Új hozzászólás Aktív témák
-
veze
őstag
-
-
válasz
Oliverda #3465 üzenetére
Az nekem is feltűnt h sok féle arcot tud felvenni egy sony monitor! Enyémbe egy db HP alkatrész van! Egy! A műanyag burkolat!
Ez csak p1120-as! [link]
JA mielőtt elfelejtem! Úgy szoktam h éjjelre azt a hosszabbítót amibe a monitor van kikapcsolom mert sok az a 15W készenlétben! Amikor hidegből indul mint a reflektor olyan képletesen, majd visszavesz 10-30 perc alatt a rendes általam beállított fényerőre!Gondolom ez normi! Este elég látványos a reflektor fényerő!
-
bolcsodal
addikt
válasz
Oliverda #2884 üzenetére
Én láttam HP P1130-at (gyakorlatilag ua a két monitor). Egész korrekt, csak a geometriája volt furcsán töredezett. A párhuzamos vonalak néhol szöget alkottak, töredezettek voltak. Akkor nem tudtam mi okozza, de valószínűleg néhány pofonnal a rácsmaszkot kellett volna a tulajnak helyreigazítania...
Nyílván az elektronikán is sokminden múlik. Amit tényleg fájlalok az az, hogy nincs a P275-ben részletesebb OSD beállítási lehetőség konvergencia esetében. Ez néhol a képélesség rovására megy sajnos....
A HP P1130-asban például a függőleges konvergenciát is lehetett a sarkokban állítgatni...
Akkor hogyhogy Luighitől vettél monitort? Terjeszkedik a srác?
-
bolcsodal
addikt
válasz
Oliverda #2882 üzenetére
Jéé..te is Szeged környéki vagy?
A 202P40-es típusból is vannak realflat, és síma CRT-k. A real Flat képcsöves Mitshubishi Diamondtron képcsöves. Ugyanolyan, mint a 22"-os Belineákban van. Hogy a nem-Flat képcsöves Philips-ekben milyen képcső van, azt nemtom.
Mondjuk lehet, hogy éppen a P1130-as volt egy kicsit nyúzottabb állapotban Luighinál. Gyakorlatilag mind1 milyen képcső, el kell menni és megnézni. De tény, hogy az F520-as képcső a CRT-k legkorszerűbbje.
Amikor Luighitől vettem a P275-öst megnéztünk két másik 22" Belineát. Akkor nekem úgy tűnt, hogy az IBM-nek volt szebb képe. De sokminden függ attól is, hogy mennyit nyúzták a monitirokat előtte.
-
macikos
addikt
válasz
Oliverda #1790 üzenetére
Szóval azért jó az 1600x1200, mert ott van a legszebb képe a monitornak, ez az ajánlott felbontás is. Én 50cm-ről nézem, nekem semmi gondom vele.
He-he, az a jó, amikor valaki meglátja, hogy 1600x1200-on van a monitor, ekkor elkezd szörnyülködni az illető, hogy én hogyan tudom így használni, mivel ő nem bírná... Na ilyenkor szoktam felnyomni 2048x1536-ba, akkor aztán K.O. -
macikos
addikt
válasz
Oliverda #1775 üzenetére
Ha a képcső ugyanaz, akkor nyugodtan mehet a csere. Persze ezzel együttjár egy komolyabb bekalibrálás. Azért reméljük, nem lesz ilyen módszerre szükséged egyharmar
A konvergencia az elektronikától függ. Viszont ez nem jelenti azt, hogy ha két monitorból csinálsz egyet, akkor jobb lesz a konvergencia. Ez olyan, mint a geometria. Minden CRT más. Egyszer kérte is valaki, hogy mondjuk meg, hogy mik a geometriai beállítások a monitorunkban, mert akkor Ő beállítja a sajátján. Erre mondtam, hogy ez így nem működik, mivel pont ezért lehet állítani a geometriát, konvergenciát, stb., mert nincsen két egyforma monitor. -
bolcsodal
addikt
válasz
Oliverda #1500 üzenetére
Nézd, ebbe ne menjünk bele. A Flatronok Résmaszk-ja kellemes átmenetnek tűnt a trinitronok és a lyukmaszkos monitorok között. Sajnos a geometriával gondjaim voltak, ezért visszavittem a monitort, majd meglátjuk mit mondanak. Akinek meg nem szúrja a szemét a trinitronok rögzítősávja, annak csak gratulálni tudok.
Szín és kontraszt tűrhető volt, de egy párhuzamos vonalpárt nem tudtam előállítani vele, ezért kissé kiakadtam. Olyan mintha nem síkképernyőre tervezett elektronágyút egy sík felülettel kapcsolnának össze, az eredmény pedig a befelé hajló képélek. Ezt más Flat monitoron még nem láttam, ezért gondoltam, hogy garanciás probléma, ha pedig nem az inkább ráfizetrek és veszek egy Samsungot..
3 napon belül visszavittem, innentől a garancia érvényesítésén múlik a dolog. -
bolcsodal
addikt
válasz
Oliverda #1377 üzenetére
Pedig csak a Sony illetve még egy gyártó gyártott Trinitron-os képcsővel ellátott CRT-ket. Rákeresgéltem a Samsung 997MB-re, és eléggé lelombozó teszteket olvasgattam. Sokan szidják a DynaFlat képcsövet, és említik, hogy kép alapvető trapezoid trozságával nem tudtak mit csinálni (feltételezem ez garanciális hiba). Úgyhogy kicsit visszavettem a lelkesedésből. Normális TFT-re nincs pénzem, szart meg nem akarok venni. A CRT kínálatot, pedig gyakorlatilag hazavágták a gyártók. Effektíve tudja valaki, hogy a fogyasztáson és a helykímélésen kívül van-e még valamiylen előnye a TFT-nek? Persze a marketingmaszlag mögé nézve a CRT-k szinte mindenben (válaszidő, kontraszt, fényerő, színmélység) jobbak nem?
Tud még valaki ajánlani normális CRT-t? Újonnan persze! Nem szeretnék haszált cumót venni. -
tomcsi23
veterán
válasz
Oliverda #1177 üzenetére
Nézegettem, a vibrálást a fókuszált hely környékén lehet leginkább észrevenni. Ahova pont nézek, ott nem nagyon látom a vibrát, csak a környezetében.
Ez a 100Hz ezen a felbontáson még nem vészes, és az élesség is bőven elfogadható, az élettartam egyenletéből az X-et még nem ismerem. -
joeid
tag
válasz
Oliverda #1021 üzenetére
Nem csak a Trinitronoknál nem lehet tökéletesen belőni ...
A Landing-al a sarkok elszíneződését lehet állítani : csinálj egy teljesen fehér vagy piros hátteret (pl. Nokia Monitor Test) és nézd meg a sarkokat.
Fehéren szürkébb pirosan lilább az a sarok ahol be kell állítani. -
joeid
tag
válasz
Oliverda #971 üzenetére
Leginkább a videó sávszélesség és a sorvégfokozat terhelése miatt tudtommal...
Ezért nem is értem amikor valaki 1xx Hz frissítést akar mert az nem zavarja a szemét ,pedíg a kép 75-85 Hz -nél sem remeg viszont 1xx Hz -nél már homályosodik ami szerintem sokkal fárasztóbb a szemnek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Odyssey G3 S24AG320NU
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- Dell 1707FP 17" LCD monitor eladó
- SAMSUNG (LS32DM700UUXEN) 4K SMART GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest