- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Macrodroid
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
k1csi
senior tag
válasz
Greg1234 #16734 üzenetére
Igény szerintem a jó fotókra van, az pedig nem csak ezen múlik. Az általam felsorolt négy optikával milyen feladat az, amit ne lehetne elvégezni?
Az igényt sok esetben keltik, mert a többségnek aki ilyesmivel megbíz az, hogy konkrétan mi lenne a jó nem biztos, hogy világos.
Egyébként pl. apróbb dolgok, amihez makró kell. Persze nem mondom, hogy létszükséglet.
Vagy nincs igazán fényerős obid 85mm alatt. Most ami van nem használod vagy úgy érzed nem kell?
De nekem a legnagyobb gáz az a manuális vaku lenne és a HSS mód hiánya. Persze ha eddig nem zavart...Egyébként az 5D-t a középső fókuszpontján kívül nem szokták dicsérni...
Szerk:
.DLL
Gondolom a 3rd party nagylátó az pl. Tamron 17-35 vagy valami hasonló az olcsó fix meg valami guberált manuális makró aminél ugye AF sem kell meg mivel makró úgyis szét kell rekeszelni azaz a rajza sem különösebben érdekes.Egyébként az új cuccokban a Canon absz. nem versenyképes ma max. azoknak lehet érdkes akik régi és olcsó cuccokkal akarják megúszni pl. különösebb felbontás vagy magas ISOs igények nélkül.
-
.DLL
veterán
válasz
Greg1234 #16734 üzenetére
Igény szerintem a jó fotókra van, az pedig nem csak ezen múlik. Az általam felsorolt négy optikával milyen feladat az, amit ne lehetne elvégezni?
Na ezaz.
Akkor maradhat a felvázolt D7000+50/1.8 felállás nem? Az egy nagyon jó váz!
A Tamron 28-75 2.8 + 85mm f/1.8 + 3rd party 17-35 körül + még valami olcsóbb fix felállás szintén nem rossz, de nem tudom ez hogy férne bele a 200 ezres keretbe (ha 5D=150e; 30D=50e Ft)
-
k1csi
senior tag
válasz
Greg1234 #16732 üzenetére
Ha esküvőfotózással foglalkozol (vagy tervezed) saját magadnak el kellene tudni dönteni neked mi fontos.
Nekem biztos eszembe nem jutna két tükrös rendszert keverni. Ha valamelyik váz behal, akkor buktad a hozzávaló üvegeket.
A Nikon üvegeket ugyan lehet adaptálni Canonra, de nagyon kevés üveget leszámítva (ilyen pl. a 14-28 2.8, ennek nincs Canon megfelelője) nem érdemes mert pl. nem lesz AF-ed.
Visszafelé meg egyáltalán nem lehet adaptálni. De alapvetően nem is érdemes mert a legtöbb üveg megvan mindkét rendszerre.Azaz csakis váltásról (teljes felszerelés cseréről) érdemes egyáltalán beszélni.
Az 5D már egy elég régi váz, ami azt jelenti, hogy ISO-ban, dinamikában nem egy bajnok (mondjuk ez igaz az új Canonokra is). A 7000D-től zajban is épphogy jobb a hatalmas pixelek ellenére: DxOMark
Az 5D-nek nagyobb a háttérmosása, de ennyi. Viszont az ISO-t eléggé korlátosan tolhatod. Ugyanez fokozottan igaz a 30D-re.
Azaz lényegében a háttérmosás az egyetlen releváns szempont amire szorítkoztál. Ennyire fontos neked?A FF Canon üvegeket rá tudod tenni APS-C (és szokás is), visszafelé nem, de nem is igazán van mit.
Vsz. nagyon alacsonyan húztad meg a határt. Ma a legtöbb esküvőfotósnak csak a váza többet ér mint amit a teljes felszerelésre szánsz. Manuális vakuval irtó macerává tud válni egy eseményfotózás. Nem tudom ezekkel lehet-e egyáltalán napsütésben deríteni (HSS mód)?
Egyébként nagyon ravasz módon szedted össze a felszerelést vsz. szükséges minimumot tényleg megüti (akár úgy is, hogy valami kiesik, mondjuk nem az 5D tükrére gondoltam itt, de elsőre az ugrott be), de elég necces (sejtésem szerint ma magasabban vannak az igények mint akkor amikor ezeket a cuccokat kihozták).
Az *Ropi* vagy cOxeR (pro fotósok a témában itt), tudják megmondani, hogy ezzel mennyire lennél versenyképes vagy ők pl. miért váltottak jóval újabb Canon FF-re, vagy miért tartanak jóval drágább felszerelést. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Moza Aircross gimbal stabilizátor párszor használt
- Canon EF 100-400 f4.5-5.6 L IS USM II objektív eladó
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- Nikon Z50 II kit DX 16-50 f/3.5-6.3 VR, & (DX 50-250 f/4.5-6.3 VR)
- Edelkrone Slider PLUS PRO Long eladó !
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest