- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Honor 400-ak is beszállnak a számháborúba
- Egyes Galaxy A mobilokon is gombnyomásra indulhat az AI
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Futott egy kört a Geekbench 6 teszten az új Xperia
- iPhone topik
- Yettel topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
válasz
FEDman #28697 üzenetére
Ide tedd be
Itt legalább ráugranak a nikonosok is... habár nem szokott nagy vita lenni de hátha
-
FEDman
addikt
Szívem szerint most avatart váltanék.
Micsoda remek közönség..
-
_seth_
veterán
válasz
FEDman #28692 üzenetére
Pletyka oldal? Már az összes külföldi oldal letesztelte, és már 2 hete a pixinfo is
Persze szép dolog, hogy a PH! fotós része is friss termékeket tesztel, de ha pl ápr 12-én jelenik meg a PH!-s teszt az lett volna igazán nagy dobás(pixinfó előtt, igaz már ápr elsején is raktak fel tesztképeket).
-
madgie
titán
válasz
bbkmachine #28693 üzenetére
Egy házigazda rakta be a coming soon feliratú képet, szerinted miért?
Jön a 11-24L teszt, itt a Prohardveren. Ennél szájbarágósabban nem tudom leírni.
-
FEDman
addikt
-
madgie
titán
válasz
bbkmachine #28689 üzenetére
És van már normális magyar teszt is róla? Vagy te írod?
-
Surfym@n
senior tag
Marcsa az imént említett dolgokon felül nekem még 3 dologban hasznos:
Szinte csak nehéz objektívekkel dolgozom (17-40 a legkönnyebb), így marcsával a váz+obi már kellőképp kiegyensúlyozott lesz, nem csavarja a kézfejed.
Rühellem a nyakpántot minden formájában, csuklószíj meg vállpánt játszik. Csuklószíjnál jó, hogy a marcsán van még jobb oldalt akasztónyílás.
Akksicsere egyszerűbb, s volt már arra is példa, hogy hat elem segített ki (igaz eskin nem ér meglepetés, oda ha kell, még kis Honda aggregátort is vinnék)
Asszem 5D3 lesz a befutó - köszi, hogy rábeszéltetek.
Amúgy eddig én is 5D + 40D-vel toltam végig a lagzikat - de csábít az ISO1600 "utáni" világ.
Hiába a pokolban csak a tűz ad fényt (meg a Szigetes fószer)... de mennyivel hangulatosabb -
*Ropi*
félisten
válasz
_seth_ #28680 üzenetére
Nem amatőr, hanem esküvőfotós...
És beltéren rendszerint sötét van.
(#28683) ChipKng: Ugyanezt mondtam én is. Viszont nagyon hamar rájön az ember, hogy mennyire megkönnyíti az életét.
Az olyan vázra amire olyan kicsi és könnyű üveget teszek mint az 50/1.4 nem rakok marcsát, mert könnyebb megtartani (kiegyensúlyozni) a gépet nélküle és a joystick is jobban ujj alá esik az AF pont váltáshoz. Nagyobb (nehezebb) obival már más a helyzet...
-
_seth_
veterán
-
*Ropi*
félisten
válasz
ChipKng #28678 üzenetére
A 40D jóval kevesebbet fogyasztott.
Mondom ezt annak fényében, hogy az 5D3 előtt 40D-vel esküvőztem 6+ évig. Az 5D3 gyári adatai szerint 1 db akkuval 950 képet tud készíteni optikai kereső használatával (LV-ben 200 db-ot). Nekem a max. amit ki tudtam facsarni belőle 1 db akkuval az 1300 db kép volt, de 0 visszanézéssel. A 40D viszont 2 db akkuval 3400 db kép felett tudott ugyanígy. Az IS-es üvegekről se feledkezzünk meg, amik többet fogyasztanak...A lényeg, hogy nem lesz elég 1 napra 1 akku esküvőzni, amikor tutira nem ússza meg a képek vagy a hisztogram megnézését. Persze marcsa attól még nem feltétlenül kell: lehet cserélgetni az akkukat anélkül is, csak ésszel előre gondolkodva, hogy ne legyen az utolsó pillanatra hagyva, amikor esetleg egy fontos mozzanatról marad le miatta. Egyébként a markolat a csukló kímélése miatt is ajánlott, nem csak az akkuk miatt: amikor (pl. esküvőn) elég sokat tartod a gépet portréállásban (ráadásul mondjuk egy nehezebb 70-200-zal) könnyen megfájdulhat az említett testrészed.
