- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem nyílnak a Foldok?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csacsi77
senior tag
-
r.levente75
addikt
-
Throme
veterán
válasz
marcitp #36903 üzenetére
Amíg házon belül megy a patika mérlegen kimutatható funkció csepegtetés, addig a c 800d is beelőz.
Jó lenne már, ha valaki ébresztőt fújna nikonéknál.
Kicsit nagy lehet a vízfej.
4k videó... most komolyan... áh mind1.
Ha most nem pakolnak oda valamit, hátrányba kerülnek nikonék -
Throme
veterán
válasz
marcitp #36831 üzenetére
Én se váltok, mert az új kanyon cuccok árából, plusz a nikon bukóból már vehetnék nikon FF-et, de nem kell az se.
Viszont, ha most állnék választás előtt, 0-ról indulva.... hát lehet elcsábulnék a "sötét oldal" felé
Azért most jól odalépett a canon, ha jól értelmezem a dolgot. Itt csak megsimogatták kicsit a d5500-zat és lett belőle d5600, ahogy a d3400 se nagy előrelépés.Most viszont a belépő-haladó kategóriájuk lépett el a mi haladó kategóriánk mellett is. (D500-zat most se veszem ide, az már haladó- haladó, vagy haladó-felső kategória, mielőtt megkapom
)
Legalább is úgy tűnik nekem, de lehet tévedek... -
Throme
veterán
válasz
marcitp #36678 üzenetére
Erre jó a wifis fényképező, aminek az élőképét látod telón, így akár wc-n ülve is tudsz fotózni. Ha milced van, akkor talán még nem is figyel fel annyira a gyerek rá (nem tudom mekkora a zárhangjuk).
Persze a fényképezőt úgy kell lerakni, hogy a várható téma az elé keveredjen.Az hogy rumlis a lakás az meg egy normál élethelyzet pici gyerek mellett. Biztos vannak olyanok akiknél "zsan" eltakarít, de nem jellemző.
Ha mondjuk megosztod a képet, akkor lehet esetleg zavaró, de én ilyenkor kevésbé nézem a hátteret, a téma fontos.szvsz
#36679) r.levente75: amire való, arra tökéletes! Ahogy a napellenzők is
-
Throme
veterán
válasz
marcitp #36657 üzenetére
Igen, ez lett volna még egy javaslat, csak el akarom kerülni a ”sötét obival nincs háttérmosás” és a ”szarakitobiakkoris” hsz-eket.
Előfordul, hogy elegem van a szűk 35mm lencséből és felkerül a 18-140, meg a vaku. Kisebb háttérmosás, szebb színek, kevesebb utómunka, alacsonyabb iso (mert f1.8 esetén is azért lakásban tekeredik fel az iso izgő-mozgó gyerek bemozdulás mentes megörökítése végett).Az 50-es mégszűkebb, nem lehet olyan könnyű vele dolgozni.
Nem azt mondom, hogy nem kell egyfix lencse, mert jó dolog, csak nem árt elgondolkodni mikor mi lenne a könnyebb, vagy hatékonyabb választás
szvsz
-
Throme
veterán
válasz
marcitp #36494 üzenetére
Ezért jó a fórum.
Telefonos fórumokon is olvasni lehet, hogy a legtöbben tolják fel a legfrissebb elérhető rendszereket, ész nélkül, aztán ez nem megy, az nem megy, csökken az akkuidő...stb stb.
Eddig egyik vázon se frissítettem. Működnek az utángyártott akksik és ez fontosabb.
Működő rendszerhez ne nyúlj alapelv eddig bevált. -
Tomdriver
őstag
válasz
marcitp #36455 üzenetére
Több napos ismerkedést követően most ott tartok, hogy kiismerem magam a váz menüjében. Meg kezdem kapisgálni, hogy mit, hogyan és miért, de jó párszor még elő kell vennem a 400 oldalas ismertetőt, amit a hátizsákban magammal cipelek.
De amúgy a hatás fantasztikus nekem. (több évig telóval történő fényképezést követően más nem is lehet) Kitűnő képeket készít, az obik kiválóak, szép a rajzolatuk, gyorsak, a 300-as madárkákra elég, bár azt hittem nagyításra többet hoz egy ilyen zoom.
Nappal szemben? Direkt kipróbáltam, kiég a szemem, de a készült fotó nem, a Nap diszkréten világít a háttérben de a téma nem lesz sötét - ezt a hatást sem tapasztaltam még.
Sokféle effekt van amiket most próbálgatok, de erőltetem a manuális módot is, hisz valójában a fényképezést megtanulni azzal lehet igazán.
Egy szó mint száz, nem bántam meg hogy kezdésnek ezt a szettet választottam, bárhová is megyek most már ott lesz velem mindég! -
Throme
veterán
válasz
marcitp #36402 üzenetére
Nyílván nem ismerjük itt egymást igazán, ezért írom, hogy én annak nem örülök, ha másnak is rossz, mert nekem attól mivel lesz jobb?
Nem felkavar, csak jó lett volna anno helyén kezelni a dolgot és azt is tárgyilagos formában.De ezt sokszor leírtam már.
Amúgy ilyen körök lementek d7k és d600 vázakkal, csak lehet a valós júzerek hamarabb adták fel a vitát
Abban biztos vagyok, hogy az a csoport, akiről forceberg írt, teljesen képben van, hogy mely váz alkalmas az igényeik kielégítésére, és olyan technikát vesz, aminek a 3-5Fé tekergetés sem akadály.
Itt a forumon/fórumokon nem fogsz sok ilyen emberrel "találkozni".
Ropi írta, hogy az ismeretségében van aki a kiégések elkerülése érdekében alexpózik, de ők meg FF vázas fotósok (itt a fotós = ebből élő vállalkozó). -
Throme
veterán
válasz
marcitp #36387 üzenetére
Nem normális
.... úgy értem nem normális, hogy durván elbaszott képek szétcincálása után normális képet próbálunk kihozni (amit régen egy kompakttal, de talán filmes géppel profi előhívás mellett is esélytelen lett volna ) és a végeredményt láttán húzzuk a szánkat, pláne hogy a sávosodást keressük, vagy csak elő akarjuk varázsolni.
Olyan képekről beszélek, amik alapból kuka kategória (nehogy félreértsen bárki, nem a kép témájára, vagy azon látható személyekre értem).Eddig csak foss képek cincálásából lehetett sávosodásról beszélni és valaki tényleg csak beszél róla, zéró tapasztalattal. A végeredmény sávosodás nélkül is kuka kategória, tehát egy d7000-rel vagy 7200-vel készítve se tartaná meg senki.
Inkább a jó képek készítésébe kéne ölni az energiát, azokat tartjuk meg, vagy mutogatjuk másoknak...
... de biztos csak a sértett tulaj szól belőlem, mint korábban megkaptam
szvsz
(#36388) N.GÁBOR: utólag bánod, hogy ezt a vázat vetted, a "tiltás" ellenére?
-
Tomdriver
őstag
válasz
marcitp #36180 üzenetére
Köszi az ajánlást, azt a Manfrotto nézegettem már én is, de azt nem tudtam hogy a Kata R-102 utódja. Piszok jól is néz ki.
Lehet előbb lesz táskám mint kamerám?Aztán úgy járok mint az előző cégemnél még a régi időkben, a cégnek volt saját fotósa (sőt fotólaborja is!), a fotós mindenhová bazi nagy fotóstáskával járt - egyszer meglestük, egy üres filmdoboz meg két szelet zsíroskenyér nylonzacsiba csomagolva volt benne.
Off vége nálam is.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
marcitp #36168 üzenetére
Onnan, hogy kb. 30-40 táskát néztem meg a saját kezemmel, pontosan tudom.
(#36167) anaqer: Én értem, meg tudom, hogy kókányolás lehetősége adott sok esetben, de Nálam vannak olyan határok, termék/helyzet/ár stb. tekintetében, amikor már nem fér bele (józan ésszel nem is kell). Illetve jelen esetben n+1 lehetőség van találni a felhasználó számára megfelelőt.
Továbbra is azt osztom, menjen el üzlet(ekbe) és próbálja ki a táskákat, tegye bele a gépet, stb., akkor fog magának örömet szerezni, jót venni.
(#36169) r.levente75: Pontosan!
-
tvamos
nagyúr
válasz
marcitp #36076 üzenetére
Szerintem a randomjózsik sehol nem dslr-t vesznek.
Itt nálunk azért nem akkora státusz szimbólum egy nagy dslr, hogy ezért vegyenek egyet az iPhone mellé.
Jut eszembe... A főnökömnek 550d-van, de a Canonosokat kiközösítjük. Nem? De! Csak elfelejtettem, mert ő a fióknak vette a gépet. -
rekid
addikt
válasz
marcitp #36057 üzenetére
Én is imádom betuszkolni a szafaládé ujjamat az arcom meg a gép közé.. mert, hogy f2,8-on még nekem sem sikerült tényleg éles képet csinálni az újrakomponálós módszerrel..
Egyébként a felhasználói kézikönyv is az újrakomponálást erőlteti rekeszértéktől függetlenül.. amit annyira sikeresen belém nevelt, hogy az első alkalmaknál csak otthon jutott eszembe, hogy át is rakhattam volna a fókuszpontot...
Lehet le kéne tenni az italt és akkor nem dülöngélnék.. -
pandur99
aktív tag
válasz
marcitp #35823 üzenetére
Azt az ötletet adtam, hogy vegyen egy olcsó 35/1,8-as fixet. Arra nem tudok ötletet, hogy kitobival hogyan fotózzon sötétben. Legfeljebb mozdulatlan épületeket, tárgyakat lehet, vagy portrét, amikor beállíthatja az ismerőst, vagy vakuzhatja, világíthatja, állványozhat. Vagy beletörődik abba, hogy a tömeg elmosódott, a gyerek bemozdult lesz. Ha csak magának fotózik valaki és megelégszik dokument jelleggel, akkor persze minden jó, mert ő ráismer Pistikére akkor is, ha csak egy szürke folt. Nem akarok cikizni senkit, mert tudom, hog yaz emberek nagyobbik része, aki DSRL-t vásárol, marad a kitobinál, de ez a fórum nem erről szól, hanem arról, hogy legalább normális képeket csináljunk, olyanokat, amiket meg is oszthatunk másokkal. Nyáron, kiránduláson, utazáson, vagy otthon a kisvakuval persze jó képeket lehet lőni, de ha kicsit is extrém körülmények közé kerülünk, meghal a kitobi, ezzel tisztában kell lenni, és felesleges arra kérni tanácsot, hogyan kell barlangban kézből denevéreket fotózni a 18-55-tel.
-
pandur99
aktív tag
válasz
marcitp #35821 üzenetére
Nem azt írtam, hogy 1/18 + 20000 iso, hanem vagy-vagy.
A VR meg csak mozdulatlan tárgyaknál hatásos, és egy adventi vásárban az emberek bizony hömpölyögnek, nem tudod megállítani őket vezényszóra. Az 1/18 alatt bőven bemozdulnak.
Sok mindenre alkalmas a kitobi, de speciel fényszegény helyen mozgó alakokra nem. Ha neked igen, akkor csak gratulálni tudok. Mutass pár ilyen fotót! -
pandur99
aktív tag
válasz
marcitp #35817 üzenetére
Éppen találtam egy illusztrációt a kérdéshez (nem az én fotóm):
Exif adatok: D7100, 18mm, F: 1,8, 1/180, iso 5000.
Ha ezt a kitobival fotózod, kiszámolhatod az értékeket. Kb. vagy iso 20000 lesz, vagy 1/20, vagyis használhatatlan, mert az emberek vagy elmosódnak, vagy a magas iso miatt szétfolyik az egész. -
gergo5991
őstag
válasz
marcitp #35774 üzenetére
én amíg használtam iso 200 felé a d7200on nem mentem, első dslr-em és hát a sok évnyi olvasgatás után mielőtt megtudtam volna venni belém rögzült hogy az isot felvinni nem szabad
,(azért nem kell halálkomolyan venni a max 200 isot)
meg hát függ még a záridőtöl meg a rekesztöl is, de csak így 2-3000 kép után érzem úgy hogy sikerült manuál módban az első jól exponált képemet ellőni, szégyen vagy sem, de így van, lassan de biztosan ráérez az ember
-
-
törölt tag
válasz
marcitp #35748 üzenetére
A három 70-200 alatt a 70-200 VR, 70-200 VR2 és a 70-200 E-t értem. Az első konstrukció aránylag kicsi focus breathing-gel bír, a második generációs hatalmassal. A legutóbbi pedig szinte semennyivel. VR2-nél közelre fókuszálva 200 mm-es állásban ~ olyan képet kapsz, mintha egy 139 mm-es objektívvel fotóznál. A VR esetén azonos körülmények között ~187 mm, míg a legújabbal 198 mm környéki a valós fókusztávolság. Csak utóbbi ráadásul ~1 m-es közelponttal bír, míg a régebbiek 1,5 m-essel.
-
Snoop-y
veterán
válasz
marcitp #35710 üzenetére
Azt azert erdemes megnezni hogy az eppen aktualis szoftver nezi e azt hogy a markolat eredeti e?
Regebbrol vannak ilyen emlekeim hogy voltak ebbol problemak plusz ha a 3rd party markolat tonkrebaszarintja a negyedmillas gepet (ez is elofordult mar tobb embernel) meg ha garis is a Nikon szerviz max pingvinezik majd.
-
Roachy
senior tag
válasz
marcitp #35694 üzenetére
A tájékoztatás módja nagyon nem mindegy!
Olvasd el figyelmesen amit írtam.
D600 rossz példa. Aligha tud venni olajosat már. Ha mégis, Nikon javítja. Sőt az ára miatt különösen jó vétel lehet.
Nagyobb hiba félinformációkkal elriasztani valakit olyantól, amitől félnie sem kell igazán. -
r.levente75
addikt
válasz
marcitp #35694 üzenetére
+1 valszeg én is örülnék neki, ha ilyen esetben, vásárlás előtt állnék és tudnék az esetleges hibákról. Az meg, hogy ki milyen intenzíven, részletességgel esetleges tényekkel szól hozzá, azt kár kritizálni. Mindenki saját tudásánák megfelelően szóljon hozzá, és ne a másik hozzászólását kritizálja, persze ha az nem valótlan.
-
r.levente75
addikt
válasz
marcitp #35547 üzenetére
Most jöttem haza, én is ki tudtam próbálni a fotoplusba. Műkszik a gépen, tényleg baromi gyors a videónál is a fotónál nagyon gyors. Hangja semmi, szerintem videózni kíváló lesz. Viszont valszeg a gép kezelésében vagyok még tudatlan, de nekem nem sikerült a gépet af-c re tenni, ugyebár az lenne a követő af, hogy videózás közben ne kelljen mindig expogomb lenyomásával élességet állítanom. A vr nálam is ment, legalábbis fotózás közben, ez alap volt, viszont nem tudom hol lehet kikapcsolni a gépen. Az af manuálba csak a gépen kapcsolható bal lenti m,af kapcsolóval, ugye ez nincs az optikán. Ha manuálba állítok élességet videózásnál vagy fotózásnál élő képnél, kapok e róla visszajelzést, hogy az elésségállító gyűrű tekerése közben mikor éles a kép, vagy ez csak szemre megy és majd kiderül a nagytévén hogy mit csináltunk. Én a régi d70-hez, mérten ott a kijelzó zölden mutatta amikor az élesség az adott ponton megvolt. Itt ezt nem tapasztalom főleg videó élőkép módban.
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
marcitp #35519 üzenetére
Köszönöm a felvilágosítást. Nagyon jó, hogy szóltatok mert simán megvettem volna ezzel az 1.4-es plusz obival ezt a d5500-at.
Már értem, de azért párszor még tuti vissza kell keresnem az infókat.
Amúgy a D7100-at áruló srác nagyon jó fej, a 210 talán nem is vészes a markolatért, gépért meg a 18-105-ért meg szállításért.
Amit viszont mondott, hogy a 18-105 azért patika állapotú mert egyáltalán nem volt vele megelégedve így azonnal a polcra tette.
Gondolom a 18-105-nél ha a hosszabb végről letudok mondani jobb lehet lényegesen (mindent csak olvasás alapján mondok, nem volt még semmilyen) egy használt
Sigma 17-70 mm f2,8-4,0 Objektiv (DC, Makro, OS, HSM, 72 mm) ugye? -
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
marcitp #35177 üzenetére
Ez igen! Köszönöm a linket, ezek a fotók ámulatba ejtőek!
Jó kis motiváció, hogy hova juthatsz el évek alatt sok gyakorlással!(talán)
Ráadásul a képek egy jelentős része ha jól láttam akkor a matyi012345 által javasolt objektív nagytesójával készült.
tvamos
írtam a javasolt fórumba, meglátjuk mit mondanak. Az, hogy mi van a kezembe, mit gondolnak nem számít. A lényeg a képminőség -
matyi012345
őstag
válasz
marcitp #35163 üzenetére
Nem tudom pontosan megmondani, melyiknek felel meg az 50D de D300 és D7000 közé raknám kb. 130 kicsit már sok az obiért, 110-120 között gondolnám reálisnak, többször láttam már 100-ért.
50D meg 100-ért már garival is van, anélkül jó a 90. 18-55 Is I vagy II talán 15-20. Amúgy igen én is így gondolom, hogy annak az obinak ilyen témára Nikon vonalon nincs ellenfél, hogy nonszensz-e vagy sem, hát ez van.
. Alacsony iso-s dinamikában meg a Canon nem tud felmutatni sokat. Mindig van valami.. az a kérdés, hogy az adott téma miben enged kompromisszumot kötni, és itt a ring usm elviszi a dolgot. Küldök priviben linket
N.Gábor:
Remélem nem bánod meg a döntést, bármi is lesz az Nagyon újat amúgy Nikon-ból sem fogsz kapni, ha az obira is szeretnél költeni, márpedig kell rá.
-
aleister
veterán
válasz
marcitp #34674 üzenetére
Szerintem ezt kicsit túlgondoltad.
Tegyél fel egyszer az 50-en f5.6-ot tudó 18-55 helyett megfizethetetlenülsznobosanméregrdága (használtam 60-70k) Tamron vagy Sigma 17-50 f2.8-at. Érezhető a képminőségbeli javulás, és nem kell értük csillagászati összeget fizetni. Ellenben cserébe van 1-2 FÉ előnyük -ami fényértékben és bokehben sem elhanyagolható-, és alapból szebb a rajzolatuk. -
Throme
veterán
válasz
marcitp #34674 üzenetére
Az árcédula egy dolog. Egy fényerős zoom vagy fix obit nem azért vesznek az emberek általában, mert kurva drága és lehet vele villogni, hanem mert a képességére van szükség. Vannak szituációk, amit a 18-55-tel nem, vagy csak erősen kompromisszumosan tudsz megvalósítani. Ha nem telik rá, attól még nem kell sznobságot felhozni.
Másrészt ez nem a képelős fórum, ha képek kellenek, menj a 2 képelős fórumba.
szvsz
-
nesa
veterán
válasz
marcitp #34662 üzenetére
Az hogy mi kitobi meg mi nem tok mind1 epp milyet raknak a dobozba ez barmi lehet épp milyen kitett választasz.
16-80
16-85
18-200
50
24-85
24-120
28-300ezt meg biztos lehetne sorolni extrább darabokkal is, most nem ugrik be több de ezeket meglehetett különböző vázakkal venni kitbe, szóval ha így nézem a nikon obipark fele kitobi...hülyeség.
Olympusnal volt PL dupla kitbe zuiko 12-60, meg zuiko 50-200swd ezek azért igen extra darabok nikonra ilyeneket talán soha nem fogunk kapni, sem gyorsasága sem minőségre.
Szóval nem az a bajom a 18-55 el hogy kitobi hanem hogy értelmetlen, most már van a nikonnak vagy 5-6db 18-55 obija zsír... úgy örülök.... ha mar mindenképp ez az átfogás a fétise valakinek akkor valami fenyérős darabra érdemes ráugrani, nem egy fekete lyukra.
Képminőségre egyébként anno 10 éve 18-55 ll sem volt rossz képű.
-
updog
őstag
válasz
marcitp #34662 üzenetére
18-on az AF-S VR II is korrekt (nekem az van két éve), gondolom az AF-P rosszabb nem lett
Ha ezt szeretnéd hallani: ár/érték arányban tuti a legjobb (ha pl. nincs szükség pl. végig a 2.8-ra, vagy <17mm gyutávra, pixelkukkolásra stb.) de igaza van nesanak, hacsak nem kitben vennéd géppel egyben, szerintem sem érdemes meglévő cucc mellé megvenni (pl. ezt nem írtad meg). Szvsz. ha már felmerül hogy a 18-105 vagy 18-55 alja a jobb, ott úgyis mindegy, inkább a praktikumot nézd
(#34663) Throme mondjuk én pl. direkt 18-55-el kerestem kitet, egyrészt az ár miatt, másrészt mert én csereberélős vagyok, és inkább megvettem külön az 55-200-at, később a 70-300-t
De ugye kinek hogy jön be, ízlés kérdése
"Persze lehet tesztábrázni, de inkább menjen mindenki a szabadba fotózni ehelyett." Így
. Topic zárható
-
Throme
veterán
válasz
marcitp #34662 üzenetére
Szerintem itt nem fogsz erre választ kapni. Fórumon inkább a 18-105-ttel preferálják a vásárlást (én is).
A 18-55 obiktól inkább szabaduln(án)ak, mintsem keresnék.
Nem a minőséggel, inkább a praktikummal van a gond.
Kezdőknek nagy különbséget nem ad a frissebb tervezésű obi, inkább ár függvénye a választás.Másik oldalró, ez is kitobi. Ebben a kategóriában nem fogsz találni markáns különbséget.
Persze lehet tesztábrázni, de inkább menjen mindenki a szabadba fotózni ehelyett.
Videónál max halkabb az AF-P, a hagyományossal összevetve.szvsz
-
-
szacsa82
tag
válasz
marcitp #34625 üzenetére
Köszi a választ. Ezek szerint, ha jól értem, az az egy módja van refurbished cuccok beszerzésének, hogy USÁ-ból kell megrendelni, postán... És a garancia, amit ott adnak rá, vajon Magyarországon is érvényesíthető? 700 dolcsiért mennek a D7200 vázak, miközben még a használt árak is jóval magasabbak, nagy kísértés...
-
bandigno
senior tag
válasz
marcitp #34362 üzenetére
az alaplapi usb a felét sem tudja leadni! nyugodtan rádughatod! a jobb PB-ok tudják csak leadni a 2A-t, a normál csak 1A 5V, ami általánosságban a telefonokhoz kell, a 2A meg pl tabletekhez! csak mint a telefonoknál, rá lehet dugni, mivel az úgyis csak annyit fog felvenni, amennyire szüksége van vagy tud, mert elektronika védi!
-
válasz
marcitp #34172 üzenetére
Én úgy értettem, hogy már megvan neki a váz (gondolom megkapta valaki levetett gépét... )
Amúgy ja, az semmit nem számít hogy annó mennyit ért - és zárcserére is tuti nem költenék már, főleg nem ennyit. Én inkább gyűrném amíg be nem krepál, aztán majd akkor ráér filózni, hogy mit akar helyette.
-
fi:zi'k
nagyúr
-
r.levente75
addikt
válasz
marcitp #34057 üzenetére
Köszi, hogy ezt leírtad, szerencsére a fotoplusba lesz a vásár, ahol már elég jól ismernek. Van rá lehetőségem, hogy bármilyen gépre bármelyik optikámat rárakva, kipróbáljam, még úgy is, hogy kiviszem a boltból a vázat. Mindenképpen ezt megteszem, élek a lehetőséggel, amiket írtatok külön megpróbálok odafigyelni, aztán döntök. Köszi.
-
válasz
marcitp #33865 üzenetére
Persze, hogy szubjektív - gondoltam ezt felesleges is külön megemlíteni. Engem nem hoz lázba, de ha valakinek bejön az ekv. 50 (vagy inkább úgy mondanám, hogy az ekv. 40-60 tartomány), az használja bátran.
Nyilván aleisternek is igaza van, alapvetően nem a gyutáv teszi a képet. Úgy értettem az unalmast, hogy "all else being equal", kösz, de én inkább nem oda tekerem a zoomot, pénzt meg pláne nem adok ki egy DX35-ért.
(Aztán persze ha a téma annyira fasza, gyakorlatilag csavarhatsz akár egy krumplit is a vázra, vagy meglövöd mobillal, oszt' mégis jó lesz...
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Akciókamerák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest