- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung SmartTag2 teszt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborilster
csendes tag
Hogy ne csak elvegyek a fórum színvonalából
Miközben keresgéltem az általatok javasolt P8600-as CPU után, erre a már lejárt hirdetésre bukkantam: http://hardverapro.hu/apro/acer_aspire_p8600_hd3650_4gb_kingston_hyperx/hsz_1-50.html - ami egyértelműen megadja a választ arra a kérdésre, hogy a gépemmel fog-e menni a P8600 CPU és a HD3650 GPU.. a linkelt meghirdetett laptopban pontosan ilyen CPU és GPU van. Tehát van működő példa. Így egyértelműen megfogadom a tanácsot és ezt a P8600-ast fogom beszerezni, hozzá ezt a grafikus kártyát. - Akinek ugyanilyen laptopja van, mint nekem (Acer Apire 5730ZG) - és inkább csak stabil, erős gépet akar, nem annyira játszani, - annak kb. ez a konfig kell. Aki meg játszani akar főleg, annak az általam korábban (pár hozzászólással előbb) linkelt gamer konfig kellhet a T9900-as procival, meg 120w-os táppal, meg szárazjég hűtéssel kb...
-
gaborilster
csendes tag
válasz
Dell XPS #7794 üzenetére
Köszönöm! Erre a megerősítésre volt szükségem a vétel előtt. Van egy ilyen egy szervizben újonnan 35 ezerért. Vagy vegyek esetleg használtat, szerintetek (tapasztalat, stb) megéri? Bár tartok tőle, hogy használtat beszerezni rizikós, ki tudja mennyire harcolták le a vasat..
-
gaborilster
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7783 üzenetére
Köszönöm a válaszaitokat. Annyi a gond, hogy én csak ide tévedtem erre a fórumra, nem értek a témához, csak tájékozódom, meg találgatok. Gépészmérnök vagyok, nem hardver szakértő. Még egyszer nagyon köszönöm a korrekt és kimerítő válaszodat! Üdv, Balázs
-
gaborilster
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7780 üzenetére
Azért a T9300 vagy T9500 jön nálam szóba, mert a memória, amit max. bele lehet rakni a gépbe az a 800MHz-es DDR2. Ettől persze lehet eltérő FSB-jű procit belerakni, pl. 1066-ost, ami egy pókpiszoknyival gyorsabb lenne talán, de nem szeretnék. Inkább csak passzoljon a memóriával a processzor. Illetve hát az alaplap is a 667-et, a 800-at és az 1066-ot támogatja, ezek közül a középső is egyben a 800MHz, vagyis ezzel az FSB-vel és memória sebességgel a leginkább paszoló a gép. A lényeg a hosszú távú stabilitás, nem annyira az, hogy gamer gép legyen, úgy sem tudnék bele olyan erős grafikus kártyát rakni. A hűtést annyira nem akarom moddolni, elég a benne lévő, vettem hozzá egy erős hűtőpadot, szerintem az elég lesz. Ha meg út közben veszem elő a notit, akkor úgy sem fog annyira túlmelegedni, mert nem az egyetemi aulában vagy a parkban fogok rajta gamelni vagy épp full hd-ben filmet nézni... amit eddig találtam, hogy biztosan passzol bele (bár az alaplapi chipsetnél külön nincs felsorolva, de egy angol nyelvű fórumon írták) az a T9300-as és a T9500-as.. már csak az a kérdés, hogy az ATI HD 3650 kártya jó lesz-e bele. Nem akarok venni új tápot és aksit sem. Arra spekulálok, hogy az SSD és az energia-hatékonyabban működő (ugyanolyan használat mellett kevesebbet fogyasztó core 2-es) proci együtt összesen spórolnak annyi powert, hogy a 13 W-al többet kajáló említett ATI kártya jó legyen. Erről mi a véleményetek? Valaki tett-e már ilyen gépbe ilyen kártyát? Mire érdemes odafigyelni ilyenkor? Vagy egyáltalán jól gondolom-e amit itt összehordtam?
Üdv, Balázs
-
gaborilster
csendes tag
Akkor azt mondod, hogy a gépem nem támogatja a T9300-at és a T9500-at? Mert én az ellenkezőjét olvastam a neten (meg nem mondom, hogy hol, de angol nyelvű fórum volt és azt írta egy srác, hogy ő gond nélkül belerakott egy 9300-ast és frankón megy neki vele). Ezen kívül meg erre a hirdetésre bukkantam a Google-ben búvárkodás közben: http://hardverapro.hu/apro/acer_aspire_5730z_gamer/friss.html, ami azt illeti, nem volt szégyenlős a gyerek, aki ezt a gamer configot összapakolta, nem spórolta ki belőle a T9900-as (!!!) processzort sem...
habár ő beszerzett hozzá persze még egy jobb töltőt, aksit is. Egyébként, ha valamit rosszul gondolok, akkor kérlek, javítsatok ki, kezdő vagyok a fórumon is, azért vagyok itt, hogy a nálamnál szakavatottabbak tanácsát meghallgassam és okosodjak
-
gaborilster
csendes tag
Köszönöm a választ. A gond az, hogy egy kis városban lakom, nem Pesten, így a környezetemben nem sok jó proci rohangál, amit az Acer notimba kipróbálhatnék..
Aukciós oldalakon meg, - ha nem tudom biztosra, hogy passzol majd bele a proci, - eléggé zsákbamacska lenne. Mind1, elvileg a T9300-at és a T9500-at biztosan elviseli a gép, legalább is a Google szerint
Másik komoly kérdésem az lenne, hogy szerintetek az említett Acer Aspire 5730ZG notimba a jelenleg benne lévő "nVIDIA GeForce 9300M GS 256 MB" grafikus kártya helyett belepakolhatok-e egy "ATI Mobility RadeOn HD 3650 512MB" -t? Szereti-e vajon laptop esetében az Intel chipset és az Intel proci az ATI grafikus kártyákat? És úgy egyébként a jelenlegi kártyám 17W-os TDP-je helyett a 31W-ossal bíró HD 3650-et (14W difi adódik) konkrétan mennyire szereti az Acer? Ha bár elvileg az SSD és a modernebb (ezért energia-hatékonyabb) Core 2 Duo (pl. T9300) proci elvileg együttesen csökkentik valamennyivel a gép fogyasztását, így maradHAT elég szufla a többet zabáló grafikus kártyának. Mi a véleményetek erről?
-
gaborilster
csendes tag
Sziasztok! Van nekem egy Acer Aspire 5730ZG notebookom. Kérdésem az lenne, hogy szerintetek hol találok egy értelmes listát, ami felsorolja, hogy pontosan milyen processzorokat támogat a gépemben lévő BIOS (a legújabb bios verzió van felrakva egyébként)? Egyszerűen sehol nincs a neten egy lista, hogy a BIOS milyen processzorokat támogat. Az, hogy a lapkakészlet (PM45) támogatja pl. még a Core 2 Quad Q9100-as Intel procit is, szerintem nem egyenesen fogja azt jelenteni, hogy a BIOS is...
Valakinek van tapasztalata Acer notebook processzor cserével kapcsolatban? Válaszaitokat előre is nagyon köszönöm! Üdv, Balázs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Építő/felújító topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Samsung SmartTag2 teszt
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Eladó gyári Lenovo laptop töltők és töltőfej átalakítók
- Dell Precision Graphics Card Nvidia Quadro P3000 N17E-Q1-A 6GB GDDR5 gyári szám: NYM27
- Dell D3100 USB 3.0 Ultra HD Triple Video Dokkoló Állomás
- ÚJ Lenovo ThinkPad világítós MAGYAR billentyűzet X280 A285 X390 X395 L13 Yoga S2 5th S2 Yoga 5th X13
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged