Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
t.imi
addikt
Haver küldte, kb ezt mondtam neki én is. 70-200 4l sincs 70k környékén, még hibás sem, nemhogy felújított 2.8-as.
Arra volt ráállva.
Bolence pont komon lehet pislogni
-
copass
veterán
válasz
Alcsi69
üzenetére
igen, mivel jó a bázistávolsága. ellenben a nikonnal nem, mert át kell alakítani az obikat mert nem lesz végtelen.
meg kell nézni hogy milyen csatlakozás van az obikon és utána lehet érdemben foglalkozni vele.
az se mindegy milyen vázra rakod, fullframe-en már nézni kell hogy nem lóg-e bele a tükörbe.
milc-en piszok nagy a crop factor. 2x, tehát egy 50mm obidból lesz 100mm...ami ugye canon cropnál 1,6 x így 80 mm.
magic lantern live view-en lehet kérni az élkiemelést, de gyakorlatban fotózásnál használhatatlan. mint ahogy a csipes visszajelzés is. mert mire csippan, jelez már rég túlmentél rajta.
gyakorolni kell sokat és úgy már talán. -
copass
veterán
válasz
üzenetére
kábé ennyit ér az uv filter... átmegy rajta.
protector filternek van értelme, de abban se akármelyiknek. egy sima ütéstől betörik az is ha gagyi. -
törölt tag
válasz
copass
üzenetére
ez is egy lehetoseg de en meg ilyet nem lattam, olyat viszont igen hogy a muanyag menetet odakoccoltak a falhoz kis erovel es kipattant belole egy arabka. ilyenek ellen ved a szurogyuro, nem egybol arra kell gondolni hogy valaki lehajitja a betonra pofara, mert az a ritkabb.
-
80hun
addikt
válasz
Alcsi69
üzenetére
Igen rá lehet rakni.
Viszont ha jól emlékszem chipes adapter csak M42-es obikhoz van (itt lesz fókuszvisszajelzésed)
Egyébként nem egyszerű a használatuk rajta segédletek nélkül.
De ha olyan gépet veszel amire felmegy a MagicLantern akkor lesz élkiemelésed(focuspeaking) a kijelzőn ami sokat segít.Manuálozáshoz milc gépeket szoktunk venni főleg.
-
Csari93
aktív tag
1$ napellenző:
-beltéri körülmények közt egyenlőre nem sikerült becsillantani az üveget, hacsak nem telibe fotóztam a fényt.
-pont olyan szövet rag.szalagom van, mint ami feljebb a képen, de van legalább akkora fénye mint a műanyagnak, és nem is tapad rendesen. -
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Életem első normálisabb fényképezőjét szeretném majd megvenni néhány hónapon belül, a keret max 100K és gondolkozok a 600D-n és a 700D-n is, természetesen használtan.
Ez jónak számítana egy kezdőnek?
Biztosan szeretnék majd egy 50/1.8 STM-et.
Telének EF-S 50-250 IS STM jó lenne?A kit obi szerintem megfelelne nagylátónak nekem.
Egyébként tájképeket, épületekről képeket illetve "állatos" képeket (ezért kell a tele) csinálnék. Ezen kívül ritkábban makrókat.
-
copass
veterán
válasz
üzenetére
fém peremes szűrőt ha odavered valaminek az úgy letöri a műanyag menetet (jobb esetben, rossz esetben az obi elejét is leszedi) hogy öröm lesz nézni!
vagy ha nem törik le, akkor ráfeszül és művészet lesz leszedni...
sokat bír egy front lencse...még ha a plasztik fantasztiké is -
-
Surfym@n
senior tag
válasz
Warton
üzenetére
Igazad van, a napellenző nem védi meg a frontlencsét, s még a képminőséget se rontja.
Csakis a pár ezer ft-os hama UV szűrő a tuti, már kezdettől fogva, 10-ből 8 hirdető így használja...
(ezúton felhívom a canon objektívgyártó részleg figyelmét, hogy már a szalagon csavarják fel a filtereket, nehogy por menjen a frontlencse és a szűrő közé)
ja nem

-
_seth_
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
UV szűrőnek 0% haszna van a képalkotásban, napellenzőnek még éppen lehet is. Védelmi célból UV szűrő nekem is van fent, de csak ha hobbi céllal fotózok, ha fizetős akkor UV szűrő repül, csúnya hibákat tud okozni, főleg este. A nappelenző viszont marad, és abból is csak eredeti.
-
-
Warton
őstag
Úgy amblokk a napellenző egy baromság többnyire. Nem mondom van amikor jelent valamicskét, de ha egy objektív kontraszttalan akkor az az is marad napellenző ide vagy oda. Ha az objektív jó akkor meg azért felesleges.
-
Csari93
aktív tag
válasz
Dyrtyho
üzenetére
A facebookon, a hozzá nem értő közönség (abszolút degradálás nélkül) mindent megoszt, amin látja, hogy nem telefonnal készült, akkor is ha sokszor rosszabb, mintha azzal készült volna.
Releváns visszajelzést a rendesebb facebookos csoportokban, vagy leginkább itt a Kezdő fotós topicban kaphatsz.
Ja, értettem a visszaforgatást! Elnézést, teljesen más irányban gondolkodtam, pedig egyértelmű. Tudom ajánlani az 50/1.8-at, főleg ha STM. Az állvány esti képekhez lehet hasznos, ha a jelenlegi látványvilággal elégedett vagy, de a találkozók estébe nyúlnak. Az 50-essel hasonló árban kaphatsz nagytelét is használtan, vagy gondolkodhatsz M42 objektívekben is, összetett kérdés, nem tudhatjuk melyik lenne hasznosabb neked ennyiből. -
Dyrtyho
őstag
válasz
Csari93
üzenetére
Igen, félre értettél valamit, mivel már 1 éve járok erre a havi szintű márkatalálkozóra és a képeim azokkal annyira megvan mindenki elégedve, és ezt most nem nagy képűségből mondom, de osztogatják rendesen a Facebookon, szóval nem egy tulajnál láttam viszont a saját alkotásomat. Csak azért tettem fel ezt a kérdést, mert 1 éve van DSLR gépem és még mindig van mit tanulnom a szakmáról, pedig már 2007 fotózok hobbi szinten, és nem tudom mibe lenne érdemes befektetni fejlődésként

-
válasz
Csari93
üzenetére
Jaj már

Szerintem múlt időben fogalmazott, a januári tali már biztosan elmúlt, a képek jól sikerültek, ismerős hozzávágott egy kis pénzt, szóval a pénz már nála van.
Pozitív dolog, hogy a pénzt nem nőkre is italra költi (mint pl. én tenném
) , hanem valami fotós cuccot akar venni belőle. -
Csari93
aktív tag
válasz
Dyrtyho
üzenetére
Én például a kérdést sem értem, mi az a vissza forgatás, de biztos etikus dolog volt pénzt elfogadni ráadásul előre úgy, hogy egy problémára nem tudod még, állvány vagy objektív lenne a megoldás? Főleg ha ismerős, nem érdemel 10 darab amatőr képet az autójáról ingyen? Te pedig tanulsz belőle.
Bocsi, lehet félreértettem valamit. -
Dyrtyho
őstag
A hétvégén sikerült oda eljutnom hogy egyik ismerősöm fizetett nekem azért a januári lurdys Audi találkozón hogy csináljak az autójáról portfóliót. Na már most az lenne a kérdésem hozzátok, hogy ti mit javasolnátok vissza forgatás gyanánt ? Egy állványt ami még nincsen nekem, vagy a Canon EF 50mm objektívet ?
-
törölt tag
válasz
Csari93
üzenetére
mielott sok melot belefeccolsz, nezd meg mennyire tartos a bajonett, mert ha egy het hasznalat utan ugy kikopik, hogy magatol is leesik akkor sok ertelme nincs. engem meg a gyari canon 8e ft-os ellenzoje se nyugozott le, vagy raszorul, vagy leesik, nem egy tul praktikus darab, nem is nagyon hasznalom.
-
-
Csari93
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Eredetivel kipróbálni sajna nem tudom, akkor nem vettem volna ilyet.
De egy olyat próbálok, hogy 1$ napellenző nélkül, szigetelőszalag nélkül, és bevonva. Ha összejön valami, mindenképpen dobom! -
-
Csari93
aktív tag
Abszolút.
Én is így voltam vele, egy itthon kapható 3rd party ellenző után érdeklődtem itt, de egy fórumtárs felhívta a figyelmem, hogy ha már olcsóbban, akkor lehet igazán olcsóbban is kapni. Próba szerencse alapon gyorsan megvettem, mielőtt Ropi beírta volna, ezeknek nincs bevonva a belseje. -
Csari93
aktív tag
Múltkor volt szó itt a kínai webshopos, ~1$-os napellenzőkről: most jött meg, valóban fényes a belseje.
Megpróbálom bevonni szövet szigetelőszalaggal, kipróbálom vele és nélküle, aztán ha más nem, kuka lesz a sorsa. 
-
t.imi
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ezt is nagyon köszi!

16-300 átfogást nem vennék, ~250-ig jónak mondták...persze mikor kellene , jó hogy nem találom. Ellenben igen, utazás, nyaraláskor pont kellemese. Nem cserélget, nem kotorászik, nincs plusz súly, stb.
84k ért van új, az már elgondolkodtató. -
A Tamron AF 18-270mm nem annyira rossz. Nekem van olyan, sokat használtam, nyaralásokon gyakorlatilag csak azzal fotóztam.
Azóta tudom, hogy nem is rossz obi, amióta vettem egy Tamron AF 16-300-as obit, ami a viszonylag pozitív teszt ellenére összességében gyengébb obi, mint a 18-270.
A 16-300 sokkal rosszabbul fókuszál (a 18-270 100 esetből 99 alkalommal fog fókuszt, a 16-300 mondjuk 90 alkalommal), nagylátó oldalon érezhetően erősebb a párnatorzítása (gondolhatod, ha már engem is zavar, akkor az nem semmi
), a zoom gyűrűje rosszabb helyen van, mint a 18-270-é (visszafelé felrakott napellenzővel nem lehet zoomolni). Persze van előnye az újabb 16-300-nak is (kompaktabb, jobb az építési minősége, ha fókuszt talál, akkor a két végállapot kivételével jobb képeket csinál, videózásra jobb, halkabb, stb.)Na mindegy, a lényeg az, hogy mindenes turistaobjektívnek a Tamron AF 18-270 kis kompromisszumokkal elfogadható és az utód megjelenése után mostmár viszonylag elfogadható áron beszerezhető.
-
copass
veterán
túl nagy az átfogás, itt már valahol mindíg rossz lesz a rajz.
itt nézegess hogy mekkora a különbség. berakod mellé az 55-250-et, feltünően jobb a rajza, még a korábbi verzióknak is. -
t.imi
addikt
Sziasztok!
40-t már megvettem, most a 55-250 jönne.
Néztem annó, persze most nem találom, utazó zoomos obik közül valamelyiket nagyon ajánlottátok.
18-200-250-270 közül melyik nyújt elfogadható képminőséget 55-250-hez viszonyítva?Tamron AF 18-270mm f/3.5-6.3 Di-II VC PZD illetve
Sigma 18-250mm f/3.5-6.3 DC Macro OS HSM látok elfogadható áron. -
wildpig
tag
Köszönöm a választ mindenkinek!
Az otthoni praktikák már mind kilőve... Remélem a szaküzlet takarítás jó lesz. Holnap kiderül. -
*Ropi*
félisten
válasz
wildpig
üzenetére
Szia! Így tesztelted?
-
duni84
aktív tag
válasz
*Ropi*
üzenetére
melyik 360-as modell? és elég részletes? tesztet már kismilliót látni mindről, de pl youtube/fb bemutatók alapján nem igazán tud dönteni az ember. én pl 1 éve egy xiaomi 360-at nyúzok, amiből végre idén fw frissítések után használható képet is elő lehet varázsolni, de elájulni nem tudtam tőle, pedig nagyjából ez a 100e kategória. (nekem a vízállóság miatt lett ő a kiválasztott még a vásárlásnál, nem feltétlenül a képminőség vagy épp "nem kínai nyelv", szóval komolyan érdekel, hogy neked a sajátoddal mi a tapasztalat. akár privátban is, mert ez itt már baromira off topic
) -
törölt tag
válasz
Dyrtyho
üzenetére
ha ilyen sotet helyen fotoznal akkor en is-es obit vennek, gondolom nem nagyon van ido allvannyal kuzdeni (bar az egy jo megoldas lenne), latoszogbol meg csak penztarcan mulik mennyire tudsz elmenni.
tul vilagos kephez: ismerni kell a gepet alapszinten, rekesz/zar beilltasa, felautomata vagy automata modokban expo kompenzacio, sztem ezeket meg a gepkonyvben is leirjak alap szinten. ha ezeken tul vagy akkor johetnek a tovabbi eszkozok, nd filter, polar szuro, esetleg atmenetes nd (sztem erre a vilagos kepre jol lehet hasznalni amikor az egyik oldal tul vilagos a masikhoz kepest, ezt nem lehet siman kiegyenliteni rekeszelessel). ezeket a hatasokat egy szintig szoftveresen is lehet utanozni, de a fizikai az igazi (ha egy kepreszlet kiegett akkor a szoftver se tudja elohozni a semmit, ezert pl egy atmentes nd ezt tudja kompenzalni). ha esetleg van egy segedero, akkor johetnek az olyan dolgok hogy tart egy egyszeru deritolapot esetleg arnyekolot, vagy vakuval rasegitesz a deritesre stb. de ennek kulon topikja is van itt, mert markafuggetlen tema. -
-
törölt tag
válasz
vicces
üzenetére
off: en ezt azert nem mondanam, nem szabad letojni, tanulni kell belole, vannak olyan szarvashibak amikre jobb ha felhivjak a figyelmed mintsem hogy rosszul hasznald. nekem is volt amit sokaig rosszul irtam, nem igazan neztem utana aztan jol leegettek valami fontos helyen, akkor megtanultam, hogy jobb ezeket az alap dolgokat ismerni, nagysagrendet javul a megitelesunk (mondok par peldat: kulonb/kulomb, heiseg/helyseg, egyenlore/egyelore).

-
kem
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Huha elnezest. Mivel angol geprol irok magyarul ekezetek nelkul, minden ala van huzva pirossal es elolvasni is alig lehet nemhogy kiszurni egy hibat akarmilyen behemot is

szerk: jelentettem modoknak.
-
*Ropi*
félisten
válasz
hszilard666
üzenetére
Azt Neked kell megoldanod...Viszont egy ilyennel sokkal jobb a teljesítményaránya az embernek, mert amíg tükröshöz kell a drága panorámafej, a sok(k) kép és a még sok(k)szor több utómunka, addig ezzel 1 kattintásból megvan és csak az állványt kell alóla kiretusálni.

-
*Ropi*
félisten
válasz
hszilard666
üzenetére
Szegény ember vizel s főz.
Egyébként már nem olyan drágák: 100 felett nem sokkal már korrekt minőségűt kapsz - nekem 1 munkából visszahozta az árát. -
*Ropi*
félisten
válasz
hszilard666
üzenetére
Ingatlanfotózáshoz teljesen más technika ajánlott: 360 fokos kamera, amivel körbe tudsz nézni a helyszínen.

-
GergőBp
tag
válasz
Dyrtyho
üzenetére
Raybirg adott neki rendesen zajszűrést. Kit mellé elgondolkodnék a 10-18-as optikán. Tele irányba meg nem tudom mit enged meg a pénztárca, így azt nem ajánlok. Lehetne sorolni, hogy mitől lehetne jobb a fotód. Mindenképp egy IS optika + nem árt, ha esetleg fényerős is. Viszont FF vázon egy 24mm 1,4 biztos jól muzsikálna

-
PuMbA
titán
válasz
Dyrtyho
üzenetére
Vagy más szöget választasz vagy amikor félig lenyomod a gombot, hogy fókuszálj, akkor megjelennek a keresőbe az automatikusan belőtt fényképezési beállítások és ezután az Av+- jelölésű gombot nyomva tartva a tekerentyűvel tudsz "sötétíteni / világosítani" a képen
A te esetedben "sötétíteni kell", szóval balra tekerni. A -1 állás az fele annyi fényt jelent. Videó róla: [link] Egyébként del körül a legrosszabb fotózni az ilyen fények miatt. -
Dyrtyho
őstag
válasz
üzenetére
Általában autóstalálkozókat szoktam gyakrabban fotózni, és értelem szerűen a 18-55mm obi nem minden helyzethez tökéletes, így szélesebb és esetekben szűkebb látószögű objektívek beszerzése/fejlesztése az idei célom a fotózást illetően. De mutatok is példát egy másik fotóstól vs magamtól. Vagy ez lightroom és beállítás kérdése lenne ?

vs
-
-
copass
veterán
válasz
flyer12
üzenetére
itt találtam egy ilyet: ha jól értem akkor csak szervízben tudod kiolvastatni.
"Recent Cameras with DIGIC 6/6+ like the EOS-1D X Mark II, EOS 5DS, 5DS R, 80D, 750D / Rebel T6i / Kiss X8i and 760D / Rebel T6s / 8000D do not provide too actuation count information. It seems that Canon has removed the shutter count functionality from the firmware. As far as we know, Canon service centers can still tell you the shutter count for a fee." -
flyer12
tag
Sziasztok!
Egy Canon 80D -ből szeretném kiolvasni az exposzámot. A DSLR Controllerrel(v1.05) próbálkoztam, de az exposzámot nem látja. Szervizen kívül mivel lehetne még ezt megtudni? Köszönöm!
-
kem
addikt
Sziasztok!
Egy jobaratomnak allitok ossze egy szettet amit hasznalna epulet belso fotozashoz, ami a munkajahoz kell. Nem ingatlanos, inkabb personal/KKV serverszobakrol van szo. Nem fontos a szoghuseg, inkabb a fenyerosseg az erdekes. Ket variaciot szeretnek neki felvazolni, egy olcso de jot, es egy jobbat ami mar idojaras allo valamennyire, igy el tudja vinni kirandulni is batran. A keret 5-600k bolti szamlaval.
Ez lenne a ket alap, de javitsatok ki ha valakinek erre jobb otlete van, biztos vagyok benne, hogy van aki rogton tudja mik valtak be ilyesmire:
Mindenkepp APS-C:
- Canon 750D, Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM es egy Sigma 17-50mm f2.8.
- Canon 70D, Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM, 17-40F4LEgyelore eddig jutottam az otletelesben, en egesz masra hasznalom a gepet ezert ebben annyira nem vagyok biztos. Videozni nem nagyon fog, es szerintem allvannyal moderálva se. Ha az ISO-t fel kell huzni zajosra egy kicsit az se hinnem, hogy kiszurna a szemet azert cserebe, hogy keves fenynel is hatekonyan tud dokumentalni.
Elore is koszi a valaszokat.

[ Módosította: #45553408 ]
-
wildpig
tag
Sziasztok. Canon 550D. Ez porszem lehet a szenzoron? Másik obival is ott van. Öntisztitás, és pumpás fujkálás nem segit. Szakszervizben ezt megtudják oldani? A kupaktól balra, majdnem egy vonalban vele, a sötétebb folt.
-
PuMbA
titán
válasz
Dyrtyho
üzenetére
[link]
Meggondolandó az EF-S 55-250mm IS STM is, mert az EF-S mount miatt fele annyi súlyú, kisebb, olcsóbb is és képminőségben néhol jobb is, de később nem tudod Full frame gépen használni. Tájképet és autót nem igazán szoktak fotózni ilyen obival, mert alig fér bele valami a képbe, portét vagy sportot már annál inkább. -
Dyrtyho
őstag
Sziasztok ! Már 1 teljes éve tulajdonosa vagyok egy Canon EOS 700D tükörreflexes gépnek, és az előző évben nem úgy hozta a ki a lépés hogy tudtam volna fejleszteni objektívek terén életem első félprofi gépét, szóval azzal használtam ami alapból járt hozzá és az egy STM 18-55mm obi. Most viszont kinéztem hozzá egy EF 75-300 objektívet. Érdemes beszereznem egy ilyet ha a témák amiket általában készítek azok autós fotók, városi tájkép, és újabban portré fotózás ? AZ EF-be is van stabilizátor mód ? Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
GergőBp
tag
Sziasztok!
Van különbség auto WBnál váz és váz között? Jelen esetben egy 7D, 70D, 5D4-ről lenne szó.
Üdv, Gergő
-
Regiee
aktív tag
Sziasztok!
Kezdőként segítségre lenne szükségem pár dologban.
Eos 1300d a gépem.
-Fényes nappal szép napsütésben lehet hosszú záridővel olyan képet készíteni amin a patak bemozdul? Vagy csak egy nagy fehér kép lesz a végeredmény?
-este egy tónál a csillagos eget a tóval szeretném fényképezni. 1 perces záridővel is csak egy fekete kép lett a végeredmény, semmi sem látszik. Illetve fókuszálni se tudott a gép. Mit kéne még állítanom?
Első körben ez a két dolog amire szeretnék megoldást, választ. -
t.imi
addikt
Köszönöm urak!
A 70-200 IS-el az árán kívül semmi gondom sincs. De az nagyon

Makró obi van, asszony vagy azt, vagy a 18-135-t nyomja, ezért kellene egy normális darab. Nekem a 10-18, 20, 70-300 marad, a tele eléggé harmatos.
Makrót idézőjelben értettem, bocsánat! Nem 1.5 méter, hanem 80-90cm a tárgytávolság.
Néztem még a Tamron 70-200 di ld-t, ott meg a DC motort szidták a lassúsága, sok fókusz tévesztés miatt.
Így maradt a Canon f4-es a kalapban.Jah, 800d és 750d van, FF egyelőre nincs tervben

-
-
*Ropi*
félisten
Ha makrózni akarsz, akkor kell még közgyűrű vagy előtét lencse is mindkét üveghez, de tény, hogy a 70-200 flexibilisebb. Beltérben viszont mindkettő kezdőértéke hosszú lehet, ha nem tudsz hátrálni, futkorászó kisgyereket meg csak olyan vázzal tudsz meglőni a 70-200-al, ami használható ISO 12800-at tud (kb. a 6D és az 5D3, 5D4, meg az 1Dx, 1Dx2).
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4384
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 2 Yoga Ryzen3 5400U Refurbished - Garancia Akció!
- 269 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5060 (multitouch)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 64GB DDR5 512GB SSD RX 7700 XT 12GB LIAN LI LANCOOL 217 FSP 650W
- Gamer billentyűzetek /Akko/Monsgeek/Montech/Asus/SteelSeries/Ozone/Deltaco/DE/UK/Számlával!/
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Így ezt a kirohanást most nem értem.

) , hanem valami fotós cuccot akar venni belőle.
), a zoom gyűrűje rosszabb helyen van, mint a 18-270-é (visszafelé felrakott napellenzővel nem lehet zoomolni). Persze van előnye az újabb 16-300-nak is (kompaktabb, jobb az építési minősége, ha fókuszt talál, akkor a két végállapot kivételével jobb képeket csinál, videózásra jobb, halkabb, stb.)