-
ChipKng
aktív tag
válasz
Surfym@n #28669 üzenetére
Eskuvokre az 5Dm3-at javasolnam inkabb. A jobb ISO-val tobbre mesz. Marcsaval raersz, nem ertem miert kell mindenkinek automatikusan markolat... Viszel potakksit es cserelsz ha kell, de sztem egy 5Dm3-nak illik vegig birnia egy napnyi fotozast. Nekem annak idejen meg egy 40D is vegig birta...
-
Clemi
veterán
válasz
DM-Fan #28658 üzenetére
Végig követtem a párbeszédet a gépvásárlás tanácstalansággal kapcsolatban. Amit javasolnék, hogy ha már ennyire bizonytalan vagy, nézz körül az irányjelzősön, tutira találsz baráti áron még garanciális 700D-t (most is van épp egy) és ha mégse jön be, nem buksz rajta akkorát, ha mégis inkább mást szeretnél helyette. Az obit vedd meg újonnan, mert azt más nem FF vázon is fogod tudni használni.
-
*Ropi*
félisten
Szerintem a dinamika itt másodlagos: a használhatóbb magas ISO tartomány a lényeg. Ugyanis a megjelenítő médiumoknak sincsen akkora dinamikaátfogása, viszont expókorrekcióval tudod "kalibrálni" a használni kívánt dinamikasávot: azzal többre mész. Az 5D3 ISO 12800-on teljesen vállalható: az azért kicsit jobb...
Amiben vitathatatlanul jobb az 1-es váz az a színreprodukció és a zaj struktúrája: el kell dönteni, kinek mi fontos.
-
Wa2x_
veterán
Sziasztok!
Valaki ismert olyan céget vagy emberkét, aki foglalkozik (ad-vesz) használt DSLR-ekkel és ÁFA-s számlaképes? HA igen légyszi írjon rám privátban, köszönöm!
-
*Ropi*
félisten
válasz
Surfym@n #28667 üzenetére
Ha elolvasod ezt, akkor magad is rájössz, hogy mindkét vázban egy ismeretlen dedikált processzor (ami nem a DiG!C 4) felel az AF rendszerért. A DiG!C 4 alapvetően a fénymérésért felel, ha azonban EOS iTR AF módban dolgozol, akkor besegít az AF rendszernek. Az EOS iTR AF csak zóna és az összes 61 pont aktív módokban működik (kiterjesztett vagy egyenként használt AF pontokkal nem). A Dual DiG!C 5+ processzorok a megfelelő sebességű adatfeldolgozást biztosítják a 12FPS-hez, semmi közük az AF rendszerhez. Ha kikapcsolod az EOS iTR AF-t, akkor nincs különbség a két váz között. Egyébként van egy ugyanilyen írás azon az oldalon az 5D3-ról is: a legtöbb rész át van copy / paste-elve.
Egyébként a magam részéről leX@rom a marketingesek által írt specifikációkat: sokkal hitelesebb volt számomra az, hogy valóban működött az 5D3 AF rendszere majdnem teljes sötétben is.
-
Surfym@n
senior tag
válasz
Surfym@n #28662 üzenetére
Közben megtaláltam az említett videót.
Aláírom, nem csak az akksi által nyújtott delej a mérvadó, de tuti hogy a Canon üzletpolitikailag az 5D-sorozatba nem tesz ugyanolyan hatákony AF-rendszert, mint az 1D-sorozatba. Még ha maga a chip ugyanaz is 5D3-é nem lesz hasonló sebességű, mint az 1Dx-é.De valójában ezek inkább tényleg csak az egyes területre specializálódott hivatásos fotósoknak okozhat fejtörést.
Én csak az 5D1/5D2/6D-nél jobb AF megoldásra vágyom, FF-méretben, ktghatékonyan...
6D2-ig nem tudok várni sajnos.
-
*Ropi*
félisten
-
spiky03
veterán
Hátha valakit érdekel
-
Surfym@n
senior tag
válasz
*Ropi* #28659 üzenetére
Ezt a kék pöttyös sztorit én is hallottam már, de az 1D mk3 kapcsán. Ds-nél is előbukkant ezek szerint? Amúgy csak érdekességképp láttam egy videót Youtube-on, hogy az AF gyorsaságot az 1D széria a táposabb akksinak köszönheti. Ebben mennyi az igazság? Valójában nekem az 5D mk3 AF rendszere már túl "okos", megelégszek az 1Ds-ével is, csak pontos legyen és cibálja gyorsan az USM obikat.
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
DM-Fan #28651 üzenetére
Nálam a 70D-hez van egy 18-55 STM. Nekem mindig kevés az 55mm.. Mindig tekerném egy kicsit tovább. És nem azért mert lusta vagyok közelebb menni, hanem mert jobban szeretem a nagyobb gyújtótávolságok által adott perspektívát. Ráadásul a nagyobb gyújtótávolsággal a témát is könnyebb "leválasztani" a háttérről. (én erre egy 70-200-at használok)
Mindenképpen a 18-135 STM-et javaslom. Egyszer a fenti okok miatt, másrészt, mert a 18-135-nek fémből van a bajonett csatlakozása, harmadrészt pedig a nagyobb átfogás ellenére szerintem a képminősége jobb, mint a 18-55 STM-nek,
Ha pedig kevés a 135mm, akkor később meg lehet toldani az 55-250 STM-el (ebből csak az újabb STM-et ajánlanám, mert nevetséges áron nyújt nagyon jó képminőséget. SOKKAL jobb, mint a sima IS verzió!)Ha pedig a 18mm alá is szeretnél menni, akkor arra meg ott van a szintén nagyon jó ár/érték arányú 10-18 STM.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Surfym@n #28647 üzenetére
Az 5D3 AF rendszere az 1Dx-ből lett átemelve, és mint ilyen jobb az 1Ds III-énál. Ráadásul az 1Ds III-aknak volt egy AF rendszert érintő problémája, amit a későbbi példányokban javítottak (a híres "kék pöttyös" szériák). Szóval az 5D3 nem véletlenül annyival drágább: nekem esküvőn gyakorlatilag 0 fénynél 100% találati aránya volt 3rd party obival is (a vaku AF segédfényt direkt kikapcsoltam, hogy teszteljem).
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
copass #28657 üzenetére
Köszönöm, a többieknek is. Lehet, hogy akkor 18-135 mm IS STM lesz belőle kezdetnek, aztán majd meglátom, hogy mennyire kell mellé az 55-250, de ha igen, akkor valószínű, hogy inkább kuporgatok majd és abból is STM-et vadászok.
Akkor sanszos, hogy 700D + 18-135 IS STM lesz. Na, majd a minap megfogdosom mindkettőt egyben.
-
copass
veterán
válasz
DM-Fan #28651 üzenetére
18-135 ideális átfogás. van nagylátószöged és teléd is egyben, jó közelponttal, stabival. 45cm közelponttal.
az 55-250-nél 1.2 méter a közelpont, telének nagyon jó.
20k körül kapsz egy 1.8/50-et ami mindazok ellenére hogy rossz híre van, mindenkinek van/volt és szerette!
2.8/40 stm palacsinta is jó, de elég drága használtan is, újonnan meg most nagyon. rajza bitang nyitva is és átkozottúl pontos és halk is. -
End-ru
aktív tag
válasz
DM-Fan #28653 üzenetére
Ha nem tudod előre, hogy mire fog kelleni a tele, akkor szerintem ne erőltesd. Sokaknak macera az obicserélgetés, itt nem tudják megítélni, hogy neked mik lesznek a szokásaid. Viszont jó kompromisszum lehet a 18-135. Egy olcsó fényerős obit később még meg lehet mellé próbálni.
-
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Alx.Mercer #28628 üzenetére
Köszönöm! Egyre inkább hajlok a 700D felé.
Alapvetően mi lehet a jobb választás?
- 700D + 18-135 IS STM
- 700D + 18-55 IS STM + 55-250 ISÁrban nagyjából egy szint, ahogy elnézem. Pro és kontra egyik-másik esetében? Önmagában mennyire kielégítő a 18-135? Vagy kezdésnek inkább csak egy 700D + 18-55 IS STM és majd később egy komolyabb obi, ami nem kit?
-
Surfym@n
senior tag
Esküvő, portré, stock, tájképek...
FF váz kell mindenképp a jó dinamikaátfogás, alacsony zaj, meg a jó RAW-ok miatt.
17-40, 28-70 és 70-200-nak keresek egy jó társat...5D Classic alaplaphibás lett 290ezer expó után... Béke poraira...
6D szóba jöhetne, de ha már +markolat + akksi + sd-kártyák miatt is fizetnem kell, akkor majdnem ott vagyok ahol az 1Ds mk3, s még akkor csak egy jó fókuszpontom van...
Néztem 5D3-t is, az viszont drágább még, s hiába a jó AF azért még mindig az 1D/Ds család jobb a fókuszban.
1D mk4 volt még amit néztem, de nincs szükségem 10fps-re. És az csak APS-H...
-
ChipKng
aktív tag
válasz
Surfym@n #28644 üzenetére
Komoly, jo cucc. En egy S nelkuli mk3-ast hajtottam es mai napig popec az akksija! Az arban nem tudok tanacsot adni, de a gep az jo holmi. A serial #-t azert csekkold le a regisztrald.hu -n biztos ami biztos. Van 1 utangyartott akksim, de kb 2/3-at birja csak az eredetinek es az 1D X mar kiolvasni sem tudja a chip-et mennyi nafta van meg benne... Szal maradnek az eredetinel. Ha fullra feltoltod akkor egy egesz napot siman vegig tolsz vele. ~3100 expot is lehet bele tolni.
-
Surfym@n
senior tag
Sziasztok!
Ma találtam egy eladó 6600 expós 1Ds Mk3 vázat 609 eFt-ért.
Egy bizonyos Molnár Gyula árulja Szegeden. Elmondása szerint egy salgótarjáni fotóstól vette meg 4k expósan, de sokat nem használta, mert lett egy 1Dx váza. Azt a 2k expót tájképezés közben nyomta bele. A vázat a Kamera Kft-ben olvastatta ki, illetve szenzort is tisztíttatott.Kérdésem, hogy ezen infók után mennyire ajánlott a váz megvétele? 570-580-ig le tudnám alkudni...
Illetve, hogy ezeknek az akksija mennyit bír, ebben a szériában mik a lehetőségek új vagy utángyártott vásárlása ügyében?
Előre is köszi a válaszokat!
-
szasza_1
senior tag
Maga a váz és 2 obi cipelése nem gond, ugyan úgy beleteszem egy pisztolytáskába, mint egy bridge gépet. Tudom, hogy miért vettem ezt: képminőségre jobb (magas iso-n), elfogadható árú használt obik vannak hozzá (bár várom már nagyon az 50mm F1.8 STM-et, abból új lesz, ha nem lesz drága), jó áron van hozzá rendes vaku (a yn600ex-rt már csak 35e, azt hittem, hogy még én vettem olcsón év elején 47e-ért), és rendes fogása van. És még a gyorsaság is nagyon fontos volt, nem szeretek már semmilyen gépre várni. A Pana FZ-1000 is esélyes volt, de mindenben nagyon elmarad. Illetve még a dual pixel AF miatt, videózásnál nagyon jól jön. Arra számítottam, hogy LV módban (többet) fogom használni, de sokkal gyorsabban, és jobban tudok a kukucskálón át komponálni.
-
k1csi
senior tag
válasz
szasza_1 #28638 üzenetére
Ha a cipelés a gond akkor lehet nem DSLR-t kellene vinni. Pl. központi záras kompaktok (hogy témánál maradjunk pl. Canon G1xmkII is ilyen) ebből a szempontból jobbak. Persze nem fogják tudni egy nagyob szenzoros váz + fényerős obi háttérelmosását hozni, viszont cserébe tényleg jóval hordozhatóbbak.
-
szasza_1
senior tag
Igen másik irányból kezdve, de hasonló módon szoktam megnézni: "Így azt tudom csinálni, hogy ha legtágabb blendére törekszek, hogy vaku nélkül megnézem, hogy melyik rekeszen lesz 1/250-es záridő, és utána nyitom fel a vakut."
Szoktam csinálni vakus képet és vaku nélkül is ugyan azokkal a beállításokkal, és sokszor a beépített vaku azért tett hozzá a képhez, javított a helyzeten, (ha egyes esetekben nem is sokat).
(A külső vakum majdnem olyan nehéz, mint a fényképezőgép, még azt is cipelni...)
-
szasza_1
senior tag
Sajnos pont az a bajom, hogy pl F2-ön egy árnyékos rész sem lesz, mert a kép csak fehérből fog állni (mintha a Wordben egy üres fehér oldalt látnál). De ezt előre nem jelzi ki. Ha pl F5.6-on lenne minden tökéletes, akkor ha F2-öt állítok be, már csak a kész képen látom, hogy nem jó. Valószínűleg ide is még kellett volna pár sor a szoftverébe, hogy ha a blende értéke kisebb, mint amit mért az elérhető legnagyobb záridőhöz, akkor villogjon, úgy mint más esetben, ha nem jó valami...
-
k1csi
senior tag
válasz
szasza_1 #28629 üzenetére
Fényes nappal a beépített vakuval nem fogsz tudni deríteni mert ehhez eleve kicsi a kulcsszáma (és ezen ND szűrő sem fog segíteni). Ehhez HSS-t tudó külső vaku kell.
Egyébként kipróbálhatod azt, hogy záridőpriorítás módba teszed a gépet és beállítod a vakuszinkron időt (70D esetén 1/250) majd megnézed milyen rekeszt dob a gép. -
.DLL
veterán
válasz
szasza_1 #28634 üzenetére
Valószínűleg más prioritással mér fényt felnyitott vaku esetén, mert akkor neki az előtér a fontos. Tehát ő akkorát fog villantani, ami f/2.8 és 1/250s esetén deríti megfelelően az árnyékos részeket. Ha ez mondjuk le ND-zed akkor a háttér ugyan nem lesz kiégett, de a vaku fényét is lefogja, így a derítés nem lesz hathatós.
-
szasza_1
senior tag
válasz
ChipKng #28632 üzenetére
Van SPOT. De nem az a baj. Egész egyszerűen pl az F2.8-hoz kevés az 1/250-es záridő. De F2-ön teljesen fehér kép lesz, semmi sem látszik, biztos nem a méréssel van a baj. Hanem hogy egész egyszerűen ha a vaku fel van nyitva, nem jelzi, hogy valami nem stimmel... Így azt tudom csinálni, hogy ha legtágabb blendére törekszek, hogy vaku nélkül megnézem, hogy melyik rekeszen lesz 1/250-es záridő, és utána nyitom fel a vakut. (Vagy cipelem magammal a HSS-es külső vakut, így olyan blendét tudnék beállítani, amilyent akartam, de azt meg nem szeretném...vagy veszek rá egy ND szűrőt...)
-
pergabb
senior tag
válasz
DM-Fan #28623 üzenetére
Nem szeretném a canon topikot alázni, mert szeretem a gépem és biztos márka hű maradok most már, de ilyen árkategóriában lehet a nikonnal jobban jársz. Pl Nikon D3200, nővéreméknek is az van, mivel 1200D-t akartak venni, arra volt pénzük és így sem értik a gép 90%-át
, de én mondtam nekik, hogy ugyan annyi pénzért a D3200 jobb. Akkor belefér a keretedbe a kitobi is, amit én mondjuk gyűlölök.
-
szasza_1
senior tag
válasz
bbkmachine #28630 üzenetére
Nincs, de úgy látom, hogy akkor ISO200 lesz a minimális ISO, így még jobban túlexponáltabb lesz, mint ISO 100-al. (A 250-es záridő pedig a maximum a beépített vaku miatt.)
-
szasza_1
senior tag
Olyan kérdésem lenne, hogy ha 70D-vel A módban fényes nappal a beépített vakuval (HSS nélkül) szeretnék deríteni, de túl tág rekesz választásom miatt túlexponált lesz a kép (250-es záridő és ISO100 mellett), azt mi jelzi nekem előre? Nem villog a rekesz érték jelzője, és az expozíciószint-jelző skála is középen marad.
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
DM-Fan #28618 üzenetére
"Látom, ez a topic sem mentes a trolloktól"
Egyik topic sem mentes, mivel bárki "bejöhet". Viszont! Igaz, hogy személyes ismeretségem nincs a tagokkal, de a saját meglátásom az, hogy túlnyomó többségben elég korrekt és hozzáértő emberek szoktak itt megfordulni.
Egyébként én csak akkor venném a 100D-t, ha a kis méret a legfőbb szempont és kell a tükör. Méretéhez képest sokat tud a 100D a DSLR vonalon. Minden mást figyelembe véve a 700D a jobb választás.
Ha azt akarod, hogy kicsi legyen és nem ragaszkodsz a tükörhöz, akkor MILC.
-
nem giroszkóp, de irányt érzékel. és ez alapján akár visszanézéskor is forgathatná a képet, csak nem szokás
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
DM-Fan #28623 üzenetére
Akkor ismét csak azt tudom javasolni, amit a legelső válaszomban írtam: vegyél egy 700D-t. De hogy még tovább menjek, a 100D és a 700D között nincsen érdemleges különbség. Képminőségben ugyan azt fogod kapni mindkét esetben. Az egyik legnagyobb előnye a 700D-nek a 9db keresztszenzor, ez az a pont, ami jelentősen megdobja a használati értékét.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
pergabb #28620 üzenetére
Itt, meg itt van is raktáron. Sőt, itt is.
bbkmachine: részemről nincs gond, de magad is odafigyelhetnél, hogy milyen stílusban írsz olykor!
Nem tervezek komoly fotós karriert, időm és ambícióm sincs ilyenre, abszolút hétköznapi és hobbicélra fogom használni, viszont nem akarok mellényúlni sem a géppel, pláne, ha rászánok egy nagyobb összeget. Úgy gondolom, hogy egy picivel belépőszint fölötti váz és egy 18-55-es, valamint egy 55-250-es obi az igényeimet ki tudná szolgálni - korábban is megvoltam két különböző Canon kompakttal is, de azoknak a korlátai ma már nem férnek bele.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
DM-Fan #28618 üzenetére
A trollkodás fogalmát kicsit túlerőlteted, ahogyan a "ban" témát is. Tény, hogy nem minden esetben vagyok mézes-mázas, leginkább csak akkor, ha valaki folyamatosan hülyeségeket ír, de se nem trollkodtam, se nem anyáztam, ráadásul minden esetben a kérdéseidre válaszoltam, mert ugye ezt is firtattad. Ha pedig nem rám értetted mindezt, akkor végképp nem tudom hol lehet a baj? Ez itt egy nyugis kis topic, nagyrészt jó arcokkal. Persze időnként betéved egy-egy barom, aki itt prüszköl és nyomja a baromságait, de ez benne van a pakliban. Ha így nézzük, valóban hígul az oldal. Külön és időben jelzem, hogy nem rád értem az utolsó mondatokat, még mielőtt moderátorhoz szaladsz ban-ért!
Jó tanácsként, ha egyáltalán elfogadsz ilyesmit, akkor javaslom, hogy olvass utána, mi-mit jelent a dslr gépeknél. Mik azok a funkciók, amik prioritásban vannak a képalkotás szempontjából és mik a "sallangok". Hiába írnak tele 5db A4-es oldalt a különböző funkciókról, ha azok közül néhány darab mindössze, ami valóban lényeges és érdemben is hozzá tesz egy gépváz komolyabb működéséhez, vagy a képalkotáshoz. A dslr gépeket nem lehet számokból és adatokból kategorizálni, hogy az jó vagy rossz. Egy ősrégi 5D mark1 a maga gyengusz kis "fizikai" és szoftveres adataival úgy odaver egy 100D vagy 700D-nek képminőségben, hogy csak úgy zörög.
-
Tubi2
senior tag
No, akkor egy kis szakmai.
40D. Készítek egy 90 fokkal elforgatott képet és visszanézéskor magától elfogatja. Van benne giroszkóp, ami érzékeli, hogy hogy lőttem a képet?
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
zgospel #28617 üzenetére
Röhögj nyugodtan, a te bajod, a stílus maga az ember! Látom, ez a topic sem mentes a trolloktól. Megszoktam 13 éves PH-s múltam során. Hígul az oldal, ez van, globális jelenség.
Aki normális hangnemben tudott érdemi infót adni, annak köszönöm, közben találtam forrást, aki pontos, tapasztalati infókkal is tudott szolgálni mindkét szóbanforgó géppel kapcsolatban!
-
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #28615 üzenetére
Ilyen kijelzőknél azt kell megtanulni, hogy mennyire kell rosszul kinéznie a kijelzőn, hogy rendes monitoron jól mutasson.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
*Ropi* #28614 üzenetére
Azt.
én itt rendszeresen bele esek ebbe a hibába
szóval meg is vettem az akciós 1200D-t és most 3db Canon van a családban, mindenkinek jut egy
Nagyon jó kis gép, persze nem egy 60D, de kezdésnek tökéletes és mindent meg lehet tanulni vele a fotózásról. Képminőségre sincs panasz, frankó kis igásló. A kijelző képfelbontása ugyan még nem éri el a magasabb szériákét, de ami benne van, az már tökéletesen elég a feladathoz, hogy az ember lecsekkolja mit csinál(t). Az 1000D és 1100D sajnos túlzottan alacsony felbontású, az már zavaró.
-
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #28613 üzenetére
"...17-55 DC obival..."
18-55-öt akartál írni.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
pergabb #28611 üzenetére
Persze. Már ebben a hónapban megkezdték a forgalmazásukat, de mégis nagy a csend körülöttük. 3hete voltam a győri Canon nyílt napon és egyetlen árva szó nem esett róluk az előadások alatt. Az 5Ds/5DsR gépekről meg másfél órás prezentáció volt, ízekre szedte a Canon-os szaki mindkét gépet szóban.
Részemről hibának tartom, hogy a 750D/760D ennyire el van hallgatva, mert a magyar piacon a potenciális vásárló réteg, éppen az amatőrök közül kerül ki, akik a 7XXD és 70D szériák között ingáznak, mert ennyi fér bele a keretükbe.
Abszolút személyes véleményem, hogy a mostani ezres széria már feljött arra a szintre, hogy bátran oda merném adni a kezdő fotósok kezébe. Az 1200D gyakorlatilag egy egyszerűsített 600D, ami valljuk be, nem egy rossz gép. Én innen indítanék minden átlag pénztárcájú kezdőt és ha már bele tolták az expo számot, addigra fel is nőnek a feladathoz, hogy az igényüknek megfelelő, komolyabb gépet megvegyék maguknak, ami már csak pénztárca függő. Egy 1200D-t alap 17-55 DC obival tavaly 89ezerért meg lehetett venni akcióban. -
DM-Fan
nagyúr
-
pergabb
senior tag
válasz
bbkmachine #28610 üzenetére
egyáltalán már lehet kapni?
-
*Ropi*
félisten
Uraim! Kissé túlhevült a
szenzorotokhangulat: megnőtt a zaj...!Próbáljuk normál keretek közt folytatni!
A 700D a valós összhasználati értékét tekintve nagyságrendekkel jobb a 100D-nél. De persze minden relatív: ha a kérdezőnek mások a preferenciái mint a már fotózó és több gépet kipróbált fórumozók többségének, akkor nem a várt választ kapja a kérdésére. El kell döntenie, hogy elhiszi, hogy valóban értünk hozzá és nem poénból állítjuk az ellenkezőjét, vagy követi a saját ötletét és meglátja mennyire jön be. Erre van a jól bevált mondás, hogy "ha ránk hallgat azt vesz amit akar"...
Szerk.: Látom, közben megoldottátok.
(#28608) DM-Fan: Egyszerűbb lenne megmondanod a költségkeretet és azt, hogy milyen témákat szeretnél fotózni, akkor konkrétabban tudunk felszerelést javasolni.
-
pergabb
senior tag
válasz
DM-Fan #28603 üzenetére
700D akkor a válasz. Kompakt méret ebben a kategóriában hülyeség, a maradék pénzből pedig ha veszel egy fröccsentett műanyag 50mm-est, akkor jobban jársz. 2,8-ra rekeszeled, aps-c vázon nem lesz gond az élességgel. Én a sajátom most fogom kivágni a szemétbe, mert ff alatt botrány amit művel. 700D kihajtható kijelzője nagy előny, ha szeretsz pl makrózni vagy a földön kúszva fotózni. Videót készítesz akkor is előnyösebb. 70D jó masina lenne, de az már 300 ezer és a középső af pont hibádzik sokaknál. Kettő között pedig már nincs más.
-
bbkmachine
aktív tag
A számadatokat te erőltetted a táblázattal! Folyamatosan erre hivatkoztál! De tessék, itt az abszolút segítő szándékú lista, amiben jobb a 700D:
-sorozat darabszáma
-vaku kulcsszáma!
-autofókusz 9keresztszenzorral!!!
-mikrofon
-akku hatásfok!
-kihajtható kijelzőMiben jobb a 100D?
-nagyobb kijelző (pár mm)
-AFII (de csak 1db keresztszenzorral)
-csendes mód
-kereső méret (pár mm)
-fotómód pluszban (gyertyafény, étel, gyerekek)Most akkor melyik gép tud valójában is többet?
Ezt a ban témát meg nem kellene erőltetni, mert csak magadnak ártasz vele ebben a topicban! Ne tegyél oda nem illő dolgokat oda, ahonnan eszel!
-
.DLL
veterán
válasz
DM-Fan #28601 üzenetére
Azért a Ban egy kicsit erős lenne, semmi olyat nem mondott...
Ha pedig nem lényeg a sorozat igazából, akkor a 700D a jobb gép, erről kezeskedem.
(pl. ilyen praktikus dolgok, hogy akku melyikben bírja jobban...? Protré-markolat melyikre tehető? 700D-ben mint a 9 AF pont kereszt típusú, stb.)
(#28605) DM-Fan: Annyiban éri meg, hogy olcsóbb, tehát ár/érték arányban az is elég jó.
-
pergabb
senior tag
milyen sorozatot akarsz lőni kitobival? miért fontos ez? a 700d jobb, ez tény
-
DM-Fan
nagyúr
Köszönöm, értem a zárójeles részt, csak számomra sem egyértelmű, hogy pusztán a kártyát kezeli-e gyorsabban a 100D, vagy ténylegesen tartósabban képes hozni a 4 képet másodpercenként, mint a 700D az 5-öt.
RAW-ban terveznék inkább fotózni.
bbkmachine: a személyeskedés szó nem azt takarja, hogy személyesen írsz valakinek, hanem hogy sértegeted. Érik a ban, ha így folytatod, erről kezeskedem!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Ukrajnai háború
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Ford topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Jogász topic
- A Honor 400-ak is beszállnak a számháborúba
- További aktív témák...
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest