Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Yettel topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
randras
veterán
Nagyon jó lenne, mert a Voda ajánlata ahhez képest lószar. Tulajdonképpen csak böngészésre használom, tehát nekem ez egy nagyon király ajánlat, mivel az korlátlan. Ha bevált volna/beválik, tervezem amúgy a 21-esre váltást, mert a 100 GB is nagyon csalogató. Szerintetek az mindig jár majd a csomag mellé, vagy csak bevezető ajánlat?
-
BéHGT
senior tag
válasz
csernak75
üzenetére
Igen, 21, bocsi.
Amúgy én rendesen "ráznám az ajtót" náluk, ha a 21-es net nem hozna 12-13 felett mindig. Hiába nem érnék el vele semmit, nem hagynám...
Pont ez van nálam is, nem én használnám a vodás netet, de a 2-4 GB édes kevés tablethez, meg amúgy is... Hiába van 70%-ban legalább wifi ahol használva lenne... -
csernak75
senior tag
Üdv.
Ezt a 31-et nem értem nem lehet hogy 21 akart az lenni, ilyen csomagom van.
December közepe óta használom.
Kérdésre:Szerintem nincs különbség.A vodafone nálam is szóba került csak kevés az adatforgalom a csomagjukban és Putnokon nincs 3g-jük.
Szerk: Közben kicsit helyre jött a sebesség:

-
BéHGT
senior tag
válasz
csernak75
üzenetére
Ja igen, utána láttam. És Te 31-es vagy, ugye? Mióta használod a Hipert?
+ Kérdés!
Van különbség, hogy asztali gépben vagy laptopban használom a netet usb stickel?
Most kéne anyám bátyjának venni netet, ilyen 3-4 ezer körül/hó. Csak arra használná, hogy tartsa a kapcsolatot amerikában élő 3 fiával, ha már haza kellett jönnie... És persze Hipernetre gondoltam egyből, hiszen lehet rászokna az olvasásra.
Gondoltam arra is, hogy az enyémet adom oda neki, én meg hozok még egy TABot a vodáól, mert ott jó áron van, csak nem nagyon akarom a vodafone-t erőltetni... Még az elején voltam náluk, akkor nagyon nem voltam megelégedve semmivel... Persze azóta változtak, tudom. -
csernak75
senior tag
Mi lett veled hipernet?:

Szerintetek mitől lassult le ennyire délelőtt még 8 megát mértem.
-
BéHGT
senior tag
Most is csak kettes a térerő, H5.

-
kojanika3
csendes tag
Sajnos 4.8 Mbit volt a max a "reklámidőben". A hipernet 5 csomagban hogyan korlátozzák a sebességet, hogy ne legyen gyorsabb, valami azonosítóval a SIM-en? Mobiltelóval is megnéztem a 3G vagy beugrik vagy nem, de nem kapcsolódik fel normálisan térerő sz_r. Cella közelében térerő nagyon jó (határban, városon kívül) ez a 3,3 M a max speed. Ennyi is elég lenne, de nincs kedvem 11000 Ft-ért 2Ghz-es antennát venni a tetőre, mert akkor már a vezetékes internet éri meg inkább. A vételi hely kb. 2,4 km-re van a toronytól.
-
randras
veterán
Hát, én holnap visszamegyek modemért, és ha nem javít, vasárnap vissza az egészet, mert ahogyan most működik, úgy nem fogom 2 évig fizetni.
Ja, amúgy hogyha most visszaviszem így az 5 napon belül, az jelent valami korlátozást a jövőre nézve, hogy többet nem fizethetek előre ilyenre, vagy hasonlók?
-
club1
veterán
válasz
randras
üzenetére
"Erre mondtam, hogy az nem jó, mivel a modem 3 napos cseregaranciája ma jár le, majd jött a válasz: a mondem 3 napja 3 munkanap, míg a szolgáltatásé 5 naptári, tehát elvileg a modem 3 napja később telik le, mint a szolgáltatás 5 napja!"
És ezt át is gondolta valamelyikőtök? 3 munkanap csak akkor telhet le később mint 5 naptári, ha közben van egy legalább 3 napos hétvége.
-
randras
veterán
Fejlemények..
Visszamentem a Telenor üzletbe, elmondtam mi a helyzet, erre javasoltak egy modem+SIM kártya cserét. Mondtam, hogy ha van rá esély, hogy javítani fog a helyzeten, akkor legyen. Már kaptam is volna a modemet, mire jött a főnök és mondta, hogy elsőre csak SIM-et lehet cserélni, hátha az a baj.Erre mondtam, hogy az nem jó, mivel a modem 3 napos cseregaranciája ma jár le, majd jött a válasz: a mondem 3 napja 3 munkanap, míg a szolgáltatásé 5 naptári, tehát elvileg a modem 3 napja később telik le, mint a szolgáltatás 5 napja!

Kaptam tehát egy új SIM-et, ami kétség kívül javított valamit, legalábbis a számokon. Az elmúlt fél órában a feltöltés folyamatosan a maximális 1 mega, a letöltés pedig 2.5 és 6 mega között mozog (5-ös hipernettel).
Kiváncsi vagyok, mi lesz, remélem, megoldódik.

-
club1
veterán
válasz
kojanika3
üzenetére
Szerintem ilyen lehetőség egyik szolgáltatónál sincsen. Mit csinálnának a használt modemekkel, azok beszerzési árát ki nyeli be?
A lélegző cellák pedig nem parasztvakítás abban az esetben ha több mint 500m-re laksz a toronytól. Az UMTS mindig is így működött. Bár ha még hajnalban/korán reggel sincs 3G-d, akkor ott nem a lélegzéssel lesz a gond...
Az gáz, hogy a torony mellett is csak kisebb értékeket mérsz, az ott így tutira nem HSPA+ hálózat, hacsak nincs valami gond a modemeddel... (Máshol tudsz mérni cella közelében 7 Mbps feletti sebességet vele?) -
BéHGT
senior tag
Hogy ha kamerázol, vagy youtube-on videot nézel, akkor arra 2 GB fog a rendelkezésedre állni. "netrádió, internet video (pl. Youtube, Videa), voice és video chat, multimédiás alkalmazások használata, online játékok, fájlmegosztás (pl. P2P (BitTorrent, eDonkey, stb.), FTP, OCH (Rapid Share), stb.), valamint bármilyen egyéb, böngészésnek, e-mailezésnek kifejezetten nem tekinthető forgalomtípus."
Hol használnád elsősorban? -
ubid
senior tag
válasz
Varszegig
üzenetére
Sziasztok!
Laptophoz szeretnék vásárolni hipernetet.
Valaki tud mondani valamit róla ?Jó , nemjó ? ?
A korlátlan e-mail és böngészés szolgáltatáson felül az egyéb forgalomtípusokra használható, havidíjba foglalt belföldi adatforgalmi keret - 2GB a HIPERNET 5 -nél .
Ez mit akar jelenteni ?
Kösz a válaszokat !
-
kojanika3
csendes tag
Sziasztok! Hipernet 5-öm van, de csak EDGE térerő
Vidéken, Bp-től 35 km-re. A Telenor hirdette még 2011októberében itt a Hipernetet:
http://kepfeltoltes.hu/120106/roadshow_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
2 év hűség, kipróbálási idő: 5 nap, ZTE MF668A modem. "Hasított" is 4.8 Mbit/s-el 2 hétig, aztán huss, csak EDGE lett (max 80kb/s). Azóta sem jött vissza a hiper. A 1220 azt mondja, h csak kültéren biztosított, meg ráküldtek távolról valami frissítést a modemre. Utcán sem jön be a HSPA+. Köszi Telenor. Aztán még letolták a lélegzőcellás parasztvakítást
Szerintetek van értelme modemet cseréltetni? Mert ha nincs HSPA+ térerő nem ugrik UMTS-re, csak EDGE-re. Régen ugyanezen a helyen SAMSUNG modemmel 1Mbit átlagban jött mint 3G+. De az nem hipernetes előfizetés volt. És ezt találtam a Telenor oldalán:
http://kepfeltoltes.hu/120106/adohatotavolsag_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Valahogy a régi honlapjukon még lehetett a lefedettségnél utcára keresni és benne volt a miénk. Mára már átalakították az oldalt és persze valahogy ez eltűnt, bővebben informálódj a 1220-on.
Az adótoronytól 50m-re ez a sebesség jött max: 3,3M le 0,5M fel.
Elszomorító, hogy Roadshowt szervezett a településre a Telenor 2011 október elején, h mutassa milyen király a vétel és szédítő a speed!!!!.
Szóval akkor most visszafejlesztés történt?
Mit tanácsoltok?
Lehet h nemsokára még1x odacsapok nekik, csak több bizonyítékkal... -
BéHGT
senior tag
Melyikhez érvényes a 100GB éjszakai extra adatforgalmi keret?
Mert most is oda van írva, de nincs kipipálva se a 21-nél, sem a 42-nél...
[link] -
BéHGT
senior tag
De ez Hipernet 5. Nekem ez tökéletes. Most úgy is itthon vagyok a kábelnettel.

Randras: "Sajnos" túl jó ez a korlátlan e-mail és böngészés... Én is ezért gondolkodom a vodánál vehető Tabok miatt. Ezt odaadnám anyám bátjányak, szóval meg lenne oldva, de a 2, illetve 4 GB nagyon nagyon kevés 1 hónapra. És csak január 31.-ig duplázzák.... -
BéHGT
senior tag
Én se maradjak ki a jóból...

Randras, Te hogy döntöttél?! -
csernak75
senior tag
Reggeli mérések Putnok:

-
tomp
félisten
Hiper21 alatt 2Mbit a max feltöltés.

-
BéHGT
senior tag
válasz
randras
üzenetére
Találj ki valamit, hogy végig sz@r volt, és tuti vissza veszik. Nem véletlen találták ki az 5 napos visszavételt. De az eladót megkérdezhetted volna, mi a feltétele. Bár azt hiszem a szerződésben az 1-3 pont azzal foglalkozik, olvasd át.
1430: Felhoztam azt is, hogy 3000-ért ez nekem megéri. Letöltésre persze hogy nem használom, mert 1 nap alatt megenném a 2GB-ot. 40 kitartana 1 hétig kb. Csak ugye az itthoni net 4500, korlátlan, és 80/35-ös. Igaz, ha lemegyek Balatonra, nem fogok 120km zsinórt húzni magam után..
"Net&Roll sebesség- és adatforgalmi limitbővítő opció"-t megéri SGS 2-re kérni? Ha van H+, érezhetőbb lesz a sebesség-különbség?
Mondjuk nem értem, Veled hogy keveredtem a Telenor topikba...
-
1430
senior tag
Értem. Tehát nem kéred a 40 GB-os csomagot, mert neked megfelel, ha a kvázi korlátlan csomaggal kb 20 GB-ot forgalmazol.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az logikusabb kifogás lett volna, ha az árat hozod fel példának, tehát fele annyiért a fele is elég.
"A Telenor kizárólag a Hipernet 21 és 42 tarifacsomagok esetében biztosítja a 7,2 Mbit/s le-, illetve 2 Mbit/s feltöltési sebességeknél magasabb sebesség elérését."
Ez annyit jelent, ha a T-Mobile-os SGS 2-esedbe be tudnál tenni egy Telenor SIM-et hang alapú díjcsomaggal, amihez internet is van, akkor hiába tud a teló 21-et, 7,2-nél nem jönne le gyorsabban az adat. Ismerős? Igen, dettó ugyanez van a T-Mobile-nál is.

De ha betehetnél egy Hipernet 21/42-es SIM-et a telóba, az mehetne akár 21-el is (na jó, a gyakorlatban sosem lesz ennyi...). -
randras
veterán
Azt mondták, az 5 napos próbaidőszakon belül a 990-et (amit befizettem ott helyben) nem kaphatom vissza. De azon kívül, ha odamegyek, és azt mondom, hogy én ezzel nem vagyok elégedett, mert... akkor szerintetek utána mi fog történni, meg mit kell majd csinálnom, hogy elállhassak a 2 éves szerződéstől?
-
club1
veterán
válasz
bb.bocs
üzenetére
Azért nincsen korlátlan, mert azzal rengeteg panaszt vállalna magára a szolgáltató. Ti. lenne cellánként nem egy ember, aki több 100 GB-ot hozna össze havonta, ezzel csökkentve az adott cella által lefedett területet. Az UMTS rendszerek ui. (mint már korábban többször is írtam) a terheléstől függően változtatják az adóteljesítményüket, így csökkentve a lefedett terület nagyságát. 32-128 kbps-ra visszalassítva a notórius netezőket ez a probléma nagyrészt csökkenthető, bár még így is vannak olyan forgalmi időszakok, amikor gondot okoz az országban elég sokfelé az UMTS összehúzódása. (Egyébként ez a jelenség a legjobban a Vodafone itthoni (Huawei) rendszerében figyelhető meg, mert ott az UMTS cellák akár 10-15 kilométereket is lefednek sugárirányban (az Alföldön). Na ott gyönyörűen előjön, hogy ahol mondjuk délelőtt volt umts, estére már nyomát sem találni.)
-
club1
veterán
Akkor még egyszer olvasd el ezt a mondatot:
"A Telenor kizárólag a Hipernet 21 és 42 tarifacsomagok esetében biztosítja a 7,2 Mbit/s le-, illetve 2 Mbit/s feltöltési sebességeknél magasabb sebesség elérését."
Ez szerinted azt jelenti, hogy garantálja is?
Akkor válaszolok: "A garantált sebességről az Általános Szerződési Feltételek 6. számú mellékletének 10. pontja rendelkezik."
Megnézted? -
bb.bocs
őstag
miért nincs elérhetö áron, gyors KORLÁTLAN hiper?

-
BéHGT
senior tag
"A Telenor kizárólag a Hipernet 21 és 42 tarifacsomagok esetében biztosítja a 7,2 Mbit/s le-, illetve 2 Mbit/s feltöltési sebességeknél magasabb sebesség elérését." Elméletben nem tudom, hogy ez mennyi, csak az írásból tűnik nekem úgy, hogy 21-es csomagnál garantálják a 7.2 letöltést?
Amíg a T a 4G-jével (ami nem tudom mi, és ki találta ki
) azt hiszem !-et biztosít. Meg azt hiszem ez máshol nem 60, hanem 90-100 Mbit. De mindegy is, tudom, hogy új dolog, és még csak most építik, de ez van...
Várszegig: 40 GB az nekem elég korlátolt, szerintem visszafogott letöltéssel/youtube nézegetéssel is 1 hét alatt el/felhasználnám. (Persze a Hiper 5-be csak 2GB van, viszont a böngészés az jó vele munkában, így is nov közepétől dec 31.-ib összejött több majd 25GB.) -
BéHGT
senior tag
válasz
randras
üzenetére
Szerintem akkor a magas pingel van a baj, bár nem tudom, én nem vagyok kocka.
Nekem eddig bejött, Óbudán Aranyhegyen, és Rómain is használom, valamint a Flórián tér felé (Solymár utca), meg Gellérthegy... És tényleg nincs baj vele, azt sem tudom, hol van Telenor torony...
Szerintem zargasd az ügyfélszolgálatot, hogy mi van?! És ha tényleg nem jó, vidd vissza 5 napon belül. Xarért ne fizess 24 hónapig! -
randras
veterán
Hát.. lassan letelt a kritikus első nap, és nem mondanám, hogy el vagyok ájulva. Többször várni kellet perceket is, hogy be tudjak hozni akármilyen oldalt, mert kb-okban mérhető lejövő forgalmat mutatott a Mobile Partner, és gondolom timeout-al elszálltak az éppen megnyitott oldalak ilyen sebesség mellett...
Se sulimban, sem itthon nincsen 3-asnál nagyobb jelerősség.

A furcsa az, hogy rögtön az után, hogy nem jönnek be az oldalak, rögtön speedtest-et futtatva mindig elég szép sebességet mérek.

-
shaggy
aktív tag
sziasztok nekem egy kérdésem lenne méghozzá az hogy nekem flottás előfizetésem van mégpedig fidesz flotta és az oldal nem találom sehol a percdíjakat valakit leírná vagy belinkelné kit mennyiért hívok ill. sms mennyiért küldők?
Köszi.
-
tomp
félisten
Jeleztem tegnap du., hogy tré a sebesség.
Este lecsökkent a jelszint a modemen majd begyorsult.
Reggel mértem 7,26Mbitet is.
Nemrég felhívtak, hogy az elmúlt napokban volt egy megnövekedett terhelés.
A lakásban meg 3állomás is látható így lehet, hogy eddig a terhelten lógtam. -
tomp
félisten
Mókolnak valamit.

-
Damage401
senior tag
Tudom hogy dupla elnézést

Itt egy másik eredmény rögtön utána, mondjuk nem értem miért van hogy Hódmezővásárhelyét jelölte meg elsődlegesnek

-
Damage401
senior tag
Sziasztok!
Nekem okostarifa 180 al illetve SE Xperia Neoval ilyen eredményt produkál ott ahol lakom Hatvantól 5 km-re tőlem kb 2 km van a torony. Eddig csak Edge volt az is elég szűkös. Szerintem jó eredmény igaz a ping magas, de hát mobilnet

http://www.speedtest.net/result/1686851448.png -
randras
veterán
Asszem valami gáz van nálam...

Eddig órákon keresztül 1-2 megám volt maximum lefelé, kihúztam, újra bedugtam, és most megint mértem egy ilyet:

Az számíthat valamit, hogy már két kapcsolatot látok a hálózati kezelő menüben?
Mióta megvan a cucc, alapból a pannon3G-n voltam, de pár órája megjelent a pirossal bekeretezett is, és egészen azon voltam eddig, és lassabb is volt. Szerintetek?
-
nggabi
félisten
egyébként ti ezeket mire használjátok?

-
Varszegig
veterán
válasz
randras
üzenetére
fizess inkább elő a T-nél az LTE-re, bp-en annál jobbat nem kapsz szerintem
(#9681) randras: T instabil? Hidd el van összehasonlítási alapom. SII-ben T-s kártyám van, előtte telenor volt, tab 10.1-ben T-s kártya, család többi tagjának telenor van. A T atomstabil, a tabbal folyamatosan netezve, akár autópályán haladva is. Azt el kell ismerni, hogy mostanra a telenor kezdi kinőni a gyerekbetegségeit, és kezd hasonlóan stabil lenni, bár ha egész nap használom a telenor mobilnetet, akkro minimum 2-3 leszakadás befigyel, de én ezt már pozitívan veszem, mivel régen amikor munkára használtam a telenor mobilnetjét, akkor 5-10 percenként dobott le. (Megjegyzem vpn-re továbbra is hazsnálhatatlan, mivel azt nem tudják kontrollálni milyen forgalmat csinálsz, ezért a vpn-t lebontják állandóan. Tehát dolgozni szart sem ér...) A T-nél nincs ez az idióta mókolás a forgalmi tipusokkal.
-
tomp
félisten
Ahogy tapasztalom, a keleti környéke szarrá van terhelve...
Karácsony előtt simán ment nappal is az 5-6Mbit. Most meg max 3Mbit jobb esetben.
Hiper21-el(nem hiper modemmel) szimmetrikus netem van. Lefele és felfele 3/3Mbit -
bandigno
senior tag
nem értem a kérdést, hogy hogy korlátozza?
én i4-et használok, korlátozás max akkor van, ha elfogy a keretem. esetleg a másik korlát az, h klikk-hez küldenek egy sms-t h "csak online APN-nel használható"? hozzá nem értőnek ez is korlátozás lehet
szóval fél év alatt nem nagyon tapasztaltam ilyet! -
-
randras
veterán
Köszönöm mindenkinek a segítséget, úgy döntöttem, a Telenor lesz a befutó. Remélem nem lesz gáz!

Üdv,
András.
-
leipsing
csendes tag
telenor-nak van micro sim je ? és ha igen akkor mennyiért cserélik ? köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- nVIDIA GeForce GT240M 1024MB laptop videókártya
- minigép/ i5 6500/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ HP800G3 35W/ számla/ garancia
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M3 Pro (2023) 18GB/500GB SSD karcmentes 100% akku 23 ciklus
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M1 Pro (2021) 16GB/500GB szép állapot 90% akku 265 ciklus
- AMD Ryzen 9 9950X3D2 4.30GHz
- 278 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Samsung 990 PRO 4TB Gen4 NVMe SSD!
- Oppo Reno A17 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Lenovo T14s Ryzen 7 4750U 32Gb Ram 1Tb NVMe SSD Érintőkijelző számlával Garanciával
- 27% - Samsung S27D360GAU VA Monitor! 100Hz / 1920x1080 / 4ms
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vidéken, Bp-től 35 km-re. A Telenor hirdette még 2011októberében itt a Hipernetet:

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)