- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
#40935168 #13378 üzenetére
Mondjuk ja, jogos, többesszám, bár baromi bele lehet zavarodni, pont azért is mert egymás után van említve. Mondjuk ettől még mindig úgy látszik tényként kezeli a 24 megát. Ja és igen, nem csak te nem bírod. A fotózás Chuck Norrisa.
Azt az első-második mondatot meg kapásból át is ugrottam, rögtön az introductionnal kezdtem.
-
válasz
#40935168 #13334 üzenetére
Pedig rengetegen, inkább többen használnak munkára elsősorban videos fronton ml-t, mint akik nem... fotós fronton elenyésző... ez a szám.
Vannak vázak, amelyeken sosem volt stabil, ilyen a 7D-is... de pl 5d2-őn nem nagyon hallottam gondot ML tekintetében... egyelőre 5d3-on sem (én is fel fogom rá idővel vasalni). A belépő vázakat, meg szinte csak így használják... 550D és társai. -
torzo
őstag
válasz
#40935168 #13316 üzenetére
A linkelt tesztben a tájkép elkészítés körülményeiről szólva említi, hogy " Focus was acquired at the largest aperture in contrast-based AF and not changed for other apertures, VC was off."
Tehát ha hihetünk nekik, a maximumot hozták ki az optikákból.Megtaláltam, Siemens-csillagnak hívják azt a tesztábrarészletet, amiben viszont a Tami nem kevésszer jobb, mint a Niki. De hogy ott melyik módszerrel fókuszáltak, arról nem találni utalást.
-
Kleroo
veterán
válasz
#40935168 #13270 üzenetére
Aljas rágalom, nem tettem ilyet.
Még LR témához: Én azzal szoktam "csalni", hogy a képek exportálásakor megfelezem őket(300db kép-> 2x 150db), és egyszerre indítom el őket, párhuzamosan. Így 100%on nyög mind a 8 szál.
Mondjuk még nem mértem le, hogy tényleg gyorsabb is-e
-
Larry303
addikt
válasz
#40935168 #13258 üzenetére
ha már obikról dumálunk, végre nálam van a 105ös...
kicsit nehezebb és nagyobb, mint amire számítottam, de ez ugye csak jó hír
vr je hangosabb, mint az eddigi vr es üvegeim, ez meg ugye kit érdekel...
fokusz, gyors, pontosnak tűnik....képe összességében nagyon begyere. hét végén elmegyek síelni, ott majd jobban szétstrapálom.Aki hátsó af on technikát használ d7100en, megnézné, hogy aktiválja e nála a vr-t? mert d7k, csak foksuzált...vr akkor kapcsolt be, ha félig lenyomtam a kioldót...ezen meg folyamatosan megy a vr ha csak az af gombot nyomom akkor is
-
flash-
veterán
válasz
#40935168 #13255 üzenetére
pl van e látható különbség rajzolat szempontjából egy fix 35 1.8g obival f4.5el és 24-70obival 35 mmen f4.5 el készített képek között?
ha igen kb mekkora és melyik javára.
tehát hogy egy ilyen drága obi már a fényerőt leszámítva egy fix minőségét hozza vagy esetleg még le is hagyja?
-
Kleroo
veterán
válasz
#40935168 #13241 üzenetére
Huhh, csak kulcsmondatokat kerestem.
Én szeretek a technikáról beszélni, a miértekről, és főleg mérni dolgokat, általam jónak vélt teszt szerint.
Arra írtam, hogy már nekem is sok, hogy azt kezdjem el számolni, vizsgálni, hogy a szenzor méretbeli difi milyen hatással van... na az már a wtf fukdiszsit kitérdekel kategoria, úgyis megszokja az ember hogy a vázával mit tud kitartaniJÉZUSOM! Nem vízjelezted le a képet. Oda a nagy bevétel, biztos el is lopták már.
-
aleister
veterán
válasz
#40935168 #13236 üzenetére
Lehet, hogy akkor elbeszéltünk egymás mellett.
A tuning jó, nagyon szereti az LR (pontosabban a magas órajelet, de ez végeredményben ugyanaz). Csak arra próbáltam kitérni, hogy egyrészt Haswell i7 esetén az OC ár/értéke nem az igazi. Másrészt, hogy nem feltétlenül kell i7, mert az LR nem profitál a HT-ből.
Ps: szerintem nagyon messzi voltunk a flémtől, eszembe sem jutott
-
aleister
veterán
válasz
#40935168 #13225 üzenetére
Már megint mindenről beszélsz, csak arról nem, amiről szó volt.
Az i7-4770K antituningos. Pont.
Senki nem mondta, hogy nem gyorsabb, fejlettebb, jobb, stb az előző generációnál, csak azt, hogy antituningos. Innét már csak kis kitérő, hogy inkább megéri egy non-K, ami nincs kiherélve, és még marad a zsebedben némi pénz is. De nem kizárt, hogy számodra üdvösebb a K, szóval használd egészséggel!Ropi:
Hirtelen ezt találtam, de a konklúzió máshol is visszaköszönt már.
Szóval az LR tudja ezt már nagyon jól.Aki nem akar/tud/stb olvasgatni:
".. Lightroom was only utilizing around 30-60% of the CPU. It was only during exporting that utilization reached 100%.
...the only thing that is going to boost speeds is a faster single core overclocked processor."De ez itt már erősen off- Ha akarjátok folytatni, akkor LR totyik.
-
aleister
veterán
válasz
#40935168 #13213 üzenetére
Csak csendben jelzem meg, hogy jelenleg a legantituningosabb cpu az i7 Haswell. Teljesen felesleges a tuningot szempontként kezelni ezen platform esetében. A K-s cpu, Z-s lap, nagyobb hűtő felárából (kb 30-40k) csak okosabban lehet vásárolni (ram, vga).
Arról nem is beszélve, hogy az LR nem használja ki a HT-t, tehát még az i7 is felesleges.
-
dabgergo
őstag
válasz
#40935168 #13213 üzenetére
Wow! Ez igen, köszi a részletes választ! (Nem rossz a géped btw...)
Ezt még egy jó ideig emésztgetem, de egyébként előbb-utóbb azt hiszem muszáj lesz majd megbarátkozni a nagyobb felbontású képekkel.
Igazából az lenne a fontos h miután a LR lerenderelte az 1:1 preview-t, utána ne legyen nagyon lassú. Egyébként most ugrott be h egyszer az Artworkben szórakoztam egy D800-al saját kártyára és utána megnyitottam LR-ban és nem tűnt nagyon gáznak a helyzet. -
dabgergo
őstag
-
imyourfriend
őstag
válasz
#40935168 #13129 üzenetére
Itthonról vagy ebayről érdemes D600-ast keríteni amúgy? Nekem megfelel Ausztria keleti régiója sőt Szlovénia egy része is, bár nem tudom hogy találnék e itt eladót.
más: Mennyit érhet D7k 4ezer expoval 26 hónap gari + 32gb sandisk extreme plus mini sd? Bolti állapot LCD védő és minden megvan hozzá.
-
imyourfriend
őstag
válasz
#40935168 #13098 üzenetére
Úgy tűnik megdől ez a rajzolat: [link]
Alig várom a 16mm-en készült tesztképet.
más: Kezembefogtam egy D300S-t mai nap folyamán, hát a D7000 egy elég gyenge konstrució ehhez képest, AF-et villámgyorsan talált még 120-400-al is.. El is csodálkoztam hogy miféle AF rendszer van ebben a vázban..
-
aleister
veterán
-
imyourfriend
őstag
válasz
#40935168 #12933 üzenetére
Látni azért elég jól mondjuk, nemrég volt is egy kép ami nagylátóval készült és a kislány keze nagyobb lett a kelleténél a nagylátószög miatt. 50-es van nekem is, nem térek el a nagykönyvtől.
Csak néha kényelmesebb volt a 35-ös, igaz babát fotóztam vele. De pl egészalakos felnőtt képet még nem. Napsütés bódottá akkor felcsapom a 70-200-at és örülök a fejemnek. Bár szó mi szó nagykönyv szerint egy 50-150 2.8 OS jobb ilyen célra DX-en.
-
imyourfriend
őstag
válasz
#40935168 #12926 üzenetére
Beltérben azért annyira nem tuti az 50-es, legalábbis nekem nem jött be úgy mint a 35-ös. Persze ez ízlés kérdése és nemvéletlen nincs eladó használt 50/1.8G a piacon csak elvétve. Bár itt már inkább az számít hogy ki mire esküszik, mert használni lehet mindkettőt odabent ez tény.
70-200-at mondjuk ritkán használom házban, alapvetően ekv 100 felett indul, tán ezért.
-
spanyoll
addikt
válasz
#40935168 #12926 üzenetére
Én is csak azért mondtam azt, mert nekem meg jó sokáig az 50es volt egy ilyen mostoha gyutáv (mondjuk ez az érzés a 35ös előéletem miatt is volt). Szűk volt már nekem a 35ösből kiindulva, de nem elég szűk, ezért mondtam, hogy 85 vagy 35 egész alakra, de allroundernek mindenképp az 50es ami jó, mert ha megelégszik a D-ssel akkor még olcsóbb is mint bármelyik másik.
-
imyourfriend
őstag
válasz
#40935168 #12907 üzenetére
DX-re közel olyan mint egy 70-200 FX-en, szóval lehet hogy DX-re lett szánva az üveg. Mondjuk photozone előtt azt hittem nem túl acélos, de pozitívan csalódtam benne. Mondjuk más kérdés hogy az új ára meg majdnem ostromolja a 70-200 2.8 stabis sigma árát.
Szóval van élet a hetvenkéccáz alatt is.
-
torzo
őstag
válasz
#40935168 #12901 üzenetére
A beszélgetést egészen pontosan Darkness1 indította #12872 pontban. Ehhez én "csak" hozzászóltam, mint outsider, amúgy meg érdekelt a dolog, ezért emlegettelek, mint főszakit.
Számomra a beltéri esemény az esküvőtől a kiállításig, díszteremtől a börtönig mindenféle lehet. -
gab.m
senior tag
válasz
#40935168 #12889 üzenetére
Ne kapd fel a vizet, csak azért neked címeztem, mert te voltál az utolsó hozzászóló a témában.
Tulajdonképpen én arra akartam reagálni, hogy dobálóztatok itt a szűk kifejezéssel, mint ha baj lenne, meg hogy a 105ös túl szűk, inkább 85ös. Az 50eshez képest meg a 85ös szűk, szóval ennek így nincs sok értelme
A kedves kérdezőnek kell eldöntenie, hogy mit szeretne, de ha jól látom akkor már haladunk a megoldás felé.Písz
-
-
gab.m
senior tag
válasz
#40935168 #12885 üzenetére
Kicsit álljon már meg a menet.
DX-en mind a két obi "szűk", ahogy ti mondjátok, de ez nem probléma, ez a funkcionalításuk, teleobjektívek. Azt meg a kérdezőnek kell tudni, hogy mit szeretne. Őszintén, eseményhez én inkább egy 70-200at vennék, a 85 1.8 G új árából már lehet kapni Sigma 70-200at használtan. -
imyourfriend
őstag
válasz
#40935168 #12773 üzenetére
Igazán írhatnál egy beszámolót most már Nikon felső szintű üvegeivel kapcsolatban.
Hallottunk itt pár neves darabot már, ha nem off én kíváncsi lennék hogy mi a helyzet ilyen üvegek terén. Kezdve 24-85 3.5-4.5 VR-től tán 24/1.4G-ig, ha nem nagy kérés.
Vannak itt páran, akár 18-35 /3.5-4.5G, 17-35 /2.8, 16-35 /4 VR, vagy 14-24 /2.8 (biztos van amit kihagytam).
Előre is.
-
gyorgyi84
tag
válasz
#40935168 #12754 üzenetére
A 14-24 2,8 egy nagyon kompromisszumos üveg, felesleges szerintem a 16-35 f4-l össze hasonlitani !
Az f/4 VR ( 16-35; 24-120; 70-200 ) sorozat egy nagyon jo alternativa lehet a pro 2,8 sorozat mellett, ha csak nikon obikat vesszük figyelembe.
A VR nagyon sokszor " csodàkra " képes... persze mindenki tudja,h mit mikor akar fényképezni és ennek alapjàn eltudja dönteni mit is kell ( kellene ) hasznàlnia.
persze azért nagyon jol értem a Te felvetésed is a cikkel kapcsolatban
-
Freddy76
addikt
válasz
#40935168 #12754 üzenetére
Rabi Miklós kütyümániás, volt egy rakat cucca. Valami Canonnal indult, majd 5dMkII, majd panasonic GH2, majd oly om-d em-5, majd nikon d600, ehhez - amennyire tudom - kitben vette ezt az obit. Közben megfordult a kezében egy sor másik gép is (fuji x100, pl.), és próbált sok obit, a nikonra is (a honlapján a jobb oldalon "objektívek" oszlopban fel van sorolva az összes, van közöttük pár érdekesség is). Most éppen eladott mindent, és van egy sony rx10-e.
És az embernek nem csak a szája jár, használja is a gépeit, mielőtt leszólnánk, vessünk egy pillantást a flickr gallériájára...
-
torzo
őstag
válasz
#40935168 #12728 üzenetére
Próbálom érteni. Persze, a monitor pixelszáma határozza meg, mennyire éles az éles. A primitív agyammal úgy gondolom, ha nem jó a színkalibrálás, akkor a színárnyalatok közti különbség nem nyilvánvaló, és ez esetleg életlenség, részlettelenség érzetét kelti. Talán ezért nem láttam azt, amit mindenki más állított itt a topicban. Nem stimmel az okfejtés?
-
torzo
őstag
válasz
#40935168 #12683 üzenetére
Szerintem olvasták Rabi Mikit, csak az "s"-nek már nem maradt hely.
-
torzo
őstag
válasz
#40935168 #12681 üzenetére
A zárcseréket már jóval korábban megkezdték, hogy a 610 kijött. Előre megírt munkalappal fogadtak a Fóti úton.
Igen, én is ezzel etetem magamat, hogy az enyém már 610. De valóban, gyakorlatilag nincs különbség a 600 és a 610 között. Illetve van. A Nikon szarházisága.
De legalább gariban megcsinálják, csak nem ismerik el. Ez nekem azóta is érthetetlen. A világ tele volt vele, és nem!! Jól megzuhant a hírük emiatt (is).
-
imyourfriend
őstag
válasz
#40935168 #12609 üzenetére
Többet nem tudok az ügyről, ugyanezen a nyáron kerekeztem főútvonalon és akkor láttam, karneválkor meg rákérdeztem hogy Ő volt az mert valahonnan ismerős nekem. Elnézést ne kérjek, de ha netán összetört egy FX üvege és csak erre futotta akkor miért ne lehetne FX vázon DX üveg? Mindenesetre örültem neki mert megnézhettem milyen az újabb üveg, de ezen felül mégis hogy mered azt mondani hogy kamuzok??? Lenézőbben nem is nyilatkozhatnál ismeretlen emberről úgyérzem.
-
imyourfriend
őstag
válasz
#40935168 #12606 üzenetére
Savaria karneválon beszélgettem egy baleseti fotóssal, ott fogtam a kezemben először utoljára a C-s verziót. Állítása szerint nincs komoly különbség a kettő között, nem érdemes megvenni a C-s verziójút. Pedig ő D800-on használta az újabbat.
Grafikonok szerint jobb lett, ez nyílvánvaló.
-
imyourfriend
őstag
válasz
#40935168 #12601 üzenetére
Attól függ valaki kiad e érte annyit amennyiért osztogatják. 90ezerért van most egy fent használtan és hát nem tudom. Sokat nem javítottak elődjéhez képest. USB dokkoló persze előny, meg a felépítés sőt a külseje is. De nem mászik el a fókusz egy jól bekalibrált darabnál.
-
imyourfriend
őstag
válasz
#40935168 #12569 üzenetére
Minősége jobb lenne, azt hiszem így értetted.
más: "Új" géppel ahogy én látom alapvető dolgokat lehet megoldani melyek miatt a régebbi gép korlátok közé szorul, említeném itt a jobb szenzor miatti váltást vagy kényelmi szempontokat, esetleg egy amatörről feljebbváltani egy középszintű vázra, etc.. Viszont a másik oldala, hogy ezen felül kell az emberi részről is a beleadás mert ettől lesz a kép olyan amilyen. Véleményem szerint mindegy hogy milyen technikával készítjük el, ha a technika alkalmas és elegendő tudása van a fotósnak a feladathoz akkor elkészíti a képet vele.
-
XSIboy
tag
-
aleister
veterán
válasz
#40935168 #12450 üzenetére
Én sem vagyok E párti, szóval engem nem kell meggyőznöd.
A gépes problémád viszont nem értem. Nekem i7-860 van 8GB kommersz rammal. Az LR-rel, PS-sel semmi probléma a mindennapi használat mellett. Egy sima retus, vagy átlagos utómunka azért nem fog ki egy i7-en. Amire meg a kolléga használná ott nincs szükség többre.
Btw Neked nem Haswellod volt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest