- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alcsi69
senior tag
válasz
KROK640 #52688 üzenetére
Kozben nyomattam egy reinstallt mert az volt a legegyszerubb megoldas.
Egyelore jonak tunik. Nem tudom mi tortenhetett, lehet a bootloader esett szet a dual boottal.Mondjuk lehet most igy inkabb WSL-t fogok nyomatni dual boot helyett, hiszen Linux specifikusan nekem csak a terminal kellett.
-
Sanyi19
őstag
válasz
KROK640 #52643 üzenetére
Megkérdeztem róla a chatgpt-t
Ezt válaszolta:
A videólejátszás éppen akkor történt, amikor a rendszer összeomlott, és a képernyő tartalma a VRAM-ban (videómemóriában) „ottmaradt”.
A GPU vagy RAM összeomlása után a Windows nem tudta rendesen törölni vagy újrarajzolni a BSOD képernyőt.
A háttérkép (ebben az esetben a videó) a videómemóriában maradt, és a BSOD egyszerűen átlátszóként „fölé” került.
Ez nem jellemző, de előfordulhat ilyen hibáknál, főleg ha a hiba a RAM és a GPU között zajló adatátvitel közben történik.
Szóval, amit láttál, az egy ritka „pillanatkép” egy összeomlás közbeni állapotról, amit a legtöbben pont nem tudnak lefotózni. Lehet, hogy egy technikus vagy IT-s simán bekeretezné a képet. 😄
Ha most már stabil minden: örülj, hogy túlélted, és hogy van egy ilyen geek relikviád! -
cyber86
őstag
válasz
KROK640 #52504 üzenetére
Egyenlőre hibátlanul működik a gép és nem kellett másik táp bele. Első próbálkozás az volt, hogy felrakattam vele egy friss wint de csak win 10-et rakott fel de nem volt jó újra indult a rendszer már szinte minden játék alatt. Aztán 2 napja haverja átment és rakott rá friss win 11-et meg egy dolgot tudok, hogy mit kapcsolt ki többit nem tudom vagyis az nvidia appban az nvidia felületet kikapcsolta meg még valamit és azóta hibátlanul megy a gép. Ennyire bugos lenne az nvidia app, hogy képes játék alatt újraindulást csinálni?
-
Zadia
senior tag
válasz
KROK640 #52496 üzenetére
meg az utolsó összerakásnál vártam és hagytam bekacsolva,míg törtem a fejem,hogy hol hibáztam.
Most már utólag tudom,hogy türelmetlen voltam.
parandroid rávilágított , hogy első bekapcsoláskor a ddr5-nél lefut a memory training ez többpercig is eltarthat.
Ezt nem tudván paráztam be. szét se kellet volna szednem a gépet ennyiszer -
joeid
tag
válasz
KROK640 #52455 üzenetére
Nincsenek bekapcsolva...talán tényleg az SSD lesz, mert a két foglalat 2 különböző vezérlőhöz tartozik.
Rendeltem egy másik SSD-t meg egy külső házat, aztán meglátjuk.
Még 3 éves sincs az SSD és nem szoktam azért agyonhajtani, fura, hogy így megadja magát, miközben a CDI szerint 0 hiba...Azért köszi!
-
majnkopf
tag
válasz
KROK640 #52428 üzenetére
na megérkeztem, remélem ez valamennyire segítség lehet. próbáltam azóta hdmi-n tvre kiadni a képet, duplikálva elosztva mindenhogy hátha ottragadt az egerem
. volt egy ram cserém és bár nem konkrétan azóta csinálja de gondoltam megnézem az új nélkül visszatéve csak az egyiket aztán a másikat. aztán különböző slotokban, semmi változás. továbbra is ez a jelenség fogad hogy csak egér nincs. mikor bedugom a kurzor nem jelenik meg viszont az egér világít mind bluetooth mind vezetékes formában
[link] [link] [link]#52426 gban: na ez egy picit már kínai nekem
telepítő alatt azt érted hogy windows telepítés vagy egyéb periférikus program telepítésénél?
-
majnkopf
tag
válasz
KROK640 #52421 üzenetére
mármint úgy érted hogy alaplap ram stb ? nem vagyok fogyatékos tudom mi a konfig
csak hogy pontosan te itt mire gondolsz? azért fura az egész mert A napon működött majd B napon szinte pár órával később már nem. van egy jó pár ilyen hiba fórumon de hiába csinálom ezeket szinte azonnal mintha valami letiltaná vissza miközben ugyanabban meg vígan használom az adathordozókat meg a billentyűzetet... a vírus írtással az a bajom és azért hanyagolnám első körben mert vannak olyan dolgok amik nem baj ha maradnak és abba nem nyúl bele. az eddigi összes vírusos dolgomnál (többnyire ezek a 2007es évek környékén voltak) ha én külsőleg beavatkoztam annak az lett a vége hogy nagyon sok adat eltűnt vagy totál működésképtelen lett az op rendszer
-
Fuel
tag
válasz
KROK640 #52422 üzenetére
Akkor azt hanyagolom, semmi sípolás nem volt, úgy ment 1.5 percet, megijedtem lekapcsoltam áramról, de be volt dugva minden és úgy ment rá a kapcsolóáram, nem adott képet, alvó üzemmódba kapcsolt a monitor, azt hittem lesül valami úgy pörgött fel minden, azután hagytam hogy had menjen vagy 5 percig, azt mondták nem esik baja, elem ki, elem vissza, azután 10-15 perc, se kép se hang.
szerk: Lehet nagy hiba volt lekapcsolni áramról, lehet dolgozott valamin, de azt láttam jónak mert kép nem volt és csak pörgött jobban fel mint valami turbina.
-
Fuel
tag
válasz
KROK640 #52411 üzenetére
Akkor gondolom vissza a régi CPU és a bios-t állítgatni? Factory-n volt minden, az gond lehet?
szerk.: úgy lett a rendszer is telepítve utána rá, UEFI, TPM 2.0, mindent magától csinált a bios, én csak a beépített VGA-t tiltottam le, de ha jól emlékeszek, csere előtt engedélyeztem, jah meg rufus-os és nem sima Win11 Creator-os, pedig jogtiszta, hivatalos oldali ISO.
-
Csorbi
addikt
válasz
KROK640 #52353 üzenetére
Jó eséllyel lehet rá gyári gari, amit a Samsungnál mindenféle számla és jótállási jegy hiányában is lehet érvényesíteni a gyári szám megadásával, ebben az esetben ők a gyártás dátumától számolják az 5 évet. 2020.szeptember 22-én volt a piacra dobása a 980 Pro-nak, talán a gyártás ideje sem volt sokkal korábban ha a legelső darabok között is volt.
-
kalimist
aktív tag
válasz
KROK640 #52282 üzenetére
A hozzászólás után egyet rápróbáltam és megint bootolt tápkattogással. A cpu led nem világított a vga tápcsatlakozói pedig villogtak. Következő indításra ismét piros cpu led, ventik pörögnek, tápnak nincs hangja, vga tápcsatlakozók nem villognak de kép nincs a monitoron. Megnéztem kivett vga-val és ekkor is csak piros cpu led világított majd a vga visszatétele után szintén és azóta is. Nem kicsit zavar a dolog. Holnap jön az alaplap de nem vagyok teljesen biztos abban, hogy megoldja a problémát. Lehet, hogy egy tápot is kellett volna rendelnem bár jó minőségű a mostani de szerintem közel van a 10 éveshez hanem több. Széthajtva ugyan nem volt. Mindenesetre a külföldi fórumokat olvasva a legtöbb esetben az alaplap volt hibás így egy picit azért reménykedek.
-
esde
tag
válasz
KROK640 #52271 üzenetére
Köszönöm a válaszaitok, végül egy naplózás segített abban hogy mi éleszti fel a gépet, ott az egyik usb-t írta mint kiváltó ok. Letiltottam az összes USB-re való ébresztési engedélyt és megoldódott a dolog. Egyébként a BIOSban alapból az AC Power Loss is offolva volt.
Nekem ez a memóriakép amit említesz sose működött. Mármint simán start menüből ha kikapcsolom a gépet.
Sok ablak van megnyitva a munka miatt így az alvó állapot jól működik most már. -
hentes555
senior tag
válasz
KROK640 #52197 üzenetére
Átépítettem az egészet egy random itthon pincéből összeszedett AM3 konfigra
Phenom X II 945, ugyanúgy az RX 470-el, másik ram-okkal, bebootoltam, hiba ugyanez. Most folyamatban van a Windows reinstall, kíváncsi leszek. Ha nem jó, akkor van egy üres HDD-m, azt megpróbálom, ha az sem akkor meg legvégül VGA csere lesz, de gondoltam megpróbálom előbb ezeket, mert ehhez nem kellett sehova mennem meg plusz dolgokat venni/kérni
-
jokeph
nagyúr
válasz
KROK640 #52160 üzenetére
Nem annyira vészes. Nagyon maximum BIOS frissítés majd CPU csere, de lehet hogy jó így ahogy van, modd telepítéssel.
A kérdéses CPU mindent tud amit a W11 "kér", el kell készíteni hozzá pl. rufussal az MS oldaláról letöltött ISO-ból a telepítőt, hogy ne kötözködjön a CPU-n.
Erőnöveléshez:
mivel dVGA nincs a felsorolásban, a 200GE meg APU, akkor legalább egy R5 4600G-t, és tennék bele 2*8 GB vagy keret függvényében 2*16 GB 3200-as ramot. -
bringasisti
őstag
-
vzsryl
nagyúr
válasz
KROK640 #52152 üzenetére
Úgy tűnik, hogy igazad lesz.
A RAM-okkal kezdtem, de csak annyit csináltam, hogy a két slotban variáltam a két RAM-ot. Egyesével is, de mindenféle verzióban pár percen belül elő tudtam idézni a fagyást.
A VGA-t kicseréltem, aztán egyszer ~15 perc után csak simán kidobott a CS2, de nem fagyott le a gép. Akkor visszaléptem, játszottam még ~fél órát, amjd ~1 órát, és hibamentes volt.
A bányászgépet én kizárnám, mert egy "gameresen", igényesen összerakott, piros LED-es ventilátoros, alsó-tápos házban, szépen elrendezett kábelekkel van összerakva a setup. A bányászok ilyet nem csinálnak. Mondjuk én építek köré egy egyedi házat, és nincs is szükségem ezekre a csúnya ventilátorokra, de egy 12-15 éves gamernek szerintem tetszene a mostani kinézete. -
-
Dante684
csendes tag
-
Dante684
csendes tag
válasz
KROK640 #52087 üzenetére
Ha a memória vezérlő a hibás akkor azzal az egy rammal miért indul el? Az asus x670e manuálból kiderítettem hogy egy rammal csak az A2-ben indul a gép, szóval én nagyon valószínűnek tartom a ram hibát, mert a ram pár másik fele sehol sem megy.
Rendeltem új Ram kitet az alzáról, holnap kiderül hogy vajon a Ram a ludas vagy sem. A ram, az alaplap illetve a cpu is garis. Nyilván azt gariztatnám ami nem működik megfelelően. Legrosszabb esetben 4x16gb ram lesz a gépben
Bár azt a nagyok a hűtés miatt nem javasolják...
-
-
Pferi
senior tag
válasz
KROK640 #51553 üzenetére
Én mérgemben már memóriát cseréltem, új alaplapot és tápegységet választottam, de szerencsére hallgattam egy tanácsra és bevált.
Pedig 2 éve lett megcsinálva a villanyszerelés a lakásban, de ott ahol a gép van, egy 4-es fali aljzatból rengeteg cucc megy. Úgy látszik valami nem tetszett a gépemnek ott. -
-
Gáboratya
csendes újonc
válasz
KROK640 #51435 üzenetére
Következő a történet, a gép uj , ahogy irtam a windows alap lépései közepén le fagy , igy még konkrétan a windows elindulásáig nem értem , a másik próbáltam eggyenként a ramokat , ugyan az a történet, most egy uj ssd re is telepitettem windowst is az sem lehet gond, egész fura jelenség
-
Hunterhead
friss újonc
válasz
KROK640 #51394 üzenetére
Az alaplap Gigabyte B450 AORUS ELITE
most néztem a neten, de nyoma sincs ssd-nek, az egyik fura dolog amire gyanakodtam, "Hybrid Digital PWM Design", szóval ez sem az. Már megvan vagy 6-7 éve, de azt az ssd-ét már kerestem egy párszor, de nem tudom hova lehet eldugni.. 120 gb-os ez az eldugott ssd..
-
yagami01
aktív tag
válasz
KROK640 #51378 üzenetére
Köszi.
RVR400: Mármint negyedik. Legelől van kettő és belül a HDD tartókon van még 1-1 hely, egyikben van most is. Csak a kártya leárnyékolja egy részét (ami a kártyát nézve nem gond). Ha az alsóba teszek annak meg egy részét a PSU takaró fogja le ugye. De a hátsó fordítás, illetve a plusz venti a VRM-ekre még játszhat. Köszi a javaslatokat!
Reméljük ez lesz a gond és akkor legalább megvan az ok.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
KROK640 #51365 üzenetére
Mármint mihez képest?
A GT1030 16,8 vagy 48-ához képest vagy az arc-hoz képest?
A 8GB-oshoz képest igen, kevés. De nekem nem játékra kell.
A Milyen videókártyát? témában ajánlották a 1030-at, amiből én a GDDR4-eset vettem, aminek kevés a sávszélessége.Most rendeltem egy GDDR5-öset, aminek 48 Gbit/s a memóriasebessége és ez már állítólag alkalmas lesz a HDR 4K filmek futtatására.
Bocsi! Az elöző hsz-ből kimaradt az előzmény és, hogy miért kell nekem ez a kártya, mert csak a problémára koncentráltam, de aztán rövid időn belül eldöntöttem, hogy a megoldás egy másik kártya lesz. -
Sawyer7733
csendes újonc
válasz
KROK640 #51350 üzenetére
Hát akkor szerintem megbarátkozok ezzel a hibával
Egy újraindulást kibírok pár naponta. Igazából ugye teljesen új alkatrészek lettek összerakva, természetesen a ramok A2-B2 foglalatban vannak, eleve még proci nélkül a legfrissebb BIOS lett frissítve (az asus-os proci fesz. miatt), illetve teljesen clean win10 ment föl és minden driver a gyártói oldalról lett leszedve.
-
Csorbi
addikt
válasz
KROK640 #51350 üzenetére
Ha a ramok a megfelelő foglalatban (A2-B2!) vannak, akkor egyetértek a Win reinstallt illetően. És semmi Win tweak meg optimalizálás utána! Driverek szigorúan a gyártók oldaláról, kézzel telepítve.
Ha utána is ezt produkálja, akkor mehet a szervizbe, gondolom nincs otthon alkatrészbázis... -
cech19960320
tag
válasz
KROK640 #51277 üzenetére
nincs hack, gyári állapotban van az extra cuccokat leszámítva, céges oktatótermi PC volt fiatalabb korában.
20k volt a RAM bele, így, hgoy megeszi a szerverRAMot isHőmérséklet az kilőve, mindenféle stressztesztet futtattam már, stabil.
Se a proci, se a VGA nem megy 65 fok fölé, még most sem.
Eszközkezelőben semmi ?-es nincs.
Most DDUval lekaptam a drivereket megint, és újrahúztam.
Jelen pillanatban nem crashel, de még visszajöhet.
Akkor ránézek a hangártyára
(WarThunder: tankozok csak, nekem az jobban fekszik) -
t.imi
addikt
válasz
KROK640 #51185 üzenetére
Szerencsére önmegtartóztató vagyok alkohol terén, már nem állnék jólHa mind a két helyen 60Hz-re lett állítva, akkor jött a 28-34 FPS.
DDU-val leszedtem este a drivert, újra letöltöttem a 24.5.1-et, kopkopkopkopkop stabil 60FPS meg van.
Hozzá sem merek nyúlni.
Lehet Win frissítések kavartak be? Jött egy pár az elmúlt pár hónapban, és Adrenalinhoz márciusi Win reinstall óta hozzá sem nyúltam. -
Maxtreme
addikt
válasz
KROK640 #51121 üzenetére
na ezt nem tudtam, köszi az infót.
Jaja pontosan ezt agyaltam ki én is, (2x16)Jó kérdés viszont, hogy eddig miért ment hibamentesen
szerk: Most nézem nagy sietségbe még a cpu-mat sem írtam le a múltkorMondjuk most már mindegy is, de ryzen 7 5700x.
Remélem ez volt a megoldás. -
Maxtreme
addikt
válasz
KROK640 #51118 üzenetére
közben több időm lett mint gondoltam ma, 11 óta megy a gép, nyúzom mindennel is. Eddig oks. (de ugye volt már olyan pár napja hogy 1.5 napig ment probléma nélkül)
A külön nagyon érdekes (és ja, számomra is nagyon furán hangzik, de tényleg ez van és nem placebo) hogy ami játék(ok) eddig mikrolagolt jellemzően nyílt világú ahol nagyobb a memóriaigény, ez most teljesen megszűnt.
Na most utánaolvastam a dolognak, ez egy létező probléma, abban az esetben (és így még érthető is lenne) ha különböző időzítésű és órajelű ramokat pakolgat össze az ember. Esetemben ezt 4db 8gigás teljesen egyforma (corsair vengeance) kit. Egyetlen különbség köztük a gyártási idő, mert van köztük kb 3 év... Lehet csak papíron egyformák ezek... Mindegy ez csak egy érdekesség volt, egészen eddig így ment kb fél éven át a gép.
Most kivettem a 2 "ujat", meglátjuk mi lesz. -
kurtz
aktív tag
válasz
KROK640 #51113 üzenetére
Elmentem egy multiméterért, meg rápróbáltam a másik gépre.
A táp biztos kuka.
A lap kapott egy speakert, elméletileg AMI biost kellene használnia:
Ram + cpu + display port -> 1 hosszú 2 rövid, elvben vram memory issue, ami vram hiányában érthető.
Ram + cpu display nélkül -> 1 hosszú 2 rövid, ami elvben a memory failure. Másik gépben a ramok jók, ugyanezt dobja más ramokra is.
Illetve egyszer dobott 3 rövidet ami base 64k RAM failure. -
Maxtreme
addikt
válasz
KROK640 #51115 üzenetére
jaja értem én, csak az a baj hogy itt a hosszú hétvégén inkább nem vagyok itthon mint igen, aztán azért itt hagyni (akár memtest futtatás közben) meg nem akartam, mert ha közben dob egy ilyen reboot-aztán el nem indulok kombót, ne álljon itt úgy órákat. De talán délután ma lesz kis időm aztán rá tudok lesni így is.
-
-
berbatov2
senior tag
válasz
KROK640 #50917 üzenetére
Igen, elnézést a pongyola módon megfogalmazott esetleírásért.
Tehát az egyik alaplapi led villog fehéren, amit eddig nem csinált soha, gondolom valami hibauzenet lehet. A bekapcsológomb megnyomására semmi nem történik. Találtam redditen egy ugyanilyen problémát, ott táphiba volt. Megpróbálom a többi általad írt dolgot, ha nem sikerül holnap szamtech bolt és tápcsere. -
tserrof77
őstag
válasz
KROK640 #50917 üzenetére
Kicsit hasonló sztori, hétfőn hoztak be egy gépet javításra. Kérdem, mi a baja? Néha nem indul, meg néha lefagy. Visszakérdés: Mikor fagy? Játék, böngészés, word, film alatt? Válasz rövid, de velős. NÉHA...
Általános kontakt pucolás, elemcsere (2,7V), pasztázás, Avast, Mckávé és egyéb baromság eltávolítása után úgy néz ki, végre stabil a gép.
Ja, ez mehetne a boltosok memoűrjai topikba is
-
Kicsiombre1
újonc
válasz
KROK640 #50869 üzenetére
HDS szerint hibátlan:
A mozgó alkatrész nélküli meghajtó (SSD) állapota hibátlan. Problémás vagy gyenge szektorok nem találhatóak.
A kondíciót a következő SSD-specifikus S.M.A.R.T. attribútum(ok) értéke határozza meg: Available Spare (Percent), Percentage Used
Az SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez.
ugyan ez a többi ssd-n is meg az 1 hdd-n is.Ma kipróbálom másik gépbe is.
-
oldeuboi
csendes újonc
válasz
KROK640 #50822 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Szerencsére még mindenem garis. Viszont ilyenkor hogy tudnék megbizonyosodni róla, hogy hibás az alaplap? Visszaküldöm gariztatni azzal az indokkal hogy LEHET hogy hibás az alaplap?Mert ezen kívül semmi fura nem történt. így viszont félek új kártyát belerakni
-
Pistol Pete
friss újonc
válasz
KROK640 #50809 üzenetére
Bregezn szép város welshez képest! 😃 A proci 3,8Ghz futott a gyári 3,4Ghz helyett. Most intéztem fillérekért egy másik lapot, így mindenképpen szét kell szedjem a gépet. Remélem így kiderul mi a hibás. Köszönöm az eddigi segítséget, viszont várom a további ötleteket is. Nagyok vagytok srácok
-
Pistol Pete
friss újonc
válasz
KROK640 #50800 üzenetére
Ausztriaban élek azért írtam így sorry 🤣minden bekötés rendben van, másik kártyám sajnos nincs! Az alaplapival se ad képet, minden vemti pörög meg világít de képet sajnos nem ad! Én a túlhuzott procira gyanakszom, de a bios reset se segít. Elem ki jumper át az eredmény ugyan az
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Nintendo Switch 2
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Epson nyomtatók
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Horizon Forbidden West
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest