- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
feco70
senior tag
válasz
bope87 #31462 üzenetére
Szia. Szétszedtük a gépem a haverral, csak a lap és proci és igy se indult csak egy pill. a proci hűtője. A tápomat rákötöttük az ő gépére és egyből indult. Akkor a táp kilőve, valszeg a lapom lett hibás. de most megint visszaküldöm az iponak, és megint az lesz hogy semmi baja hülyét kapok. Ugyhogy nálam nem a win10 zavart be. Amugy két három pro. után beindul és megy egész nap.
-
Pano
addikt
válasz
bope87 #31455 üzenetére
W10 tekintetében amennyi furcsaságot és borzalmat látok szervizelési szinten, el tudom képzelni. Főleg ha UEFI módban van telepítve, tud dolgokat művelni. De anélkül is.
Csak ráadásként már nem is igen lepődnék meg semminJó magam már pl. a háztartás és a szűk családi kör eszközein bevezettem a linux korszakát ezen kilátások miatt is.
De ez más téma. -
bope87
aktív tag
válasz
bope87 #31212 üzenetére
Sziasztok!
A hiba elhárítására már mindent kipróbáltam amit itt ajánlottak. Újratelepítettem az egész gépet, frissítettem a BIOS-t, minden eszközhöz a legfrissebb driver van letöltve és semmit nem segített.
A tápegységre gyanakodtak sokan, vissza is vittem, és szerintük semmi baja. De nekem az a bajom ezzel, hogy nem a konfiguráció lett bevizsgálva, csak a táp. Valamiért csak produkálja a hibát maga a komplett gép. Valakinek van még valami ötlete? Kezdjem el egyesével visszahordani a még garanciális alkatrészeket? :/
-
RedCactus
senior tag
válasz
bope87 #31219 üzenetére
Akkor a tieden nincs ilyen funkció. Most már csak a tápegység hibájára tudok gondolni. Ha még nem volt, akkor csinálhatsz egy BIOS resetet, hátha... Esetleg BIOS-t is frissíthetnéd, mert a kiadás óta 20(!) frissítést is kiadtak. Lehet, hogy az egyik pont a te hibajelenségedre gyógyír.
-
powerray
tag
válasz
bope87 #31217 üzenetére
Szedd szét a gépet. Szedd ki a VGA-t RAM-okat, húzd ki a meghajtókat, majd fújd ki a foglalatokat, porszívózd ki. Ez még segíthet.
Esetleg próbáld úgy bekapcsolni, hogy minimalizálod a táp terhelését, pl. húzd ki a nélkülözhető dolgokat (az USB-ket is).Ja és most nézem a procid nem igazán támogatja azt a RAM-ot amit vettél bele. Ezeket támogatja: DDR3-1333, DDR3L-1333 @ 1.5V
Bár tudtommal ez nem feltétlen lehet gond, mert az órajelet leszabályozza 1600-ról 1333-ra. -
powerray
tag
válasz
bope87 #31212 üzenetére
Szia!
Pár sorral fentebb nekem is hasonló gondom van, és még mindig fenn áll bár mintha egy kicsit javult volna most, de nem tökéletes.
2016-01-09 16:45:09-kori hozzászólásomat olvasd el, és az utána lévőknél kaptam pár tippet amit kipróbálhatnál.
Milyen rendszert használsz? -
bope87
aktív tag
válasz
bope87 #28664 üzenetére
Sziasztok!
A korábbi problémámat szeretném újra elővenni, mert azóta megint csinálja.
Időközben annyi változott, hogy vettem új RAMot, alaplapot és házat. Tehát ami benne maradt az előző konfigból az a proci, táp, videókártya, SSD. Melyik okozhat ilyen gondot?Mostanában két eset játszódik le:
1. Ha bekapcsolom a gépet az egyik venti nem pörög fel, nem tudom eldönteni hogy a táp vagy a videókártya-e (nekem a videókártya a gyanús), fekete kép, power gombot 1x megnyomva leáll, visszakapcsolva minden okés, betölt a windows.
2. Ha bekapcsolom a gép 4 rövid pittyenés a speakerből, nincs jel. Power gombot megnyomva leáll, majd visszakapcsolva minden gond nélkül betölt a Windows.Próbáltam már másik monitorral, HDMI kábellel, DVI kábellel, mindig csinálja. Nekem nagyon gyanús, hogy a videókártya a ludas. Mi lehet még esetleg?
Új alaplap: ASUS H81I-PLUS
Új RAM: Kingston DDR-3 8GB /1600 HyperX Fury Blue KIT
Régi proci: Intel Pentium G3220
Régi SSD: Kingston SSD V300 120GB
Régi GPU: MSI HD7770 1GB GDDR5 R7770C-1GD
Régi táp: FSP HEXA 400WKöszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kerékpársportok
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- One mobilszolgáltatások
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest