- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sestertius
őstag
válasz
Formaster #37184 üzenetére
Igen, ez volt a gond... szupi - akkor a vinyó cseréhez most telepítsem újra a gépet - az összes többi vinyó nélkül..? 5 vinyó van a gépben, remélem több helyre nem szórta magvait a win 10... utálom, mióta megvan, 6700k lesz szerintem és vissza win 7, hiába a win 10 a jövő...
Hálás köszönet a segítségért!
-
válasz
Formaster #37087 üzenetére
Na először is kezdem ott, hogy az Edge-ben nincsenek ezek a youtube lejátszási gondok, sem a prohardveren az eltűnés, most néztem csak meg.
A másik, hogy megcsinálhatom amit kértél, viszont ez a probléma nem a rootkit óta van, hanem konkrétan attól a naptól hogy megvan ez a gép, sőt, akkor még rosszabb is volt.
Malwarebytes-ot most is lefuttattam, semmit nem talált egyik meghajtón sem. Újratelepítve meg annyiszor volt már, hogy én neki nem állok még egyszer.Persze kivéve akkor ha 100% hogy utána jó lesz, de mivel eddig 1000 újrarakás után sem volt jó, kétlem hogy 1001. alkalommal jó lesz.
Régebben egyébként olyan baj is volt a géppel, Windows 7-en, hogy néhány játékban még a szín is rossz volt, pl világoskék helyett sötétkék volt, a nap narancssárga helyett rószaszínes-piros, stb.
És akkor a Windows 7 szarabbul ment rajta mint az XP, szinte használhatatlan volt. Azóta nem is próbálkoztam Windows 7-tel ezen a gépen, a többin igen, de ott rosszabb volt a 10-nél.Egyébként én egy másik problémát is évek alatt találtam meg hogy mi okozza... A youtube-on majdnem mindig ugyanott akadt meg a videó, pár mp-ig akadozott, néha másik helyen, kikapcsoltam minden bővítményt és valamiért úgy is, pedig 1 évvel később kiderült, hogy végig az Adblock (és Plus is, nem egyszerre voltak fent) okozta, de nem értem hogy akadt akkor egyszer, amikor az is ki volt kapcsolva. Tehát igen, van hogy baromi egyszerű a hiba, csak nem olyan könnyű megtalálni.
Szerk: De ha valamelyikőtök TeamVieweren keresztül ki tudja deríteni mi baja, vagy legalább kizárni pár dolgot, azt megköszönném.
-
-
-
válasz
Formaster #37054 üzenetére
Az internetem 500 megabites, abból 200-300 mindig van, kábelesen jön a net, és nem szoktam online játszani.
Miért, az FPS APN60 nem jó táp?
Az A10-7700K-s gépben nincsen dVGA, az integrált R7-je van. Viszont nyilván nem egy Watch Dogs 2-vel próbálkoztunk, hanem Pure, és hasonló, vagy kisebb gépigényű játékokkal. Konkrétan a Pure majdnem ugyanúgy megy mind a 2 gépen, az AMD-n picit rosszabbul, dehát gyengébb is az azért.Azzal persze, tisztában vagyok hogy nem egy erőbajnok, megjelenéskor sem a felsőkategóriába számított. viszont régi játékokat simán vinnie kéne, pl. egy Lego Indiana Jones-nak szerintem még akár 60FPS-el is simán kéne mennie, de még az is megakad jó párszor. Meg egy Batman Arkham Asylum és City-nek is illene szerintem fix 30FPS-el mennie, de bármilyen felbontást állítok, a játékok ugyanúgy mennek, akár 1024x768 lowon vannak, akár 1280x1024 high-on (annyi a monitorom max felbontása). Persze azért maxon már picit rosszabb, de érted a lényeget.
Hát figyelj, én az áramhoz tényleg nem értek semmit, de akkora túlterhelés szerintem nem lehet, ha csak a világítás pislákol, sok minden van bedugva a konnektorba, de azok közül egyik sem áll le arra a kis időre sem. Viszont ha meg nincs akkora terhelés, nem értem hogy lehet az AMD-s gép is ilyen,és a Dell Optiplex is 10x lassabb mint egy Pentium D 945-ös gép, Prime 95 alatt az teljesen le is fagyott (hangfalból közben kerregő hang jött a zene helyett), még az egeret se lehetett mozgatni... Előtte Windows 7 volt, azzal nem volt kerregés, viszont azzal is lefagyott a gép párszor, meg 1 óra mire betölti a HDD-n található fájlokat (Letöltések mappa főleg), plusz minden programot. Értem hogy gyenge, nyilván azért is volt annyi az ára, amennyi, de ilyen lassú gépet én még életem során nem láttam, pedig volt szerencsém már elég sok géphez, iskolában is amik voltak rohadt lassúak voltak, de ehhez képest még azok is villámgyorsak.
Lapozófájl mérete 1280MB (automatikusra van állítva), volt hogy lenulláztam más javaslatára, de semmi változás nem volt.
Több ismerősömmel is beszéltem egyébként a problémákról, de ők se nagyon tudtak mit javasolni, ezért is gondoltam, hogy itt van rá egy minimális esély hogy kiderüljön mi a baja.
És igen, tápegységet nem tudok kérni mástól, nem sok ismerősöm van, aki meg az, az pedig "kicsit" messze lakik.Azért kösz a segítséget.
-
válasz
Formaster #37051 üzenetére
Áram: Nem veri le a biztosítékot, igazából csak a világítás villog kevesebb mint 1 mp-ig.
CPU: Aida64-gyel mértem, CoreTemp-pel, és játék alatt MSI Afterburnerrel. Most megnéztem az IntelBurn Test-tel, nagyon hamar elérte a 99 fokot és azon is maradt, úgyhogy megállítottam.
SSD: Igen, AHCI van benyomva. Én alapbeállításokon hagytam a Windows-t, csak a töredezettségmentesítést nyomtam ki az SSD-n.
Oprendszer: Akárhányszor újratelepítem, mindig a Microsoft oldaláról töltöm le, eredeti kulcsom is van hozzá, tehát még csak hackelni sem kell rajta semmit. Az Office az nem eredeti, ahhoz Microsoft Toolkitem van, ncore wikijéből töltöttem, tehát nem hiszem hogy vírusos. Egyébként mind a 3 gépen Win10 fut, de volt Win7 mindhármon, ugyanilyen volt, és az enyémen 8.1 is volt, maga a rendszer jobb volt, csak egy idő után azzal is gondok voltak, és a játékok ugyanilyen szarul mentek azon is. Személyes fájlok pedig az én gépemen nem nagyon vannak, azok a másik 2 gépen vannak tárolva, így abból sem kúszhatott fel semmi.
Vírusirtónak alapból Kaspersky Internet Security-t használok, mellette pedig fent van a Malwarebytes, lefuttattam midnkettőt többször is, teljesen, mindent bepipálva, maxra húzva, de semmit nem találtak. (Természetesen nem egyszerre futtattam őket)
LatencyMon eredményt linkelem, RealTemp-et logoztam, bár nem találtam meg hogy hova mentette, tehát azt nem tudom linkelni, de 71 fokot írt, Prototype 2-t futtattam alattuk. (Intelburn-nél már nem ment a játék)
Intelburn log (már ameddig ment...)
----------------------------
IntelBurnTest v2.54
Created by AgentGOD
----------------------------Processor: Intel(R) Core(TM) i5 CPU 760 @ 2.80GHz
Clock Speed: 1,15 GHz
Active Physical Cores: 4
Total System Memory: 8183 MBStress Level: Standard (1024 MB)
Testing started on 2018. 02. 22. 20:23:30
Time (s) Speed (GFlops) Result
[20:24:08] 29.278 30.5314 3.375460e-002
[20:24:44] 27.659 32.3175 3.375460e-002
[20:25:24] 31.537 28.3439 3.375460e-002
Testing ended on 2018. 02. 22. 20:25:52
Test Result: Stopped by user.
---------------------------- -
Krisz0418
őstag
válasz
Formaster #37039 üzenetére
Rendben, ha hazaérek megnézem a latencymon-t. Teszek fel friss op rendszert, töredezettségmentesítem a hdd-t. És ha jövök megint akkor megnézem ssd-t és a ramokat majd mit tudnak. Egyenlőre árulom ramom, és nézegetem mik vannak. cl15 már jó? lejjebb nem is nagyon van
-
Krisz0418
őstag
válasz
Formaster #37033 üzenetére
Pénteken tudok képet felrakni. És te mit javasolnal min fejlesszek? Szépen lassan fejlesztgetem. Nem szeretnék egyből mindent.
Net probléma? Nem wifin játszok, 300as net van. Más játékba nincs ilyen gond, csgo stabilan fut fix 10-15pingel. R6s is simán fut droppok nélkül is nagyon közel a maxhoz. -
válasz
Formaster #36987 üzenetére
Rendben, majd hétvégén kikísérletezek egy használható órajelet.
Akkor hosszútávon egy esetleges új rendszernél is jobb mindennek ha a proci egy feszültséggel és egy órajelen van végig, mint változó feszültséggel és változó órajellel? Nem értem akkor minek az automata, ha fölöslegesen túlfeszeli a CPU-t.
1ébként borzasztó nagy baj nem lehet sztem, csak ahogy elhasználódott a rendszer 6év alatt úgy csökkent a feszültségtűrése. Ha sikerül felkúszni 4GHz környékére kevesebb fesszel akkor úgy marad. Mindazonáltal előkészítem a következő platformot, mert a vidikari viszont nagyon hálás lenne érte... ha lett volna egy csábító alternatíva már 2016 őszén lecseréltem volna azt amit várhatóan most le kell.
-
válasz
Formaster #36973 üzenetére
Értem akkor tegyük már rendbe azt, amit jelenleg tudok.
Valószínű hogy a gyári norma is túlfeszeli ezek szerint, mert normál módba sem indul el. Érzésem szerint a probléma az lehet hogy az indulásnál beállítja azt a feszültséget egy rövid időre, amit egyébként adna neki csúcsban, amit most már nem bír. Ez több mint 1.31V... Ekkor a processzor normál módban 3.7GHz-ig megy.
A mostani gazdaságos üzemmódban legfeljebb 1.24V ér el miközben 3.4GHz az órajel.
Elképzelhető e az hogy ha átkapcsolom normál módba és reset nélkül mindent pontosan ugyanúgy beállítok kivéve a feszültséget és automata helyet mondjuk 1.28V-ra akkor stabil marad?
De a fix feszültséggel, fix is marad az órajel - legutóbb úgy emlékszem így volt. Most akkor melyik a jobb 5-7éves viszonylatban? Ami tuti hogy a gyári összevissza állítgatott feszültséggel 6évig garantálható a biztos működés. Egy fix feszültséggel, állandóan 4.2GHz körül járó CPU ezek szerint tovább húzza, mint a változó feszültséggel 1.6-4.2GHz között?
Ez fontos infó lenne mert ha nincs mire várni és később hamarosan csak romlik a helyzet akkor jöhet az új platform, de ha ma is ilyen állatkert módon van megoldva a gyári tuning, jó lenne egyből a megfelelő beállítást megtalálni.
Egyébként most két hibára is gyanakszok. Egyik a CPU, a másik az alaplap feszültségszabályozó része.
-
válasz
Formaster #36971 üzenetére
Mármint a CPU lehet a gond? Fejből meg nem mondom mennyi feszt adott neki de többet mint 1.3V... volt idő amikor próbáltam fix feszültséggel (1.28V), de akkor meg vagy nem ment az OC, vagy mindig emelt órajelen ment. A hűtés atom, üzemszerűen sose ment 65-70fok fölé.
-
Nimda
addikt
válasz
Formaster #36949 üzenetére
Kértem egy kölcsön kártyát, szerencsére találtam egy régi ismerőst, de azzal sem indult. Pedig szinte minden jel arra mutatott, hogy az a hibás, már majdnem meg is rendeltem az újat. Mondom nem hiszem el, akkor sajnos mélyen a pénztárcába kell nyúlni egy új konfigért. Aztán gyanús lett valami, a dvd író inicializálását kétszer is elvégezte indításkor, de mivel már nem adott képet a vga, különös zajra lettem figyelmes. Gondoltam ez nem okés, ezért lehúztam a tápot róla és lőn csoda pöccre indult minden. Én azt hittem menten seggre ülök, még jó hogy ültem. Ilyen hibával még nem találkoztam, hogy egy vélhetően zárlatos dvd író hazavágja úgy a cuccot, hogy teljesen más hibára gyanakodjon az ember. Én sem most kezdtem a szakmát, de ez igen vicces menet volt. Gondolom a többéves író elektronikája zárlatos lett, ami miatt a táp is letiltott, ez okozhatta a hibát.
A dvd írót kicseréltem, az újjal már müxik rendesen.
-
Pufirizsa
újonc
-
diablo666
tag
válasz
Formaster #35168 üzenetére
Ha csak a vga van bent akkor csinalja es ha csak a hdd akkor is...
Ha egyik sincs bent,akkor hibatlanul megy...Most nekem is ez a hdd kavart be...Vga-nal meg ertheto ugye...
Meg nem veszek tapot,van itt valami "szerviz" ahol nem hiszem hogy van jo minosegu tap teszteleshez...de ez van...
Kolcson kerni nem tudok senkitol... -
diablo666
tag
válasz
Formaster #35162 üzenetére
Hat szerintem akkor majd veszek majd egy tapot es betetetem...
Eddig azt hittem,hogy ez minosegi tap,de akkor annyira megsem...Szerintem ha lap lenne,akkor igy vga es hdd nelkul is csinalna...
Csak az a furcsa,hogy megy hibatlanul es olyan +5W terhelestol egybol odasz*rik,ha rakotom a hdd-t... -
diablo666
tag
válasz
Formaster #35153 üzenetére
A vga-t most megint nem rakom vissza,mert az mar egyertelmu,hogy mikor bent van akkor ujraindulgat...
A cpu-t a multkor stresszeltem,de eleg hamar felment 75 fokra es leallitottam(elmeletileg max 72-ig mehet )... a stressz alatt nem indult ujra...
most,hogy megint lehuztam a hdd-t szerintem megint stabilan fog menni...
nem ertem,hogy +5w terhelestol hogy akad ki a tap ennyire... -
Kar07
tag
válasz
Formaster #34939 üzenetére
De ilyen hangos cicergő sípoló hang lehet táp+vga kombó miatt? Nem halk sistergés van.
Amit nem értek, hogy táp, vga, alaplap, hdd-k évek óta változatlanok, és már egyszer adott ki ilyen hangot a gép, aztán az elmúlt 1,5-2 évben nem volt hiba. Most proci, ram változott, minden más maradt, átszereltem másik házba, megint sípol.
Nem tudom anno mitől szünt meg, nem emlékszem, úgy rémlik azóta csak többször szét-összeszereltem ház váltások miatt.Na mindegy, kiveszem a vga-t és meglátom mi lesz. Köszi!
A hdd meg érdekes, van egy évek óta 4% kondíción lévő ezer éves maxtor vinyóm, kerreg mint egy traktor de működik. Ez meg 70%-kal megadja magát
-
Blase19
tag
válasz
Formaster #34935 üzenetére
Pénzt nem nagyon akarok már rákölteni én sem, gondoltam ha már úgy is kuka a kártya, akkor egy próbát megér a megsütés. Az is eszembejutott, hogy kicserélem a memória chipeket, még ha BGA tokozású akkor is valahogy megoldanám hőlégfúvóval, bár így hogy mondtad hogy a memória vezérlő is meghalhatott, kizárt hogy nekiessek és ráköltsek több ezer forintot a chipekre, már ha egyáltalán be lehet őket szerezni. Én úgy tudom amúgy, hogy az ROHS direktíva miatt tiltott az ólom tartalmú forrasztóanyagok használata, és az új ezüst tartalmú forrasztóanyagok rosszabb minőségűek, mattak, betöredeznek, bár ez lehet nem igaz a forraszgolyókra. Köszönöm szépen a gyors segítségedet, írok a másik topikba milyen VGA ajánlott most 60-70 ezer Ft körül.
-
gabber01
addikt
válasz
Formaster #34888 üzenetére
Elképzelhető. Aramtalanitva volt természetesen. Máshogy nem is szerelnék semmit. Lehetséges lenne hogy sosem volt hibátlan? Mármint amióta megvettem, ha aramtalanitva volt utána nem kapcsolt be pl a gép gombnyomásra azonnal csak pár másodpercre rá. De ezen kívül semmi baj nem volt vele.
-
RVR400
veterán
-
Drachande
tag
válasz
Formaster #34676 üzenetére
A VGA szerintem biztos jó, mert másik gépben volt eddíg használva, most raktam csak vissza ebbe. A tápot meg 6 év szolgálat után, amikor a gépet szétszedtem, a dobozába tettem, ott volt egész eddíg. Még csak porosodni sem porosodott, előtte meg tökéletesen működött.
Megpróbálok egy másik tápot szerezni, azzal kipróbálni, de ha az alaplap a baj, amire én is tippelek, akkor mit lehet vele csinálni? -
Olympos
aktív tag
válasz
Formaster #34630 üzenetére
Milyen B-s lap???
Z-s a lapom (Z97) és K-s a procim (4790K).Továbbá a Windowsban lehet húzgálni és tunningolni a procit, mert ugyanúgy eléred az összes BIOS vezérlést. Van is benne AutoTunning opció, amikor az alaplapgyártó saját szoftvere keresi meg a legoptimálisabb tunning opciót, feszültéség értékeket, amikor még stabil a CPU működése, majd ezt visszaírja a BIOS-nak. (Amiről Te írsz az kb. 10 éve lehetett még gond.)
Ha elolvastad volna rendesen amit írtam, akkor látnád, hogy sima alap BIOS beállítás utáni BIOS frissítés is ugyanazt produkálja, mintha meghúznám a procit BIOS-ból vagy Win10 alól.
(...ja, és ha BIOS alatt csinálom azt, amit Win10 alatt - pl. fesz. értékek állítgatása - , akkor is ugyanaz az eredmény. Mindegy hol írom át a CPU VCORE, stb fesz. értékeket.....) -
skatebab
tag
-
Ispy
nagyúr
válasz
Formaster #34551 üzenetére
Akkor VGA ki, memória ki (ha több modul is van, akkor 1 marad, majd slot cserével próba). Ha minden le van húzva, csak lap+integrált VGA+memória és nem indul, akkor én tápot, vagy lapot mondanék, mondjuk a HDD hiba utalhat tápellátás hibára is, lehet az nyírta ki a vinyót, most meg megadta magát.
Jó lenne tudni a táp típusát, életkorát....
-
RVR400
veterán
-
-
gogi?
tag
-
gogi?
tag
válasz
Formaster #34511 üzenetére
Zalman hűtős terhelésnél is max 40fokos ! Most modja a fiam ,hogy az új Dragonbal játék sosem ált még le ! Lehet nem is driver probléma lehet ? Sajnos nem ismerem eléggé a gépét csak a sajátomat nyomkodom azzal meg nem volt játék problémám ! De azért lefuttatom amiket írtál!
-
elefontelefo
tag
válasz
Formaster #34506 üzenetére
Ez sem segített, de közben rájöttem a hiba okára
Az az Instant Flash képernyő, amit először tettem be egy AsRock bootolóképernyő vagy mi. Az utóbbi napokban volt valami kisebb kontakthiba billentyűzetemben, de egyelőre nem foglalkoztam vele, gondoltam van ennél nagyobb bajom is. Aztán most rájöttem, hogy az F6 gombom nyomódik le néha magától, és a rendszerindításkor épp az F6-ra jön be az a kéretlen AsRock bootolómenüergo ha kihúzom a billentyűzetet bekapcs előtt, a hiba megszűnik. bocs hogy nem említettem a kontakthibát, nem gondoltam, hogy ez az oka...
Ettől függetlenül köszi a segítséget, meg MrDerekas-nak is, bár ezt nem igazán értettem -
tonyrulez
őstag
válasz
Formaster #34450 üzenetére
Végignéztem minden qbittorrent beállítást, feltettem helyette utorrentet, lemezt töredezettségmentesítettem, ugyanúgy fagyott. Utolsó mentsvárként újratettem a LAN drivert, idióta Killer Network van a lapomon... Eddig fent volt a mobo oldaláról letöltött driver+suite, legyomláltam és feltettem a killer network oldaláról csak a drivert. Láss csodát működik
Mostmár értem a Killer Network kritizálóit, soha többet ilyennel szerelt lapot
-
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 9 7900/9900X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: i7-12700KF +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X +RX 9060XT/RX9070/RX9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest