- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Fotók, videók mobillal
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Yettel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Reaper04 #48849 üzenetére
Hangkártya gyanús így nekem hirtelen, nem volt mostanában frissítés hozzá? Vagy próbáld frissíteni, vagy régebbit felrakni. Illetve egy teszt erejéig próbáld már meg, hogy eszközkezelőben letiltod és nézd meg, hogy így jelentkezik-e a hiba.
Ez is szoftveres hibának látszik. AMD driverek minden szépen fent vannak? -
batman.
senior tag
válasz
Reaper04 #38839 üzenetére
Ha a ramok jók, a proci megmozgatva a helyén, a ram érintkezők tiszták, még szóba jöhet a bios elem (1%), de igazából ezek a gépek már bontószökevények. Egy darabig lehet "bújtatni" őket webrádiónak a műhelyben, hőmérőnek/loggernek az üvegházban, fileszervernek, médialejátszónak.... De a sorsukat nem kerülhetik el. Kivéve, ha szétszereled, átnézed, kitisztítod, (ha nem alkalmas megválsz tőle) púpos kondikat kicseréled, és retro játékgépet építesz magadnak + alkatrészek megvásárlásával, amiket anno drágának tartottál. Ez olyan mint az autórestaurálás, neked kell tudnod eldönteni, hogy érdemes vele foglalkozni.
-
batman.
senior tag
válasz
Reaper04 #38837 üzenetére
Szia!
Az a valószínű amit MrDerekas ír. Ha véletlen átmenne a memtest-en a ram, érdemes még kivenni a procit és visszatenni, egy picit óvatosan megmozgatva, a ramslotokat kifújni, és a ram csatlakozóit áttörölni kontaktsprével (wd40 is jó) lefújt nem szöszölő papírtörlővel.
(#38834) MrDerekas: Hát a BUG-ot nem tudom überelni. Voltak-vannak nálam is hegylakó poloskák, (csak egy maradhat, -az amelyiket nem veszem észre)… pakoltam egyik nap, a napernyő ráncaiban/korcaiban aludtak volna téli álmot. -
Reaper04
aktív tag
válasz
Reaper04 #35642 üzenetére
Sziasztok!
Mégsem a vertex 3 miatt van a hiba
Egy másik HDD ra feltettem a windowst, vertex itt a kezemben.
És ma reggel megint betöltött az op rendszer, kicsit várt, aztan újraindult magától,
betöltött megint az op rendszer. De aztán egy olyan 10-20 másodperc után megfagyott.Hogyan kezdjem el kideríteni akkor mi állhat a dolog mögött?
Vinyó csere megvolt, probléma továbbra is fennáll.
Szedegessem ki a ramokat, 1 bent marad próba pár napig úgy?
Vagy sima ram teszterrel?De pl tegnap vagy 4 órán át falloutoztam, akkor nem volt baja... se a bekapcsoláskor
-
Formaster
addikt
válasz
Reaper04 #33244 üzenetére
Azt nem tudom tudsz-e szalagkábelt venni/cserélni, lehet h a kábel egyik fele integrált a monitor nyákjára. Szét kéne kapni, jobban ránézni, lehet h komplett kijelzőt kell cserélni.
Bozsi80: a biztosíték van túlterhelve. Nálam is csinálja, túl sok minden fut arról a megszakítóról. Amikor áramot kap a táp, pillanatnyilag sokkal nagyobb áramot vesz fel, mint terhelés alatt. Ha arra az időre mindent kihúzol, jó eséllyel nem veri le, de megoldás lehet a megszakító nagyobbra cserélése.
-
törölt tag
válasz
Reaper04 #16267 üzenetére
A memoria clockot hagyd. A Spread Spectrumot kapcsold ki.
(Pár napig megint kevesebbet leszek, elnézést mindenkitől).
madspider15: Van hangjelzés? (pittyegés). HA van, pontosan írd le, hogy mi. Milyen hardverek vannak otthon csereképp? BIOS reset volt már? Szedd szét az egész gépet, aztán rakd össze: alaplap, vga, cpu, egy darab ram és a tápegység legyen össze rakva, ne legyen se billentyű, se hdd, se semmi más az alaplapon. Egy konfig leírást és egy részletesebb előéletet is adhatnál (mi történt a nem indulás előtt). -
Reaper04
aktív tag
válasz
Reaper04 #16256 üzenetére
tévedtem, 2 ram hynix, másik kettő kingston.
A hynixtről találtam infót: katt
A kingstonról nem sajna. De másnál is ugyan ezeket az értékeket produkálja mint nálam, ahogy nézelődtem.Ezek alapján nem tudom eldönteni, jók-e az értékek, vagy nem
Azt is megnéztem hogy jó helyen vannak-e a ramok (duálban). De jól vannak. Kékek együtt, fehérek együtt.
De találtam egy ilyet annála résznél ha mind a 4 slot foglalt.
"please install identical DDR3 DIMMs in all four slots."
nekem 2 ilyen, kettő olyan van.
De kétlem hogy ez lenne a baj.nem lehet hogy valami mással van gubanc?
-
törölt tag
válasz
Reaper04 #16253 üzenetére
Nem olvasom vgig az előzményeket, de ha nem tetted még meg, akkor:
Egyszerre egy memóriát hagyj a gépben és úgy indíts. Ha előjön a hiba, akkor csere. (a memtest hibátlansága ellenére lehet hibás a memóriád, pl a vezérlő chip, vagy akár a slot is, de lehet akár kontakt hiba is). A memóriáidnak nem biztos, hogy megfelel az automatán kapott feszültség, nézz utána, hogy mennyi a gyártó által javasolt érték és annyit állíts be nekik.
A BIOS-t is túrd át, gugli fordítóval fordítsd le az alaplapod manual-ját, ha találsz olyan opciót, mint a Spread Spectrum, vagy automata tuningot (van olyan lap, aminél létezik ilyesféle bodorság), akkor tiltsd le őket. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Reaper04 #16253 üzenetére
Értem, és szerintem ez valamilyen hardver hiba lesz, amit ki kellene valahogyan, csere alkatrészekkel tesztelni. Másképpen nem fogunk rájönni a hibára szerintem. Amúgy is ez így, egy eléggé alattomos egy hiba.
Az everest is jó, csak már régi mert nem fejlesztik, helyette van az Aida64.
A memtestet meg akár egész éjszaka hagyhatod futni. Amúgy is, több órákat hagyjad futni a teszteket, valahogy elő kell "csalogatni" a hibát. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Reaper04 #16242 üzenetére
Szia!
Először azt kell megállapítani, hogy szoftveres vagy hardveres a hiba.
Futtas memória tesztet (memtest86+) ellenőrizd a hdsentinel-el az SSD/HDD-t. Ereszd rá az Aida64 rendszer stabilitás tesztjét. A hőfokokat figyeld, hogy melegszik-e valami.
Utoljára hagytam, hogy szerintem próbáld ki egy másik, megbízható táppal is. (kérjél kölcsön).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell OptiPlex 3040
- Eladó GAMER Konfig Ryzen 7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX3070 8GB!
- Ryzen 5 PC //Ryzen 5 5600X -- B550 -- 16GB 3200MHz -- RTX 2060 6GB // CSERE IS!
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB M.2 + 1TB M.2
- Eladó Konfig Ryzen 5 3600 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD RX5700XT 8GB!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3065, 100% Akksi
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Eladó Apple iPhone Xs Max 256GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest