Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 4G
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bass
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Hát nagyon fura,a simsonomét jobban szerettem anno 😆
-
Bass
addikt
Sziasztok
Bugyuta kérdésem lesz mert első dizelem dpf-s 2.0 dci-nek fura szaga van a kipufogógáznak,nem tudom elmondani milyen de fura,nem kormol,nem füstöl semmi más gond nincs csak fura nekem. Ez mitől lehet ? Köszönöm -
rob210
Topikgazda
válasz
vzsryl
üzenetére
Nekem van a polcon egy szépen leolajozva lefóliázva, mert az egyik tulaj vett egyet, hogy úú az tuti szétmegy benne. Aztán itt hagyta mert rájött 350ezer kilométernél, hogy eladja a kocsit , de a turbónak még nincs baja. Csak nem tudom kinek beszerelni, mert tényleg nem megy szét. Kicsi turbó vízkörbe kötve nem nagyon lehet tönkretenni .
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
2019-es, 102 lovas, 1.6 SCe Dokker esetén olajcseréhez mire lenne szükséges? Amit eddig kiszemeltem;
- Mann Filter W 6025 olajszűrő
- Elf Evolution 900 SXR 5w-40 olaj (ebből elég a 4 literes, vagy kell az 5 liter?)
- Esetleg olajleeresztő csavar alátétVan jobb választás, vagy ezekkel nem lövök mellé? Olaj esetén biztos 5W-40 a megfelelő? (Márkaszerviz a tulaj emlékei szerint ezt tette bele, de kicsit félek, hogy nem a legjobb választás.)

-
rob210
Topikgazda
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Az enyémben is tankszűrő van 230ezernél még köszöni jól van

-
salieri.
őstag
Sziasztok, vélemény erről a cliorol?
-
-
rob210
Topikgazda
válasz
Ace Ventura
üzenetére
A tankban van az AC egység része.
A csere szívás. -
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
2018-as Duster 1.6 sce-be hol van a benzinszűrő?
Érdemes cserélni? Mennyire macera a csere?
115000 van a kocsiba, és még nem volt cserélve. -
rob210
Topikgazda
válasz
szasanyi
üzenetére
Az szerintem elírás, ha legörgeted ott a valós ár és pont ugyan annyi.
Innen javaslom a rendelést mert total hungary partner.
www.kauffer.hu -
szasanyi
félisten
Tudtok ajánlani Fluence 1.5 dCi motorba megfelelő motorolajat? Milyen paramétereket kell figyelembe venni?
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Revesz
üzenetére
Amikor van mögötted valami, tolatásba kapcsoláskor csippan egyet majd utána jelzi a hibát? Tehát elkezd működni egy pillanatra, mielőtt hibára fut? Laguna 2-ben ezt csinálja, haver így hasznűlja egy éve. Ha nem biztos benne, milyen közel van mögötte valami, akkor 2-3 alkalommal ki-be teszi hátramenetből és úgy értelmezhetően csippan.
Ha neked is ezt csinálja, akkor egyesével takard el a szenzorokat különböző távolságokból, és hátha kiderül, melyik rossz így. Neki is ezt kéne csinálnia...
-
Revesz
aktív tag
Sziasztok!
2010 megane 3 kombimban egy megjelenő szervíz lámpa mellett elkezdett folyamatosan sípolni a tolatóradar.
Valahogy ki lehet deríteni, hogy melyik szenzor ment tönkre? Youtubon néztem róla videót, de úgy nem sikerült. Nagyon megszoktam már a radar használatát és hiányzik. -
mycso
Topikgazda
válasz
rob210
üzenetére
Azt tudom, hogy euro 5 és 2009 környéke volt, amikortól kötelező, de előszeretettel pakolták euro 4-be is a részecskeszűrőket.
Mind1, majd rákérdezek/alánézek.Csak mondom hátha kiderül ennyi adatból, netes keresgélés alapján egész vegyes a kép (nekem régebbről, olyan emlékem volt az 1.9-ről, hogy a 120 ló nem dpf, a 13x ló pedig igen, de vegyesen találok infót)
-
mycso
Topikgazda
Sziasztok, honnan tudom kideríteni, hogy ez részecskeszűrős-e?
F9QE8, 2007, 1.9dci, 96kw
10 környvéd. Osz., euro IV.Találtam egy nagyon jónak tűnő cc-t, közel is van.
Lehet sokszoros szentségtörő lennék, diesel-kabrio-napi 2x4km ingázásra városban

-
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Ránézésre, a sok trágyával ellentétben ezen még úgy néz ki, a DRL pozíciója is megfelel az előírásoknak!
A hirdetési ár már egy érdekesebb kérdés.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Sirus86
üzenetére
Ködfényszórónál nem huncuttság van. Van egy menetfény bele építve meg egy vadriasztó. Ennyi.
A sárvédő mivel műanyag nem rohad.
#96245norbert1998:
Hát nem tudom, nekem a 2004-es M2-n nem áll semmi sem össze vissza, pedig ez még idősebb is. -
-
-
Drughi
addikt
Köszi mindkettőtöknek
-
válasz
Drughi
üzenetére
Szia! Dohanyzo es ujrafenyezett auto igy kepek alapjan. Szerintem eleje torott is volt. Elso kep lokharito es motorhazteto nezd meg. Illetve bal elso sarvedo. Vagy ha nem torott, akkor rohad, vagy huncutsag van ott. Kodfenyszoronal is van huncutsag. Nalam piros felkiatojel!
-
Drughi
addikt
Sziasztok,
Véleményeznétek ezt a kocsit?
Renault Megane Limusine 1.6 2008/7: [link]Tényleg 30-ból egy néz ki így, vagy ez is csak egy a sok közül?
Mert az árát tekintve ez a legdrágább ebből az évjáratból. -
fogkefe21
csendes tag
válasz
salieri.
üzenetére
Köszönöm a választ. Azt lehet tudni esetleg, hogy mennyire hajlamos a kokszosodásra, milyen gyakran kell diózni? Illetve van benne kettőstömegű? Egyre kevésbé félek ettől a motortól, elvileg Európa legtöbbet eladott autója a Sandero és a Clio. Szerinrem többnyire ilyen motorral vehették meg. Plusz olvastam, hogy Jogger taxik már mentek 2-300 ezer km- t is ezzel a motorral.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Sirus86
üzenetére
Nekem nem a zárral van a bajom, hanem a kulcskártyáim szarakodnak, emiatt nem tudom bezárni, vagy kinyitni a kocsit ha olyan van.
#96234Sirus86:
Nekem nem az van hogy nem tudja bezárni hanem a kártyák úgy viselkednek mint ha elem se lenne benne. Ennyi.Mind1, majd átalakítom a kocsit Mr Bean módszerrel.

-
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Meg is vették!
-
-
válasz
rob210
üzenetére
Ebben vitatrkoznek, mert lehet, hogy pont abban a pillantban konaktal, aztan meg par perc multan, mar nem megfeleloen, ezert nem tud a taviranyito sem zarni. A saras cucc volt ilyen, szepen rafagyott, aztan trutymos, aztan meg szaraz. Mindegyik vagy epp atengedi azt a minimalis feszultseget, vagy aztan nagyobb az ellenallasan, es a komputer meg nem egned zarni, mert nyitast erzekel
Foleg, ha log egy picit az ajto. -
Sziasztok!
2006-os Espace 4 2.2dci, automata váltós. Agyhúgykövet kapok tőle.
Tavaly nyáron történt, hogy egy megállás során parkolóba raktam, a kijelzőn viszont rükit mutatott, a sebváltó beragat. Újraindítás segített, de hazafelé kidobta a check gearboxot, az utolsó kilométeren pedig már nem is váltott.
Kis utánajárással kiderült, h nem a váltónak van baja, hanem a tetején található többfunkciós kapcsoló csatija lehet a ludas, mert szar anyagból vannak és az oxidáció, valamint a hőtágulás miatt nincs megfelelő kontakt és ezért csinálja ezt.
Állítólag csak meg kell tisztítani és visszadugni. Hacsak nincsenek az odamenő vezetékek is megtörve/szakadva valahol.
Nagy nehezen találtam egy szervizt, ahol állítólag (nem láttam) lehúzták a csatit, megtisztították és visszarakták. Nem is volt gond vele egészen három nappal ezelőttig.
A tartós hideg után jött a melegfront és nulla fok fölé kúszott a hűmérő higanyszála.
Elmentem a gyerekért az oviba és mikor leparkoltam ugyanaz a hiba fogadott. Sebváltó beragad, rükit mutat a kijelző. Újbóli indítás után jött a check gearbox és nem akart kettesből sehova váltani.
Sűrű anyázás közepette hazagurultunk, leraktam a kocsit.
A másik autót most a héten (szerda) viszem alváz és üregvédelemre, meg lesz még rajta némi mókolás, szóval egy hétig nem lesz. Így marad az Espace. Már ha jó lenne.
Az a fura, h nem volt olyan nagy meleg vagy óriási hőingadozás, mint mondjuk nyáron, mégis megint produkálta.
Most beszéltem a szervizzel, csütörtökre ígérik, h ránéznek, lehúzzák a csatit és megtisztítják, visszarakják. De félek ez megint csak ideig óráig fog működni. Most tavasszal pedig a hosszabb, több száz kilométeres utakat a bálnával terveztem megtenni, de ez így nem állapot.
Nincs erre a csatis problémára valami fix megoldás? Mondjuk vennék másik csatit (mégiscsak 19-éves műanyag) és "csak" újra kéne kötni. Vagy nem tudom.
A legtöbb szerelő és autóvillamosságis csak elhajt melegebb éghajlatra mikor kimondom a szitokszavakat: Espace, automata váltó és elektronikai gond.
Pedig nem azt kérem, h húzzák újra a kábelköteget...
Tudtok valakit aki ezt meg tudná oldani nekem? Ha kell elviszem az ország másik felébe is, feltéve ha tényleg ért hozzá és látott már ilyet.
Facebook csoportban benn vagyok, már érdeklődtem. Kaptam néhány nevet, a legközelebbieket már megkérdeztem, de vagy csak autót bontanak, vagy még nem válaszoltak.
Nekem sajnos nincs aknám és csak alulról lehet hozzáférni. Igaz azt sem tudom hol kellene pontosan keressem az adott alkatrészt így meghagynám olyannak aki már biztosan csinált ilyet.
Előre is köszönök minden segítséget!
-
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Az osszes ajtonal, hatso is. ERdemes az osszes osszekotot kiszedni, kipucolni es lefujni kontakszprevel. Nekem Kangoo szorakozott a toloajtonal, mikor saras lett, es kapott az erintkezo is. Egyszeru dolog, egy probat meger
-
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Átvezetőben törik a kábel.
Típushiba. -
Wiz Khalifa
veterán
Ma volt időm a Megane 2 Grandtour kocsin a pótféklámpát kicserélni mert amióta megvettem a kocsit nem ment. Vettem egy új lámpát mert azt olvastam hogy elvileg típushibája az hogy a led panel puszul el.
Na de a lényeg, hogy kicseréltem és még így se megy. Mi lenne a következő tippetek? Kábel megszakadt volna valahol? Mondjuk én vagyok a hülye hogy szétszedett állapotban nem csináltam meg a szakadás vizsgálatot.
-
rob210
Topikgazda
válasz
angyalpc2
üzenetére
Kezdjük azzal, hogy örülnék neki, még ha lehet hosszabb is, de egy posztban írnád le amit szeretnél mondani és kérdezni.
A következő ilyennél kénytelen leszek pár hsz-edet törölni!!!1 dirko egy tömítő paszta az elring gyártja. (túl sokat használt a szerelő úr)
2 Bosch lapátot használok évek óta minden autón ami volt.
3 én denso gyertya párti vagyok, vagy beru. De persze mindenki azt rak amit akar.
A hiba valószínűleg gyújtás gond, első körben gyertya.
( a figyelmeztetést kérlek vedd komolyan) -
angyalpc2
aktív tag
Clio 2 D7F (euro 4) hideg induláskor mintha kihagyna egy henger, furcsán jár és nem is múlik magától 30-40mp alatt se.
Nyomok egy gázfröcsöt kb 2000 rpm-re és elmúlikJól sejtem hogy gyertya hézag elhasználódás és csereérett (sürgősen)
Km is bőven megvan valamikor 2017-bne volt cserélve..akkor is januárba a ködös párás hidegben szaródott el az egész gyújtásEYQUEM RFC58LZP -t hol lehet még kapni idehaza?
-
angyalpc2
aktív tag
válasz
Kronos3000
üzenetére
Ha már lapát
Clio2-re vagy bármi Renault-ra ti milyen lapátot használtok?
Blade típusra gondolok, a sima típus eleve nem vált be, csíkozott sebességnél megemelkedett, dobálta magát.
Évente kell eldobálni...
Legutóbb egy hellát vettem, úú majd jó lesz
Csíkoz mint az állat, jobb oldali kis méret le se követi a görbületet. Ment vissza a legolcsóbb Auchanos, az is jobb.
Talán még a UNI FLAT SHERON volt a legjobb eddig. De már az is 3500Ft/db
De már az ár és a minőség név se garancia semmire.
Szóval ti milyen márkát használtok áramvonalas típusban?
-
rob210
Topikgazda
válasz
sesomaru1989
üzenetére
ha olcsó jót akarsz akkor hart prémium, de csak a prémium nem a sima hart.
Ezen kívül a szokásos, ATE, Zimmer, delphi, s az utóbbi időben a trw-t kerülöm, sok hullámosodott el.
A gázreakció, hát ez jó kérdés.
A trafóid véletlen nem beru inkább?
Gázpedál pozicióméter ha hibás akkor minden fokozatban hibás lenne.
Azt kéne megfigyelned, hogy amikor megugrik az autó akkor a fordulatszámmérő mit csinál?
Mivel neked oda van a főtengelyed ugye, lehet akár pillanatnyi kuplung megcsúszás is.
De akkor a fordulatszámmérő fel le ingázik.
diaggal kell menni egy kört és kiderül, ha valami motorikus anomália. -
sesomaru1989
aktív tag
Szia Robi,
Egy kisebb probléma kapcsán kérném ismét a segítséged.
1- 2-es fokozatban alapjáraton gurulgatva dugóban pl, buta lesz a gázreakciója az autónak.. Alapjárat 700-750 között mozog, megy az autó de piciket be be rángat. Ha gázt adok akkor is érzek egy kisebb rántást 1-2-es fokozatban de utána minden ok. Fordulaton semmi gond nincs vele, jön megy teszi a dolgát, illetve a többi sebességnél ilyen nincs. Gondolom mert ott már nagyobb a fordulat...
Első kőrben a fojtó szelepre gondoltam, de az most lett pucolva nem rég.
Esetleg a gázpedál érzékelő lehet ludas?
Gyújtó trafók "újak" kb 2 évesek Bosch mind a 4.
Gyertya is 2-3 éves Denso.
Trafó kábeleken nincs törés sérülés.
Vmi ötlet esetleg?
UI:. fékek kapcsán mi most az ajánlott márka? trw,textar,zimmerman? Betét + tárcsa csere lenne aktuális.
Nagyon köszi előre is. -
roli1979
csendes tag
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Màs ötletem nincs
-
roli1979
csendes tag
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Kinyitod az ajtókat. A zár szerkezet körűl az ajtón kell lennie egy pöCöknek. Azzal tudod lezárni. Utána csak bentről nyílik az ajtó.
-
Kronos3000
senior tag
Lehet, ám itt a Csepeliekben épp nem volt.
-
MasterMark
titán
válasz
Kronos3000
üzenetére
Auchanban és teszkóban is van ilyen. Auchanban van Valeo Multiconnect abban van hozzá csatlakozó.
-
Kronos3000
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Tegnap délután lefeslett a gumi él a fél éves Bosoko-ról, és sem a francia, sem az angol hiperekben ahol ilyesmi van nincs ilyen csak a hagyományos. Autósboltban van persze, de az ilyesmi mindig hétvégén történik velem, ezért lenne jó valami megoldás, de úgy látom réteg igény az enyém és magamnak kell barkácsolni.
-
MasterMark
titán
válasz
Kronos3000
üzenetére
Ehhez is kapni bárhol kb. Csak nézni kell, hogy azt vedd amiben minden csatlakozás benne van.
-
szebe
addikt
Talán a laguna volt a legstabilabb, ott csak néha olyat csinált, hogy a sofőr oldalról szabadkéz módban nem akart nyitni, megkellett tapiznom a hátsó kilincset.
Megane 3 ilyet akkor csinál, amikor elkezd szarakodni a zárban(?) valami. A hozzáértőbbek biztos tudják. A csoportadmin elektromosságisnak rutinművelet, lassan lesz megint egy köröm hozzá
-
roli1979
csendes tag
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
A többi ajtót egy pöcökkel tudod zárni.
-
zaskar
senior tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Nekem is voltak ilyen tévedések, de szerencsére kevésbé kritikus esetekben, mint a vezérlés. Szerencsére kárt nem okoztak, de pénzkidobást bőven. Na majd érdeklődök az ismerőseim körében, tudnak-e ajánlani valakit a környéken, ha típusismeretre is szükség van.
Tavaly volt a mélypont, amikor egy helyi szerelő a rugó-toronycsapágy-lengéscsillapító cserét drágábban csinálta volna anyaggal, mint Kalydiék. Utóbbihoz én vittem az alkatrészt, és olcsóbb lett a vége. -
Kronos3000
senior tag
Létezik valami átalakító, vagy hogyan lehet át alakítani az ablaktörlőt, hogy a bárhol kapható fajtát tudjam használni? Most ilyen van a Twingon, ám én a hagyományos kam
póst szeretném, létezik megoldás? -
diablo1984
veterán
válasz
zaskar
üzenetére
Sorstárs, nemem is egy hozzá nem értő szerelő csinálta hekyben a komplett vezérlés cserét, ami nem sikerült pontosra és az új okoskereket zörgette hidegen. Utána már a kutya sem akart hozzányúlni természetesen, így 1 évre rá és is Kalydiék kötöttem ki, azóta hibátlan a verda.
-
Cane
őstag
Helló!
Renault Espace IV 2.0 Benzin (136 LE / 100 KW F4R 792 (2005)
Az olajcserétől olajcseréig végig fix szinten marad (legalábbis sem műszerfalon a szintjelző körök, sem a nivópálca nem mutatja) vagy legalábbis nem látszik hogy fogyna. Nem is kellett soha olajcserék között rátöltenem. Szinte mindig ELF 5w30 megy bele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Autós topik
- Redmi Note 13 4G
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- CSX 2x2GB (4GB) DDR2 800 MHz kit
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Green-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4169, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy A71 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- HP Dell, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás - frissítve: 01.03
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

póst szeretném, létezik megoldás?