- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
bolcsodal
addikt
válasz
Atomgeszi #2681 üzenetére
Ezek közül a Sony és a Dell P1130-as a legjobb szerintem. De 22K-t nem adnék érte. Kérdezgess rá az IBM P260 és P275-ös monitorokra. Nekem otthon egy P275-ös van, meg vagyok vele eddig elégedve.
Ezeknek a Sony kivételével a reális ára 10-14K. Ha garanciát is vállanak érte, akkor persze többet kóstál.A Sony 16K ért érdekes vásár, kérdezd meg vállal-e garanciát a fószer, és hogy a szállítást hogyan oldja meg.
-
bolcsodal
addikt
válasz
Atomgeszi #2678 üzenetére
Szerintem nem pixeles. 21"-os monitornál a 800x600 már gázos, de afelett egész korrekt.
Haznált monitorokat itt is nézhetsz.
Ha nem gond lejönni Szegedre ide is benézhetsz.
És Joeid kolléga is foglalkozik ilyesmivel.
Haznált monitornál a képernyő fóliás részét érdemes tüzetesen átnézni, hogy nem karcolódott-e meg. A burkolat többi része csupán esztétikai szempontból fontos.
-
bolcsodal
addikt
válasz
Atomgeszi #2676 üzenetére
Mint minden monitornál, ezeknél is el lehet pöcsölni a beállításokkal, de ez a jó az egészben. A Geometria/konvergencia/színhűség hármast ha beállítod a te szájízed szerint, akkor eg ykiváló monitort kapsz.
Mindenképpen nézd meg élőben, és kapcsoltasd be a monitort ha kinéztél egyet.
Az IBM P260-asban egyel régebbi generációs Sony trintironos képcső van (G-500-as asszem), de attól még az is egy kiváló monitor, és nagyobb eséllyel találsz például feketét belőle. Itt a PH-n is keresgélhetsz az apróhirdetésekben.Én azért nem használom 1600x1200-as felbontásban, mert a feleségem már nem látja a betűket rajta, de 1280x960-as felbontásban is kiválóan működhet. De a legjobb felbontás/képminőség/frissítési freki hármast neked kell megtalálni.
-
joeid
tag
válasz
Atomgeszi #1592 üzenetére
Tessék itt egy magánvélemény :
Siemens :
- tiszta, éles képe van még nagyobb felbontásokban is
- szépek a színei , jó a kontrasztja
- a színeket nagyon pontosan lehet állítani ,ezért pl. képszerkesztésre tökéletes
- a Trinitron képcső miatt a konvergencia hibák jobban kijönnek rajta
- elég súlyos darab 32 Kg
- személyszerint engem idegesít hogy az adatkábelt alulról kell csatlakoztatni (de ez tényleg csak az én dilim , mert pl. emiatt elég nehéz megtörni a kábelt véletlenül).
Belinea :
- szép a képe ,de szerintem nagyobb felbontásban (1600*1200) a Siemens tisztább
- szép a fehérje ,elég jó fényereje és kotrasztja van
- konvergencia hibája szinte nincs
- kicsi és aránylag könnyű (25 Kg)
- geometriai beállításokban többet tud a Siemensnél (pl. van vízszintes linearitás állítás, alsó-felső sarok torzítás stb.)
Összességében én azt mondanám ,hogy aki 1600*1200 -ban akarja használni vagy pl. fénykép szerkesztésre az vegye a Siemens-et , akinek elég az 1280*1024 és ne akar bírkózni 32Kg -al vagy akar egy fiatal , aránylag modern kinézetü monitort az vegye a Belineat.
Jah a Trinitron ''csík''-ról :
Ha nem tudod hogy van vagy hogy hol van elsőre észre sem veszed.
Ha mégis kiszúrod max 1 hét és ha nem keresed kifejezetten akkor már nem fogod látni.
Egy hátránya lehet : pl. tervezéskor , fehér háttér vékony fekete vonalak, ilyenkor bezavarhat.
Uff.
[Szerkesztve] -
macikos
addikt
válasz
Atomgeszi #1493 üzenetére
Nem Trinitron, de ez nem jelenti azt, hogy rossz. Neked is azt tudom mondani, hogy nézzél meg egy Trinitront is és döntsd el, hogy nyújt-e számodra olyan pluszt képminőségben, ami miatt érdemes megvenni.
A felbontást nézve, szépen hangzik a 2048x1536, de persze ezt játéknál el kell felejteni. Ezeknek a monitoroknak 1600x1200-as felbontáson van a legszebb képük, nameg neked is ezt még könnyen viseli a szemed, mert felette már jobban kell figyelni az apró méret miatt.
Viszont amit írtam, hogy ha leveszed a felbontást, akkor nem lesz ratyis a kép, mint TFT-n, hááát itt egy kicsit csúsztattam, mert interlaced lesz, vagyis lesznek kihagyott sorok
De ezt is: Marotex-> joeid megmutatja -
macikos
addikt
válasz
Atomgeszi #1485 üzenetére
Mindenféleképpen megéri váltani 17''-ra. Azt viszont neked kell eldönteni, hogy most kiadsz érte ennyi pénzt, vagy 18-25e forintért veszel egy komoly 21''-ost, ami mondjuk 6-8 évig tökéletesen működik.
1280x1024???
Ezek 4:3-as képarányú monitorok, az 1280x1024 pedig 5:4, ez felejtős.
A szép kép ott kezdődik és ott is végződik, hogy 1600x1200. Ha pedig esetleg nem bírja egy adott játékban a videókártya ezt a felbontást, akkor leveszed 1024x768-ra vagy 800x600-ra és kész, ugyanez TFT-nél ratyi képet eredményez (a nem natív felbontás miatt). TFT-t ne vegyél, amíg CRT-t lehet venni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Acer notebook topic
- Gmail
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Drón topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Dell 1707FP 17" LCD monitor eladó
- Samsung hajlított 32 WQHD gamer monitor 144Hz, VA panel
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- SAMSUNG (LS27DG502EUXEN) 27" G5 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest