-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozdavab
tag
Üdv, adott egy 1366 os konfig
DX58SO alaplappal (legfrisebb bios), i7-920 al.Eddig egy SSD+HDD kombóval ment, a HDD viszont sajnos megdöglött.
Mivel az alaplap elméletileg támogat (0,1,5,10 & Matrix ) ot, ezért 2db HDD lett véve a halott helyére, hogy raid 1 be legyen használva.
A probléma a következő:
Ha rádugom az ssd+ új HDD-ket a gépre elindul. (simán AHCI-ban minden)Ha viszont a biosban átállítom a vezérlő módjár RAID-re, majd a RAID setup menüjében is beállítom hogy ez a két HDD raid1 be menjen, az ssd meg ugye külön (rendszer) akkor már a W7 bootolás közben BSOD-ot dob. Sajnos előbb leáll mintsem bármit kiolvassak belőle.
Alaplaphoz tartozó Manualt olvastam, elméletileg mindent aszerint csináltam.Mi az amit mégis elrontok?
Előre is köszi a helpet -
jozdavab
tag
válasz
Petya XT #33833 üzenetére
Raktam bele kisebb feszültségű ramot.
Ellenben be se tudtam indítani a gépet, már kezdtem azt hinni hogy teljesen megnyikkant valami a magas feszkó ram miatt.
Viszont saját tápot rádugva megy rendesen.
Tehát most cseretáp+csererammal elindult és stabil (vagy nem, majd kiderül).Az lehetséges hogy a táp hibája teljesen független az egésztől és csak most jött elő vagy az is okozhatta az előző hibákat?
Másik, hogy ugye volt vagy 20-30 sikertelen indítási kísérletem amíg próbálgattam a dolgokat, viszont úgy hallottam hogy az áramkimaradás az ssd-knek nem tesz jót, kifejezeten szeretnek elhalálozni rajtuk.
Felnyomtam a hdd sentinelt hogy megnézzem az állapotát, 100/100 nak írja, pedig amikor megvettem 14 ben, akkor már rendszertelepítés után is csak valami 98/100 volt a kondíciója. Ez mitől állhatott vissza? -
jozdavab
tag
válasz
RVR400 #33830 üzenetére
De a memóriadiagnosztikának nem az lenen a lényege hogy ezt kiderítse?
Belerakok én másik memóriát is akkor, bár az is ugyanolyan lesz (Hyperx fury, mondjuk ez későbbi revízió)Ha a biosban alulfeszelem a memóriát a processzor által előírt tartományba (ha ez lehetséges) az megoldhatja ebben az esetben a problémát?
-
jozdavab
tag
válasz
jozdavab #33761 üzenetére
Ezt a régi problémát folytatva.
A telepítés végül is sikeres volt, fel lett rá erőszakolva a win 10. Problem solvedSokan mondták hogy a memóriával lehet gond a feszültségkülönbség miatt, így a beépített memtestet lefuttattam, részletesre állítva. Ez hibamentesen lezajlott
A gépet feltelepítettem az alapokkal, updateoltam, beálítottam minden alapot, elkotortam a windows update szemetét, majd utána még filmeket is néztem rajta hogy mennyire stabil meg jó az egész.
Tehát durván 20óra hibamentes futást beleraktam.
A gépet becsomagoltam, állt 2-3 napot, átadtam ajándéknak
Ééééééééés. Nem jó.
Először még beindult aztán random újraindult egyet 10 perc után. Aztán 1 perc után is még 1x.
azóta pedig a postig jut el utána újból újraindul és ez loop-ban.Égett is a pofám rendesen, milyen ajándék ez.
Mi történhetett, mi okozhatja ezt?Utazás közben nem lazult ki egyik kábel sem ami ilyet produkálhatna.
Két dolog tér el, az egyik hogy jelenleg a vga kimenet van használva a hdmi helyett, illetve ugye más elosztóba van dugva.
Az előbbi nem hinném hogy releváns eltérés, a második már inkább, de semmilyen más dolog ami oda van dugva nem produkál hibát (p4es gép volt ott, codegen táppal, hibamentesen évekig, ez meg azért jobb táppal van szerelve), tehát nem hinném hogy hálózati a probléma -
jozdavab
tag
válasz
Petya XT #33765 üzenetére
Windows 7et is megpróbáltam ráhúzni, majd live linuxal is próbálkoztam.
Egyikse volt hajlandó beindulni tiszteségesen.Az alaplap doboza nem tűnik újnak, kezd az az érzésem lenni hogy valami újracsomagolt cuccot adtak el nekem amitől már valaki elállt.
Jobb ötletem nincs mitől lehet, kicseréltetem a lapot a boltal, aztán meglátjuk...
Remélem karácsonyig sikerül mert ajándékba menne.(#33767) RVR400
Különös, elméletileg benne van a támogatási listában pedig. :/
-
jozdavab
tag
Üdv, kéne egy kis segítség. Új gép összerakás/OS telepítés után, a rendszer nem bootol be
Konkrétan ez történik:
Bekapcs
Boot beep
Ez a képernyő
Majd ez a képernyő pár percig
Boot beepÉs ez loop-ban
(A monitoron a pixelcsíkok azok régiek, nem a hiba része, azt a monitor okozza, más monitoron értelemszerűen ugyanez a hiba jelentkezik, csak azok nélkül a csíkok nélkül )
konfig:
mobo:
Asrock N3150M (integrált braswell)
táp:
Fsp 250HMN
ram: 4gb ddr3 HyperX blu 1600mhz cl9
hdd: 320gb os noti HDDA ram és a HDD régi, mindkettő még volt használva egy 3 hónapja, hdd 100/100 volt akkor.
Az alaplap és a tápegység új, róluk nem tudok nyilatkozni.
Bios reset, bios frissítés volt.Az OS windows 10 home 64 bit, az ISO-t windows media creation Tool-al csináltam, pendrive ról telepítettem.
Bárkinek van ötlete miért nem indul el ez a
nyomorékwindows?
Előre is köszönet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Asztali PC , R5 5500 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- MSI CYBORG 15 A13V
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest