Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• olala

tag

válasz Thunderzolee #7856 üzenetére

Amikor még ezt a gépet vettem (2011 november), akkor a Sandy Bridge chipsetek még újnak számítottak. Az Ivy Bridge csak a mesében, meg az Intel széfjében volt. :D Direkt azért vettem ezt a gépet, mert láttam benne a fejlesztési potenciált, de az ára elég nyomott volt akkor a többi géphez képest.
    Ha lenne felesleges 50 ezrem, akkor nem fájna a fejem a járulékos alkatrészcserék miatt. Így inkább megpróbálok egy i5-öst keríteni, de a hardveraprón eléggé kihalt most a terep ezen a téren. Kisebb lenne i3-asból jó áron, de ott a notebookcheck.com benchmark adatai szerint nem olyan jelentős a különbség az i3 és a mostani B940 között, így abba nem akarok invesztálni. Ha esetleg Te mégis tudsz valamit, akkor szívesen fogadom. :)

• olala

tag

válasz Thunderzolee #7849 üzenetére

Szia!

Köszi a válaszod! :)
    Jól googleztál, mert a hivatalos ASUS szervíz is ezt a típusú hűtőt javasolta, azonban az enyémben nem ez van. Ráadásul a hűtés miatt cserélni kellene az alsó burkolatot is. A szervíz egész jó árajánlatot adott az alkatrészekre (16k Ft, máshol meg csak az egyik kerülne ennyibe), de a proci árával együtt (ami más forrásból, magában szintén nem lenne olyan rossz (30k Ft) már olyan érték lenne, hogy nem tudom és akarom megengedni magamnak.
    Valószínű hogy megpróbálok hozzájutni egy korrekt állapotú i5 2430M-hez. Akkor legalább nem kell semmit módosítani a gépen.

Amire használni szeretném, az gépészeti 3D CAD szoftverek futtatása (lehetőleg gyorsabban mint most), 3D képek renderelése, illetve néha videó konvertálás, stb. Sajnos ezek olyan tevékenységek, amik szerintem korlátlan erőforrást is könnyedén felzabálnak. :D

• olala

tag

Heló mindenkinek!
    Van egy ASUS X53Sc típusú notebookom, amiben egy K53SC alaplap és egy Intel B940 processzor van. Ezt szeretném lecserélni egy i7 2630QM-re. A gyártó honlapja szerint, az ilyen alaplappal szerelt gépeket még szerelték az említett CPU-val is. Az eredeti TDP-je 35W, míg a kiszemelté 45W. Mi a véleményetek, meg lehet oldani a cserét? Leginkább a hűtőrendszer miatt kérdezem, hogy elbírja e azt a +10W-ot? Egyáltalán a különböző CPU beépítésekor különböző hűtőrendszert építenek a laptopokba, vagy ugyanazt az egész sorozatba?
    Remélem van valakinek ilyen jellegű tapasztalata. Előre is köszönöm a válaszokat!
    Üdv.

Ezt a kérdést feltettem egy másik topicban is, később vettem csak észre ezt a topikot. Bocsi.

Új hozzászólás Aktív témák