Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Yettel topik
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
válasz
fr3ntzen
üzenetére
Érdemes az alapoktól kezdeni: mire szeretnéd használni?
18-135 STM egész jó utazóobi. Az 50 1.8 STM jó darab de csak lábzoomod lesz vele.
100e forint esetén én lehet vennék egy tami 17-50 2.8 non vc-t, ami megmarad belőle azt pedig eltenném egy későbbi obivásárláshoz. A 17-50 szinte kiváltja az 50-es fixet de mégis lesz zoomod. Később pedig egy 70-200 pl valóban elég jó darab lehet és akkor kis lyukkal de le lennél fedve 17-200 között.
-
fr3ntzen
aktív tag
Sziasztok.
100ezer ft körül 600D-re milyen obit vennétek használt is játszik. ? Jelenleg eladtam a 18-135 STM-em.
És most azon gondolokozok mi legyen.....lehet vennék egy 50 1.8 stm-et meg még valamit mellé...
-
50/1.8 stm-et,azt lábzoomolsz

-
belovary
senior tag
Hohóóóó, gyerekek... Én is agyaltam hónapokat a váltáson, de mindig oda jutottam, hogy oké, lesz egy 6D-m, de mit csavarok fel rá?
Hozzá még üveg, aztán már olyan összegeknél járunk, hogy... eladom a kocsimat meg a lovamat... 
-
amulet
senior tag
válasz
bbkmachine
üzenetére
A tamron 17-50 2.8f helyett nem tudtok ajánlani valami hasonlót, fontos a hasonló tartomány és az éles kép. Egyszerűen nem találni ilyet

*ropi: köszönöm
-
amulet
senior tag
7D nél, hogy lehet megnézni mennyi expo van a gépben? A tulaj nem tudja elvinni a Camera kft-be, így csak egy megközelíthető kiolvasás kellene, hogy kb hol tart.
Létezik erre program? A nikonnál ki lehetett olvasni a fotóbol is. -
.DLL
veterán
válasz
*Ropi*
üzenetére
"az AF rendszere meg a fényerős üvegekkel konkrétan elég vicces..."
Jah, emiatt nem is vennék 70D-t de tényleg nemnagyon hallani erről a gondról, én is csak a múlthéten olvastam róla először itt.
Pedig ha más APSC akkor kell a fényerő, nekem is 2 obim 2,8-as, egy pedig 1,8-as. Na akkor emiatt lehet olyan gyenge találati arány 70D+Sigma 18-35 f/1,8-cal...!Ha az 550d-vel történne valami én sem tudnám merre lépjek tovább...
-
*Ropi*
félisten
válasz
Klemice
üzenetére
Konkrétan: 100% lefedettségű a keresője szemben a 70D 98%-ával, a dedikált gombjai sokkal kezelhetőbbek a 70D tapicskolós kijelzőjénél, aztán a szubjektív dolgok: gyorsabb a sorozata 1 kép / sec-el, CF kártyát használ ami sokkal strapabíróbb - hogy csak a legnyilvánvalóbbakat említsem. A 70D szenzora meg nem jobb sem felbontásban sem zajban annyival, hogy látványosan odaverjen neki, az AF rendszere meg a fényerős üvegekkel konkrétan elég vicces...

(#29967) _seth_: Látszólag, de valójában nem egyezik meg, ahogy a TTL mérése sem (63 zónás dupla rétegű IFCL, a 7D-é IFCL nélküli). A 70D AF rendszere közös processzorról megy, a 7D-nél dedikált processzora van, így gyorsabb a reakcióideje.
-
Klemice
senior tag
válasz
bbkmachine
üzenetére
"7D jó választás, még ennyi év után is megszorítja a 70D-t, sok dologban meg le is körözi azt!"
Remélem ezt nem gondoltad komolyan....
-
BalaNce87
addikt
válasz
amulet
üzenetére
Nekem a 18-135 egyelőre egész jól adja (full amatőr vagyok). Élességben ne várj tőle nagy dolgokat, főleg a tele végén de szerintem egy kis utólagos munkával egészen jó

50 mm szerintem is ajánlott. Kezdőként lehet érdemes az olcsót megvenni és azzal bűvészkedni, habár elég türelmesnek kell lenned vele
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
amulet
üzenetére
7D jó választás, még ennyi év után is megszorítja a 70D-t, sok dologban meg le is körözi azt! Most jó áron mennek, 2hete volt akció is a vázra, 245ezerért kínálták 220V-ban, de még akció nélkül sem drága sztem.
Az 50 1.8 STM jó választás, nem fogsz csalódni benne (nekem is van egy). 17-50 vs 18-135, itt el kell döntened, hogy mi a fontosabb! Ha az átfogás, akkor a Canon, ha az élesség és a nagy fényerő, akkor a Tamron. A Sigma-nál nem írtad melyik lenne! Az f3.5 vagy az f4-5.6 verzió? Ha az utóbbit nézted ki, akkor lebeszélnélek róla, mert ott van helyette a jóval olcsóbb canon 10-18 STM, ami nagyon szép képeket lő. Én is ezt használom. Zoom-ot írtál, de sztem telére gondoltál. Abban a 70-200 f4 L verhetetlen ár/érték arányban, etalon objektív. Ha nincs rá keret, akkor az 55-250 Canon obit ajánlom, ár/érték arányban az is verhetetlen. Abból érdemes használt verziót nézni, ami nem STM, mert az nagyon olcsó. Persze a képminősége jócskán elmarad a 70-200tól, de ez nem azt jelenti, hogy rossz!ferq68: nagyon szívesen!
-
amulet
senior tag
sziasztok
Canon 7D lesz a kiszemelt váz, 1-2 nap és meglesz.
Objektívben mit ajánlotok? tudom, lerágott csont, felhasználástól függ, de csak kiindulópont van.
széles látónak egy sigma 10-20, ez jól működik a fenti vázon?
átfogó, utazónak egy tamron 17-50vc nélkül vagy egy canon 18-135?
nagy fényerejű fix canon 50 1.8?
Zoom és macro még nem kell, így ráér
vagy esetleg valami alternatíva? -
Muerte68
addikt
bbkmachine
*Ropi*
Morgal-köszönöm a segítséget,jó hogy ha nem elég az infó ilyen korrekt és gyors segítséget kapok.
Sok fölösleges dolog megvásárlásától lehet így megmenekülni

-
watchfun
tag
válasz
*Ropi*
üzenetére
*Ropi*, privi ment.
Köszönöm mindenkinek aki segíteni próbált, végül is Sigma 15-30 3.5-4.5 lett belőle. Belső élességállítás, belső zoom, fém bajonett, fém napellenző, APS-C-n 24-48mm, szűken de elég lesz. Nem új, de hát én sem vagyok az, meg a 30D sem, amin szolgálni fog...
WF
-
Morgal
aktív tag
válasz
Muerte68
üzenetére
Érdemes inkább Canon EF 28-80 f/3.5–5.6 USM Mk1 (tehát nem a műanyag bajonettes széthullos hulladék darabok, hanem az 1991-es) kiadásban gondolkodnod vagy ha kicsit többet szánsz rá akkor Canon EF 24-85 3.5-4.5 USM, van ezekről a régi de viszonylag jó obikról egy cikk.
-
*Ropi*
félisten
válasz
watchfun
üzenetére
Írd meg nekem PÜ-ben az egész történetet részletesen, mert az egymásnak eléggé ellentmondó információkból lehetetlenség helyesen megválaszolni a kérdést!

Pl. ha körömnyi méretű tárgyakat is kell fotózzál ahhoz leginkább makrózni kellene, azt viszont a 15-30-cal nehezen fogsz...
Egyébként copass-nak igaza van: a munkahelyed biztosítsa a megfelelő munkavégzésed feltételeit! Ha, mint mondtad 1024x768-ban kell a végterméket feltölteni, akkor neked sem kell feleslegesen igényesnek lenned, mert nem fog látszani. Vagyis csak akkor ha a 17-85-öt veszed, mert annak a képében 10 pixelből 6 CA...

-
watchfun
tag
Új jelentkező... Mivel fontosabb nekem a viszonylagos a nagylátó mint a kistele, új jelentkezőként bejött a sigma 15-30mm f/3.5-4.5 ex dg is. Erről van valakinek tapasztalata? Tesztekben elég jókat írnak róla, nem is drága, IF, belső zoom, tehát valamennyire csökkent a por és a pára bejutási esélye, valamint crop-os vázon eléggé használható tartományt adna. Van esetleg valami rákja, vagy olyan ismert olyan típushiba amit csak az obi árának sokszorosáért tudnak javítani stb? A képe gondolom legalább a 18-55-ös kitobit hozza?
WF
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
z123456789
üzenetére
Van egy asztrofotózás topik is, ott tudsz tanácsot kérni azoktól, akik már ezzel foglalkoznak egy ideje.

-
z123456789
addikt
válasz
z123456789
üzenetére
Működik...
Ha vetnétek egy pillantást rá megköszönném.
-
copass
veterán
válasz
watchfun
üzenetére
a munkahely biztosítson megfelelő munkaeszközt. ha fos lesz,akkor fos lesz.
attól még én igényes maradok!
én megértettem a főnökeimmel, hogy semmi köze nincs hozzá hogy nekem milyen gépem van otthon.
ő fizeti? nem. akkor meg miről beszélünk.
ha van céges fényképezőgép akkor azt, használom.ha nincs akkor max. a telóval.
a sajátomat nem fogom használni azért, mert a céges gép otthon csücsül nála dísznek meg nyaralásra... -
z123456789
addikt
válasz
z123456789
üzenetére
Sziasztok!
Tegnap este megint volt alkalmam fotózni az eget.
Már jobb lett szerintem mint az előző, de még mindig nem az igaz.
Ami nem tetszik, hogy a fekete olyan "koszosnak" tűnik. Ezen szerintem segítene ha nem 6400-ra állítanám az ISO-t, hanem mondjuk 1600-ra. De akkor meg a fa nem lenne ennyire kivehető, csak egy sötét folt lenne. :S
A fókusz sem az igazi, de vagy 40 percet próbálgattam, és ennél jobbat nem tudtam összehozni. Szóval ha egy kicsit tisztább lenne a sötét rész a csillagok hátterében, akkor nekem teljesen megfelelne.
Javaslat?szerk.: az új videó csak 30 perc múlva lesz elérhető

-
watchfun
tag
válasz
bbkmachine
üzenetére
Amikor a kérdést feltettem még asztali gép előtt ültem, most mobilról írok ezért vagyok kicsit szűkszavú.
Abból, hogy melóra saját pénzből amit soha senki nem fog nekem megfizetni gépet veszek, amire nem felel meg nekem a kitobi gondolom lejön, hogy igényesebb vagyok a munkámra mint a kollegáim 99%-a, tehát a képminőség IS számít, csak esetleg a tartósság, építési minőség és időjárásállóság ezt megelőzi. Mivel egyik felsorolt obit sem vettem még kézbe, soha nem használtam ezért kértem tanácsot. Ha majd valamelyik obi mellett döntök nyilván Megköszönöm a sok jó tanácsot de nem erzem, hogy folyamatában mindenkinek hálálkodni kellene... Bocsánatot kérek tőled ha megbántottalak, én ezt nem éreztem ekkora problémának. Azt inkább, hogy a munkámban a technikai elvárás olyan amilyen, csak azért írtam mert nem tudod hol dolgozom, nem tudod az ujjadból kiszopni. -
watchfun
tag
válasz
bbkmachine
üzenetére
Köszönöm szépen hogy koptatod a körmödet.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
watchfun
üzenetére
A képeket 1024x768 méretben, max. 1.1mb méretben kell feltölteni, Szerinted hanyadik szempont a sorban a képminőség?:-)
Jahh és ezt az infót nekem a kisujjamból kellett volna kiszopnom gondolom?! De akkor használj okostelcsit fotózáshoz, van hozzájuk ilyen mini csíptethető nagylátószögű lencse is, elfér a zsebedben. Aztán nehogy megköszönj bárkinek bármit is, hogy itt koptatja a körmét, az olyan nyálas dolog lenne!
-
copass
veterán
válasz
bbkmachine
üzenetére
nálam meg a megbízhatós,fókuszsebesség és találati pontosság. letojom hogy szuper a képminősége, ha nem találja el a témát vagy lassú mint a csiga,stbstb.
-
watchfun
tag
válasz
bbkmachine
üzenetére
A képeket 1024x768 méretben, max. 1.1mb méretben kell feltölteni, Szerinted hanyadik szempont a sorban a képminőség?:-)
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
copass
üzenetére
Ehh, nem is figyelsz arra, hogy mit ír! 18-135 a "bronzérmes", mert az 1mm gyutáv is lényeges szempont számára!

Elsősorban a 17-85 és a 17-50 között vacillál. Egyik sem kifejezetten "időjárás álló", de még a 18-135 sem. Persze száraz időben jól működnek hidegben-melegben. Építés szempontjából szerintem a 17-85 a legkomolyabb, de úgy tudom ott is előfordul a tubus kicsúszása egy idő után. A Tamron elmarad a Canon-tól ilyen szempontból. "Műanyagosabb" a hatása és nem olyan finom a fókusz gyűrűje sem. Mindez nem azt jelenti, hogy rossz lenne. Én nem a külsőségek vagy a praktikum alapján döntenék, az biztos. Nálam a képminőség az első, de nem vagyunk egyformák. -
bbkmachine
aktív tag
válasz
Gondwana
üzenetére
Írta! Amiért a 17-55 2.8, 17-40 is kiesik. Az ára miatt.
Én a 17-85 obit kihagynám, mert képminőségben egálban a 18-135-el, viszont utóbbinak jóval nagyobb az átfogása. Ha viszont a képminőség a lényegesebb szempont, akkor a Tamron 17-50.
A stabi nélküli verzió képe élesebb. Teljesen más tervezésű a stabis és a nem stabis verzió, tehát nem arról van szó, hogy a stabi nélkülibe tettek bele egy stabilizátort. Még a szűrő méretük sem azonos. A stabinak is van egy nagy hibája, hogy lassú. Emiatt nem lehet gyorslőni az obival, mert durván bemozdítja a stabi a képet. 1-2 másodperc kell neki félig lenyomott expo gombbal, különben kuka lesz a kép. -
watchfun
tag
válasz
copass
üzenetére
Ez egy jó mindenes obi lenne, belterek fotózásától kistotálig, illetve körömnyi mérettől autónyi méretig tárgyak fotózása, nappal és éjjel, +40 C foktól -20 C fokig, eső nem akadály

(Sajnos 2015. július 01. óta nyilvános fórumon nem írhatom le, mivel foglalkozom)A jelenlegi bentmaradók: Tamron 17-50, Canon 17-85 és Canon 18-135 - a 18-135 erősen bronzérmes, mert nagylátón az az 1 (cropon 1.6) mm is számít beltereknél. Eze közül kellene választani, optikai minőség, mechanikus tulajdonságok, megbízhatóság, időjárásállósági szempontok alapján.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
copass
üzenetére
Komolyabb üveget szeretne, nem nagyobb átfogást! Azt írta, elég neki végre az ekv. 70-80mm. Én ez esetben a szokásos Tamron 17-50 2.8 non vc obit ajánlanám. Az elég komoly előrelépés képminőségben és fényerőben is, ráadásul megfizethető az ára még újonnan is, pláne használtan!
szerkesztve: 2 percet késtem csak a hsz-el, de szinte ugyan azt írta, amit én, pedig nem is láttam

watchfun A 17-55 Canon nem éri meg az árát. Nekem csalódás volt. Tamron 17-50 szebb és élesebb képeket csinált. Vannak azonos helyen és időben készült fotóim összehasonlítás képen. Ugyan azt a témát fotóztam le a két obival és a Tamron látványosan jobb volt. Azonnal eladtam a Canon-t! Ha kell, elküldöm a képeket.
-
watchfun
tag
válasz
copass
üzenetére
Gáz a szűk kezdés, 17-től már kell (jó lenne lejjebb is, de a 10-20asból meg a 20-as vég a kevés) de tulképp az 50mm már elég, azzal már megoldom, esetleges makróképesség nem hátrány. A Canon 17-55 2.8, 17-40 4L stb. az ára miatt kiesik, 100e-nél többet nem adok erre a célra. Fókuszban van 17-50mm-ben Tamron, Sigma, Canon 18-135, ilyesmik. Igazából a fényerő nem szempont mert ki tudom világítani amit kell, inkább a strapabíró, időjárásálló kialakítás amire nagyobb szükségem volna. Nem tudom, nézelődöm, gyűjtöm az infót, egyelőre a pénz sincsen meg rá teljesen.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
*Ropi*
üzenetére
Teljesen jó az infód, utána néztem. A 300 2.8 volt a legelső USM motoros Canon obi és gyűrűs volt. Találtam egy listát a gyűrűs és a mikromotoros Canon-okról. ring vs. micro A 28-90 pedig valóban mikrós.
-
watchfun
tag
válasz
copass
üzenetére
Hát, akármennyire is olcsó, nem fogok nekiállni kicserélni, túl sok apró alkatrész van abban az obiban. Még szétszedni csak-csak, de összerakni...
Azt hiszem, ha lesz egy kis pénzem, nézek valami komolyabb üveget. Sajnos a fix nem opció nekem, kell a viszonylagos nagylátószög és a 70-80mm (ekv.) érték is, az obikat cserélgetni pedig a használat körülményei között szionte lehetetlen. -
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine
üzenetére
Ha jól emlékszem a 300/2.8L-ben volt először gyűrűs USM. Nem lehet megkülönböztetni, max. a hangja és a sebessége alapján.
-
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine
üzenetére
Akkoriban még kizárólag csak a mikromotoros létezett, tehát egyszerű a képlet.

-
bbkmachine
aktív tag
válasz
bbkmachine
üzenetére
Egyébként a 28-90 volt a mai 18-55 obik megfelelője a filmes időkben. Ha leszámolod a crop faktort a 28-90-ből, akkor megkapod a 18-55 értéket. Ha abból indulsz ki, hogy egy 18-55 használtan 15-20körül van, akkor a 28-90 nem lehet ennél drágább, csak olcsóbb a szerencsétlen gyutávja miatt. Hiába USM, az itt nem lényeg. Mondjuk azt nem tudtam volna megmondani, hogy gyűrűs e, vagy mikromotoros, de Ropi valszeg jobban informált.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
Muerte68
üzenetére
Azért ennyi, mert ezeket még filmes gépekre fejlesztették, így nem éppen ideális a kezdő gyutávjuk, plusz hajlamosak az erős CA-ra is. Ha az megnyugtat én egy 28-80 USM-et vettem 10ezerért. Karcmentes, mintha új lett volna. Eladtam aztán, mert soha nem volt a gépen. Mit kezdjek egy átlag fényerős, 28-80-as obival egy crop-os vázon? Semmit...
-
bbkmachine
aktív tag
-
copass
veterán
válasz
bbkmachine
üzenetére
én nem találom, nem mintha vennék bármit is!

-
Muerte68
addikt
válasz
bbkmachine
üzenetére
enyiért usm?miért ilyen olcsók?ennyit megér?
-
Muerte68
addikt
Canon EF 28-90mm f/4-5.6 II USM menyit érhet ? 2002.es gyártású

-
copass
veterán
válasz
watchfun
üzenetére
egy kis vékony xar
de azt mondták hogy érdemesebb gyártani hozzá egy rugalmas vezetékelést vagy mit. az tovább tart. -
watchfun
tag
válasz
copass
üzenetére
Elég régi szegény, bizonyos pontokon nehezen is jár, de szerencsére jó erőben vagyok
... Köszi a linket, a cikket elolvastam, most pont van időm így mindent végigcsinálok (összes csati pucolása, backup elem cseréje stb.), aztán meglátjuk. Mondjuk amikor jelentkezett, pont zoomolgattam, meg egy 3rd party vaku is volt a vázon, így több, a linkelt cikkben leírt probléma is okozhatta, akár együttesen is.
(Mondjuk egy hete voltam Ruzsa Jánosnál egy másik vázzal érzékelőtisztítással, akkor pont ez az obi volt azon a vázon. Ruzsa Úr meg is mutatta az obiban a szalagkábelt, ami majd el fog szakadni, ő meg majd megcsinálja. A dög obi meg ezek szerint meghallotta
-
copass
veterán
válasz
watchfun
üzenetére
elég misztikus az err99 hibakód
ha régi az a 18-55, pár éves akkor csinálhatja az af kábel törése is. nem recseg amikor zúmolsz? -
bbkmachine
aktív tag
Ma és holnap (21.-22.) MINDEN Canon obi árából 10% kedvezmény az Edigital-ban!
A héten vettem az 50 STM-et, bebuktam 4500-at

-
bbkmachine
aktív tag
-
watchfun
tag
Üdv! D30-on az Err99 csak objektívhibát jelölhet, vagy lehet a váz is beteg? Egyelőre egyetlen alkalommal fordult elő, 18-55IS kitobival, kikapcs-bekapcs után nem is jött elő, még lőttem vele kb. 15-öt, meg rángattam, tekergettem de nem sikerült előidézni még egyszer...
-
Misi1979
őstag
válasz
bbkmachine
üzenetére
Köszönöm a választ!
Ha már itt vagyok, mit lehet tenni egy backfocus-os sigma 24-70-nel? Itthon vállal valaki javítást?
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
Misi1979
üzenetére
Tényként nem állította senki, hogy nincs garancia a vázra vagy az obira, mert a Canon hivatalos oldalán az szerepel, hogy mindenre kiterjed a garancia ami Canon, de csak ha EWS tagországban lett vásárolva! Elvileg tehát itthon is garanciális egy osztrák vagy román cucc. A gyakorlatban azonban nem mindig így mennek a dolgok, ezért mondtam, hogy rá kell kérdezni a szakszerviznél, hogy X országban vásárolt gépre van e gari és hogy mi kell hozzá (hány kiló papír és pecsét kell)? A tapasztalatok azt mutatják, hogy mindenbe bele kötnek és megtalálják a kibúvót a gari alól! Az EMAG-tól vásárolt Canon cuccokra pl nincs itthoni garancia, ha gebasz van, akkor futár viszi ki és vissza Romániai szervizbe (Az EMAG full Román cég!). Itteni kollégának az osztrák vázat nem szervizelték le gariban. Szóval vannak érdekességek. Welcome to Hungary!
-
Misi1979
őstag
Sziasztok, egy gyors segítséget szeretnék!
Ha adott egy eladó canon gép, amit elvileg garanciálisnak állít az eladó, de nincs hozzá meg a számlája, csak doboz, plusz állítása szerint külföldről van - ebben lehet realitás? Pl. szériaszám alapján garanciáztatni? Azt mondja telefonon, hogy be kell regisztrálni neten keresztül.. valahogy kamuszagot érzek.
-
Clemi
veterán
válasz
bbkmachine
üzenetére
Egyetértek! Brutál jó képe van az 50/1,8 II-nek, ha talál a fókusz
Ha talál, mert a visszajelzés szerint nekem talált ott ahová akartam, csak épp a fókusz véletlenül se ott volt 10-ből 8-szor. -
amulet
senior tag
Sziasztok, a 60D mennyire jó választás mostanság? Megbízható fényképező, illetve valami tipushibára figyeljek?
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
Subimp
üzenetére
Ha a fix 300-as f2.8 Tamron-ra gondolsz, az feltehetően jó lehet. Nekem még nem volt hozzá szerencsém.
BalaNce87 Hát erről beszéltem én is! Tessék figyelmesebben olvasni!
Gyönyörű képeket készít a régi 50 1.8, ha betalál az AF, de éppen ez a baj vele, hogy nem igazán megy neki a dolog
Sötétben meg valóban totál halott volt az AF-je, ahogy copass írta. -
BalaNce87
addikt
válasz
bbkmachine
üzenetére
Én most lődöztem a régi motoros 50-essel és nem rossz kis obi szerintem. Az a legjobb, hogy a 18-135 kitobimhoz képest annyira könnyű, hogy szinte nem érzem a gépet a kezemben

Sajnos a fókuszálás az elég gáz vele, sokszor nem talál be és ami a legszarabb hogy az ember akkor veszi észre amikor otthon nagyít a képekbe. Viszont az hogy sötétben mennyivel egyszerűbb vele fotózni az félelmetes, kezdő vagyok de brutál a különbség egy 3.5-ös üveghez képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Ubuntu Linux
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Microsoft Excel topic
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- Eladó Nikon AF VR-NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6D ED stabilizátoros (VR) objektív.
- Új - Canon EOS R6 Mark II milc fényképezőgép - 0 expó
- Canon BG-R10 markolat (EOS R5, EOS R6, EOS R6 Mark II) - Újszerű -
- GOPRO MAX 360 szett + 2 akku + duplatöltő + tartozékok
- Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2 + álcázó + UV szűrő ( Canon )
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 66921Ft+ÁFA
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Dobozos Új Dell Xps 15 9530 i7 13620h 16gb ram 1tb ssd intel uhd graphics+ Intel Arc A370M
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év gar, LTE OPCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Hozzá még üveg, aztán már olyan összegeknél járunk, hogy... eladom a kocsimat meg a lovamat...