- Mobil flották
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morgal
aktív tag
Jó gondolatok, annyit még hozzátennék hogy még ott van a fixek lehetősége is, főleg ha tudja pontosan mire fogja használni. Én pl épp a nehéz cucc cipelése miatt cseréltem le a zoomokat fixekre. Nekem túrázás közben egy 17-40 f4+70-200 f4 is nehéz volt a többi kiegészítővel, másrészt sosem tudtam kihasználni a 200-as végét - így lett 20 f2.8 - 35 f2 - 50 f1.4.
-
Tin
veterán
nem ismerjük az "összevont" képalkotás módszerét, szerintem izgalmas, hogy később azzal majd tudnak még játszani firmware-ből, mert van lehetőség az értelmezésre a szomszédos pixeleket nézve is. ettől még ugyanúgy 40MP-es az érzékelő fizikailag, összevonással vagy anélkül. de király lenne egy ML verzió, ami tudna 40MP outputot, kváncsi lennék, mi jön ki belőle
a videós átlagolást tekintve ugye ott az 5D3, ahol pont 3x3 pixel tesz ki 1 pixelt a full hd felbontáson, itt viszont csak 2.85, ami nehezíteni a számításokat. szóval szerintem sima line skipping megoldás van, főleg, hogy tudja a 3-10x movie digital zoom-ot is a készülék, tehát kétlem az átlagolást.
azonban, ez a videó meg egész jól mutatja, hogy mennyire moire-s a kép videónál.
.DLL: így van, ha a dynamic range javult volna, akkor nem reklámoznák a HDR módot
-
Tin
veterán
igaz, hogy ezek a képek még nem mérvadóak, mert egyrészt jpeg, másrészt elvileg nem a végleges géppel készültek.
ami látszik szerintem, hogy jobb a JPEG motor, de RAW nélkül erről nehéz nyilatkozni, lehet, hogy a RAW is jobb. a +2MP ellenére a kép nem rosszabb semmivel. a kép szélén a részletesség problémákat szerintem is inkább az obi okozza.
érdemes megnézni összehasonlítás nélkül a stúdió tesztképeket is, szépen végigmenve az egyes ISO értékeken (itt megvan mind, három különböző képpel).
nekem így szemre úgy tűnik, hogy 1-el feljebbi ISO is viselhető még, tehát a szemüveges plüssbabán is teljesen jól megvannak a részletek még 6400-as ISO mellett is.
egyébként a másik kérdés, hogy ez a dual pixeles szenzor a melegedést mennyi zajjal fogja kezelni.
szerintem amúgy az új szenzor semmiképp sem rosszabb az előzőnél a 2x annyi pixel ellenére, így a jpeg alapján még azt mondanám, hogy végre jobb, ami a 7D óta nem fordult elő. az viszont tény, hogy nem sokkal jobb, tehát a gyakorlatban valószínűleg ugyanazt fogja hozni, mint az elődök. szerintem.
-
Dr V
őstag
Köszi, ehhez már volt szerencsém, reméltem, hogy megjelent vmi igazi teszt is...
Viszont valamit nem értek: ismerem a fókuszát, értem, h hogy működik, de az a netes források után nem tiszta, h a a követő fókusz videónál minden objektívvel működik vagy stm kell hozzá? A demó videóban nem csak stmmel fókuszált szépen... Azért érdekel leginkább, h ha le fogom cserélni a 40d-t akkor a 17-55 szeretném megtartani... -
Fandango
veterán
-
Greg1234
csendes tag
Szia!
Szó sem volt adaptálásról, csak a kollega kérdezte, hogy milyen optikáim vannak
Természetesen Canonra Canon bajonettes optikákat használnék.
Ha esküvőfotózással foglalkozol (vagy tervezed) saját magadnak el kellene tudni dönteni neked mi fontos.
Nikon rendszerem van, Canont csak elvétve használtam, talán nem szégyen kérdezni, gondolom a profiknak sem minden evidens (mármint nem magamra gondoltam).
Ma a legtöbb esküvőfotósnak csak a váza többet ér mint amit a teljes felszerelésre szánsz.
Az általad említett fórumozóknak sem volt mindig 5dmk3-ja, gondolom
Végigcsináltam már én is néhány fotózást a Nikonos cuccokkal is (meg kölcsönbe még volt egy D7000, meg 1-2 optika), pár esküvőt is, de most mindenképpen fog kelleni még egy váz, és ezért gondolkoztam el a dolgon. A pozícionálás szót biztosan ismered, én egy hobbista vagyok, aki igyekszik igényes fotókat kihozni annyiból, amennyije van, aztán majd ki tudja mit hoz a jövő.
"sejtésem szerint ma magasabban vannak az igények mint akkor amikor ezeket a cuccokat kihozták"
Igény szerintem a jó fotókra van, az pedig nem csak ezen múlik. Az általam felsorolt négy optikával milyen feladat az, amit ne lehetne elvégezni?
"Az 5D-nek nagyobb a háttérmosása, de ennyi."
Köszönöm, ez érdekelt, ezért is írtam
Ha csak ennyiben jobb, akkor persze nem éri meg a váltást.
-
Ed Parker
nagyúr
Vagy csak igényesebb a hobbijára es az élményeit jobb minőségben szeretné megőrizni.
Na most ha valaki többet áldoz valamire,az nem biztos hogy rossz.
Autóban sem csak az olcsó fogy,pedig ott sem mindenki pro
Ahogy valakinek jó a 15"-os kerék,van akinek meg a 19"-es jó.
Sztem két objektívvel simán lehet mászkálni,ráadásul nekem a 70-200 F4IS van,ami ultra könnyű.
Ez még mindig hasznosabb es jobb hobbi,mint elfüstölni vagy elinni az árát -
*Ropi*
félisten
"...Szerintem csak a *Ropi* szelektíven olvas. Volt ott pl. Nikon D7100 is legjobb igényes amatőr dSLR fényképezőgép kategóriában..."
Nem olvasok szelektíven: azért írtam, hogy nyerjenek csak amatőr kategóriában.
Bár így elgondolkozva valami kavarodás lehet, mert ha nálunk a legjobb igényes amatőr tükörreflexes fényképezőgép a 6D, akkor hogy lehet az a D7100 is?
-
kiskornel
addikt
Nem manuális. AF obi. Utána néztem, bár kell valami átalakító, hogy az újabb gépeken is legyen AF... Tudod a Nikon híres arról, hogy megőrizte kompatibilitását a régi objektíveivel
De a második linkben már nem 1988-as obik vannak... azok valamivel frissebb kiadásúak. Canon 500 / F4-ast múltkor láttam, 1 milla használtan.
-
Szerintem meg a feldolgozás a titka minden végeredménynek...
Lehet bárkinek bármilyen felszerelése... ha nem tud mit kezdeni a nyers képekkel...
Aki tud mit kezdeni a képekkel, az meg tudja mi az a minimális felszerelés, ami kell ahhoz, hogy a nyers képeket kellő szintre tudja hozni. -
*Ropi*
félisten
-
Winne
nagyúr
Köszönöm, ez mindkettőtöktől több, mint kimerítő válasz volt nekem.
Természetesen nem a fél milliós kategória lesz az enyém, nem ebből élek, csak gondolkozom ehy kompaktot leváltani egy tükrösre a képminőség miatt. Ahol én használni fogom a gépet, oda sanszos, hogy bőven elég lesz egy 18-55-ös objektív is, max ha valami jó árban találok egy "messzebb látó" objektívet, akkor ez bővülhet. Apropó hogy álltok az "utángyártott" obikkal? Valami Sigmát láttam valahol egész jó árban, ha jól emlékszem a nevére, de valami olyasmi rémlik, hogy műanyag és nem üveg, ezért sokan nem hisznek az időtállásában.
A vakut lehet állítani fel/le, de lehet igazad van és inkább el kellene adnom azt is és akkor szélesebb körben nézelődhetnék. A Nikonokat most nagyon sokan "promózzák", na de lehet, hogy ez csak a közelmúltban sok "médiában" megjelenő reklámnak köszönhető...
@(#15483) *Ropi*: "Kategóriák közötti különbségekre gondolsz?"
Igen, tulajdonképpen olyan dolgokra gondolok egy helyen összegyűjtve, hogy a kisebb számú típus miben jobb, mint a nagyobb, vagy hát melyik mit tud. Egy példa: az egyik mondjuk 720p felbontású videót tud, a másik már tudja a fullhd felbontásút is, az egyikben ilyen képstabilizátor van, a másikban meg amolyan. Ilyesmire gondolok.
-
.DLL
veterán
Azt hittem eddig is, hogy értem, a cikkekből, innen-onnan elkapott félinformációkból.
Oké, a moirét a sorkihagyás okozza. A pixel összevonást eddig is értettem, de ezt akkor továbbra sem értem:
"A bejelentéskor nagyon örültem, hogy a szenzor felbontását úgy alakították ki, hogy a FullHD videó 1920 pixel szélességének pontosan 3×-osa a szenzor horizontális felbontása. Ez szebb, élesebb videókat eredményez…ne. Sajnos csak eredményezne, mivel a videófelvétel nem a szenzor teljes szélességével dolgozik, egy aprócska képkivágást eszközöl a gép. Ez azonban elég is ahhoz, hogy a vízszintes felbontás 1920 egész számú többszörösének előnye egycsapásra elvesszen."
Ez alapján a következőket gondolom:
1.) vagy nem végez pixel binninget az 5D III
2.) vagy a pixel binninghez nem az 1920 egész számú többszörösét használja fel, tehát hol 3x3, hol 2x2 vagy 2x3-as blokkokat von össze. -
.DLL
veterán
Szerintem ha pont megegyezne a fullHD háromszorosával a kiolvasási méret, akkor az pont erősítené a moirè-t, és a recés éleket, mert nagyon pontos lenne, tehát lehet, hogy épp emiatt a kis crop miatt csökkent le a moirè, meg valószínűleg az AA szűrő is erősebb picit. Ha belegondolunk úgy nem nehéz moirè-t csökkenteni ha eleve ellágyítjuk a képet. Szerencsére utómunkában jól élesíthetők a részletek az All-I-nek köszönhetően.
-
.DLL
veterán
k1csi, azt hittem ezt olvastad: [Link]
Kipróbálták állványról, egy videóból kimentett képkocka kicsivel kisebb látószögű, mint egy változatlan beállításokkal készült fotó. Így ha a fotó faltól-falig kihasználja a szenzort, akkor a videó nem, és Philip Bloom is beszámolt róla, hogy nem olyan éles, mint várta, igazából nem jobb a Mark II-nél. Csak az All-I miatt jobban utómunkázható, beleértve az élesítést is, mert a minden frame megvan elmentve, nem kiszámolgaás után kell maszatolni rajtuk. Ezért lehet csak élesebb a Mark III videója, de csak utómunka után.
Persze lehet hogy lemaradtam valamiről, és kiadtak egy firmware frissítést, amivel kihasználja a szenzor teljes felületét videónál, mert tényleg csak szoftveres kérdés az egész, a hardveres lehetősége adott, ez tény. -
Fandango
veterán
-
.DLL
veterán
-
Clemi
veterán
Köszi a választ....
Igazából annyira nem gáz a téma, mert menet közben nem kitolt tubussal viszem, csak azért érdekes, mert így 20-60mm állás között nem lehet vele függőlegesen, vagy ahhoz közeli állásban fotózni, csak ha ellent tartok a tubus oldalán.
Megkérdeztem a 220volt-ban, és a náluk készleten lévő 1db-nak nem mászkál a tubusa.... az enyém sajna igen, pedig a tulaj úgy adta el, hogy nem volt használva, és még garis, bár a garpapír és számla másolattal még tartozik.A szűrőkről én is megtaláltam a Lenstip cikket és összeállt a minőségi sorrend. Azért kérdeztem ezt egyébként, mert amit használtam, az előző obin az egy ilyen Hoya volt ami működött, meg minden, de nincs összehasonlításom, hogy ha ugyanakkor egy 2x-3x annyiba kerülő másik szűrőt csavartam volna fel, akkor mennyire kaptam volna más eredményt.
-
Clemi
veterán
Köszi a reagálást..... holnap megismétlem a képeket, de már távkioldóval, és fix ISO100-on, és bár ezek is késleltetéssel készültek (csak 2mp), de bekapcsolom a tükör felcsapást is. Egyszerűen tényleg csak látni akarom a saját szememmel, hogy megéri annyit pluszban kifizetnem, ha kicserélem a 17-85-ös obim egy sokkal drágábbra.
Sajnos amit linkeltél cikk nekem már túl angol... ennyire nem értem, de azért elolvasom.
Tehát ISO100, f érték a minimum fölé legalább 3 értékkel, távkioldó, vagy késleltetés+tükör felcsapás, és vaku.
-
Abry
tag
Nem úgy értettem, hogy az USM 2.0 lenne. Szimplán halkabb obik kellettek (plusz gyors af), ezt korábban az USM-el oldották meg, most meg az STM.
Videóra meg amit leggyakrabban ajánlanak - amennyire én tudom - az a 17-40, 24-70, 24-105 is usm, ezek stm-es (ha beválik a technológia) változatát hülye lenne nem kihozni a Canon.
-
copass
veterán
magyarázd már el ezt egy műkörmösnek? tükörreflexes gép,kitobi,fix,közgyűrű.
"ha a körmöt akarod fényképezni, akkor tekerd le az obit és rakd be elé a közgyűrűt, de ha modellt akarsz akkor rakd vissza a nagylátót mert akkor belefog férni, ha az arcát szeretnéd akkor kell a fixobi."
reális tényleg! -
Zozzer888
addikt
Valamelyik nap a 18-55 DC III és a 18-55 IS II közötti különbségre kerestem hivatalos választ és akkor találtam ezt.
Én csak a túlzó fikázást unom, közel se annyira használhatatlan az DC IIes, DC IIIas mint amennyire be van állítva.Nem azt mondom hogy ha a kettő közül kell választani akkor ne a stabisat vegye, vagy ha most vesz akkor ne a stabisat vegye, csak azért ez az inkább inkább kidobnám dolog túlzó picit.
Viszont egy korábbi "vitára" visszatérve hamut szórok a fejemre, az 50 F1.8 II tényleg alig talál normálisan fokuszt:/ (viszont ha eltalálja akkor szép a rajza rekeszelve)...de ez megöli az egészet
-
Zozzer888
addikt
Az IS nélküli alapobi rajza ugyanolyan mint az IS-es verzáé, hiszen semmi másban nincs köztük különbség.Ez hivatalos, Canon által kiadott álláspont.Nem akkora fos ám az,mint ahogy itt beállítjátok,főleg az ISes verzához képest.(Persze a stabi jó dolog, de hogy mindig kell-e?attól függ mit fotózol)Nem dobatnám ki...
-
Clemi
veterán
Először is köszi a választ, mégse én vagyok a totál béna. A történethez hozzá tartozik, hogy mióta megvan ez a gép, elég sok életlen mellé fókuszált képem van.
A leginkább bosszantó számomra, hogy LV módban élességet állítva, (ML-t használom) majd átkapcsolva normál módba (állványon stabil témát) az exponált képen látszik, hogy máshol van a legélesebb pont, mint mikor a keresőn keresztül állítok élességet (manuálisan). Tudom, ezt nevezik front vagy back fókusznak, és ezzel is volt a Canon szervizben de onnan mindig úgy kaptam vissza, hogy beállították és tökéletes, ennél pontosabban nem lehet beállítani.
Egy biztos, első körben Ruzsa Jánosnak fogom odaadni a vázat, mert így rendeltetés szerűen nem tudom használni. Tájképhez persze hibátlan, de portrét tiszta lutri így készíteni. -
csacsi77
senior tag
A 60D-n, bár látszólag van, még sincs hátsó tárcsa. A kialakítása olyan, de az csak egy négyirányú (lehet, hogy átlósan is működik, akkor nyolc, erre most nem emlékszem) gomb, ami tárcsának néz ki. Kár érte, mert nagyon jól használható a Canonok hátsó tárcsáját, olyan praktikus és profi érzet.
MIKOR LESZ MÁR 70D/7D MII hír?????
Találtam egy vicceset.... LINK
Ez az új designe nem jön be annyira...... -
marcias
őstag
Amúgy én is egy korábbi összehasonlításban azt láttam, hogy f2-nél jobb a Canon. Itt pedig, ha jól veszem ki a számokat, azt hozza ki, hogy mindenhol. Érdekes. Mindenesetre, nem vagyok meggyőződve arról, hogy a Sigma megér nekem kb +40%-os felárat. "Sajnos" mindenképpen csak új árban gondolkozhatok ebben az esetben, szóval az, hogy használtan esetleg kapok jó ajánlatot a Sigmára, ki van lőve.
A szórástól azért félek, szívesen kibékülnék egy "átlagos" példánnyal, csak nehogy pont egy hibásat kapjak kézhez. Szóval összességében megéri az árát a Canon 1.4 szerinted/szerintetek? -
Zozzer888
addikt
Nem ezen fogok spórolni, ha már nyugodt marad a lelkivilágom, már megérte azt a 0Ft pluszt az hogy biztos forrásból van.
Megvettem a Lenspen-t, 4ezer volt olyan szett, amibe van tartalék fej, így 1000 törlésre elég a "doboz" szerint...majd meglátjuk
Vettem egy Hoya UV szűrőt is, ezt az MNCset vagy mit
DE
kipróbáltam a Tamron 17-50 2.8-ast (vannak kint Tamron obik) és hát lesúlytóan negatív és rossz a véleményem róluk. Nagyon durván össze vannak rakva, de a képminőség...hát nem tudom.Nem hozta a kit obi szintjét se, pedig a szar alá lecsúszni elég nehéz. Tudok mutatni képet, érdekel? Nem művészik, csak lőttem kettőt vele.
Lehet "elkérem" majd ismijét is...nem akarom elhinni hogy ez ilyen...vagy lehet front/back fokuszos volt? végülis kiállított darab...a végig 2,8as fényerő mindenesetre überkirály
-
*Ropi*
félisten
Még nem tudjuk, hogy az új szenzor milyen paraméterekkel rendelkezik és milyen elektronikát fejlesztettek alá. Addig csak "megajánlottam" neki a szuperlatívuszokat, reméljük élőben majd igazolja.
Bízom annyira a Canon mérnökeiben, hogy nem hoznak ki egy ilyen komoly hardver, ha nem hozza az elvárt szintet.
"Giga pixeles váz meg nem is kellene személy szerint."
De: a fotóriporterek rágják a küszöböt a MP-ekért: amikor nem tudsz a fotóalanyod közelébe férkőzni, akkor csak ellősz az irányába egy képet magasból, majd a 46 MP-ből kivágva lényeget, még mindig marad mondjuk 26 MP-ed. Próbáld meg ugyanezt összesen 10 Megagikszerrel...
-
Surfym@n
senior tag
A "tartalék váz nem csak esküvőre kell" nézetet vallom én is, ezért írtam az alternatíva mellé egy ideális esetet, amit célszerű meglépni - feltéve, hogy megéri-e az illetőnek.
Még szerencse, hogy ez egy szakmai fórum, ahol azért jelen van pár hivatásos fotósember is. A tudás/tapasztalat nem csak egy szűk kör kiváltsága, s aki rendelkezik valamelyikkel - netán még meg is tudja fogalmazni -, az szívesen leírja ide illetve olvas és folyamatosan tanul közben másoktól.
A profi/amatőr szót szándékosan kerülöm, mert ez a magyar nyelvben sajnos csak félreértést generál.
-
Surfym@n
senior tag
ha nincs második váz, akkor azt is kellene kölcsönkérni/bérelni, nem?
akkor már jobb alternatíva egy zoomobi.persze a legideálisabb ha van két vázad egyiken 16-35-el másikon 24-70-el vagy 70-200-al (ha hosszú a kifutó), s mindkettő vállpánton, forgóbilincsen van, hogy tudj gyorsan váltani.
az persze más kérdés, hogy megéri-e ennyit ebbe belefeccölni, de mindig van az a pénz... tudod
-
Morgal
aktív tag
értem, nekem 50D van és konkrétan fix 50-essel fotóztam. most olvastam olyat is, hogy át szokták állítani az expó gombot hogy csak exponáljon és a hátsó gombbal fókuszálnak ai servo-val és ha megvan a fókusz felengedik. az utólagos vágással még az is a gond, hogy itt pl olyan kis hely volt, hogy nem is mozoghattam arrébb azaz nem mehetettem hátrább, hogy jó rászámolok és hagyok helyet a vágásnak, muszáj volt úgy lefotózni ahogy volt
-
killerjohn
addikt
Ne is mondd, 2-3 hete már majdnem indultam, hogy veszek egyet télire a "sötét időszakra", amikor továbbgondoltam egy kicsit, és leesett, hogy basszus F/1.2-n kb akkora lesz a DOF-om mint egy hangya f@sz@, ergó már megint nem ezzel fogom a rohangáló gyereket fotózni a szobában. Az isten sem ment meg attól, hogy azt a rohadt vakut használjam... VAGY a tavalyi ötlet, hogy felteszek a szoba két sarkába 2 db 500W-os reflektort
-
killerjohn
addikt
11 AF pont, 1db SD kártya hely, a 7D bal oldali gombjai sehol... a cikk és más review-k olvasása előtt már dörzsöltem a kezem hogy "vááá meg van a 7D utódja, az 5Dmk3-nál olcsóbban", de ez így bullshit
szerintem ez váz valahogy a két pad között a földre kategória, igaz hogy a beépített wifi és gps nagyon nagyon jó pont...
-
adamka16
őstag
Nem véletlenül írtam így "kezdő-profi" mert a kettő közötti köztesben van valahol, ennyire nem vágom a kategóriákat...
Én meg remélem, hogy megmarad a nikonnak az esze és nem rak rá ilyen hajtogatható vackokat és inkább fejleszt a szenzorokat tovább, majd szépen lehagyja a Canon-t, amit már meg is tett szép lassan..
Ennek a két gyártónak szerintem totál felesleges pénzkidobás volt, hogy tükör nélküli gépeket fejlesztett, nem ezek a milc vázak fogják felvirágoztatni ezt a két nagy óriást, az is biztos..
Ez amolyan, "nekem is van már milc-em" dolog akart lenni, de inkább hagyták volna meg az oly, fuji, pana hármasnak.Zozzer888: azt tudom, hogy a D5000-en is volt (majdnem olyant vettem, és nem a kihajtható miatt vettem volna
), de több vázon nem látni. Talán az volt a kísérleti váz?
-
adamka16
őstag
Így van. Én nem érzem annyira szükségét ezeknek a dolgoknak egy kezdő-profi vázon mint pl: 60D-nél sem. Legyen a vázból két verzió és vegye meg az akinek erre szüksége van. Ez olyan "rákényszerítjük" dolognak hat... :s
650D-nél is ha megnézitek, agyon van zsúfolva egy pici helyre majd az összes hátlapi gomb, nemsokára még azok se lesznek, csak a kijelzőn.Ezek a megoldások kapacitív vagy rezisztív technológiával dolgoznak?
Nikonnál miért nem adnak ki tapicskolós slr-t vajon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Androidos tablet topic
- Xbox tulajok OFF topicja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED monitor topik
- Mobil flották
- Okos Otthon / Smart Home
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest