Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Subimp
tag
válasz
bbkmachine
üzenetére
Esetleg 300mm-es Tamronban jó lehet?
-
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine
üzenetére
A Canon EWS garanciája itthon csak objektívekre érvényes legjobb tudomásom szerint, vázakra nem.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
Subimp
üzenetére
nem ártana tudni, hogy milyen gyutáv kell! Így látatlanban a 70-200L f4 obit ajánlom, attól garantáltan padlót fogsz ha meglátod a képeket!
ateszm: Én azért rákérdeznék a helyedben a Canon Hungáriánál vagy a Camera Kft-nél, mielőtt megvenném. Olvastam már éppen ebben a topicban, hogy az Ausztriában vásárolt gépre nem vállalták a javítást gari időn belül, mert nem itthon vették! Jelzem, hogy Ausztria EWS tag! Emag-os Canon cuccokat sem javítanak itthon gariban, pedig rajta van a Canon EWS listán Románia is! De nekem végül is tök nyóc!
-
Subimp
tag
Sziasztok!
600D-hez keresek telezoom objektívet. Mit tudnátok ajánlani max. 200 ezerig?
Biztos volt szó róla korábban, de nincs sok időm most keresgélni. Bocsánat. -
válasz
bbkmachine
üzenetére
hülyeséget minek terjeszteni...garancia
copass : mert egyből visszatolja neked az áfát ugye...

-
válasz
bbkmachine
üzenetére
50/1.8 STM
nyilván EU-s adószámmal...
-
válasz
bbkmachine
üzenetére
főleg,hogy 35500ba meg is úsznám,plusz napellenző...
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
fireman123
üzenetére
Ez az, de van olcsóbban is! Én konkrétan [EZT] rendeltem meg és konkrétan ettől az eladótól.
Próbáltam az 50 1.4-et anno, de azt kell mondjam, hogy irreálisan magas az ára az STM verzióhoz képest. A régi 1.8-hoz mérten még megérte az 1.4, mert előbbi egy ipari hulladék volt (bocs a hívőktől!), de ez az STM egy jó obi! A 45ezer teljesen reális ár érte. Ezzel nem azt mondom, hogy az 1.4 ne lenne jobb nála, csak azt, hogy irreálisan túl van árazva az STM-hez képest.
Iomega: nekem a 10-18 is ilyen, csak az nem nyikorog. Fókusz közelében egyszerre sokat mozdít, aztán meg fél évig tekergethetem, mire újra elkapja a tartományt, ahol újra sokat mozdít. Ez a két STM obim van csak, de mindkettőnél rühellem ezt az "üresjáratot". Persze rengeteg más előnye van, ami bőven ellensúlyozza ezt a "hibát".
-
-
Már a kosárban van a webshopban az 50 1.8 stm,de még mindig tanakodom,hogy inkább gyűjtsek még ,és az 1,4 legyen.
Annak a teljesítményét beszámolók alapján ismerem, az stm ét egyáltalán nem...más: 50 1.8 stm-re létezik e ugy. napellenző,mert a gyárit 7ropiért drágának tartom. Esetleg valami más obié ami jó rá,vagy gumis "pattintós"?

-
Iomega
addikt
válasz
bbkmachine
üzenetére
Nekem 18-135mm STM van, de nem tűnt fel, hogy ilyen lenne.

-
_seth_
veterán
50 STM eleg jo darab lett. MFben van egy kis nyoszorgos hangja amilyen a 18-135 &10-18 STMnek nem volt de belefer. Az AF is jobban hallhato vele. 5d3-on nekem AF gond eddig nem tunt fel vele meg szelso AF pontok hasznalatakor sem. En megvettem hozza az eredeti napellenzot is, meg az is eleg korrekt ahogy kinez vele
(nem mintha ez barmiben is szamitana
) -
bbkmachine
aktív tag
válasz
copass
üzenetére
Akkor nem hiba ez a nyöszörgő hang ezek szerint. Az volt a furcsa, hogy MF állásba kapcsolva is csinálja. Nekem nem annyira jön be az STM-ek MF tekergetése. Én jobban szeretem, ha kisebb utat jár be a fókuszgyűrű és "koppanik" a két végállásban. Ettől függetlenül nagyon megéri az árát ez a kis obi. A régi 50 1.8-at már végül nem is szívesen használtam, mert annyit hibázott. Porosodott a polcon. Ezt az stm-et szívesen veszem már kézbe is. Van súlya, masszívabb hatást kelt, fém bajonettes és ami a lényeg, hogy keveset hibázik. Az is durva, hogy f5.6-nál van a legélesebb pontja, innentől szűkítve már kissé gyengül, f13 felett meg már lágy. Más obik csak f8 körül hozzák a legjobb formájukat. Ez f2.2/f2.5-nél már elkezd karcolni. Túlzás nélkül mondom, hogy kötelező darab minden fotós táskájába...ennyi pénzért.
-
copass
veterán
válasz
bbkmachine
üzenetére
a 2.8/40 is nyöszörög MF-nél. a motor. de teljesen jobb mint a régi dc motoros, recsegős akármi. nekem kifejezetten tetszik ez a lágyan fókuszálás.
-
vihartigris
őstag
Köszi srácok a hasznos információkat.
-
copass
veterán
válasz
bbkmachine
üzenetére
2-3 méteres távolságnál vettem észre. de érdekes ha leteszem stabilra asztalra és onnan lövök 3 képet úgy hogy mindígy újra fókuszálok akkor jó.de ha kézből lövöm ugyanígy akkor meg 3-ból 3féle lesz. lehet hogy én vagyok balfék, de ilyet a 2.8/40 stm nem csinál. és nem bemozdulásos elmosódás, hanem mintha mellék fókuszálna.
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz
vihartigris
üzenetére
650D-n használok időzítős Meike portrémarkolatot. Eleinte a beprogramozása kész kínszenvedés volt, de kis gyakorlat után már teljesen jól használható.
-
bbkmachine
aktív tag
Viszont ami érdekelne, hogy másnál is "nyöszörög" a manuál fókusz közben az 50 1.8 STM? Ahogy tekerem a gyűrűt, ilyen fura nyöszörgés, nyikorgás hallatszik. 10-18 STM-nél nem tapasztalok ilyet.
Egyébként nagyrészt átállok középső AF pontra, ha ezzel az obival fotózok, főleg nagy rekesznél hasznos. "Megmutatom" neki, hogy mit szeretnék élesen látni és csak utána komponálok. Közben végig le van nyomva félig az expo gomb. (Természetesen statikus témáknál műxik csak a módszer)
Napellenzőt nagyon kívánja az obi, már megrendeltem ebay-ről.
bocs a külön-külön hsz-ekért
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
Iomega
üzenetére
Iomega: nem hibás, ez ilyen. STM. valamit, valamiért...
copass: "azért téveszt ez is rendesen, főleg kontrasztosabb részeken, az nem változott"
A hétvégén 200feletti képet lőttem vele és a 90%-a hibátlan és tűéles lett. Régi 1.8-nél ez úgy 50% volt nálam. Gondolom gép- és gyártási szórás függő is a dolog.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
vihartigris
üzenetére
Én [ezt] vettem meg és konkrétan ettől az eladótól. Nagyon frankón műxik, már több száz képet készítettem vele. Hasznos funkció rajta, hogy "végtelen" záridőt is tudsz vele állítni bulb módban, mert az expo gombot ki lehet fixálni ha eltolod felfelé. Éjszakai fotózásnál hasznos, nem kell folyamatosan nyomva tartanod a gombot. Létezik még ennél is olcsóbban infrás kioldó, de azokat nem szeretem. Ha éppen nem lát rá a gépre az infra, akkor úszik a projekt. zsinóros az igazi, megvan a békebeli fílingje is

-
copass
veterán
válasz
vihartigris
üzenetére
vagy csodalámpa. magic lantern. intervalometer
-
*Ropi*
félisten
válasz
vihartigris
üzenetére
Egyébként meg, ha USB OTG-t tud a (z Androidos) telefonod, akkor meg is van a kábeles multifunkciós távvezérlő: többféle app van hozzá (DSLR Dashboard, DSLR Controller, stb.).

-
*Ropi*
félisten
válasz
vihartigris
üzenetére
Mindenképpen vezetékest, mert a vezeték nélküli ha megszakad, akkor kezdheted elölről a timelapse-t.

-
vihartigris
őstag
700 D-hez keresek távkioldót, mit érdemes venni?
-
copass
veterán
válasz
bbkmachine
üzenetére
azért téveszt ez is rendesen, főleg kontrasztosabb részeken, az nem változott. de jóval használhatóbb,mint a régi.
MF-nek van egy lágy csúszása. de ha eléred a végállást, akkor tényleg olyan mintha nem reagálna. -
Iomega
addikt
válasz
bbkmachine
üzenetére
"nem mindig állít és van amikor csak "üresen" tekeri az ember körbe-körbe."
Ennél az obinál, ez normális? Nem lehet, hogy hibás?

-
bbkmachine
aktív tag
Betyár az 50 1.8 STM! Megvolt nekem is az elődje, de az ehhez képest hulladék kategória. Azzal rengeteg fotó életlen, mellé fókuszált lett, az STM verzióval meg alig csúszik be néhány egy-egy sorozatba. Gyorsabb is az AF és pontosabb is. Egyedül a MF-t nehéz megszokni, hogy nem mindig állít és van amikor csak "üresen" tekeri az ember körbe-körbe.
-
csacsi77
senior tag
Urak!
Mi van az augusztusi nagy Canon bejelentésekkel? 1DX MII, 5D MIV, 150D és társai.... -
*Ropi*
félisten
válasz
amulet
üzenetére
"Üvegben nagyobb a választás, pl hónapok óta akarok venni egy széleslátót sigma 10-20, de nincs eladó, canon-ra van dögivel, mondjuk lehet azért mert nem a legjobb, erre még nem gondoltam...
Üvegben nagyobb a választás, pl hónapok óta akarok venni egy széleslátót sigma 10-20, de nincs eladó, canon-ra van dögivel, mondjuk lehet azért mert nem a legjobb, erre még nem gondoltam...
"Azért adják el mert sokan váltanak FF-re és oda csak konverterezve tehető fel, de akkor meg 14 mm-ről indul, vagy azért mert Canon 10-18 IS-t vesznek helyette: ráadásul kb. egy árban vannak.
"mi a baj a canon af setting-el?"
Semmi, csak tudni kell használni.
Nagyon jól paraméterezhető különböző helyzetekhez, de aki nem szán időt a megtanulására az lezárja annyival, hogy "rakétatechnika". Valóban "pilótavizsga" kell hozzá, de meghálálja.
A Nikonoké után biztos bonyolult lesz elsőre...Meg másodikra is. 
-
Morgal
aktív tag
válasz
amulet
üzenetére
Szerintem ha nem érdekel a videózás akkor a 7D a jó választás. Dolgoztam már 70D-vel is, de elég kénylemetlen a tárcsa körüli irányítóval fókuszpontokat választani - egyszerűen nem esett kézre, mert el kellett venni a szemem elől a gépet, hogy AF pontot váltsak. Az építési minőségről meg ne is beszéljük, a 70D halad szépen a műanyag 60D vonalán és közel sincs még egy 50D-hez sem. Az új Dual AF technológia videóban pedig csak nagyon átlagos felhasználásra való, szépen le tudja követni a témát egészen addig míg egy összetettebb mintázat be nem jön a háttérbe - akkor elveszti a fonalat
szóval igényesebb munkára még mindig a Manual fókusz a megoldás 
-
amulet
senior tag
válasz
JohnyBlue
üzenetére
A folyamatos back focus, minden képen azt figyelem, hogy mikor jó, mikor focuszál mellé. Hobbi szinten használom, de lényegtelen. Mindig elmászik az af, de ha livewiev-ban használom akkor tűéles...
Szóval ennyi.
Üvegben nagyobb a választás, pl hónapok óta akarok venni egy széleslátót sigma 10-20, de nincs eladó, canon-ra van dögivel, mondjuk lehet azért mert nem a legjobb, erre még nem gondoltam...
mi a baj a canon af setting-el? -
bbkmachine
aktív tag
Érdekes ezeket a "baráti tanácsokat" olvasni a Canon topicban!

-
amulet
senior tag
válasz
bbkmachine
üzenetére
pedig már hetek óta tervezem a cserét de csak most szántam rá magam
lehetett volna hamarabb -
_seth_
veterán
válasz
amulet
üzenetére
7D mindenképp masszívabb, strapabíróbb kivitel és kb 5D méretű váz.
A 70D modernebb, szerintem nem is marad el semmivel sem a 7D-től tudásban, viszont kicsi váz, kevésbé masszív. A szenzora talán a 70D-nek már jobb, ha esetleg videót is rögzítenél akkor a 70D a nyerő mindenképpen. -
amulet
senior tag
Sziasztok
A napokban megválok a Nikon felszerelésemtől, a részletekkel nem untatnálak benneteket.
Canon-ra vissza térek és egyből egy kérdéssel fordulok hozzátok, A canon 7D és Canon 70D között vacilálok. olvastam teszteket, de mind a kettőt dícsérik, nem tudok dönteni. A kihajtható kijelző mindegy, nem zavar, de nem is hiányzik. Mik a tapasztalatok? melyik a megbízhatóbb? -
*Ropi*
félisten
válasz
pergabb
üzenetére
Ja most már értem miért írtad.

(#29828) JohnyBlue: Az LC-E6 töltő folyamatos gyors villogása kommunikációs hibát jelöl az akkuval. Mekkora feszültség van az akku kapcsain? Ha alul merült akkor elbúcsúzhatsz tőle, mert károsodtak a cellák. Van töltőállomásom Lítium alapú akkukhoz is amivel le tudom tesztelni és rendbe tudom rakni ha engedi, csak hogy jut el ide?
(#29831) ateszm: Azokat én nem venném meg (Több éves, videózásra használt akkut még gyáriból is rizikós...).

-
.DLL
veterán
válasz
JohnyBlue
üzenetére
Külső tápot adhatsz neki, de az áram ne szökjön 1A fölé, inkább kevesebb, aztán folyamatosan emelni a feszt, ahogy csökken vissza az áram, hogy szinten maradjon. Ha elérte a 7-8V-ot onnan már szerintem a töltő is "érezni fogja" hogy tettél bele akkut. Ja meg persze közben folyamatosan tapogatni, hogy nem melegszik-e az akku.
Lion töltés diagram (1 cellára vonatkozóan): [link] -
JohnyBlue
addikt
ííííííí adott egy utángyártott kánon aksi ami csontra merült oszt meg nem tuuudom feltölteni!
Zöld edénybe rakjam bele vagy próbálkozzak mondjuk egy labortápról megtömni egy kis energiával és utána tenni a gyári tőtőbe?
-
pergabb
senior tag
Tudtok vmi jó helyet, ahol egy kb nem használt, 220voltba garis, 3 hete sem vásárolt samyang 14mm-ert el lehet passzolni? megjött a 16-35, így tutira nem használom többet
Ellenben vki valaha venne (tőlem független) akkor ajánlani tudom csak, nagyon éles, 5d sorozatra és 6d-re is van korrekció. Cropos részt nem tanulmányoztam, érdektelen volt 
-
*Ropi*
félisten
-
.DLL
veterán
válasz
belovary
üzenetére
Ha olcsóbban kell, akkor Tamron 17-50. Bár egy régi ismerősöm pont a napokban vett és neki decenteres, a kép bal oldala homály, szellemkép és CA. :S Mondtam neki, hogy vigye vissza és mostmár próbálja le, mielőtt elhozza a következőt. A VC-vel meg az a gond, hogy drágább, és még a képminősége sem olyan mint a VC nélkülinek.
Persze videóra kb. mindegy, akkora felbontáson nem látszik meg a kitobis rajzolat, és amúgy elég kontrasztos a képe, jó színekkel. Persze rég próbáltam már, egy Fotós Nap (rendezvény) keretében, akkor pl. nem néztem az MF gyűrűje milyen. A VC nélülinek könnyen jár a fókuszgyűrűje, de rövid úton, ez az F2,8-cal kombinálva, segédeszköz nélkül eléggé vadászós felvételeket tud eredményezni.
De a Canon 17-55 is használható lesz egy kis segítséggel: [Link] vagy más kreatív házi megoldással. -
belovary
senior tag
Gond az nincs!
Csak volt lehetőségem használtan venni egy 17-55 2.8-ast, és azt gondoltam nem csak képelésre lesz frankó. De hogy videóra nem ajánlott, így meggondolandó az ára miatt. Na mindegy most kavar van nálam. Szar ez így, mert két külön szitu, aztán egy dologból muszáj megoldani. Fix stm jó videóra, bár nincs stabi. Képelésre meg azért jó lenne azért egy általános gyútáv fényerősbe. 
-
belovary
senior tag
Hali!
Használ vagy használt valaki Canon 17-55, 2.8-as obit videózáshoz is? Lenne pár kérdésem, hogy hogyan viselkedik az obi, a stabi, ilyenek! Köszi!!! Remélem valaki tud infót adni... :p -
torzo
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spigen Essential EF323MQ 3in1 Mágneses MagSafe Vezeték nélküli töltőállomás 25W Qi2.2 Fekete
- Samsung Galaxy S20 FE / 6/128Gb / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- VADIÚJ HP 17 Ryzen 5 7520U 16GB 512GB 5500Mhz 17" FHD 2026.11.12 gar
- Manli Gallardo RTX 4070 Ti
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N3350 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Annak a teljesítményét beszámolók alapján ismerem, az stm ét egyáltalán nem...