- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
DiceBlade #7769 üzenetére
A VGA abban a gépben cserélhető, ezért kérdeztem mit is akarsz csinálni pontosan.
A 10Watt meg igen sok egy notinál.
Valahogy így néznek ki a TDP-k:
35Watt a normál.
25Watt az már örömteli, de ilyen nem nagyon van, vagy azok már alacsonyabb teljesítményűek, mint 35W-os társaik.
45Watt az meg zabál.
és van még 55Watt is, de mondjuk azt nem tudom minek gyártják notikba..
Aztán vannak még az alacsonyabb áramfelvételű LV, ULV, CULV jelzésű processzorok, amik 7, 11, 13, 17W-os TDP-khez tartoznak, de ezek teljesítménye is arányosan kisebb, mint a normál 35W-os kategóriákhoz tartozók.A másik probléma a magas hőtermelésű processzoroknál, h ha nem bírja a laptop a megnövekedett teljesítmény igényt kiszolgálni, akkor a processzor throttlingolni fog. Ráadásul nem tudom annak az alaplapnak hány fázisú a processzor tápellátó áramköre, egy négymagos processzor többet kér "enni", mint egy kétmagos CPU.
Ha nagyon lassúnak érzed a gépet, inkább egy SSD-t tegyél bele, az megdobja a sebességet.
-
válasz
DiceBlade #7767 üzenetére
Első generációs Core i családot kezel a notid. Socket G1 a foglalata.
Ezek azok:
itcafe.hu/tema/notebook_laptop_alkatreszek_csereje/hsz_6897-6897.htmlViszont a gép hűtését csak 35W-os TDP-hez tervezték, amit meg bele akarsz tenni, az 45W-os TDP-jű. Sajnos az első generációs Core i családban nincsen 35W-os TDP-vel natív 4 magos processzor. Sőt, még a második generációs Core i családban sincs. Csak a mostani, 3rd. Ivy Bridge generációban van pár 4 magos modell 35W-os TDP-vel.
Egyébként miért akarod bővíteni? Játékokhoz? Mert akkor hiába lenne benne nagyobb processzor, a VGA teljesítménye se valami sok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1 humoros
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Projektor topic
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Futás, futópályák
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest