- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
RVR400 #52394 üzenetére
Nekem 2021-ben Zoltán haverom erőltette be fordítva a DDR2-es RAMot a saját C2Q konfigjába, és el is indította
csak annyi történt mindössze, hogy a gép nem látta a RAMot, és mikor megállította a gépet (akkor néztem rá én is) akkor derült ki, hogy fordítva rakta be, de a kis nút miatt nem érintkezett a foglalattal, így a kis fülek a slot felett tartották a RAMot
Valószínűleg ennek köszönhetően, hogy ténylegesen nem érintkezett a RAM és a lap, nem lett semmi bajaa gépnek.
Egyébként ha már nagy mester, akkor őt nézzétek meg :
alaolap javitásés agy ideg nevetés kapásvidejo kárcsa bumutato - ebben a videóban még olyan veteránnak mint nekem, is hangzottak el új infók XD
-
Petrónius
aktív tag
válasz
RVR400 #52049 üzenetére
Nem láttam működni. És mivelhogy belepiszkáltam a bios frissítéssel és a processzor foglalat tetejének leszedésével így semmilyen alapom sincs reklamálni és gyanúsítgatni. Hozzáteszem hogy szerintem nagyon pici az esélye hogy én rontottam el.
A processzort haver gépében kipróbáltuk, annak semmi baja. Öröm az ürömben.Top cat: Igen levettem róla a műanyag "kupakot"
-
Vismajor01
addikt
válasz
RVR400 #51615 üzenetére
Más kábelem sajnos nincs, irtam is aki eladta nekem h a dobzon ay van h 2x sata kábel de nekem csak egy van.
Mindenesetre át dugtam máshova de nem tudom mennyit ér, a satás konnektor lehetőségek egymás mellett vannak. A ventiket és az egyik HDD-t is lehúztam a satáról, de továbbra is eldobja magát.
A 24pin helyére értelemszerűen 24 pin ketté osztva, egyik fel másik lent.
Rögtön mellette van egy PCI-E ami a ketté ágazik, itt kapja a GPU a kraftot. Aztán szünet-szünet majd a CPU csati a legszélén. Fölötte egy satás.
-
bope87
aktív tag
válasz
RVR400 #51078 üzenetére
Értem. Akkor ennél a kártyánál el kell fogadni, hogy ezt tudja, ha elkezdi kihajtani a proci, akkor normális hőfok a 83? 82-től kezd el elviselhetetlenül hangosan pörögni a venti.
Megnéztem az MSI Afterburnerrel is, a képen látható értékek nagyjából állandóak, 65-83 fok között megy fixen ha jól látom 43-44% közötti használatnál
-
phoenix1989
őstag
válasz
RVR400 #50955 üzenetére
Azt nem néztem át alaposan de nem tűnt fel. Perifériák kihuzva teszteltem , elem csere tesztelve, ramokat megnézem másik slotba , procit nem venném ki annyira nem szednem szét. Amint ranéztem jelentkezem. Amúgy régebben is csinálta de utána simán elindult némi pihenés után. Most ez nem segített.
-
Amos17
tag
válasz
RVR400 #50885 üzenetére
Szia. Köszi! Igen, végül kisakkoztam, hogy a Win telepítésénél az új SSD-re nem rakot EFI rendszerparticiót, így az csak a régin volt rajta emiatt volt csak ez elérhető a BIOS-ban. Kiszedtem a régi SSD-t, újratelepítettem a Windowst az új SSD-re egy formázást követően, és így a rendszerindító partició már rákerült.
-
N.Szil
tag
válasz
RVR400 #48333 üzenetére
Ugyan igy csinaltam feltettem a legujabb Biost [BIOS 2212].
Fent a legujabb BIOS VER.[BIOS 2212] -
-
-
-FreaK-
veterán
válasz
RVR400 #46924 üzenetére
Ja most vissza olvastam, értem, hogy miért kérdezed. Amikor a 3200G benne volt, az a sógoromnál volt (egy településsel arrébb), és akkor nem volt ott a dedikált VGA. Persze elvihetném újra a gépet és próbálgatni, de ahhoz újra be kéne építsem ezt a problémás alaplapot (tegnap éjjel 1-re összeraktam újra az előzővel, az legalább megy). Erre meg hétköznap nincs is időm sajna.
Amúgy meg alapból mennie kéne így is..
-
stackone
csendes tag
válasz
RVR400 #46153 üzenetére
Köszi a tippet!
Sajnos ez az első AIO-m ezért nem értek hozzá még.
Ha jól saccolom akkor a rézlapot kellene levenni ami a procival érintkezik. Csak az a bökkenő, hogy háromszögfejű csavarok meg kettő egyutas biztonsági csavar rögzíti a platnit. (http://csavarbolt.shp.hu/hpc/elemkepek/csavarbolt/csavarboltbiztonsagi_csavarok1391339289.png)
Nincs háromszögfejű készletem, de ha kiszedném azokat akkor az egyutast még továbbra is meg kéne oldani.
(Olyan csavar mint a mellékelt képen)
Gondolom ez azt jelenti, hogy így jártam. -
umfrider97
csendes tag
válasz
RVR400 #45601 üzenetére
Úgy néz ki az is elég, ha minden kikapcsolás után hátul lekapcsolom a tápot. Valamiért ha a táp áramot kap miközben nem megy a gép, akkor pár óra után nem hajlandó bekapcsolni, ha áramtalanítom, és várok egy kicsit, hogy távozzon belőle az áram, akkor utána gond nélkül indul.
-
Formaster
addikt
válasz
RVR400 #37061 üzenetére
Állítása szerint game alatt nem megy 85 fölé ami rendben van. Valamint nem magyarázza, hogy idle miért lassul. Nyilván egy stock hűtő nem fog megy egy IBT-t , viszont nem is kapcsolt le a táp, szóval arról is terelődik a gyanú. Számomra továbbra is x-akta, hogy miért droppol nála a supermario is
-
Szaki00
csendes tag
-
gabber01
addikt
válasz
RVR400 #34873 üzenetére
Még nem mert dolgozom. Kipróbálom majd, de egyelőre nem tudom elképzelni hogy ez miért segítene, mikor a beszerelesnel semmi máshoz nem értem csak a kártyákat cseréltem ki és eddig semmi baja nem volt.
Cmos elemet kivettem pár percre, szóval elvileg alaphelyzetbe állt a bios. Még azt is megpróbálom majd jumperrel is de arra sem volt már időm meló előtt.
-
pvtfoley
csendes tag
válasz
RVR400 #34844 üzenetére
Elirtam az előbb asrock h110m hdv a pontos típusa. BIOS verziót sehol nem találom rajta sem a dobozán. Kiegészítő tápnal ha a proci feletti 4 pinesre gondolsz akkor igen bevan dugva. Házon kívül még nem próbáltam de ha érdemes akkor az lesz a következő lépés. Sipolni nem sípol mert nem adtak hozzá azt a kis hangszórót amit szoktak de majd lehet keresek egyet hátha van itthon.
-
dellfanboy
őstag
válasz
RVR400 #34675 üzenetére
köszi a segítséget, elvileg sikerült most ott tartok,, hogy van két particiom a megfelelő méretekkel, viszont az egyik neve C: a másik viszont *: a csillag helyére hogy tudom mondjuk a D betűt bevarázsolni?
convert to logical nem mukodik (system or boot partition can not converted) label átnevezés az nem az az opció amit én keresek. most mintha az a drive valahol a háttérbe lenne, a sajátgépnél se látom.. -
Formaster
addikt
válasz
RVR400 #34552 üzenetére
Elvileg a ramot nem tudod kilökni, mert klipszes. Elvileg... De azért az elég alap, hogy ilyenkor mindent többször a helyére nyomkodunk, hátha valamit kilöktünk. Őszintén szólva én is elég ritka jelenségnek tartanám, hogy akár a lapot, akár a tápot taccsra tette a vinyó, de nem lehetetlen.
Ettől függetlenül azt mondom én is, nézzen rá ismét, hogy minden a helyén van-e, vga nélkül van-e sípolás, nem világít-e egy hibajelző led a lapon stb. Ha ezekkel minden ok, akkor kölcsön táp, ha azzal sem megy, akkor csak a lap maradt.
(#34553) Ispy +1, a táp okozhatta a hdd hibát.
(#34554) Davelina meg kéne nézni minden modul jól be van-e rakva. A processzorhoz gyári hűtő van? Előfordulhat, hogy nincs jól bekattintva. Ha minden jónak tűnik, meg kéne nézni a processzor lábakat is, nem hajlott-e el valamelyik.
-
jozdavab
tag
válasz
RVR400 #33830 üzenetére
De a memóriadiagnosztikának nem az lenen a lényege hogy ezt kiderítse?
Belerakok én másik memóriát is akkor, bár az is ugyanolyan lesz (Hyperx fury, mondjuk ez későbbi revízió)Ha a biosban alulfeszelem a memóriát a processzor által előírt tartományba (ha ez lehetséges) az megoldhatja ebben az esetben a problémát?
-
ebegab92
senior tag
válasz
RVR400 #33651 üzenetére
Nem lenne logikus döntés tőlük, hogy ilyen modern chipsettel nem támogatja a 45 nm-es darabokat. Még a 945-ös chipsettel szerelt lapok is megesznek bizonyos 45 nanósokat
Ha BIOS update után sem megy, akkor még megeshet vagy a proci hibássága vagy a Dell ennyire limitálta a lapot
-
ebegab92
senior tag
-
IstvánLászló
őstag
válasz
RVR400 #32888 üzenetére
i5-ös procinak mondod hogy minden memóriával gondja is van.
Kérdeznélek régen használtam int-es procit és csak gondom volt vele, tudom hogy sokat fejlesztettek már rajta és nincs napra is kész infóm róla.
A lényeg más platformot használok, ha lehetne erről kérnék is szépen infót is, akár pm-ben is mert platformot-váltanék és még gondolkodom is rajta......
Ha lehet várom a válaszodat.(#32889) Vakegérke
Beidézem,"Az i5-ös egy kiégett lapból került ki, de a panaszos szerint ez nem érinti a működőképességét.", mondtam is a kollégának hogy ez problémát okozhat. -
Memora
senior tag
válasz
RVR400 #32722 üzenetére
Pár napja visszaállítottam mind az órajelet, mind a feszt "auto"-ra, kb: két napig rendben is volt, de ma ismét összeomlott, ugyanúgy a szokásos hibaüzenettel (atihdw76.sys, page_fault_in_nonpaged_area).
Így aktualizálom a post-omat, kiegészítem ezzel is, hogy ki lett próbálva, de a hiba ismét előjött -
Memora
senior tag
válasz
RVR400 #32722 üzenetére
Köszi a tippet akkor ránézek a bios-ban, és visszaállítom az órajelet, továbbá úgy emlékszem, a feszültséget is fix 1.5v-ra állítottam (elvileg a Sandy bridge-hez 1.5v vagy kevesebb kell ha jól emlékszem), ezt is visszaállítom ingadozóra, aztán tesztelem. Remélem van valami factory default settings lehetőség oldalanként is, nem csak full mindenre.
-
Andralin
aktív tag
válasz
RVR400 #32672 üzenetére
Szereztem egy tutira működő tápot és rádugtam az alaplapra.
Sajnos ugyanaz a jelenség, a fenti ciklust ismételgeti.
Szerintetek most hogyan tovább? Nincs második alaplapom, vagy procim, amivel kipróbálhatnám melyik a rossz a kettő közül. Hogyan tudnám mégis kideríteni, van valakinek valami jó ötlete?
Ha kiszedem a CPU-t is, akkor az alaplapnak el kellene úgy indulnia ha az jó?
-
Andralin
aktív tag
válasz
RVR400 #32670 üzenetére
Gondolod, hogy mégiscsak táp hiba lenne?
Lehet, hogy haldoklik a táp és üresjárásban jók a feszültségek, de terhelve nem bírja?Amúgy ezt a hibakód leírást honnan nézted, mert a laphoz adott manual-ban csak annyi van, hogy "8.3. ATX power supply ready "
Amit te írtál az jóval informatívabb, hasznosabb. -
-
MyWayBack
csendes tag
válasz
RVR400 #32628 üzenetére
Ha nem tudsz valamit,akkor kérdezz. Gondolom nem érdekel,de feleslegesen támadni tipikus magyar mentalitás. Azért vettem előre 2x4GB ramot,mert hétfőtől tudok csak procit+lapot venni, és le akartam előre tudni a külön részeket, és gondoltam legalább addig a kb 4-5 napig,amíg nincsenek cuccok használgatom az új ramot, hogy ne 4-el fusson a gép...
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- HP ProDesk 400 G5 DM Mini PC, Intel Core i5-9500T Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD Win 11, Számla, 2
- HP Z240 PC, Intel Core i7-6700 Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest