- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RVR400
veterán
-
zolee0307
őstag
válasz
ebegab92 #33574 üzenetére
Létezik, hogy 1,5-2 évvel ezelőtt már a tápnak baja lett volna és ennyi ideig nem jön elő hiba? A lapot átnéztem nem láttam rajta hibás kondit.
Esetleg nem okozhatja ez, hogy a 220-as csatlakozó nem csatlakozik rendesen a tápba? Bár megmozgattam és nem úgy tűnt, hogy gond lenne, stabilan van a helyén.
Érdemes áramtalanítani a tápot, mikor nem használom a gépet? Mert mióta megvan csak akkor áramtalanítottam, hogyha minimum 1-2 napra elutaztunk.
-
zolee0307
őstag
válasz
ebegab92 #33567 üzenetére
A mostani gépemet 2013 decemberében raktam össze, egy év után jött elő olyan hiba, hogy a gép leállt, újraindult, hosszabb áramtalanítás után kapcsolt csak be. Ekkor lett a táp és az alaplap (gigabyte) visszaküldve gariba, a tápra azt mondták jó, az alaplapot javították (mint írtam a proci foglalatban volt elhajolva néhány tüske), de hogy mit azt nem mondták. Mivel sokat kellett várni a garira így vettem a mostani msi alaplapomat 2014 végén. Időközben bővítettem 16 GB-ra a ramot, + hdd, illetve nyáron cseréltem a vga-t r9 390-re. A gép működött rendesen mostanáig, nem volt szétszedve, hozzá nyúlva nyár óta. A ház kezdetek óta ugyanaz.
Tegnap kapcsolt le, de utána a táp ki-be kapcsolása után beindult a gép, ment is, játszottam. Este leállítottam, ma délután nem kapcsolt be, hiába nyomogattam a power-t, meg se mukkant, csak a táp kapcsolójának ki-be kapcsolása után. Azóta megy rendesen, többször leállítotam a gépet, de azóta beindult rendesen minden alkalommal.
Én a zárlatot kizárnám. Vagy van ilyen, hogy egyszer záralt van, utána meg nincs?
Az nem lehet, hogy hosszabb állás után a kondik lemerülnek és nincs kraft az indításra, csak a ki bekapcsolás után töltődnek fel?
-
-
MRProff17
csendes tag
válasz
ebegab92 #25443 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Megnéztem az alaplapot nem láttam rajta púpos kondit, na aztán(nem nagyon értek a számítógéphez ezért lehen nagyon hülyeséget csináltam) elindítottam 1 furmarkot 7-8 percig ami azt írta hogy 99%-on van a gpu és az aida is azt mondta hogy 100%-on van a cpu... Mivel azt mondtad elég neki x W-nyi terhelés is de nem indult újra.
Egyébként a konfig:
Asrock h61m-vs
Intel g630
Geforce gt430
2x2 gb kingmax ram
1tb wd blue(1 hónapos)
Logic atx 420W
nemsokkal több mint 2 éves a masina -
krisztian7
tag
válasz
ebegab92 #25412 üzenetére
Még nem volt időm kipróbálni, de a másik gépben is ugyanolyan típusú/sebességű Kingmax ram van/volt, szóval semmiben nem volt eltérés. Most van még egy hibátlan ram-om, de nem merem beletenni a hibás gépbe, mert nem akarom, hogy esetleg tönkretegye azt a ramot, is, ha ez történt. Tud egyáltalán ilyet csinálni az alaplap, hogy tönkreteszi a ramot?
-
misjoy
újonc
válasz
ebegab92 #22160 üzenetére
A telepítőlemezről (ha minden igaz) átküldte emailben az eladó a vista iso fájlt.
Ezt kiírtam képfájlként egy dvd-re, beraktam a dvdíróba, de semmi sem történt.Egy pillanatra előugrik pár sor, melyben f10 billentyűt kell nyomni, s ha ezt megnyomom, akkor előugrik a következő felirat:
"Edit Windows boot options for: Microsoft Windows Vista
Path: \windows\system32\winload.exe
Partition: 2
Hard disk: 78000000
NOEXECUTE=OPTIN
"Itt mit csináljak?
Ha entert nyomok újra előjön az első probléma, hogy sehogyan sem indul be. Mármint nem tölti be az oprendszert.Köszi!
-
misjoy
újonc
válasz
ebegab92 #22158 üzenetére
Köszi a választ!
Ez egy kicsi asztali gép.
A vistát nem lehet rá újratelepíteni?
Azért szeretném azt, mivel gyárilag azzal jött ki, s ha működik (netre, stb.) akkor nekem jó lenne az is.Ha lehet, akkor hogyan csináljam?
Vista lemezről hogyan tudom újratelepíteni?Bocs, ha hülyeséget kérdezek, de inkább csak felhasználó vagyok, mintsem olyan, aki belemászna a dolgokba.
Köszi!
-
-
-
ebegab92
senior tag
válasz
ebegab92 #22093 üzenetére
Megnéztem a gépet FSP Bluestorm II 400W-os táppal is, illetve lecserélt procival (Core2 Duo E8400), valamint az 1 GB-os modul helyett, immáron már 2x2 GB-tal. 800 MHz-en továbbra is hibázik a Memtest, 667 MHz-en 5-6 óra teszt után sincs hiba (egyedül, volt 1 GB-ossal, új 2 GB-ossal teszteltem 3-szor)
Ez egy rejtély marad számomra, hogy miért nem marad stabil a modul -
MasterMark
titán
-
-
válasz
ebegab92 #19037 üzenetére
Nem erre gondolok. Működik a gép az esetek 90%-ban. Csak speckó, alant leírt helyzetekben csinálja ezt. Régi biossal (1.2) is ugyan ez volt a helyzet. Leírom még egyszer mikor csinálja ezt:
BIOS-ban vagyok (nem állítok semmit, nem mentek semmit, csak benne vagyok) és kinyomom a gépet a HÁZ bekapcsoló gombjával. Ekkor, többet nem reagál az előlapi, ház bekapcsoló gombjára, csak az alaplapon lévőjére.
Ezt néha úgy is csinálja, hogy pl: Windows ha elromlik, nem tud felállni. Kiír pár opciót:
-Javítás
-Rendszervisszaállítás
-Gép kikapcsolása --> Ha kikapcsolom innen a gépet, akkor a fennt leírt problémákat produkálja.
Most az is előfordult a mai nap, hogy windows frissítés után csinálta ezt. Valószínűsítem, hogy ha nem a megszokott, windowsból való kikapcsolást választom, akkor szinte mindenhogy produkálja. Ha nagyon muszáj, együtt tudok vele élni, de eléggé idegesítő. -
Kareszovics
addikt
válasz
ebegab92 #18930 üzenetére
Elsőként telepítettem egy friss vidkari drivert, mert az is szerencsétlenkedett valamit, azt sikerült is rendbe hoznom.
Mivel két ram van a gépben, 50-50%-os alapon valamelyik a ratyi; most az egyiket kivettem majd meglátjuk mi lesz. Ha ezzel besz@rik, akkor vissza a másik. Ha azzal műxik frankó, ha azzal sem akkor cumi.
MOD: tesztelgetni meg felesleges, mert egy sima netezéstől összeomlik, gyorsan kiderül melyik a nyűgös.
-
Maximow
tag
válasz
ebegab92 #17511 üzenetére
A procit nem vettem ki, mert nincs hűtőpasztám, ha esetleg újra kéne pasztázni.
Nem tudod esetleg az etron usb 3.0 driver nem okozhat olyasmi jelenségeket, amit leírtam, mivel dobott egy kékhalált, amit bluescreen wiev progival megnéztem, és abban az összeomlás oka az etron.sys fájl volt?
Most új drivert raktam fel, hátha segít.
-
Maximow
tag
válasz
ebegab92 #17508 üzenetére
A probléma egyébként akkor kezdődött, amikor alaplapot cseréltem a gépben. Addig minden tökéletesen működött.
Az alaplap 1 éves, de sosem volt használva ezelőtt.
Mindjárt szétszedem az egészet, és kontakt sprayal befújom a csatlakozókat, és síneket. Más ötletem nekem sincs.
Az is furcsa, hogy win telepítés után kb. 3-4 napi használatig semmi, és utána jön elő. Ez volt az előző két esetben is.
Egyébként a hőmérsékletek is normálisak szerintem.
-
Maximow
tag
válasz
ebegab92 #17506 üzenetére
A legfrissebb uefi van a lapon, még az FX proci előtt frissítettem. Throtlingol a lap prime alatt, de az apm-et kikapcsoltam, és így már megszűnt a throtling. Az uefiben csak az apm van kikapcsolva, más beállítást alapon hagytam, illetve a meória xmp profiija van betöltve. ennyit változtattam rajta.
Nem értem mi okzhatja a problémát
Egyébként 1 óra prime alatt semmi hiba nincs.
-
Lolman
csendes tag
válasz
ebegab92 #17304 üzenetére
Háát teszteltem a vgát furmarkkal és nem melegedett 60 foknál tovább...én még vga memória hibára gondoltam,de nem tudom melyik tesztelő progi lenne jó rá.Integrálttal megpróbálnám,csak az a baj,hogy nem tudom előidézni a hibát és van olyan hogy hetekig nem jön elő....Másik gépbe teszteljem? Csak azt nem értem,hogy akkor a reset gombra miért nem reagál a gép,az alaplap hibát,hogy tudnám kizárni?
-
cochy
tag
válasz
ebegab92 #16953 üzenetére
Köszi a segítséget.
Tegnap tisztogatni még nem volt időm, viszont gyorsba felraktam egy Windows Server 2012-t.
Elindítottam egy tesztet, elmentem otthonról és 3 óra múlva még ment. Másolgattam még a teszt közben is, és nem fagyott lett. Létezik, hogy korábban fagyott win7-el, fagyott server 2008-al és most nincs semmi baja 2012-vel? -
hakkan
tag
válasz
ebegab92 #16909 üzenetére
Megnéztem mindent.
Nincs égésnyom a ramokat átrakta a 2-4 slotokba.
A processorfoglalatnál van nagyon sok kis tüske vagy mi és az egyik(egy nagyítóval néztem) egy kicsit elvan ferdülve.
Most indítottam és semmi javulás, ugyanaz a fura hang ami régen nem volt most lehet hallani a videókártyából.
Az a kis tüske lehetne a ludas?
A reset sem segített. -
Viktor89
aktív tag
válasz
ebegab92 #16841 üzenetére
Tényleg a VGA volt rossz. Ki lett prbóálva 4 alaplapban is és egyel sem indul,nem is ad képet,nem is csippan,nem sípol,csak lefagyasztja az alaplapot. Pedig teszteltük azt is akkor működött,meghát játszottam is vele az első hibs után. Úgy ltászik nem egyből halt meg hanem fokozatosan.
-
ndever
csendes tag
válasz
ebegab92 #16855 üzenetére
igen, igen...asszem közben rájöttem a turpisságra. nyilván nem tudom megnézni, mert nincs kép
dobozon, lapon nem látom, de mindegy is, mert ez lesz a hiba, ugye?
azért ez elég gáz.. mármint, talán tudnom kellett volna előre, de hogy 2012-ben szervizeléssel indítsak, hogy működjön egy vadiúj (és nem mellesleg nem a legolcsóbb) konfig...
sebaj, most már ezt is tudom. köszi a választ!
(remélem, holnap nem jelentkezem
)
-
kovi831
aktív tag
-
lokos19
csendes tag
válasz
ebegab92 #16718 üzenetére
Most összehasonlítottam a gyártó honlapján lévővel az alaplapot nem látom hogy hiányozni bármi is róla. Igazából a proci hőtöt a winyot az ssd meghajtót a video kártyát a ramokat szedtem ki majd leporoltam őket egy zsír új ecsettel a táp felső burkolatát szedtem le majd azt is kiporoltam és vissza minden de nem indult. Most leellenőriztem a csatlakozásokat minden jó. Délelőtt óta meg a ledes kábelekkel szórakoztam de semmi.
-
CoolMan
MODERÁTOR
-
fogirobi
senior tag
-
fogirobi
senior tag
válasz
ebegab92 #16114 üzenetére
AGP Spread Spectrum! Ilyen van! Erre gondoltál, hogy kapcsoljam be? CPU L1, L2 engedélyezve volt! CPU External Frequency 100Mhz-en volt, azt átállítottam! Frequency Multiple 11x-esen volt! Még eddig nem teszteltem! Ezt az AGP Spread Spectrum-ot nem tudom akkor, hogy azt engedélyezzem?
-
sixer66
senior tag
válasz
ebegab92 #15965 üzenetére
Van kulon egy speaker amit rakotottem de az se beepel.Tap venti csak akkor porgott be mikor zold fekete kabelt osszekototte.De gepben meg nem volt ujonnan vettem egy magan embertol itt ph-n persze garancia nincs ra.Pesten van szal amennyiert vissza vinnem veszek itt masikat.
-
Theory66
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Asztali PC , R5 5500 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged