mintha nem ezt kérdezted volna.
A notikban levő SO-DIMM modulok általában magasabb késleltetéssel rendelkeznek.Mivel a gépeket 3rd. gen. Core i procikhoz tervezték, és többnyire azokkal is forgalmazzák, a Toshiba nyilván ezekhez szerzett be a memóriákból is. Ahonnét a ramokat ők szerzik, ott olcsóbb 1600-as ramokat venni, mint 1333-asokat, de ha netán nem, akkor is csak minimális a különbség a két fajta közt, mostanság már nem kurózium az 1600-as ram, a gyártók egyre inkább erre állnak át.
Képzelj el sokszázezer modult, egyszerűbb egyfélét készletezni, és rendszerben tartani, mint ha mindegyik géphez külön frekvenciás memóriát szerelnének, a Toshiba biztosan kiszámolta logisztikai szempontból, h melyik éri meg neki jobban, ezért került a te gépedbe is 1600-as ram.
Processzornál más a helyzet, ott jelentős árkülönbség van az eltérő típusok közt, így ott érdemes akár 2nd gen Core i-vel szerelgetni az olcsóbb régiókba szánt modelleket.A Hypermemory nem a BIOS-ban állítható be?
Őszintén szólva nem hiszem, h valaha is ki fog futni a VGA a számára dedikált 2GB-ból, úgyhogy emiatt nem aggódnék, ez inkább csak marketing bullshit: még mindig vannak, akik számára jobban hangzik egy olyan VGA, ami mellett akár 3-4GB ram dolgozik videomemóriaként..
Inkább tettek volna arra a 7670M-re 1GB GDDR5-öt, mint hogy azt sulykolják, h a meglevő 2GB GDDR3 bővíthető is akár 4, meg 6 GB-ig a rendszermemóriából..Egyébként miért bővíted a ramot?
Időzítéseket úgysem veszed észre, azt csak tesztprogramok veszik észre.
Feladatkezelőben szoktad ellenőrizni, h mennyi ramot használsz általában, és egyáltalán már megközelítetted is valaha a 6GB-ot?
Nem mondom, ha csak 4GB lenne benne, még azt mondom, oké, vegyél még bele egy másik 4GB-os modult, az még előfordulhat, h 4GB fölé lépsz, de amúgy a 6GB általában elég szokott lenni (általános használat mellett).
Ha gyorsítani akarsz a gépen, SSD-t vegyél bele (ha még nincs benne). -
Balázs1986
őstag
válasz
Balázs1986 #7397 üzenetére
Letelt az időkorlát, elnézést.
Szerk. a VGA részhez: már a 10-ig számolás sem megy...szóval nem kevesebb, hanem ugyanannyi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- NBA és kosárlabda topic
- Autós topik
- Dark Souls sorozat
- BestBuy topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Lenovo 100, 300, B50 egyes típusaihoz való utángyártott szűz akku eladó, csere!
- HP Alkatrészek eladók!
- Eladó gyári Dell laptop töltők és töltőfej átalakítók
- ÚJ Lenovo ThinkPad világítós MAGYAR billentyűzet X280 A285 X390 X395 L13 Yoga S2 5th S2 Yoga 5th X13
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest