- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snoop-y
veterán
válasz
Throme #36867 üzenetére
Nem fog valtozni. A japanok iszonyat betonfejuek. Sonynal is hiaba mondtuk hogy nem kell 8000 fele tipus egy kategorian belul. Nem ertettek. Az nem feature hogy az egyik TV kerek kavaju es van benne wifi a masik az szogletes Wifi opcioval a harmadik meg arany szegelyu Wifi-vel de valami mas feature hianyzik belole...
-
Tomdriver
őstag
válasz
Throme #36836 üzenetére
Nem trollkodásból írtam én sem.
Mindenesetre köszi az összehasonlítást, reméljük Nikon is lép erre valamit. Ha mondjuk megjelenne egy D7300 ami már kihajtható LCD-s meg fel lenne vértezve mindazzal amit az új Canon már tud, és árban sem szállna el nagyon, lehet bevállalnám még FX előtt. -
Tomdriver
őstag
válasz
Throme #36830 üzenetére
"Hát olvasva a kanyon 800D és 77D bejelentésről a cikket kicsit az az érzésem lett, hogy a nem túl rég megjelent d5600 egy vicc."
Na-na, csak óvatosan, jó kis váz az, dédelgetem, szeretgetem, most kapott épp szilikon tokot, Te meg holmi kanyon váz újításokkal jössz - kit érdekel?...
-
-
Byk01
őstag
válasz
Throme #36691 üzenetére
"na de a D5k nem volt sokkal kisebb a D90-nél. Magassága is az alsó zsanér miatt szinte ott volt."
Na ez a "szinte ott volt" nálam pl. annyit jelentett, hogy a kisujjam már félig lelógott róla, viszont ahhoz meg magas volt, hogy a váz alá tegyem, mint a D40x-nél.
Nyilván ez egyéni probléma, de mindenki az egyéni megfontolásai és nem mások ajánlásai alapján kell(ene), hogy vásároljon.Direkt ajánlást, és nem véleményt, tapasztalatot írtam, mert akkor jönne az, hogy "De akkor minek van ez a fórum"
-
SimonYana
addikt
válasz
Throme #36684 üzenetére
Én hasonlóan jártam nemrégen!
Mondom akarok venni egy jó gépet( nézelődtem a D7200-as tájékán), mikre megkérdeztem egy ismerősömet, hogy mi a véleménye? Milyen a jó Nikon.
Mondja vegyek egy D90-et, mert az mennyire király és jó ( meg nem kell drága váz , mert a váz az úgy is csak rögzít és obi kell jó)!Addig rendben is van hogy csak rögzít, de hogyan? Az is oké, hogy a lelke az Obi és az illető aki komponál! Mikor nézem a leírását, hát valahogy a D7200-as után az jutott eszembe a mai belépők is többet tudnak! Mert az D5500-as is még csak belépő szerintem. Úgy hogy nyakamba vettem a netet és olvasok, tanácsot kérek, stb.
Ja és nem akarok D90-et, hiába csak 70 az ára 70 ezer expoval!
Na meg azért már csak 2017-et írunk! -
eastsider
nagyúr
válasz
Throme #36684 üzenetére
kaptam mar majdnem jo ajanlatokat, meg rengetegen megnezik, szoval bizom benne
a D90 volt elobb, es abbol lett a D5k, de az meg annyira kis hitvany, hasznalhatatlan vaz (keves gomb, nulla fogas). annyival jobb hasznalni a D90-et... csak mar oreg szegeny
az elso videos dslr volt, en kb 1x probaltam rajta, kb semmire nem jo -
marcitp
őstag
válasz
Throme #36680 üzenetére
kieg: amelyik gyerekfotón nincs rendben a háttér, az sztem annyira nem megosztásra való (főleg nem komolyabb fotóskörtökbe, inkább emlék, a családiba való, hacsak nem nagyon jó a pillanat. (Ma osztottam meg egy képet, de az inkább baráti társaság). Talán már sikerült kikeveredni az elfogult "fotós"szűlő szerepből, kegalábbis rajta vagyok, és nagyon válogatok.
Dugultam, elnézést, ha sok volt, de kedvenc téma. -
Terapeuta
őstag
válasz
Throme #36658 üzenetére
Ez a téma amúgy abban a tekintetben érdekes, hogy amikor egy leendő fényképezőgép tulajdonos rákérdez, milyen gépet vegyen, akkor a családi fotó elkészítésére úgy tekintenek, mint amiben nincs, "semmi extra".
Én azt gondolom, hogy az egyik legnehezebb dolog, ami egy hobbifotós elé jöhet, a gyerek fényképezése. Amikor egy belépő kit gépet ajánlanak, azok általában kevésbé fényerős obival érkeznek...persze, ott a vaku, de az azért nem az igazi...egyszer-egyszer segítség, sőt .... de a kép hangulatába azért elégé bele tud szólni.
Szerintem ekv. 50-be bele lehet férni simán, persze ha belehajol, akkor nem a gyutáv lesz a kép legnagyobb gondja...az olcsóbb gépek AF rendszere sem a legpengébb (szobában azért sötétebb van)...
Na, igazából csak arra akartam ráirányítani a figyelmet, hogy önmagában egy alap zoomkit kevés (szerintem a fix 2.8 sem sok, de sokkal több, mint 5.6), és ez sosem téma, amikor egy vázat ajánlanak a kérdezőnek.
A tévedés jogát természetesen fenntartom.
-
marcitp
őstag
válasz
Throme #36655 üzenetére
Esetleg még ha beltér, jó lehet a 18-55 af-p is (ha kompatibilis a vázzal) vakuval derítve izgő-mozgó gyerekre. Vaku meg segít is egy picit kimerevíteni a pillanatot. Nagyon gyors és pontos az af, meg beltérben annyira nem rossz ez a tartomány. És mellé még egy 50/1,8G pl. De csak egy tipp.
-
eastsider
nagyúr
válasz
Throme #36298 üzenetére
valoban nem a gepen mulik. az ido folyaman viszont kevesebb idom lett a fotozasra, igy kell a kompaktabb rendszer, amit konnyebben tudok cipelni
kozben meglett az x-t10 12/2-es obival.
a nikont meg hirdetem (12-24/4, 50/1.8G, D90).
a fuji x100s is lehet elado lesz, ezt meg el kell dontenemkis meretbeli osszehasonlitas
[link]
-
SimonYana
addikt
válasz
Throme #36514 üzenetére
Viszont ha a bontatlan új 230 ezer a boltba , akkor hogyan érne meg 3 éves gar. nélkül 180-190-et? Persze ilyenkor már nem is alkudozok. Nincs a pofámon nekem bőr 150-et mondani.
Inkább veszek újat.
Nekem azért 40 ezret megér 3 év gari és hogy én bontom ki! Hogyha véletlen még baja lenne , akkor 40-ből meg szét sem szedik! Én a 10 év alatt annyi mindent adtam már el hogy tisztában vagyok azzal, hogy 3 év múlva nem ennyi a bukta rajta! Persze kétféle eladó van! Van aki el akarja adni van aki csak próbálkozik hátha lesz egy veréb!
A Bukta vele jár még akkor is ha nem használod! -
matyi012345
őstag
válasz
Throme #36427 üzenetére
Tudnám használni, de nem szeretném mert korlátozva lennék elég erősen. Valószínűleg hamar megszabadultam volna tőle anno, ha belefutok. 1DII-vel pontosan ugyanilyen gondom volt, nagyon hamar cseréltem. És ezt úgy mondom, hogy a studiovakukkal halál pontosan állíthatom be, hogy milyen világos legyen a tárgy, vagy éppen a háttér, vagy az alapfény, derítés, díszfény, stb.. Akinek nincs erre lehetősége annak marad a módosítás és máris bukta. Éppen ezért gondolom ezt fordítva mint Te. Én megoldom D7100-al valóban, de "ezzel itt a fórumon kevesen vagyunk így". Párszor már beszéltünk erről és szerintem pont fordítva látjuk. Annak kell az utólagos segítség a váz részéről aki nehezen oldja meg a fényeket.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Throme #36427 üzenetére
Azért van jó pár olyan téma, amit csúcsfényekre optimalizált, alexpóból felhúzott képekkel jobban meg lehet lőni, hogy a sötét részeken is megmaradjanak a részletek (tárgyfotózásban kifejezetten előnyös, pl. lowkey képek, vagy mondjuk a lowkey aktfotók (nem, nem linkelek példákat
)
-
matyi012345
őstag
válasz
Throme #36416 üzenetére
Én is vállalkozok, ebből élek, semmi köze nincs ennek a gépválasztáshoz. A hobbista is a legjobb tudása szerint választ és sokszor jobb gépeik vannak mint nekünk, mivel a vállalkozó megtérülési idő-amortizáció-járulékos költségek trióban gondolkozik, ha meg is akar élni és nincs belehülyülve a szakmába, hanem reálisan látja. Ha az ügyfélkör 99%-a 2mp-s gépeket kér, én nem fogok rohanni D810-ért, arra elég bármi pl. Egy esküvős ezt nem teheti meg. A hobbista meg az összes pénzét kiszórja feleslegesen. Általában és véleményem szerint.
-
marcitp
őstag
válasz
Throme #36398 üzenetére
Ùgy gondolom, nem a kèptartalom volt a lènyeg, valòban inkàbb a technikai rèsze. Ès elsösorban egyèbkènt ràdgondolva ìrtam, hogy sàvosodik a 7200 is, hàtha megnyugszol hogy nem csak a 7100-al van baj, mert làthatòan mindig felkavar a tèma tèged...
Nem is gondoltam, hogy kèpileg elemezd a fotòt, (ez nem a fotòs topik) sztem egyèrtelmü volt a demonstràlò szàndèk - kèrtèk is.
Egyèbkènt lehet ülni a sza.on, de làtod, forceberg is ìrta, lehet olyan user, akinek ez fontos. Nekem annyira nem, de most màr èrdekel! -
Snoop-y
veterán
válasz
Throme #36398 üzenetére
+1
Ilyen kepbol ha barmit is lehet kihozni legkevesbe a savosodas izgatja majd azt aki megnezi.
Abbol a fekete masszabol akkor erdemes ilyen felhuzassal "kepet" csinalni ha eppen azt kapod le ahogy Kennedy-t lelovik a raktarhaz ablakabol es nem tudod megkerni a mesterloveszt hogy loje le megegyszer...
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
Throme #36390 üzenetére
Egyáltalán nem bántam meg a döntésemet, nagyon szeretem ezt a masinát. A leírtakban pedig teljesen igazad van, inkább a jó képekkel kellene foglalkozni csak, hisz így is már kezd hiányolni a feleségem. Eleinte nagyon örült a masinának - annak mondjuk most is - de az már nem tetszik neki, hogy a fényképezés után órákra eltűnök.
Szóval olyan ez mintha kikényszerítenénk a "hibát" a gépből. Még messze nem használom ki a gép képességeit, de az olyan "apróságok" mint a második kijelző, két memkártya stb nagyon tetszenek benne, szóval továbbra is úgy gondolom, hogy jó döntés volt. Az ilyen esetek meg mint ez a kép, talán még jobban ösztökélnek arra, hogy először tanuljak meg fényképezni aztán utómunkázzak a valóban arra érdemes képeken.
-
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
Throme #36381 üzenetére
Igen, ez NEF-ből lett, de ahogy te is mondod nagyon nem sikerült jól a kép.
Lightroomban nyúltam hozzá, próbáltam menteni, de nem nagyon sikerült. Az ablakon beszűrődő fény miatt a csúcsfényeket majdnem teljesen lehúztam, árnyékos részeket világosítottam meg még amúgy is növeltem 2-vel a fényértéket vagy mit.Így együtt a három biztos sok volt, de nem aggaszt mert ahogy marcipt is írta később, elrontott kép és eddig ez volt az egyetlen ilyen nálam is
(Mármint nem elrontott, hanem kókuszos
-
marcitp
őstag
válasz
Throme #36381 üzenetére
Igen, kókuszreszelék vízszintes sávokban...
Úgy, mint itt is.
Ő kislányom, itt pedig visszahúzva.
NX-D-ben lett full, tehát plusz 5 korrekció, nem tudom az valóban fé-t jelent-e. Plusz még LR-ben lett szintén húzva. Én ezzel azért nem rohannék sehová, nagyon durva alexpó, nem villant a vaku, tényleg sok expóból ez az egy lett ilyen, sávosodást én még nem láttam ezzel a masinával.
Azért azt tényleg megköszönném, ha valaki kattintana valami hasonlót, kiderüljön normális-e a dolog. Sztem egyébként igen, az is csoda, hogy ennyire vissza lehet húzni egyáltalán. Ezt úgy hívják, rontott kép, és abban azért bízok, hogy egy normálisabb fotót nem fogok így elszúrni -
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
Throme #36365 üzenetére
Nem te vagy vak, lehet én néztem be. Még jó párszor megnéztem a képet és lehet, hogy csak a sötét szineken jobban érzékelhető zajjal keverem.
Kezdő vagyok, ti jobban megtudjátok ítélni, hogy ez az a jelenség-e vagy csak benéztem és ez sima zaj.
De ha ez az a sávosodás akkor sem gáz, mert eddig csak itt vettem észre, ha meg sima zaj, akkor meg elhallgatok és megyek tanulni mielőtt beszélek.
Itt van a kép.
-
Tomdriver
őstag
válasz
Throme #36349 üzenetére
Ha nem árulod el senkinek, megsúgom: nekem van otthon egy pár... de, szerencsére qrva kényelmetlen.
Hát ja, persze mindenkinél fontosak a külsőségek, kinél erősebben, kinél kevésbé és persze én sem vagyok mentes tőle, csak bennem már kissé elhalványult a folytonos megfelelés utáni vágy és hál' Isten, a környezetem sem hangol rá.
(legalábbis megpróbálom kerülni az ilyen "közeget")
-
-
eastsider
nagyúr
válasz
Throme #36284 üzenetére
köszi, lehet rám gondolsz
D40x-em volt, amíg el nem pusztult a zárja.
lehet olcsón lehetne lépni D7k-ba, akkor az megérnénagy ugrás lenne kis befektetéssel.
egyébként van már egy fujim, szóval berántott a dolog (X100s). FX-et nem szeretnék. a Fuji mindig nálam van, és imádom. már gondolkodtam rajta, hogy el kéne adnom a Nikont, mert nem használom, csak jött egy lehetőség modellfotózásra, aztán előkapartam
jah amiért nem adtam el az az, hogy imádok nagylátózni (van egy Nikon 12-24/4-em) -
gergo5991
őstag
válasz
Throme #36286 üzenetére
ez egy cseh üzlet ami bővült először szlovákiába, és most magyarországra, holnap nyit pesten az üzlet ahol van személyes átvétel, én eddig több ezer eurót hagytam az üzletben, nálunk szlovákiában eléggé jónak számít, szó nélkül cserélik 14 napom belül a terméket, vagy ha akkor a pénzt is vissza adják.
-
Snoop-y
veterán
válasz
Throme #36186 üzenetére
Van egy olyan mondas hogy minel tobb cuccot viszel magaddal felve attol hogy valamirol lemaradsz valoszinuleg annyival kevesebb kepet is fogsz csinalni
En a Sony zsakot akkor viszem ha mondjuk megyunk valami terepre tobb napra es akkor kellhet minden.
Gepre felcsavarva a 24-70
Masik rekeszben eddig a 70-200 volt
50-es barhol elfert eddig is
Most beleszuszakoltam meg a 14-24-et (igy mar kelloen nehez a taska)
Imbolygasomat probalom kiegyensulyozni az allvannyal amit meg racsatolok a zsakra.Hat kurvara viccesen nezek ki
Szoval nem hinnem hogy en akarnek nagyobb taskat hogy mindent cipeljek.
Azon gondolkodom hogy terepre az 50-es meg a 14-24 es 24-70 vagy a 70-200 lesz cipelve.
Varosba 50-es pont eleg meg muveszkedni ott a 14-24.
meg ha tudom hogy van amit meg akarok loni es kell hozza akkor vagy a 24-70 vagy 70-200 de egyszerre mindent halal felesleges.Meg ha mondjuk csak az 50-es van fixen felheggesztve egy ido utan ugyis csak olyan dolgokat latok meg amit le lehet vele fenykepezni es nem erdekel mit mulasztok el
r.levente75:
Akkor az nem is olyan nagy hatizsak
-
r.levente75
addikt
válasz
Throme #36186 üzenetére
Ettől félek én is. Nagynak ott a hátizsák a mostaniba pont a váz obival egy vaku belefér a második obi már neccesen pl a 70-300 már nem. Nem sokon múlik a dolog kb 3-4 centin. Nagyon mást nem szoktam vinni persze az apró kiegészítőkön kívül. Ha más is kell megy a tatyó.
-
totron
addikt
válasz
Throme #36120 üzenetére
Alapvetően vannak ilyen "jó" kérdéseim. De itt most: kedvenc hangulati képek közé tartozik a lepusztult (gyár)épületek és romtanyák témája nálam. Egy ilyen romos, néhavolt lakban találtam többek között egy szép, arany színű D200-as dobozt, könyvecskékkel, adapterrel, mindennel (kivéve persze a gép maga). Kivételesen sok infó áll rendelkezésre jelen esetben, de még így is van vele kutatómunka rendesen. Valamiért izgalmas elképzelni hogyan mehettek a dolgok a múltban az ott élő számára. Ha minden jól megy interjút is tudok készíteni az illetővel, mivel bizonyítványokat is hátrahagyott. Persze csak miután jól kikutattam magam.
-
OTika
aktív tag
válasz
Throme #36120 üzenetére
Az Árukeresőn is csak 2010-től van ár.
-
speedyrg
tag
válasz
Throme #36093 üzenetére
Canonhoz van 18-135 stm, illetve van tami 17-50 2,8 nem stabis. Mind a kettő remek darab. Egyszer volt nálam egy d3200 18-105 vr obival de az nem győzött meg. Ezért is kérdeztem. Akkor feleségem melós 1100 d + 18-135 stmmel hasonlítottam össze gyorsban. A színkezelés szembe tűnő volt de az mellékes, viszont élességre a kis canon simán partyban volt a nikonnal. Én ezt akkor egyértelműen az obi rovására soroltam, miután a nikon szenzora egy jóval jobb és újabb szintet képviselt. Utazónak meg mégsem vennék 17-50-et. Majd olvasok és figyelek. Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Szép fényeket. -
-
flash-
veterán
válasz
Throme #36051 üzenetére
"Azt nem is tudom van-e arcfelismerő funkció LV módban..."
igen, van már elég régóta.na de ez viszont "kereső módban" is jól jönne..
hogy én mennyit szívok a fókuszpont állítgatással, amikor 1.8;2.8 on fotózók...
ugye kézből az nem pálya hogy beállítod az élességet a szemre, és újrakomponálsz mert a kis mélységélesség miatt ennyi mozdulattól+elve hogy állsz, és kézben van a gép)már a szem ki is kerül az élességből...ezt az egy dolgot de utálom
bár lehetne orvosolni egy gépcserével, nem biztos hogy másnak könnyen menne 11 élességpontú(d3100) géppel ez a fenti történet..
valószinű hogy 39 élességpontnál(pl. d5300) már csak találnék olyan pontot ami mindig a szemnél van.. -
gergo5991
őstag
válasz
Throme #36049 üzenetére
azért a 18-140 dúrván túl van árazva, a beragadt készlet dolgot nem tudom mennyire van ilyen, mert nyár tájékán a földrengés miatt vagy mi volt, szinte lehetetlen volt nálunk nikont venni, mert nem volt sehol, gondolom a pár hónapos kimaradást nem húzták be a gyártósoron, szerintem kevesebb d7200 lett legyártva mint amennyit eredetileg terveztek.
-
matyi012345
őstag
válasz
Throme #36044 üzenetére
Azért ez két külön célcsoport, a mobiltelefon és a DSLR. A Nikon is szegmentál-mikroszegmentál a célközönségen belül, nem rohan senki után sem.
Az már csak egy groteszk véletlene az egésznek, hogy általában a D3xxx D5xxx vonalat vásárlók egy részének elég lenne egy jobb mobil.
Forceberg: Lehet
Természetesen nem az itteni fórumtagokra gondolok, mert az a csoport nem igazán érdeklődik ennyire a fotózásról, hogy netes fórumokat felkeressen. Dolgoztam MM-be fotó osztályon, tudom-láttam, hogy kik mire vesznek akár még D7K-t is.
-
válasz
Throme #36012 üzenetére
A 18-35 nemtom hogy jön a képbe, egyáltalán nem alternatíva. (A 16-35 már esetleg - használtan 200 körül megvan, és lehet, hogy kicsit rövid meg csak f4, de stabis és veszélyesen jó üveg.)
Viszont ugye a kérdés egyáltalán nem az általad felsorolt obikról szólt - hanem a flash- által felsoroltakra. Azok közül előbb venném a Tamront, mint a Sigmát, mert minimális az ár és képminőségi difi, viszont ergonómiailag jobb. És az is számít - ha van néhány másik zoomod (vagy fixed és sokat manuálozol), baromi idegesítő tud lenni, hogy "nincs benne" a csuklódban, hogy most akkor merre is tekerjem...?
-
r.levente75
addikt
válasz
Throme #35881 üzenetére
Már ha van hozzá, akkor valóban nulla forint.
A szűrőt én sem az uv védelem miatt teszem fel, hanem a frontlencse védelmére. Extrém esetek valóban vannak, én szimplán arra gondolok, hogy egy szeles idóben, a szél felkapja a porszemeket és nékivágja a frontlencsének. Ennek is vannak nyilván durvább fázisai...
Végül is két tábor van az egyik akik szűrőre esküsznek, a másiknak nem kell. Én az elöbbibe tartozok. -
*Ropi*
félisten
válasz
Throme #35685 üzenetére
Ne a személyed elleni támadásnak vedd, csak egy egyszerű információmegosztás volt - igaz Matyi kissé túltolta. Pontosan azért írtam, mert azt látom, hogy nem csak az esküvői, de egyéb fotósok közül sokan a szenzor miatt pártoltak át Nikonra az elmúlt fél-egy évben. Ez az egész már kb. a D5200-zal kezdődött, de csak mostanában, a D750 és a D500 megjelenésével lett feltűnően elharapódzó jelenség (sok esküvőfotós dolgozik DX-es D500-zal). Az új szenzorok megjelenésével változnak a fotózási stílusok is: egyre többen használják ki a szenzorok dinamikájában rejlő lehetőségeket. Persze lehet azzal viccelni, hogy inkább tanuljon meg pontosan exponálni az ember (én is ezt vallom), de adódik olyan helyzet amikor nem tudsz, mert a látvány dinamikaátfogása felülmúlja a szenzorét (és HDR-t sincs módod lőni). Azt aláírom, hogy ez a riogatás-jelleg tényleg túlzás volt Matyi részéről (mellesleg nem ismerjük egymást / nem a haverom), viszont visszafogottabb módon mindenképpen jogos a figyelemfelhívás, mert ha valaki ilyen céllal venné, akkor jó, ha tud róla, hogy így nem fogja tudni használni (én csak emiatt, az infóértéke miatt reagáltam).
Az 5D1 mellesleg valóban szériahibás, mert a tükre a rossz ragasztás miatt általában leszakadt, de a szerviz ingyen javította a termékciklusának a végéig - ezt le is írtam a topik összefoglalójában (mondjuk nála annyiból más a helyzet, hogy az a váz már nem kap támogatást, így ha valami gebasz van vele akkor csak bontott, vagy az E-Bay-ről beszerzett alkatrészekből javítható).
(#35684) nesa: "És már odáig jutottam hogy május második fele után egész szeptemberig nem vállalok el semmilyen munkát, max nagyon kritikus esetben."
És akkor mikor dolgozol?
-
Roachy
senior tag
válasz
Throme #35685 üzenetére
Én veled értek egyet.
matyi012345 kollégáról már sejtem hogy nem a tájékozódás és tájékoztatás nagymestere. Amolyan jóféle újságíró. Blikk és társainál fotós tudással együtt komoly karriert futhatna be. A tájékoztatás módja nagyon nem mindegy!
Mert szerintem is, ez így ebben a formában csak pánik keltés.
Létező probléma a D7100-nál, de az esetek igen kevés részében jelenthet csak valós gondot.
Ha amatőr veszi, nagy eséllyel nem ezen fog múlni élete képe, ha nem tud a hibáról akkor sem, ha tud akkor meg pláne.
A profik meg tudatosan vásárolnak. És még ott is ritka az ilyen mértékű korrekció. De mivel ismeri a gépét ezt elkerüli, így még kevésbé számít. És miért ne venne, rengeteg feladat van amire tökéletes egy olcsóbb, de profi szolgáltatásokkal felszerelt dx váz. Nincs szükség mindig ff-re és vannak olyan helyzetek amikor az ember sajnálja a nagyobb drágább gépet használni, veszélybe sodorni, vagy a zárszerkezetet a szokásosnél is jobban nyúzni.
Szóval nyugodtan meg lehet venni azt a gépet akkor is, ha van egy szériahibája. Mert valós körülmények között elhanyagolható a jelentősége. -
*Ropi*
félisten
válasz
Throme #35673 üzenetére
Nem azért, hogy Matyit védjem, de az esküvőfotósok közt van egy réteg, aki tipikusan erre épít. A leghíresebb köztük C.M. Leung, aki úgy dolgozik, hogy csúcsfényekre mérve alulexponál, majd számítógépen felhúzza (az egész munkafolyamatot elmondta a szemináriumán).
-
matyi012345
őstag
válasz
Throme #35673 üzenetére
Állandóan a "plusz 5EV nem kell senkinek"-nek jössz, közbe meg örök téma, hogy a Canonokban pl. nincs annyi alulról és ez milyen gáz és miért nincs. Két mondatban nem közölheti az ember a tényt, mert már hőzöngsz. Letöltöttem DP-ről egy D7100 RAW-ot. Több másik Nikon vázhoz képest már +1 EV-nél is látszik a sötét részeken, plusz 2 már durva. Nem kell ide 5 FÉ amúgy sem. Nem bírsz leszakadni róla, ha valaki megemlíti akár vélemény nélkül is, már jössz elbagatelizálni vagy cáfolni, vagy megmondani, hogy másnak mi kell és mi nem.
Igen egyébként a D600-at és a D7000+35-öt bele lehetne írni felőlem. Mire van szerinted a fórum? Egymás gépeinek a fényezésére? Ha valaki tapasztal egy hibát és leírja, utána nem lehet megemlíteni a tulajdonosok önérzete miatt? Inkább vegye meg az újonc a gépet csakúgy? Azért jó a fórum, mert az ilyen dolgok belekerülnek és a kérdező teljes képet láthat, vagy figyelhet a vásárláskor erre, ha mindenképp akar venni egy problémás darabot. Persze ha mélyen kussolni kell mindenről, akkor lehet, hogy otthon fogja megszívni.
Semmi értelmét nem látom, nem megemlíteni. Két sorban nem fér el, hogy erre figyeljen? Bocs, de leszarom hogy anno megvetted és állandóan véded emiatt. Nem erre van a közösség.
-
Snoop-y
veterán
válasz
Throme #35629 üzenetére
De nem en akartam ilyet venni hanem a kollega. En csak visszakerdeztem, hogy miutan ellentmondtal magadnak akkor most vegulis veheti e vagy sem?
Pont par napja mondtad hogy minek riogatjak az embert aztan mikor a 600-ast ajanlottam a 700-al szemben (ami attol meg szuper jo gep) elkezdted halalra remiteni hogy azert vagjuk e hogy szeriahibas. Majd harom kommentel lejjebb megerositetted hogy a most kaphato 600-as modellek mar nem erintettek/javitva vannak.
-
matyi012345
őstag
válasz
Throme #35586 üzenetére
Állandó téma, hogy a Canon szenzort pl. nem lehet úgy felhúzni mint a Nikon-t. Minimum 100x meg lett említve a két márka csoportjában, tehát ebből gondolom, hogy valakinek ez fontos. Most pl. az 5d IV-nél javult a helyzet ezen a téren, egyből téma lett belőle. Döntsük már el, mi a fontos. Vagy inkább döntse el mindenki magának, elég ha tud róla.
-
-
m3ss
veterán
-
Byk01
őstag
válasz
Throme #35384 üzenetére
Mindegyik obi kompromisszumos
Vagy a képminőségből adsz le a rugalmasság/kényelem (zoom) érdekében, vagy fordítva. Minél nagyobb az átfogás, annál nagyobb az eltolódás a kényelem felé a képminőség kárára. De ez gyakorlatilag mindegyik obira igaz.
Átfutottam a hivatkozott cikket, és ott inkább ajánlják ezt, mint a 18-270 Tamit, ráadásul az az objektív újonnan majdnem annyiba kerül, mint ez a szett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kuponkunyeráló
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Sorozatok
- Eredeti játékok OFF topik
- Assassin's Creed Odyssey
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G10 - Ryzen 5 7540U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest