- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
-
semetka
őstag
válasz
jokeph #51921 üzenetére
Köszi a képet, legalább látom mire számíthatok. 12600-ast akarok/akartam venni de elbizonytalanodtam most hogy ezek ilyen melegek. Tudom hogy "K"-hoz nem jár de nem is akarok olyat venni mert pl nem tuningolok. De hogy egy K nélküli is ennyire forró. Nyáron akkor mennyire megy fel egy 30 fokos szobában. Ott már a gyári hűtő is pörög és hangos is. Nekem ez a gép 30 fokban is csendes, 1500-1600on megy a venti.
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #51891 üzenetére
Végeredménybe véve azért kijön az, hogy bár a PCIE miatt azt gondolná az ember, hogy bármilyen VGA-t beletehet egy mai gépbe de ez nincs így.
Egy korai (pl 6600GT) már el sem indul a mai gépekbe, de az annál 6 évvel újabb HD6850 sem indult mai gépekben.
Épp ezért érdemes sajnos nagyjából egykorú cuccokat használni, és ha új gépet vesz az ember (főleg most hogy már nem olyan drágák) érdemes a VGA-t is azonnal cserélni, ha 5-6 évnél régebbi. -
roseA580
tag
válasz
jokeph #51887 üzenetére
Szia!
Asus ROG Strix B560-E Gaming WiFi
Az előző lapom is UEFI-s volt, abban viszont működőt!Szerintem nem volt módolva a BIOS a kártyán.
Persze ez nem 100%, mivel használtan vettem.
És már egy Intel Arc A580 kártyát használok helyette.Egyébként inkompatibilitás mindig előfordulhat, emlékszem még a HD5850-es problémákra, sok alaplapon BIOS frissítés nélkül az sem adott képet. (igaz ez már régen volt)
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #51853 üzenetére
Köszi a segítséget.
Nem, végül kiderült, hogy nem az volt a probléma.
Szétszedte az egész gépet, és kiszedte a RAMokat, megtakarította, valamint, az összes kábelt kihúzta és visszadugta, és a gép erre hibátlanul elindult
Igazából nem egy mai gép, és terv szerint januárban cserélve lesz, de addig azért jó lenne, ha menne. -
jeni
félisten
válasz
jokeph #51757 üzenetére
Reseteltem a gépet most megy a gép, világít a debug de pont akkor mikor a hiba előjött semmit se mutatót.
jokeph
Amúgy most hogy megy a gép a Post Code nem ír ki semmit se.
Abban a tudatban voltam eddig,hogy annak jeleznie kell folyamatosan.
Igaz ,hozzám képest a másik oldalon van a LED Debugja. -
Zoli54213
aktív tag
válasz
jokeph #51600 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom a memtest-et. Ha az lesz, és alaplapcsere, akkor már nem éri meg javítani, nem garanciás. Hacsak nem talál valakit, aki újraforrassza / cseréli a memóriát. Sima szervíz se fog forrasztani, az fogják mondani alaplapcsere...
Hallani lehetne a ventiből is ha forró a cpu, mert maxon pörögne. Illetve a kihasználtsága is alacsony mindennek. Nincs az a tipikus, cpu vagy ssd 100%-os kihasználtság miközben alig reagál, ez a legfurcsább. Ezek tetejébe takarítottam, és pasztáztam a biztonság kedvéért.
-
zseko
veterán
válasz
jokeph #51336 üzenetére
Fooocus a progi amit próbálgatok. Feladatkezelő alapján mindent nyélen használ
Megeszi a 8GB vramot, a 32GB ramomat, emellé csinál még ~50GB pagefile-t, a proci 100%/4.2GHz-en megy (sose láttam még ennyin
), a vga is szintén 100%/7.8GB. Persze nem egyszerre azért szerencsére, a modellbetöltésnél a proci pörög és tele a ram, utána azok visszaesnek és a generálásnál a vga megy. Ekkor szokott leállni, valamennyire a progi beállításaitól függően (minél élethűbb a kép, annál több számítás, annál biztosabban kikapcsol).
A táp már lehet meg van 3-4 éves.
Ha cserélek, hasonlóképpen egy ilyen BeQuiet! lesz, gondolom ez elég jó. -
válasz
jokeph #50704 üzenetére
Anno a VX 450 ajánlott volt.
Sajnos azt az időszakot nem ismerem, nekem még egy Codegány tápom volt ebben az időszakban, 400 wattos.
Akkor még nem igazán érdekelt a számítógép működése, csak bekapcsoltam és használtam így sok hardveremről nincs tudtom, hogy pl. a 2000-es években miket használtam.
Egy 10 gigás Quantum Fireball merevlemezem viszont megmaradt, mai napig működik. Brutális hangereje van, ahhoz képest a mai merevlemezek semmik. -
Cyberboy42
senior tag
válasz
jokeph #50661 üzenetére
nekem inteles alaplapban nem működik az xmp, 4 modullal, (3600 cl 16), egykét tized feszültség és időzítés lazítással hajlandó 3400 on menni. szóval ez nem cssak egy olyan amd-s mizéria
ja, és szintén intelben nem ment az xmp két modullal, mondjuk azok ,2* 32 giga, ugyhogy valoszinű a dual rank miatt.
-
PappeszHU
csendes tag
válasz
jokeph #50554 üzenetére
Igen az M lemaradt. Legfrisebb biossal sem történik semmi , nemsokára megpróbálom egy teljesen más buildben a videókártyát, ha abban jó, akkor az alaplapot visszaküldöm és nézek valami másikat , amivel csak az a baj hogy normális LGA1200-as alaplapot nem találok már csak hasonlókat ehhez.
-
Colos1
őstag
válasz
jokeph #50485 üzenetére
Megterheli a VGA-t 100%-ra, de a gép teljes fogyasztása alig szokta elérni az 500W -ot, amibe beleszámít a monitor fogyasztása is, mert az is az UPS -re van kötve. (Az UPS tudja ezt monitorozni)
Másrészről az SSD -n kívül semmi mással nincs gondom.Néztem a tápot kombinált terhelés szempontjából, a 3,3V független a 12V -tól.
Az 5V -tól függ, és igaz, hogy 11 USB eszköz van a gépen, de ha mind a maximális áramot veszi fel, az akkor is csak 35,5W. (De mind elmegy USB2-ről, azaz nem kellene 500mA -nél többet felvenniük)
A kombinált terhelés 3,3+5V -on összesen 100W, így marad 64,5W. Az SSD elvileg max 10W -ot eszik.A feszeket a HWInfoban néztem, valamiért 2x jelzi, az egyik pont 3,3V, a másik 3,43 körül van. Majd megnézem terhelés közben is.
-
válasz
jokeph #50372 üzenetére
Ez a teljes konfig (oázis computerrel összeszerelve, remélem abban nincs hiba):
Be quiet! Pure Power 12 M 650W
Silicon Power UD85 2TB M.22 db
Intel Core i5-12400F BOX
Be Quiet! Pure Rock 2
MSI MAG B760 TOMAHAWK WIFI DDR4
AOC 24G2SPU
INNO3D GEFORCE RTX 4060 Ti 8GB ICHILL X3
Corsair Vengeance LPX 16GB / 3600MHz Black2 db
quiet! Pure Base 500 WhiteRamok elhelyezésére, kábelek bedugására nem tudok sajnos választ adni, ilyesmit elronthat egy oázis computer?
Alaplap hátlapi csatija viszont lehet gond, találnom kellene 2 különböző display portot?
Köszönöm!
-
-
Mufanatic
csendes tag
válasz
jokeph #50298 üzenetére
Bocsi rosszul írtam. A 10 kifagy, a 7 esetén nem látja a háttértárat. Sata drivert továbbra sem találok. A gyártó eléggé szűkös a támogatás terén ami érthető is ennyi idő után. Arra gondoltam, hogy valahogyan feltenném a 7-et majd rendszeren keresztül a 10-et
Persze addig el is kellene jutni -
tboj
tag
válasz
jokeph #50223 üzenetére
- A gépen a HDMI kábelt a GTX 1060-ba csatlakoztattad ? (alaplapira csatolva nem ad képet).
Elsőre természetesen az alaplapiba dugtam, utána átdugtam az 1060-asba, de ugyanaz volt a helyzet.
- A GTX 1060-ba bedugtad a segédtápját ? Illetve a lapra is rácsatoltad a segédtápot ?
A kártyába be volt dugva a táp, fel is pörgött mindkét ventije. A lapra is rá volt dugva a táp mindkét csatlakozón.
Holnap azért megpróbálok szerezni egy speakert az alaplaphoz, hátha a sípolásból könnyebb lenne megmondani, mi lehet a nyűgje.
-
lm83
őstag
válasz
jokeph #50201 üzenetére
Már nekem is sikerült a sima 4 pinesbe a lapba bedugni a táp 4+4-es csatijából a +4-es csatit valahogy 90-180 fokkal forgatva, hogy belement...
Új házba költözéskor nem kapcsolt a gép, aztán visszaszerelésnél vetem észre, mikor már tápcsatikat húztam le, hogy hoppá..
Nem is értem, hogy nem csesztem szét mindent ezzel...Bármennyire is úgy van megcsinálva, hogy csak egyféleképp tudd rádugni, mégis lehetséges...
-
ityam
őstag
válasz
jokeph #49751 üzenetére
Sajna nincs haveri körben ilyen kategóriás vga.
Én hajlok egyébként a tápra hogy az a rossz. Csak furának tartom hogy egy 700w os tápról van szó. és egy 45W tdps procit plusz 100W tdps vgat meg 4 hddt kellene hogy elvigyen(plusz egy nvme ssdt).
Amúgy régi alaplapommal(Asrock Z97 annyversari +i7 4770) amiben volt egy pci os sata raid kártya(4 portos), annál is előfordult hogy valamelyik HDD nem indult. De próbáltam redundánsan tárolni a hddken a fontos dolgokat ezért nem figyeltem ennyira hogy most éppen melyik hdd nem műxik.(előző alaplapomon 14 sata volt/asus z9pa/ és mégtöbb winyóm volt napi használatban. Ha valamelyik nem ment betudtam annak hogy hát régi hddk...) 12 winyóm volt használatban fő gépen korábban. Aztán ez lecsökkent 10 re. most meg 4 re, mert hát most 4 satám van. Régi asus z9pam külön gépnek megy ha épp bekapcsolom és kell róla adat. -
Nyeki78
friss újonc
válasz
jokeph #49724 üzenetére
Védőföldelés, firelé van, nem régi a ház, de a környéken gyakran van karbantartás, inkább a szolgáltatóban nem bízok, de nem értek ehhez se. Hosszútávon egy szünetmentesbe azért befektetek.
A ram-ot 2 modullal akkor kipróbálom, futtatom a HWINFO64-et. Megnézem a soc feszültséget. Bios beállításhoz meg kérek segítséget Gab-tól.
Köszönöm az ötletet!
-
Nyeki78
friss újonc
válasz
jokeph #49717 üzenetére
Üdv!
Ha van még ehhez türelem... az én pc-m csinálja ezt a „váratlan, indokolatlan újraindulást“
Gabengocia távolról segít tesztelni.
Eddig ezek voltak kipróbálva:
- HWiNFO64, TestMem5, AIDA64 Extreme és még hasonlók, amik szerint minden kifogástalan.
- Memória kártyákat kiszedtem, és egyesével teszteltem Archicad és Cinema4D+Corona renderrel egyszerre. Nem jött elő a hiba. Ezeknél fordult eddig elő nagyobb terhelésnél. Kivéve egy esetet, amikor már éppen kikapcsoltam a C4d-t. Illetve még egyszer amikor GeForce Experience-ben piszkáltam a teljesítmény beállításokat. Amúgy normál használatnál gmail, youtube, netflix stb. még soha nem volt ez az újraindulás hiba.
- Pár hetes a gép Ipon-nál rakták össze, telepítették a wint, a drivereket, frissítették a biost stb. Még az integrált videókártya drivert kellett manuálisan frissíteni.
- Átdugtam már másik konnektorba, nem segített. Persze lehet, hogy a lakás hálózata nem elég barátságos ennek az új gépnek.
Egy profibb táp vagy kintre egy szünetmentes is segíthetne talán. Illetve másik alaplap, ami jobban támogatja ezt a processzort. Ezt az Iponnál talán garanciában kiderítenék, de még reménykedem benne, hogy van még valamilyen ötlet, amit még ki lehete próbálni házilag, hogy ne kelljen napokra megválnom a szép új gépemtől. -
-
makoss
veterán
válasz
jokeph #49665 üzenetére
Üdv!
Van egy új fejlesztésű gépem amit még csak 2-3 hete használok és nem kapcsol be.
A hardverek nevei az adatlapomon van.
Ma délelőtt használtam utoljára, akkor még semmi baja nem volt
Biztos, hogy áram alatt van a gépem mert látni a videokártyámon a kis led világít + amik rá vannak a gépre dugva USB.
Mi lehet a gond? -
Calid
csendes tag
válasz
jokeph #49408 üzenetére
Köszi, ez volt a nagyobbik hiba, hogy amint baj volt, kivettem (sosem néztem, van-e a integrált ebben, nem szándékoztam anélkül használni)
Visszaraktam, megnéztem biztos helyén van-e, bekapcs, és már volt is kép (hogy ugyanígy ujraindítás után tegnap miért nem, az jó kérdés, de örülök attól még).
Elsőre azt hittem, kontakt volt, de úgy néz ki, driver, mert megint csinált egy hasonló műsort ahogy azt frissítettem (a víz levert), de most úgy néz ki (el ne kiabáljam), jó lesz. Kap most valami stressz tesztet benchmark-al, hogy tuti jó-e minden, de így már egyértelmű, hol kell keresgélnem, ha valami nem klappol. -
-
Top cat
addikt
válasz
jokeph #49301 üzenetére
Oldalt sem világít. Valószínűleg akkor csinálta a képet, amikor nem volt bekapcsolva.
-
-
-
-
válasz
jokeph #49109 üzenetére
Memória órajel emelés okozhat ilyen kifagyást szerinted?
Két nap üzem után tegnap este megallt, egér mozog, óra a megállás pillanatat mutatja, esemenynaploban egy aktivalasi hiba volt még elotte.
Semmi mas.
mem.Órajel 2666 helyett 3000-re volt állítva, a Ryzen 3600-zal nem volt baja, most levettem azt is alapra.
Megint par nap teszt. De memtest lesz még ebből
-
válasz
jokeph #49109 üzenetére
AMD Ryzen Masterben állítottam az értékeket. Manual fül alatt a CPU Voltage-n tekertem lentebb.
Órajel 4 GHz-en.
Még egy HDMI kábelt cserélek, mert még gyanús a kábelhiba, de nem tudom ez okoz-e ilyen megfagyást.
A kép teljesen megállt, a hang ment, mert épp egy online értekezleten is voltam, és ment végig, tehát a gép nem fagyott ki.
-
-
-
shotika
őstag
válasz
jokeph #48937 üzenetére
Ram passz, nem nyúltam hozzá, nem is tudom hol lehet állítgatni vagy megnézni.
A Windows-os eseménynaplóban ennyit találtam:
A legutolsó restart épp alig 1 órája (ez látszik is a legfelső hibánál), a Returnal játéknál volt - itt most játék közben egyszer csak fogta magát és újraindult a gép.
A múltkorihoz annyit, hogy tévesen írtam, mert az RTX 3060TI-t azt még ősszel vettem, és akkor még a régebbi konfig volt és ott az hibamentesen ment. Csak az alaplapot és a procit cseréltem idén egyszerre.
Memtest-et lefuttattam, ott nem jelzett hibát, tehát nem hiszem, hogy a 2db 16GB-is modulok okoznák ezt.Illetve annyi kiegészítés még - lehet hogy fontos - , miután átszereltem mindent az új lapra, a fejhallgatóból statikus zaj jött, majd utána teljesen elhalkult a fejes. Beraktam egy másikat, és azzal is jött ez a zaj, majd kipróbáltam egy harmadikat is, viszont az már USB-s csatival ment rá (még külön hangkártya is van beépítve a vezetékbe), és azzal használom hónapok óta.
Sajnos egyelőre arra továbbra sem volt még időm/energiám hogy teljesen szétkapjam az egész gépet, főleg a procit, mert a hűtő felszerelése baromi macerás...
-
Gabesz87
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Medence topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Gombászkönyvek egyben
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest