Új hozzászólás Aktív témák

• *Ropi*

félisten

válasz ChipKng #28678 üzenetére

A 40D jóval kevesebbet fogyasztott. ;) Mondom ezt annak fényében, hogy az 5D3 előtt 40D-vel esküvőztem 6+ évig. Az 5D3 gyári adatai szerint 1 db akkuval 950 képet tud készíteni optikai kereső használatával (LV-ben 200 db-ot). Nekem a max. amit ki tudtam facsarni belőle 1 db akkuval az 1300 db kép volt, de 0 visszanézéssel. A 40D viszont 2 db akkuval 3400 db kép felett tudott ugyanígy. Az IS-es üvegekről se feledkezzünk meg, amik többet fogyasztanak...A lényeg, hogy nem lesz elég 1 napra 1 akku esküvőzni, amikor tutira nem ússza meg a képek vagy a hisztogram megnézését. Persze marcsa attól még nem feltétlenül kell: lehet cserélgetni az akkukat anélkül is, csak ésszel előre gondolkodva, hogy ne legyen az utolsó pillanatra hagyva, amikor esetleg egy fontos mozzanatról marad le miatta. Egyébként a markolat a csukló kímélése miatt is ajánlott, nem csak az akkuk miatt: amikor (pl. esküvőn) elég sokat tartod a gépet portréállásban (ráadásul mondjuk egy nehezebb 70-200-zal) könnyen megfájdulhat az említett testrészed. ;)

Új hozzászólás Aktív témák