- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alcsi69
senior tag
válasz
Csorbi #52686 üzenetére
Na Sergei Strelec WinPE-ből futtattam egy OCCT-t a procira, 84 fok max.
Más: most azon gondolkodok, hogy a WinPE-be az alaplapi bootmenüből tudtam bootolni. A Win és Ubuntu telepítésem között a rEFInd-dal szoktam választani, lehet hogy valahogy szétesett a rEFInd-féle bootloader és tényleg a reinstall segítene?
-
lali303
tag
válasz
Csorbi #52677 üzenetére
Úgy gondoltam nem kér jelszót vagy pin kódot.Ha be van állítva a jelszó kérése.
Sötét képernyőnél, Windows 11-el próbáltam, először meg kell nyomni egy billentyűt utánna beírni a jelszót vagy a pinkódot, ami bevan állítva. Utánna egyszerre nyomni a Windows és a P gombot.
( A billentyűzeten nem nehéz megtalálni a Windows és a P gombot) -
Cetli
tag
válasz
Csorbi #52622 üzenetére
Igen nem zártam ki a tápot, viszont volt itthon egy másik videokártya GTX1060 6GB,most tesztelem ultra beállítás mellet.Én ötletem ha a kártya hibás esetleg ? az is tudná ezt csinálni?
( vagy gyenge ( hibás) a táp - és mikor a másik kártya van benne 7600XT nagyfeszültséget nem tudja kezelni és ezért produkálja?
)
-
Cetli
tag
válasz
Csorbi #52620 üzenetére
Érdekes mert, folyamatosan keresek interneten is ott tápcsere "megoldotta" (elvileg).
De most felmentem [link] ide, és beraktam minden adatott milyen gépem van:. Estimated Wattage: 424W ez jött ki.Persze normás esetben több kell.De ma 3 óra játék után indult újra. tegnap volt hogy 10 percenként. -
-
qltsar
veterán
válasz
Csorbi #52564 üzenetére
Persze, amit lehet frissítek, egyszerűen, csak nem tudom hova tenni jelenleg, aztán tesztelek.
A linux-os live-USB, ahogy sejtettem, sehova nem vitt, mert nem "aktív" a kártya, annyi időt meg nem akarok belefektetni, hogy egy másik SSD-re rápakoljak egy rendesen telepített linux-ot, vagy akkor akár már egy friss Windows 11-et is, mindenféle extrában telepített alkalmazás nélkül.
Egyelőre BIOS update és kivárás. Volt, hogy órákig nem jött elő a hiba, de van, hogy egymás után...így lehetséges, hogy csak lassan fog ez kiderülni.
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget!
-
qltsar
veterán
válasz
Csorbi #52560 üzenetére
Köszönöm a tippet!
Természetesen erre én is gondoltam, de a fontosabb a diagnosztika lenne, ha szoftveres (OS) eredetű, akkor miért így viselkedik Windows alatt.
Az a baj, ha mondjuk bebootoltatok egy Livelinux-ot, legyen mondjuk egy Manjaro/Mint/Ubuntu nem biztos, hogy azokat a drivereket fogja betölteni, mintha ténylegesen fel lenne telepítve "normálisan", a repoból a legújabb nouveau driverrel, és úgymond "diszkrét" mode-ban lehet, hogy nem fog előjönni a probléma.
Ettől függetlenül adok neki egy esélyt, simán csak futnia kell valaminek, és akkor is előjön a venti-felpörgés, ahogy írtam ezt a hsz-t, akkor is megtörtént, szóval viszonylag egyszerű lesz lefülelnem.
-
Fabolous4
csendes tag
válasz
Csorbi #52476 üzenetére
Köszönöm a hozzászólásod, az a baj a szervízzel, hogy ahol én élek amúgy sem jellemző a "szakszervíz" csak inkább én úgy mondanám, hogy kontár garázsműhelyek, a másik pedig, hogy a jelenlegi országban lévő helyzet miatt korlátozva vagyok a mozgásban is úgyhogy eléggé úgy néz ki magamra maradtam.
Az áram alatt lévő kábelt csak azért dugtam rá, hogy lássam nem e a 24pines kábel valamelyik drótja tört e meg múltnyáron már volt egy 24pines kábel cserém ami megtört valószínűleg a szűkös régi gépház miatt és ez azóta cserélve volt erre a jelenlegire. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Csorbi #52461 üzenetére
Gondoltam bootolok egy winpe-t tesztelés céljából, amíg bent volt a pendrive megállás nélkül újraindította magát.
Nincs másik alaplapom, szerintem visszaadom így, nem tudok vele mit csinálni.
Amikor csak így megy kép nélkül a perifériák nem kapnak áramot, billentyűzet legalábbis kuka.
-
-
Fuel
tag
válasz
Csorbi #52415 üzenetére
Én nem nagyon kínlódnék vele akkor, visszateszem majd a régit és ha működik akkor a bios-ba kiveszem a tpm 2.0-át, más ötletem nem lesz és utána visszateszem az újabbat, vagy esetleg szervizbe tudnák mit kéne, nem tudom megérné-e. Két darab verzió létezik, ebből a HP brand gépből, "P06 és P09 ami MT" és lehet az enyém pont nem támogatja, amúgy Win-en át frissítettem biost a "Választható frissítéseknél", nem ".exe", talán az is gond lehet, majd írok ha van valami vele, sikerült-e vagy nem és ha igen akkor hogyan. Esetleg az SSD-t formázni másik gépben és úgy vissza, vannak ötletek, majd jelzek, kivagyok idegileg.
#52414: Igen default, régi procival volt Win is. Sípolni se sípol, 15 percig csak pörgött, utána elem ki, elem vissza és ugyanaz.
#52413: Szerviz megérné, vagy azt hagyjam?
Köszönöm szépen!
Üdv.
-
arcsin
senior tag
válasz
Csorbi #52386 üzenetére
De adnak hozzá újságot, benne van hogy mi hova kell, meg hogy 6/ 6+2es a PCI-e. A 4+4 pinhez még KÉP is van, nem kell olvasni sem. Szóval ha tök mesüge a gépszereléshez, akkor sem értem hogy ronthatja el. Illetve lehet rosszul emlékszem, de nekem volt olyan tápom is aminél ráírták a csatlakozóra hogy mibe kell dugni (CPU, VGA).
-
Pete55555
addikt
válasz
Csorbi #52367 üzenetére
Na, kicsit megpróbáltam lehiggadni és végiggondolni mindent.
A komplett gép alkatrészei 02.14-ig érkeztek meg, a gépet másnap, szombaton kb 15-16órakor raktam össze.
Ezután 21-én pénteken szintén 15-16 óra közt szedtem szét és költöztettem át a másik gépházba.
Tehát ment majdnem egy hetet hiba nélkül!
Végiggondoltam, mi változott a házcserekor, nyilván a házon +1-2 ventin kívül...
Egy dolog, egy 24 pin toldó!
Na kikaptam a toldót, meg is néztem. Az alaplapra csatlakozó részén találtam kettő pint is ami kicsit bentebb volt a többinél, ezt másik oldalról minimális erővel ki is tudtam húzni.
Na most összeraktam enélkül /így az alaplap előtt van elvezetve az ATX24 pin kábel, de ha jó lesz így, akkor lesz*rom/
Ha nem jó, megyek tovább aszerint amit írtatok, abban viszont biztos vagyok, hogy ez a tápcsati probléma okozhatja az újraindulásokat, ráadásul magyarázhatja azt is, hogy miért tök random, azaz van hogy nem képes elindulni, van, hogy ~3 órát megy.
Most a vatta új WD SSD van bent, ha nem lesz gond, akkor visszamegy a Samsung, valószínűleg azzal sem lesz gond, ha ezzel sincs így a 24 pin toldó nélkül.
#52368FunPro
Most 4800-on mennek, eddig ezt nem is figyeltem gondolom így ismerte fel.
Ui. Most ~3 órája megy. -
Pete55555
addikt
válasz
Csorbi #52352 üzenetére
Egy Performance scan-t futtattam, KÉP
Diagnostic Scan-t nem engedi. KÉP
Olvastam, hogy elvileg 3.3 firmware kéne a diagnostic scan-hez.
Na, azt fel akartam rakni, ezt írjaSzóval a performance sem fut le hiba nélkül, diagnosticot nem tudok futtatni.
Mindenesetre ez az SSD hibás.#52353KROK640
Megtörtént a kapcsolatfelvétel, eddig annyi infó csere volt, hogy ő mire használta /adattárolás/ és nála nem volt gond. Sajnos garanciában nem állapodtunk meg (szóval....), egyébként 100+ pozitívos eladó.#52354Csorbi
Mondjuk ez így elég korrekt
Lehet bepróbálkozok vele. -
Pete55555
addikt
válasz
Csorbi #52348 üzenetére
00:00:00 - Info - Test schedule started at 2025-02-23 15:02:04
00:00:00 - Info - Combined - Initializing (Duration : 01:00:00)
00:00:05 - Info - Combined - Started (Duration : 01:00:00)
01:00:00 - Info - Combined - Test stopped
01:00:00 - Info - Schedule CompletedNo errers detected
W10 telepítés közben vagy 2x újraindult (mikor amúgy nem kellett volna...)
Drivereket felraktam az alaplap honlapáról (ezt amúgy az előző rendszernél nem tettem meg)Hogy tovább?
Leszedem a steamet és a DOOM Eternalt, az 3 perc alatt eddig elintézte fixen.Annyi, hogy most a másik M2 slotban volt az SSD - prózai oka van, ott maradt, nem raktam vissza a Ludicrous speed slotba.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Csorbi #52348 üzenetére
Nem teljesen.
Mai napig van egy SATA SSD-m, (használtan vettem) soha nem tudtam rá rendszert rakni, több telepítő is elhasalt rajta kék halállal/fagyással a telepítés közben. Mikor felbackupoltam rá egy rendszert akkor meg simán nem bootol be a rendszer. Minden kipróbált gépben ugyanazt csinálta. De adatot tárolni hibátlan. -
Pete55555
addikt
válasz
Csorbi #52346 üzenetére
Akkor a sorrend:
1. Ma újrateszem a rendszert az SSD-n, meglátjuk. /nem várok sok javulást - amúgy már 25 perce megy. Mindjárt indítok egy DOOM-ot, az 3 eprc alatt el szokta intézni.
2. Holnap veszek egy WD Blue 1Tb SSD-t /ha az 1-es pont nem oldja meg a problémát.Mégegy infó. Beszéltem az eladóval, ő azt mondja adattárolásra használta, képek videók voltak rajta. Elképzelhető, hogy csak rendszer alatt "hibázik" az SSD, adattárolásra meg "jó"?
Vagy nálam jött ki vmi baja? Persze nyilván az SSD csere után többet tudnánk.Köszi a sok választ
-
-
m.lala
aktív tag
válasz
Csorbi #52031 üzenetére
Többször is.
Ma jutottam el odáig, hogy a szellem ugyan nem lett meg, de némi teljesítményvesztés mellett, ugyan de 2 rammal legalább működik, de csak akkor, ha nem dualba teszem, igy kénytelen vagyok dual nélkül használni a két ramot.
Cmos reset, elemkiszedés, legújabb bios, nullára mindent alkatrészt átnézve...és nem és nem...
Egyetlen egyszer kiirta a lap, hogy a proci túlmelegszik....32 fokos biosban....én nem tudom, mi az anyja pitsája lett vele egy hűtőcserétől, úgy hogy a proci meg sem moccant....de nagyon behülyült....ha lesz majd idegrendszerem beadom egy szervízbe...
Köszönöm mégegyszer a segítséged. -
m.lala
aktív tag
válasz
Csorbi #52028 üzenetére
Kipróbáltam mindent. Köszönöm a segítséget. Sajnos nem jártam teljes sikerrel.
Teljesen szétszedtem a gépet nullára. Majd újra összeraktam. Visszatért bele a lélek, de nem tökéletes. 1 modullal elindul és van kép is végre.
De 2 modullal viszont csak akkor, ha egymás mellé rakom DIMMA1 és DIMMA2 be... minden más esetben a vga meg sem moccan és nem ad képet. [link]
Mára elég volt, nem tudom igy lesz e dual channel, valószinüleg elszállt a lap memória része, de ez csak tipp. -
vacs
veterán
válasz
Csorbi #51970 üzenetére
Ajánlott ingyenes Windows programok topikban találtam a Defraggler-t.
A win beépített töredezettség mentesítőnek azért nem hittem, mert ez egy házi szervernek használt gép és az egy mappában lévő részeket egymás után szokta lejátszani a tv, de újabban nem, minden rész után megállt.
Miután lefutott a Defraggler utána megint jó lett a lejátszás.
Na? -
expendables
aktív tag
-
expendables
aktív tag
válasz
Csorbi #51738 üzenetére
Igen,újratelepítettem egy másik új ssd-re-gondoltam azzal lehet gond de nem-
Nincs bekapcsolva fastboot. Biosban sem,sőt bios gyári beáálításokkal is ezt produkálja.
Ha áramtalanítom,akkor is csak sokadjára indul el.
(Olyan a jelenség,mintha kellene neki egy üzemi hőfok. Mintha túl hideg lenne...)
Ha 1-2 órán belül bekapcsolom a leállítást követően,akkor betölt rendesen. -
Kelori
tag
válasz
Csorbi #51678 üzenetére
Amennyire naprakész tud lenni : D
Nem szokásuk updateket kiadni a régebbi verziókhoz, inkább évente nyomják kifelé az újabb kiadásokat, jó borsos áron.
(mondjuk zárójelbe megjegyezve ez még 1 fokkal mindig vállalhatóbb üzleti modell számomra mint amit az adobe művel, hogy havidíjas a szoftver)
De a kérdés lényegére válaszolva igen, teljesen eredeti, regisztrált példány -
Kelori
tag
válasz
Csorbi #51672 üzenetére
Nem tudnám 100%-ra mondani hogy mindig, de jobban belegondolva valószinüleg igen. Ha megy a gép akkor vagy spotify szól, vagy játszok, vagy youtube pörög, esetleg videót vágok vegas 14-el, szóval audio lejátszás szinte mindig pörög. Erre még nem is gondoltam. Megpróbálkozhatok egy másik realtek audio driverrel. Ha csak ennyi volt a nyűgje egész végig akkor nagyon boldog leszek de ugyanakkor lehet a mennyezeten fogok pörögni : D
-
-
Padlás
senior tag
válasz
Csorbi #51622 üzenetére
Holnap kikapom és megnézem, hogy látni-e bármit is.
Az jutott eszembe még, hogy tápegység probléma mennyire okozhatja. Az előző esetében még el is tudom képzelni, mert az már egy régebbi darab volt. Meglepne, ha egy új esetén is pontosan ugyan az a hiba lépne fel, ugyan azon játékok esetén.
Semmi benchmark, stressz teszt esetén nem jött még elő a gond. Futott az összes probléma nélkül. Gondolom máshogyan terhelik a konfigot.
-
Padlás
senior tag
válasz
Csorbi #51620 üzenetére
Valóban lemaradt.
Win 11-et használok, GPU cserénél DDU után ment fel az AMD driver. Platformváltásnál clean install volt az OS és a driverek is. Jelenleg minden driver, illetve BIOS is friss. Későbbi driverek esetén nem volt változás, ha DDU-val vagy anélkül update-eltem. Rendszertelenül, de előjön a hiba.
Szerk: Alapvetően azért gyanakszom a videókártyára, mert az előzőf konfigból ez az egyetlen alkatrész, ami átkerült. Plusz egy SSD, amin adatok vannak. Az új SSD-re kerüt az OS. De a hiba teljesen ugyan az volt mind a két esetben.
-
Vismajor01
addikt
válasz
Csorbi #51611 üzenetére
Nem, ahhoz hozza se értem. Lazitottam a huton, nem segített. Illetve info meg, hogyha magat csapja le akkor az osszes RGB vilagit, de ha en kapcsolom ki akkor az osszes kikapcsol. 750wattnak a 6 venti meg a 360mm aio mar tul sok volt? Mindkettot satara kellett kotni, amin mar amugyis van egy ssd meg egy hdd?
-
honlapos5
csendes tag
válasz
Csorbi #51486 üzenetére
Köszi Mindenkinek a tippeket.
Feladtam! Győzött az ismeretlen hiba!:
Visszavittem a hibátlan, de a PC-mel nem működő Hama MW-500v2 a Logitech egereget és helyettük egy vezetékes Logitech G203-as gamer 1000Hz-st üzemeltem be ami tökéletesen működik! Akárcsak a noname wirelesses régi, ami már kicsit nyikorog.
Legyőzött az ismeretlen hiba!
-
yagami01
aktív tag
válasz
Csorbi #51374 üzenetére
Konkrétan nem tudom a szobában hány fok van, másik szobában van hőmérő most lecsekkoltam ott 24,5 fokot jelez. Nálam lehet picit több van, 1-2-vel talán. A hőmérséklettel, amiket látok, eleddig nem volt probléma. Nyugat-Magyaro.-n vagyok, ahol mostanság pár fokkal hűvösebb van, mint keleten. Kb. egy hete szerintem melegebb volt, nem tudom miért pont most kezdhette el.
A hűtésről:
- VGA 90 fokkal el van forgatva.
- Elől 2x 140-es AKASA Viper, ami a vinyókra megy, bizonyára azok árnyékolnak. Vinyók után belül szintén van 1x 140-es Viper, ami közvetlen megy a VGA-ra. Hátul 1x 140-es Viper. Procin egy NZXT Kraken X62 van push-pullban 2x Viper és 2x Noctua NF-A14 IndustrialPPC. Terhelés alatt sem a VGA sem a Proci hőmérsékletével nincs gond szerintem, mindkettő 50-60 körül mozog. Üresben a kártya 34-35 fok körül van feladatkezelő szerint, proci szerintem valahol 40 és 50 között lehet. Paszta Grizzly Kryonaut. A ház nem a legmodernebb konstrukció, több, mint 10 éve megvan: NZXT Switch 810. Lövök gyors egy képet, hogy szemléltessem a hűtést és elrendezést.
Azóta levettem az oldalát, mióta levettem nem történt leállás. Kérdés - mivel eddig is random volt - ez csak így jött ki vagy tényleg valami több levegőhöz jut és nem melegszik túl. Az egyedüli amire nem látok rá az a VRM, így lehet tényleg az lesz. Odafigyelek jobban a hűtésre, néha feltolom 1-2 percre a ventiket, illetve le-leveszem az oldalát hosszabb időre. Megnézzük hogy reagál.
Köszi a melegedés tippet.Meg a hosszabbítót, majd valamit kigondolok rá. : P
RVR400: Lehet megoldaná. Most csinálok egy ilyen tesztkört levett oldallappal stb., hátha tényleg akkor VRM és melegedés. Nem rémlik, hogy lenne működő plusz ventim már, de nincs kizárva. Mindenesetre ha a melegedés a probléma max beszerzek valamit. Venti szabályzón lenne neki még helye. -
laskr99
addikt
válasz
Csorbi #51312 üzenetére
Ez a bajom, hogy nem fix. War thunderrel játszottam, talán 2-3 hete jött be az első ilyen, utána ma. Kettő közt végig játszottam etc. És semmi.
Most ryzen masterrel megyek egy kicsit biztonságosabb határhoz, ahol 4.2ghz és 1.18V van, azt tesztelem ki.
Tápra ránézek, lehet beszívott valami port mostanság.
-
csattila01
tag
válasz
Csorbi #51225 üzenetére
...meg a VGA, az SSD.
Bármi lehet. Sajnos másik DDR4 moduljaim nincsenek.
Megpróbálkozom azzal, hogy (a megmaradt cuccokból):
-Kicserélem a VGA-t egy másikra
-Kiveszem az NVME-t és berakok helyette egy SATA SSD-t.Több variációm nincs, mert semmi egyéb pótalkatrészem és műszerem nincs a teszteléshez. A legszebb, hogy minden zsír új és ha esetleg HW gond van, akkor gép nélkül maradok 1 hónapig.
Ha meg visszaviszem az AQUA-ba, akkor tizenezrekért megnézik nekem, hogy mi baja lehet a még sosem használt gépnek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mac mini (2023 with M2)
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Új / Újszerű /Gamer / Munka PC i7-14700KF RTX 4060 Ti DDR5 32GB Garanciális
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged