- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
k1csi
senior tag
Fontos, hogy infrás legyen? Nekem rádiós Pixel RW-221 van (ugyan 550D-hez, de több kábelt is lehet hozzá venni, azaz több vázhoz is jó) az jobb. Kb. 4.5-5k e-bayről.
Van infrásom is (talán RC-1 ami egyébként 60D-vel is kompatibilis), de azzal több bajom volt. Hol az érzékelőt valami betakarta, kültéren már nem volt annyira jó stb... -
-
-
Az IS II -esnek ha jól tudom, nem (de fixme, mert nekem csak az IS nélküli van
)
http://www.objektivek.com/teszt/20080412-canon-ef-s-18-55mm-f3.5-5.6-is-objektiv-teszt
Az enyém pl. nem ilyen, nincs rajta a szürke csík.
-
zolka78
senior tag
Ebben az esetben ahogy Peetry is írta akkor egy Tamron 17-50/2,8 (ebből is a régi VC nélküli), vagy Sigma 17-70. Vagy Canonokból 15-85, illetve 17-55/2,8. Ezeket mind megkapod használtan is. Ha kell a nagyobb átfogás akkor a Sigma és a 15-85 kell neked, bár ez egyik sem fényerős obi. Ha a fényerő kellene inkább, akkor a Tamron vagy a Canon 17-55. A Canonok persze jóval drágábbak, de valamit valamiért. Én elfelejteném a Canon 17-85 és 18-135 zoomjait, a fenti üvegek mellett nem érdemes ezekkel foglalkozni. Persze kérdés, hogy mennyit akarsz obira költeni. De bővebben az objektíves topikban többen fognak neked segíteni.
-
Dr V
őstag
Látom nem érted, h mi mit nem értünk: középzoom az sztem sokak számára ismeretlen fogalom. Kicsit olvass utánna, h mit jelent a normál zoom, tele zoom és társai.
Egyébként ha jól értettem te a tamron 17-50 f2.8ra gondoltál. Egyedül a fókuszra kell figyelni, mert viszonylag nagy a gyártási szóródás. -
törölt tag
Bár nem lesz olcsó szerintem, de jómagam pl. a Tamron 24-70 f/2.8 VC-t várom, mint messiást.. (hogy kiteszteljék DPReview-n, és ha sarki élesség + CA + felbontás jó, megveszem). Fényerős, várhatóan jól rajzol majd (és nagyon szépen jönnek fel a 3rd party gyártók minőségben), VC is van benne (=IS), időjárás álló is (ami eddig nem volt) bla bla bla
Addig viszont az 50 1.4-et nyúznám, ha én lennék Te. De nem vagyok
Szerk.: Amúgy video-ra pont a felbontás miatt lehet elég egy standard zoom is, tehát a 18-55. Video közben nem nézeget az ember pixel-mélységben (amúgysem, általában)
-
hemaka
nagyúr
Amúgy meg ebay.
-
.DLL
veterán
Ha nem muszáj, hogy a Manfrotto talpakkal kompatibilis legyen, akkor vegyél egy Hama állványt pár ezerért, és a fejének a dönthető részét leszerelve már is kaptál egy gyorscsere alapot + talpat + van egy állványod is fénynek, akárminek.
Az alapot kifúrva -lehetőleg a sarkán- 4db M3-as vagy M4-es csavarral rögzíthető a glidecam platójára, persze figyelni kell hogy azon hol vannak a furatok. Műanyag mivoltából adódóan nyilván nagy, nehéz kamera nem tehető rá, de komoly felszerelés esetén nem is illik ilyennel szórakozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó: 4 darab Dulens Apo Mini Prime objektív (EF bajonett)
- Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM Art ( Canon )
- Moza Aircross gimbal stabilizátor párszor használt
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest