- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mackóka
csendes tag
Természetesen kivettem HDD / betettem SSD. Rendszert telepítenék rá, de ehhez be kellene bootolni egy telepítős médiáról. De mivel a BIOSban semmi mást nem tudok beállítani csak a belső winyót, egyenlőre tanácstalan vagyok.
Szerintem a HDD első partícióján Biost támogató dolgok vannak/voltak már amennyit a RAW másolatból ki lehet hámozni. -
LadyLorien
tag
SSD van benne.... nem ezzel van a baj, hanem hogy vettem egy monitort és nincs jóban a mostani procival...
Állandóan dugdosni kell, hogy felismerje, mire olvastam több helyen, hogy megoldotta nekik a proci csere, de úgy látom, ezzel a kütyüvel nem kivitelezhető és az egész gépnek a proci a gyenge láncszeme.
-
flymi
addikt
Igen, integrált.
Tehát VGA bővítésre nincs lehetőség?Csak mert attól, hogy van integrált, nem zárja ki, hogy jobbat lehessen beletenni. Vagy ez nem úgy van, mint asztali PC-nél? Na ezért sem szeretem a laposokat...
SSD után egy erősebb i7 procival nem lennék ezek szerint annyival előrébb, mint amennyivel többe kerül. -
erer1000
őstag
korbe neztem, a 233-as konnyen beszerezheto.
hutessel nem lesznek szerintem gondok, 14,1W helyett 17W TDPjelenleg sem a gyari huto van benne, es legnagyobb terheles alatt is van hogy ventillator sebessege vissza esik, nem porog maximumon.
maximumon nem is nagyon volt meg, van benne tartalek. -
Fsharp
csendes tag
Ezt az SSD-t találtam az egyik legjobb ár/érték arányúnak. Ha a szakik is rámondják az áment, akkor rendelés. Megnéztem a Samsungot is 20.000 körül van, biztos gyorsabb, de szerintem nekem már ez a Kingston is megváltás lesz
Viszont memóriával bajban vagyok, hogy milyet vegyek a fentebb említett típushoz :\. Ötlet?
Kingston 120GB V300 14.110 Ft link
-
Fsharp
csendes tag
-
Ja, talán az A8-6410 a ludas.
4×256KB L2 + 2MB L3... ppppfffff... :/Hiába 4 magos, ha nincs hová írni az adatokat (kicsi a cache tár).
Ez a magonkénti ~768KB vészesen kevés arra, amire használni akarnád a gépet.Gondolom egy 5400RPM-es merevlemez van még ehhez, az se segíti a sebességet.
Ez az a "híres" SoC, amit csak a HP kapott meg eleinte, csak ő szerelhette ezzel a gépeiket.
Ha ez egy 11-12"-os netbook lenne, akkor az lenne az egyetlen előnye, h a viszonylag alacsony fogyasztás mellé hosszú akksi üzemidő társulna.
A te esetedben viszont azt kell mondjam, kár volt megvenni ezt a gépet. (Egyébként a processzor nem cserélhető.)
Jobban utána kellett volna nézni mielőtt megvetted, h ezek a mostanában megjelent csoda architektúrák mit tudnak, mire is elég valójában.
Sajnos a gyártók előszeretettel belepakolják a 15"-os gépekbe is, aztán ez az eredménye: egy lassú notebook.Egy 30ezres páréves üzleti kategóriás gép lehagyja szinte minden tekintetben.
-
Fizikailag elfér ott egy átalakító?
Nemrég kezem közé került egy Asus Eee PC, amiben szintén ZIF csatis 8gigás SSD volt. Abban is szerettem volna SSD-t cserélni, de inkább letettem róla, mert nem találtam értelmes áron hozzá.
Sajnos olyan lassú volt a gép, h kábé 20 perc volt csak az, h felállt a rendszer.
Egy-egy egérkattintás után percekig csak vártam.
Nem tudom, h az SSD volt a rossz, vagy a lapon a vezérlő kezdett haldokolni, de inkább nem vettem hozzá 10ezerért másik SSD-t; kipróbálni meg nem tudtam másik csere meghajtóval, így letettem a gépről inkább.Szerintem szabadulj meg attól a géptől, és költsd a pénzed egy értelmes hardverrel rendelkező cuccra.
Egyébként ha HDD van benne, akkor az 4200RPM-es, többek között ezért is lassú.
-
andatti
senior tag
Az, hogy lassú, elég tág fogalom... De tesco-ban most is van 90-100 közötti áron asus, acer, 4 magos procival, stb. azaz a dupla árnál (125) jóval olcsóbban... De én nem ismerem ki magam, ezért kértem (volna) segítséget...
/Most is van nálam 2 céges laptop, albacomp és panasonic, de munkán kívül az se jó semmire és szenvedek velük, mert a win7 is alig műxik rajtuk... 10 colosban még tavaly is voltak netbook-ok 60-70 ezer Ft körüli áron... amivel lehetett filmet nézni is...
azért köszi a választ. -
Ha HD5470-es VGA-val van szerelve, akkor 5741G a noti száma, nem?
A processzor cserélhető.
Első generációs Core i család.
Ezek azok:
itcafe.hu/tema/notebook_laptop_alkatreszek_csereje/hsz_6897-6897.htmlA VGA viszont nem cserélhető.
Ezek dedikáltak ugyan, de rá vannak forrasztva az alaplapra.
Itt a 24-es képen látszik, ahogy a hőcső az alaplapra forrasztott GPU-ról elvezeti a hőt:
insidemylaptop.com/how-to-disassemble-acer-aspire-5741-5741g-laptop/Őszintén szólva, ha SSD után is kevésnek tartod a gépet, akkor ne cserélj benne processzort, inkább add el, és vegyél egy erősebb gépet. Pláne ha játékok alatt nem vagy vele megelégedve, ugyanis nem a processzor a gyenge láncszem, sajnos az a HD5470-es az már amikor megjelent, akkor is csak egy középkategóriás kártyának számított, akármilyen processzort teszel bele, a játékokat nem fogja jobban futtatni.
-
NEMO1968
őstag
Látványos bizony!
2 éve nyúzok egy 96 GB KINGSTON SSD-t,ami akkor került kb.40k-ba,de nem bántam meg a cserét.
A harmadik gépemben megy hiba nélkül.
Beleraktam,telepítem,használom.
Nincs felpörgés idő,nincs töredezettségmentesítés,nincs bad sector,nincs babusgatás(jajj le ne ejtsem,stb)
Fele annyi a boot idő,a progik villámgyorsan indulnak,működnek.
Persze gyengusz gépben nem várhatunk csodát ettől sem,de még úgy is sokat dob a sebességen. -
összesen címeznek meg adott 32 bit oprendszerek 4 gigabyte memóriát, de abba minden memória beleszámít; a nem dedikált memóriával rendelkező vga, audio...stb, ezek lejönnek abból a memóriából, ami modul formájában adott, ezért van az, hogy azt látni, a 4 gigabyte memóriából csak 3.25, 3.12, 3, 2.85...stb gigabyte kerül megcímzésre!
-
Teljesen igazad van, egy dolgot leszámítva.
Egy SSD ára sokszorosa egy 7200-es merevlemeznek.
Ezt is figyelembe kell venni, mikor 45-50ezres SSD-vel példálózol.Ha nincs pénz, akkor hiába ajánlgatunk SSD-t, 15ezerért max. egy 64GB-ost tud venni. Sebességben nyilván verhetetlen, de tárhelye semmi se lesz.
A következő fokozat a 20-25ezres 128-as SSD-k, ahol megint csak korlátozott a tárhely: oprendszer, plusz 2-3 HD film, oszt kész, betelt.
A 256-os SSD-ket meg meg se említem inkább, egy fél noti árát nem sokan tudják kifizetni érte.Ettől függetlenül valóban ég és föld a sebességkülönbség.
-
-
BigDarkJoy
aktív tag
azért gondoltam erösebb procira első körben mert ezt a 2x2ghz kihajtja 100% ra és elég jól betud melegedni.
Mivell ebben a gépben 1 gyenge nvidia 8400 vga van ami köztudottan nembirja a hőt és az is megmelekszik,igy gondoltom 1 kicsit erösebb cpu ra.
Nemszeretném hogy BGAs legyen a gép.
-
Nem tudom, vannak notik amik bootolnak az optika helyéről is, de van amelyik onnét nem.
Majd meglátod, aztán ha szükséges átcseréled.Peethy:
Hát igen, aki fontos adatokat tárol merevlemezen, az számoljon azzal, h legyen biztonsági másolata. Nekem pl. több tíz gigányi fényképem van, és azok nem csak a laptopon vannak meg, hanem az asztali gép egyik merevlemezére is rámásolom mindig őket.
Így két helyen is megvan, ha az egyik merevlemez valami miatt elszáll, megvan minden kép a másikon is. -
Neked is valami ilyesmi kellene:
http://www.chipland.hu/hirek/RaidSonic-ICY-BOX-IB-AC642-SSD-a-notebookba-HDD-melle/868SSD csere nagyon sokat dob a gép sebességén.
Ezen nagyon nincs mit ragozni, villámgyors lesz. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux Mint
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest