- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- iPhone topik
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csorbi
addikt
válasz
qltsar #52574 üzenetére
Így viszont egyértelműen VGA problémának tűnik, itt lenne érdemes érdeklődni:
Azonnali VGA-s kérdések órája -
Csorbi
addikt
válasz
qltsar #52572 üzenetére
Nézd már meg azt a VGA-t egy másik gépben / másik rendszer alatt!
Máris kiderül hogy hol a hiba és lehet abba az irányba tovább menni...
Komolyan, gombokért kapsz egy használt 120GB-os SSD-t, amit utána továbbadsz, ha ennyit nem vagy hajlandó belefektetni, akkor kár vele foglalkozni. Mi innen nem fogjuk megmondani a tutit. -
qltsar
veterán
válasz
qltsar #52570 üzenetére
Sajnos nem jártam sikerrel.
Abban a pillanatban, ahogy hozzányúlok MSI Afterburnerrel, maxon kezdenek pörögni a ventilátorok.
Próbáltam drivercserékkel, guru3d-s teljes driver removal után, gyári driverrel is, és több nVidia driverrel.
Ahogy bekapcsolom a user defined fan controlt 100%-on maradnak a ventik, amíg újra nem indítom a gépet.
Semmilyen egyedi értéket nem fogad el, próbáltam játszani azzal is, hogy manuálisan megadok neki egy egyedi értéket, semmi hatása
.
-
qltsar
veterán
válasz
qltsar #52565 üzenetére
Sajnos nem jártam sikerrel, továbbra is "burstol" a GPU ventilátora időközönként 0 terhelés alatt.
Frissítettem az alaplapi és a chipset driver-t is, MSI Afterburner nincs telepítve, nem zavarhatna be, illetve semmi más fan-control alkalmazás.
Egy érdekességet azért észrevettem a kártyán:
A Gigabyte oldalán egy darab BIOS volt, és azt sem tudom feltelepíteni. Majd kicsit elkezdtem áskálódni a dolgokban.
Első körben feltűnt, hogy a GPU-Z a sima 2060 GPU típusát TU104-nek olvassa. Ennek TU106-nak "kellene" lennie 2060-asoknál.
Mint kiderült, EVGA és Gigabyte is használt fel "leselejtezett" 2080-asnak indult kártyákat, ezt később "KO" modellként adták el - már ahol ezt feltűntették, nyilván esetemben ez csak kutakodás után derült ki.
Előny csak annyi, hogy 3D modellező alkalmazások esetén állítólag szignifikánsan jobb teljesítmény lenne - nem használok ilyeneket, hátrány viszont annál inkább érint, hogy mivel más a GPU típusa, így a device instance ID is, ezért gyakorlatilag nincs kompatibilis BIOS a kártyámhoz. TechPoweUP-on csak az a BIOS van nem validáltként feltöltve, ami a kártyámon fut.
Tehát az az opció, hogy felflashelek egy másik verziójú BIOS-t úgy gondolom nem játszik.
Ezek után azon kívül, hogy esetleg egy nem Live linux alatt, normálisan futó driverrel kipróbálom nem diszkrét módban a kártyát nincs más opcióm a cserén kívül, vagy rosszul gondolom?
Köszönöm
!
-
Csorbi
addikt
válasz
qltsar #52561 üzenetére
Mivel a rendszeredre a legkisebb mértékben sem látunk rá, nem fogjuk tudni hogy mi lehet benne a gond. Lehet masszírozni ezt itt hetekig, a leghatékonyabb nyilván az, ha rálát az, aki ért hozzá és nyomozza.
Általában a fórumokon mindig az a vége, miután ha nagy nehezen ki is derül az ok, hogy: Dehát ezt nem mondtad hogy ez meg az telepítve van/be van állítva/nincs felfrissítve (stb)!
- a válasz pedig: Nem gondoltam hogy fontos. -
tserrof77
őstag
válasz
qltsar #52559 üzenetére
Az F50 van most rajta, de azóta, ha megnézed, jó pár frissítés jött ki a laphoz. Anno amikor bejöttek a Ryzenek, elég gyakran adtak ki frissítéseket a gyártók, hogy a kezdeti hibákat javítsák, optimalizálják a cpu/lap páros működését. Ez pont az energia felhasználási osztályok közötti ugráláskor előjövő hibákat javították többnyire. Ezek a javítások sokáig elegek voltak, de a 10-es frissítései, majd a 11 megjelenésével elégtelenné váltak, nem véletlen, hogy ha megnézed a support részt, sok, újonnan előjövő instabilitási gondot ezek oldanak meg.
-
-
MrDerekas
addikt
-
MrDerekas
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest