- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
-D4nO-
tag
válasz
bolcsodal #3763 üzenetére
Játékban észrevehető. 10 éves UT-val játszom, a mozgáson észrevehető a különbség. Elég gyors játék, valószínűleg ezért. Biztos vagy benne hogy vinni-e kéne? Mostanában nem próbáltam, de mikor megvettem emlékszem hogy a 120hz-et már nem akarta alkalmazni. Kipróbálom otthon, ha hazaérek
120-al már lehet beérném
-
Blaze71
őstag
válasz
bolcsodal #3738 üzenetére
Köszönöm!
Ez már hasonlít egy válaszra. De tényleg. Tervben van egy 20-22"-os TFT, csak még nem került rá sor. Valószínüleg még legalább 2 hónapig ki kellene ezzel húzni, így használt CRT-be semmiképpen nem fogok beruházni egy fillért sem. Van egy 10-12 éves 14"-os IBM a szekrény tetején, tehát ha végleg beadja a kulcsot, akkor majd azt használjuk. Ez a Sampo most azt csinálja, hogy bekapcsolás után villog a már említett módon, majd fél-egy óra elteltével abbahagyja és a következő bekapcsolásig rendeben megy. Arra gondoltam, hogy elképzelhető, hogy találkozott már valaki ezzel a hibával és elmagyarázza, hogy az elektronika mely részén keressek egy potit, vagy bármit, ami esetleg kontakthibás. Azt viszont én is tudom, hogy ez nem egy hiper-szuper monitor, nem is áll szándékomban vagyonokat költeni rá.
-
Blaze71
őstag
válasz
bolcsodal #3735 üzenetére
Amúgy meg, ha már ennyire okostojás vagy, írd már meg légyszíves, hogy típustól függetlenül mi a baja. Mondjuk ha egy Samsung SyncMaster lenne és így villogna, akkor annak a Samsungnak mi lenne a baja? Mert lehet, hogy akkor ennek a Samponak is az lesz, csak éppen nem Samsung.
Még annyit, hogy abszolút nem azt kérdeztem, hogy szerintetek hol vettem?
-
Blaze71
őstag
válasz
bolcsodal #3735 üzenetére
Nos, "ezeket" boltból vesszük. Ki van téve a polcra, van hozzá doboz, garanciajegy, használati útmutató, miegymás.... Egyébként meg Gugli a barátod, csak a típusszámra adott 1440 találatot: Sampo AlphaScan 718
-
Gabor970
addikt
válasz
bolcsodal #3721 üzenetére
:-) ahamm, vannak ott jók, amiken még csak párszor mentek át kisteherautóval, vagy csak kicsit van megblankolva a védőhuzat :-)
Ma bemegyek egy két számtech üzletbe azt nézek valami jót. A monitor továbbra is gyönyörű. Biztos hülyének néznek sokan, de úgy örülök neki, mintha min egy full HD 24collos TFT-t vettem volna. No mindegy, én a zenét is csak bakelitről tudom igazán élvezni.
-
ludsimon
veterán
válasz
bolcsodal #3708 üzenetére
Ok. Átállítottam 1280x960-ra, de nekem olyan fura még, hogy olyan bazi nagyon az ikonok, meg minden.
Különben tényleg nem nyújtja el, csak furcsa volt először.A Mode beállításokra meg nem jöttem rá.
Köszi a segítséget!
Még a mai napig is az 1280x1024-et használnám.
A kábel meg még fontosabb, legalább ez a szellemesedés eltűnik.Köszönöm!
-
Oliverda
titán
válasz
bolcsodal #3694 üzenetére
Hát én azért visszasírom az F520-at.
Mondjuk itt van a szekrény aljánban... majd ha kinő a második fejem akkor előveszem.
Bár a méret, és a bemenetek száma kárpótol. Illetve itt nincs konvergencia hiba és a geometria is tökéletes (elvileg). Viszont a színek jobbak az F520-on...na meg azon van fekete.
-
rigo88
aktív tag
válasz
bolcsodal #3578 üzenetére
2048as felbontás teljesen ideális lesz win7hez. és azt használok..
azért kérdeztem csak.. tehát ha már akár 85hz-s 2048as monitort találok az már jó.. de én azért napi 10 órát töltök gép előtt így megérzem - ha nem is látom - a 85 és a 100 vagy 120 közti különbséget.
és a grafikánál meg programozásnál is jó, ha minél több minden kifér egy oldalra -
nesa
veterán
válasz
bolcsodal #3537 üzenetére
15 tus a kabel kulon megneztem
Igazabol azert vettem ezt a 19" ost mert a 17" kicsivolt 1024x768ba igy netezeshez eztse szeretnem fejebb rakni mert igy legalabb latom is.
Kuzdok vele meg1 kort bar mar a catalyst kiirja hogy ez milyen monitor de nem rendeli hozza franko HZ-ket.
-
nesa
veterán
válasz
bolcsodal #3535 üzenetére
Igen igen nagyon jo vetel volt 6k igaz Tolnaba kellet mennem erte de megerte.
Ez a 2db trinitron csik se zavaro es a szineiAz xp-vel hogy lehet ezt felismertetni??
Kaptam hozz a 1 eredeti driver Cd de csaknem akar jo lenni , masik azt irja hogy elvileg 1024x768 ba 85 es 130hz tud de csak 120 at tudok balitani 130 nincsez nemgaz??
-
nesa
veterán
-
nesa
veterán
válasz
bolcsodal #3506 üzenetére
A P900 nemjott ossze viszont talatam 1 P920 ami elvileg sokkal fiatalabb is elvileg kedden megyek megnezni, odakell ezeknel figyelni valamire ,vagy ha szep a kepe akkor ok?
-
Oliverda
titán
válasz
bolcsodal #3466 üzenetére
Itt a PH!-n volt kb. 2-3 hete 15K-ért fent egy, de csak ma tudtam elhozni és játszadozni vele. Tipikusan nem nagyon tudta a gazdája hogy mi mire jó a menüben és a image restoration funkcióját sem ismerhette.
Holnap majd az F520 vázába tolom bele a P1130 belét aztán az megy húgomnak.
-
válasz
bolcsodal #3395 üzenetére
Na erről még nem hallottam! Kipróbáltam mindkettőt, a fekete vastagot ajánlották, de egy apróság miatt nem használom, ez nem más mint az hogy nem ismeri fel a windows a monitort és ha nem ismeri fel akkor enged olyan Hz-t és felbontást amit amúgy nem tud! V egyre gondolunk? Nvidiám van épp az ilyen nem megy ki a tv jele nem látja ezt meg azt dolgok miatt, undorító drivere van az ATI-nak.
-
válasz
bolcsodal #3381 üzenetére
bolcsodal Értem!
Köszi az infót! Azt tudtam h valami G valamihez van köze a képcsövemnek.
A HP P1130-at én is nézegettem működés közben, de nem volt eladó! Karcmentes volt de napi 9 órát járatták!
Az IBM P275-ről annyit hallottam h JÓ és DRÁGA! Utóbbit észre is vettem! Nem vágyom LCD-re, vagyis igen de az épp 107 ropi!
Képzöldülés? Nem hallottam még erről! Tiéd hány éves? Enyém **** öreg!Loha! FÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ köszi erre a pár sorra várok hetek óta! Most még kezd valamit a képpel pedig 8 éves múlt a kicsike.
Arra adj választ h miért van az hogy: Hidegindítás, azaz hazajövök délután és bekapcsolom, minden oké elindul de a bal szélen a kép nem teljesen van kint, azaz én beállítottam h amennyire csak lehet kihasználja a kép full szélességét de nem teszi (teszi de akkor bemelegedés után már kilóg a látható részen), eltelik x perc és lasssssan kikúszik a kép a már beállított szélességre. Nem látványos, a laikus nem venné észre de én kiszúrtam, amúgy olyan 0.5 - 1 cm-ről beszélek! Mire ezt legépeltem már majdnem beállt a normálra.
Állítottam a konvergencián mert nem épp volt olyan éles a kép mint amit én szerettem vna, de már fasza, szemem se fáj szép a kép (defaulton már nem volt szép) meg ezeken a mágneseken ami a 4 sarokban el tudja színezni a képet mert a jobb sarok picit el volt színeződve defaulton!
Ezt a kis trükköt amit belinkeltél nagyon megköszönöm mert feltett szándékom h addig nyúzom ameddig megy! Félek h a nagyfesz TR kimegy benne meg sok apróság is kimehet, 8 éves múlt már! Én vok a 3. tulaja! -
válasz
bolcsodal #3379 üzenetére
Üdv! Nem rég vettem mert az LG 702B sárga képet adott szinte mindig. Ennek olyan a képe h azonnal elfelejtettem az LCD szót!
Néztem és igen arra jutottam én is h ha LCD akkor 100k táján van olyan ami felér ennek a képével! Van a házba új LCD, de olvashattad h van ez, ott van a blogba!Ha rámegyek a color restore menüre akkor besötétedik a kép úgymond, legalábbis amikor megkaptam akkor 0 fény 0 kontraszt és világos volt, rámentem és sötét lett, fel kellett emelni mindkettőt picit, namástmost azóta eltelt pár hét és mintha lassan világosodna újra! Már le is vettem mindkettőt pár %-al! Mire véljem ezt? Ja a kora 8 múlt novemberben!
FD-Trinitron [link]
-
Zó
aktív tag
válasz
bolcsodal #3361 üzenetére
Röviddel azután, hogy írtam, elkezdte produkálni a hibajelenséget alacsonyabb frissítéseken és felbontásokon is, végképp megadni látszik magát, megy a szervízbe.
Egyébként 1280*960-at nem találtam, bár talán nem 85 Hz-en néztem, de ha az 1280*1024 ott voplt listában, talán ennek is ott kellett volna lennie. Most már úgyis mindegy.
-
Ayg0
senior tag
válasz
bolcsodal #3346 üzenetére
Megoldódott a dolog. Köszönöm a tippeket, végig zongorásztam mindet, de végül más volt a baja. Ha nem gondolom át, hogy miket csináltam aznap, örök rejtély marad, hogy miért allergiás az IGP ekkora felbontásban a CRT-re. Az történt, hogy kipróbáltam a laphoz kiadott legfrisebb BIOS-t, amiben állítólag javították az XP alatti Hybrid CF fagyásokat. Mivel tervezek egy HD3470-et az integrált grafika mellé, frissítettem nehogy akkor szívjak, ha már itt a cucc. És ettől ütött be a mennykő... Mire erre rájöttem volt 3 format c: és öregedtem pár évet. Most visszatettem az egyel korábbi BIOS-t és most minden oké.
Köszönöm mégegyszer!
De ha már itt tartunk lenne mégegy zavaró dolog. Aggódtam az IBM csúnya szinei miatt és kicseréltettem egy HP p1230-ra. Nagyon szimpatikus monitornak tűnt főleg, hogy 2004 szeptemberi gyártású, 3 hó garit is kaptam rá, az eladó szerint minden rendben volt vele, de amikor kipróbáltuk, szörnyen sötét képe volt. A fényerőt és a kontrasztot maxra tolva volt olyan világos, mint az eddig monitoraim alaphelyzetben. Létezik, hogy alapból ilyen sötét vagy ez valami hibára utal?
Válaszod előre is köszönöm!
-
Navy
csendes tag
válasz
bolcsodal #3339 üzenetére
Tényleg BNC.
Az enyém is az édesapámnál kötött ki, miután megvettem a cégtől 3e Ft-ér. Neki jó az 1024-es felbontás, amit még - számára - elfogadható minőségben produkál.
Belineából csak a 108080-at akarom megnézni, ami Diamondtronos. Szerinted a Sun GDM5410 jobb lehet? -
Navy
csendes tag
válasz
bolcsodal #3337 üzenetére
997mb-n dolgoztam másfél évig. Már új korában is botrányosan szrossz volt a képe. Nem is értem hogy égtheti magát ilyen cuccokkal egy jónevű cég. Persze minden marketing dolog benne volt (RCA bemenet, gyorsgombok, ...), de minek.... Persze lehet, hogy kifogtam a legrosszabbat és a többi jó...
-
Tim82
félisten
válasz
bolcsodal #3332 üzenetére
Láttam én már 19" S-PVA-s Eizo-t 50k-ért, de nem árulom el, hol.
Mindenesetre, ha a CRT-k 1. nem foglalnának sok helyet, 2. nem fogyasztanának viszonylag sokat, eszembe nem jutna más monitor után is nézni (is, mert meg akarom tartani a Dell-t
).
Persze, a legjobban annak örülnék, ha valaki ingyen és bérmentve megdobna egy tökéletes állapotú Apple CinemaDisplay-jel - ha már az álmodozás résznél tartunk.
-
-
Navy
csendes tag
válasz
bolcsodal #3321 üzenetére
Itt http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/MIGR-59375.html pl. gyanús, hogy nem Sony. A Belineát is elmegyek megnézni. A kérdésem arra irányul, ha esetleg ugyanaz a képcső, lehet-e jobb az IBM és a sarkok életlensége vajon javítható-e. Egyikhez sem ragaszkodom, csak valami nagyon jót szeretnék venni fotókhoz.
Szeretném még megragadni az alkalmat hogy megköszönjem, hogy időt szakítasz arra, hogy segíts nekem (meg másoknak). -
-
Lizard01
tag
válasz
bolcsodal #3312 üzenetére
Hello!
A 100k csak egy képzeletbeli határ volt, annál persze jóval olcsóbban vettem volna CRT-t, de ha már nem gyártanak és nem lehet sehol se kapni akkor marad a TFT/LCD. A monitor amit belinkeltél egész jó csak sajnos kicsi a felbontása. Mostanába nagyon rákattantam a grafikus progikra (After effects, 3ds max) és oda édeskevés az 1024.
egy fokkal jobb az 1280, de még az sem az igazi. Mindenesetre nem mondok le róla, a képzeletbeli kalapba bekerült a "neve".
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Gaming notebook topik
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest