Hirdetés
- Yettel topik
- Tömeges bevetésre kész az új Huawei AI-chip
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
válasz
BigBlackDog #97238 üzenetére
Nem lehet, hogy a két hűtő között mocsok szőnyeg van?
-
Sirus86
aktív tag
válasz
BigBlackDog #97239 üzenetére
Akkor tuti a ragasztás elenged, esetleg a féklámpa gumi, szigetelő csíkja van elöregedve. Javítható ablakszigeteléssel pár száz forintért. Lehet sokat alkudni miatta :p Szemből nézve jobb oldalon. A reléház az autóval szemben nézve jobb oldalon van, piros csíkkal jelölve a lehetséges beázás oka. Aliexpresses gumcsíkkal javítottam az enyémet: [kép]
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Sirus86 #97237 üzenetére
Abszolút, hasznos minden infó. Beázásra utaló nyomokat láttam már, csomagtér kárpit alatt volt feltűnően vizes és a csomagtérnyílás jobb felső sarkánál lehetett koszmegfolyás-nyomokat látni a belső kárpiton is (2008-as Grand volt az alany).
Biztosítékház alatt a kormánytól balra-lent lévő táblát érted?
-
BigBlackDog
veterán
2003-as Thalia, klíma probléma; bekapcsoláskor csattan a kompresszor kuplungja és valamennyivel hidegebbet is fúj. A motortérben az előremenő és visszatérő klímacső között van hőmérsékletkülönbség álló helyzetben is; az egyik forró, a másik hideg (de nem annyira, mint kéne szerintem, nem csapódik rajta ki a pára). Viszont a befújt levegő csak minimálisan hidegebb bekapcsolt klímánál. Ezen kívül olyan, mintha huzamosabb országúti tempónál kicsit jobb lenne a helyzet, de ott sem az igazi. Az előző töltés 6-7 éve volt, akkor tömített volt a rendszer (elvileg). Elképzelhető, hogy ismét csak egy töltés kell?
Ugyanitt megbízható klímás cég kerestetik Budapesten, vagy déli-nyugati agglójában, aki esetleg a szivárgást is megkeresi és javítja, ha nem csak tölteni kellene.
-
Sirus86
aktív tag
válasz
BigBlackDog #97207 üzenetére
Ha még aktuális: Hátsó ablak alatt be tud ázni az összes Modus, kárpit alján ha penészes, akkor jó alkualap, pl Vecsésen van jó üveges, aki rendbe rakja egy újraragasztással. Ha nem rohad, akkor vehető autó szerintem. Gyenge pontja még az elektromos ablakemelő, meg kell nézni vásárláskor mindegyiket működését! Emelő muanyag betétje, illetve az orsója. 10 euró körül van felújító készlet. Előlről nézve a jobb oldalon van a biztosítékház. Ha az első üveg alatti szigetelés elfáradt, rá tud csepegni az eső, azt meg lehet nézni szemlevételezéssel is. Mosott motortér esetén nekem ez kerülendő autó, mert "koszosan" sokat elárul az állapotáról. Grandban már könnyen csrélhető az izzó is (igaz én 1-esben is bontás nélkül cserélem, mert gyerekméretű a kezem
) Amúgy nagyon jó kis autó, igazi polgárpukkasztó dolgokat lehet vele csinálni, mivel könnyű és feszes, de kényelmes a futóműve. Amolyan semi-sleeper lehetne. Még valami: Eddig kb 2x Modust néztem már meg (sajnos mind szétrohadva vagy valami nagyobb baja volt eddig), az összes ODB2 alatt kidobja a szervó hibát, ha érdemben megy a kormáynszervó és nem nyekereg, akkor nem kell vele foglalkozni. Ha egyes sima Modus néznél, akkor van belőle 1.6, 111 LE verzió, ami a Twingo GT szintje, csak olcsóbban :)
-
Bass
addikt
Sziasztok ma észrevettem ezt,váltó alul tiszta olaj,felülről nem látni h olajos lenne,oldalrol befotózva a féltengely kihajtása is olajos,jöhet onnan ez?Csövek tiszták ,motoron nem látni hibát Megane 2.0 dci az Köszönöm
-
rob210
Topikgazda
"de ez nem lett cserélve úgy tűnik, és a szerelgetéstől rongyos volt."
Cserélve lett, gyári előírás, hogy cserélni kell, mert amikor kihúzod sérül és utána már nem tömít.
A 4 gyűrű 1200.- autósboltban kapható, méreteit nem tudom sose méregettem, de van otthon egy szett, ha kell holnap lemérem. -
t.imi
addikt
válasz
gabor9991 #97223 üzenetére
Kellemes ünnepet mindenkinek!
~Két éve adtak 90e árajánlatot 1.5dci olajcserére. Olaj + szűrő érdi márkaszervizben. Szóban. Leírni nem merték. Aztán hívtak, hogy lehet kijönne 60-70-ből is.
Kérdeztem milyen olaj és szűrő, ha 16e az óradíj...
Azóta csak pofátlanabbúl megy minden. -
mexel
veterán
Sziasztok!
Nem tudja valaki a pontos méretét annak a kis O gyűrűnek ami a porlasztókban a résolaj kifolyó kis L alakú műanyag -on van? Amire rá van húzva a résolajcső ami megy a közös visszafolyóba. Gyárilag egy zöld kis O gyűrű volt benne. Kb 6mm x1,5mm lehet de igazi pontos méret kellene hogy tudjak venni.
Gondolom valami saválló megfelelhet.
Sajnos elszállt az egyik, mikor ha nem most, pedig tavaly volt a porlasztó kiszedve, bevizsgálva stb, de ez nem lett cserélve úgy tűnik, és a szerelgetéstől rongyos volt.
Azt sem tudom eldönteni 1 vagy 2 van benne. Szerencsére volt itt ahol vagyok valami filléres kínai O gyűrű készlet amiben van kicsi is, egy belement, de ez kisebbnek tűnik ( vékonyabbnak) de most tömít, de mozog az a műanyag, szóval nem sokáig lesz jó de legalább haza tudok menni, kellemesen elszórakoztam így a család helyett ezzel.Laguna 3-as 1,5Dci az alany, 2008-as. Olyan kis fehér műanyag amin rajta van, az egész motyó nem nagyobb 1x1cm-nél. Keresek fotót, hátha tudja valaki az ilyen méretet vagy valami leírást erről, én nem találok sehol
Itt egy kép, ezen egy megane résolajcső szett van, a kis fehér műanyag végén van az O gyűrű, ennek a mérete éldekelne csak lagunához
-
gabor9991
őstag
válasz
forceberg #97224 üzenetére
Képben vagyok ám hogy mi a helyzet itthon,itt is 2,5 a gyors árának a szorzója 4év alatt, itt vidéken is 6ezer kukaccal a defektjavítás, 18 a számla nélküli kerékösszetartás állítás, 15/óra az autószerelő óradíja
De fenti 168ezres árra ettől függetlenül azt gondolom még most is hogy sok -
-
rob210
Topikgazda
válasz
BigBlackDog #97220 üzenetére
Minden megoldható, van hozzá elektromos szaki Pesten.
-
BigBlackDog
veterán
Renaultok esetén gyári tempomat utólagos beszerelése-aktiválása mennyire megoldható és mennyire bonyolult? Elsősorban Clio 3-4 és Modus vonal lenne érdekes, esetleg Megane III.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Zoli bácsi #97193 üzenetére
Ez a világból kimegy 4 literes fogyasztással. Lehet, hogy nem villansz vele nagyot a munkatársak meg a szomszéd előtt, de hogy ezzel oda-vissza meglesz bármilyen távolság, az tuti ziher. Én venném
-
Nordik
őstag
M2nél néha kigyullad a légzsák visszajelző. Mit nézzek meg első körben? Hol keressem a hibát?
-
rob210
Topikgazda
válasz
BigBlackDog #97210 üzenetére
2010 után vannak a 103 lovasok.
Előtte nincs.
Nem sok volt belőle főként a jobban felszerelt egyedek kapták ezt a motor váltó kombót. -
vzsryl
nagyúr
válasz
rob210 #97204 üzenetére
Annyit tudok, hogy 3-4 éve a VW márkaszerviznél egy olajcsere + a szűrők cseréje 150k+ volt, és ha gázolajszűrőt is cseréltek, akkor már 2-essel kezdődött.
Én nem tudom értelmezni a 100-150k-s óradíjat. Most cseréltem a Lagunán olajat, szűrőt, légszűrőt, pollen szűrőt (2 db kell bele) és olaj leeresztő csavart. Ez volt 31,5k. -
rob210
Topikgazda
válasz
BigBlackDog #97207 üzenetére
Az aludeknis motorkód 784 101le
A lemezdeknis motorkód 786 103le ilyen van nekem a clióban. De más az euro besorolása is.
A 103le 786 euro5
A 101le 784 euro4
A grand modus ajánlott autó, ha rendberakja az ember ami lehet akár 400ezer forint is, akkor utána nagyon sokáig jó!
Gondolok itt az esetleges rugók, vezérlés, fék, szelepek beállítása.
-
BigBlackDog
veterán
Grand Modus mennyire ajánlott típus, van esetleg valakinek tapasztalata? 1.2 TCe-vel van a kiszemelt (motorkód kezdete D4FH784). Ha jól olvasom, akkor ebből létezett két teljesítményszint is; 101 és 103 ló, amiből az utóbbi kevesebbet forog. Ez melyik lehet?
Mik a típushibák, mit érdemes átnézni?
-
Biztos vagy te ebben?
Sosem volt olcsó, mindig is drága volt a márkaszerviz, de:Vakmajom
"Angyalföldi kínai kajálda ebédmenü-infláció frissítés:
2020: 650 Ft
2022: 1400 Ft
2024: 1800 Ft
2025: 2000 Ft
+208%, azaz triplázás öt év alatt!
És a 2000 Ft ma ugyanolyan olcsó, mint volt a 650 egykor, tehát nem a kínai drágult meg, hanem ennyit romlott a pénz értéke. Ennyire szétinflálták itt a forintot az állandóan nagy, évek óta 5-6%-os költségvetési hiánnyal, és a lyukainak tömögetésére a vállalkozások számára brutálisan megemelt adókkal meg rezsikkel, amelyeket persze a vállalkozások aztán áthárítanak az áraikban. Az infláció mindig monetáris jelenség és az állam gerjeszti. Nem a kínai büfé, az relatíve ugyanolyan olcsó, mint volt, hiszen ma már az éttermi 2 fogásos ebédmenü se 1000-1300, hanem 2500-3500, a pizza se 1500, hanem 3-4000. Már csak az a kérdés, a béred ment-e fel 208%-ot? Aligha, hiszen a lényeg, inflációval adóztatni. Kevésbé veszik észre a hívek."Átraktam offba
-
dik
őstag
válasz
Zoli bácsi #97193 üzenetére
Szép állapotban van nagyon az tény. De ha van másik autó márpedig van ami jó pecás gép is így szerintem menjen ami jön meg jó lesz cejgre...
Ha van lelki kötödés az más akkor meg maradjon csak akkor azt bele kell venni a számításba mindíg lesz ami épp cserés lesz...
Én eladnám és irány a part... -
rob210
Topikgazda
válasz
gabor9991 #97200 üzenetére
Tévúton jársz, az ilyen helyeken az újabb autók karbantartása sokkal drágább még ennél is.
Bár őszinte leszek, hogy egy 1.5dci thalian mi került 700e be az számomra felfoghatatlan.
Mert 700e ből kijön az új turbó vezérléssel és 4db injektorral meg egy felújított pumpával. Ami esetén ez egy "új" autó motorikusan.Némelyik szervíz valóban horror pofátlan lett.
Az az olajcsere ami 45e szervízben 132ezer volt .
Nem vicc!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest