- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
ericdrawen74 #36221 üzenetére
elkezded hallgatni. ez a beégetés szvsz erősen túl van misztifikálva, és amúgy is fej/füllhallgatókra szokták csinálni ahol van fizikai mozgó alkatrész. egy elektronikus cuccban, még az analóg elektronikán sincs mit "beégetni" - illetve ha bármi ég, ott már nagy baj van.
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok
Budapesten hajt még valaki Ipod classicot? van egy 5.5G-m (Video), és azt vettem észre hogy elég nagy a zajszint a jack kimenetén, legalábbis IEM-el hallgatva, kipróbálnám hogy másén is ugyanez-e a helyzet vagy az én lejátszómmal van a probléma. kicsit csalódott is vagyok mert erről ódákat zengtek, hogy milyen jó, meg wofson dac, de a telefonom jack csatiján nincs ekkora alapzaj.
-
-
FireKeeper
nagyúr
elvileg még gyártják a zipet is, legalábbis a gyártói honlapon ott van. első blikkre a sport csak annyival jobb hogy nagyobb a kijelzője, bár kérdéses hogy az emiatt lecsökkent méretű gombokat mennyire lehet jól használni. nekem viszonylag kicsi kezeim vannak, és így még pont jó a kezelés, de nálam nagyobb mancsokkal rendelkező embereknek már problémás lehet akár a zip is, nem hogy a sport. plusz a nagyobb kijelző jelenthet rövidebb üzemidőt.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
BÜDÖSLÁB #24983 üzenetére
csekkold le a clip zipet is, az a clip+ továbbfejlesztése, árban alig több (logout-omon találsz róla egy írást illetve ha gondolod BP-n meg tudom mutatni hogy szól).
vagy ha nem riadsz vissza egy kis moddolástól, az ipod video-ból (classic 5g/5.5g) is nagyon jót ki lehet hozni, csak ott nehéz olyat találni ami jó állapotban van, illetve az összköltsége valszeg magasabb lenne a projektnek.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
janisjoplin1 #20365 üzenetére
erre ott a hardverapró
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
z123456789 #18595 üzenetére
viszont akkor mindenképpen fel kell raknod a Rockboxot, mert szerintem a gyári FW nem fogja bírni, ha 32 gigánál több zenét raksz a kártyára. a tapasztalataidra meg kíváncsi leszek, mert valszeg a Zip-en is hasonlóan viselkedne a kártya
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
z123456789 #18593 üzenetére
igen, a szivacsra. nekem legalábbis anélkül futás közben kipottyan néha, de azzal együtt tartja.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
z123456789 #18588 üzenetére
ha valaki azt mondja nekem, hogy futás, kondizás közben ő kihallja (vagy egyáltalán figyeli) a különbséget a forrás formátuma, vagy két füles között, azt elküldöm a fenébe
viszont inkább egy in-ear-re ruháznék be a helyedben, az azért jobban tart. vagy mindenképp vegyél a sima füleshez plüss-párnákat, ha nem adnának hozzá (nem mindegyikhez adnak). de pl vannak speciálisan sportoláshoz kitalált, izzadság/víz álló in-ear fülesek. pl az X-1 csinál ilyeneket, tőlük már láttam fülest itthon (igaz, aprón).
hold gomb/funkció biztos van, sztem a bekapcsológombbal, vagy rockbox esetén gomb-kombinációval (legalábbis Zip-nél két gombos a zár).
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
z123456789 #18586 üzenetére
nem biztos (sőt...) hogy kihallod a különbséget FLAC és mondjuk 320-as MP3 között, főleg nem-in-ear fülessel, főleg nem sport közben
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
z123456789 #18581 üzenetére
Clip Zip-es írásomban van egy rész Rockbox telepítésről, szerintem Clip+-on is hasonlóan folyik a dolog. amúgy bootloaderestől mindenestől le lehet radírozni, ha nem tetszik. én eddig még nem tapasztaltam lefagyást/újraindulást, és nagyon tetszik a rendszer.
64-es kártyát gyári firmware-el sztem tuti nem eszik meg, Rockbox-al esetleg, de szerintem elég kell legyen egy 32-es is, azzal tuti nem lesz baja. az mindegy, hogy milyen class-osat választasz, csak annyiban lesz különbség, hogy milyen gyorsan tudod rárakni a zenéket, lejátszásnál semmi. én a lehető legolcsóbb kingstonra nyúltam rá.
szerk: Miben nyilvánul meg a lassulás?Lassabban válta számok között?Egyébként müködik?
szerintem ennek utána kéne olvasnod külföldi fórumokon, anythingbutipod, head-fi. szerintem a zenetárak betöltése, vagy bármi egyéb művelet lassulhat be, ami kötődik a memóriakártya használathoz, de mint mondtam, én 32-es kártyával használom, szóval nincs tapasztalatom. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
filózoli #18046 üzenetére
ízlések és pofonok. sportoláshoz nyilván kötelező a füles (meg ugye ott talán kevésbé számít a tökéletes hangminőség), meg utcára is talán kényelmesebb (bár én oda is fejest használok), viszont otthonra szerintem felejtős.
persze a senn nyilván azt mondja, elvégre is valamilyen dumával el kell adnia a fülest, de attól még lehet nem igaz -
FireKeeper
nagyúr
válasz
FireKeeper #17984 üzenetére
na toltam is rá egy rockboxot (ami közben kicsit össze is sz.rtam magam mert nem akart elindulni, de egy reset segített neki
) ami szép és jó, de még nagyon ismerkedek vele... azt tudja esetleg valaki, hogyan lehet rábírni, hogy az adatbázisba belevegye a memóriakártyán lévő zenéket is?
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
FireKeeper #17979 üzenetére
eddig nagyon tetszik a cucc, baromi jól szól, baromi sok cucc fér rá a kártyával együtt, egyedüli problémám (amit olvastam is külföldi oldalakon) hogy néhány, nagyobb felbontású album artot nem tud megjeleníteni, ezeket majd cserélnem kell.
-
FireKeeper
nagyúr
no, elvileg ha minden jól megy a héten most már meglesz a Zip
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
dethroner #17816 üzenetére
http://www.rockbox.org/ - nyílt forráskódú, ingyenes módosított firmware zenelejátszókra. nagyobb szabadságot enged a lejátszó beállításaiban, és több funkciót kínál, mint a gyári firmware-ek.
-
FireKeeper
nagyúr
ha jól látom FLAC-et nem tud, plusz nem is bővíthető. én nem agyalnék rajta megvenném a zip-et (oh wait, már meg is vettem
)
dethroner: újan vetted vagy használtan? ha használt, lehet az akksija már megadta magát, ebben az esetben sufnituninggal esetleg javítható. ha új, akkor nem hiszem hogy ez lenne a baja, első esetben csinálnék rá egy firmware frissítést, ha az sem segít akkor rockboxot neki, ha azzal sem jó akkor pedig gari/szervíz.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
beast27 #17772 üzenetére
ebben a kategóriában eléggé uralkodik a clip, kivéve ha extrább igények is vannak, mint nagy/nagyobb kijelző, vagy ha esetleg snassz lenne a Sandisk (sony-samsung alternatíva itt). efölött már a prémium PMP-k vannak, pl Cowon.
illetve ebben az árkategóriában van még az iPod Video (Classic 5/5.5g) rockboxolva, de ez csak akkor játszik ha a haverod nem retten vissza a használttól meg a moddolástól (hardver-szoftver).
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
dethroner #17751 üzenetére
a legtöbb refurbished cuccnak semmi baja, mindössze szállítás közben megsérült a csomagolás. amúgy nyugodtan nézd meg a piros/fekete pontokat is. persze tőlem veheted újan, is, nem az én pénzem, de szvsz nem vállalnál semmivel sem több kockázatod ha apróról vennéd (és jobban járnál ugye).
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
dethroner #17749 üzenetére
szerintem érdemesebb lenne Clip Zip-et venned a jobb kijelző miatt. itt Ph! Slownz-nál elég jó áron be lehet szerezni (a 8gigás zip pl olcsóbb mint ez a 4gigás clip+ amit írtál). az akkus üzemidőről nem igazán tudok nyilatkozni mivel az enyém még csak a héten érkezik
de a tapasztalatok alapján hangminőségben és funkcionalitásban nem csak felveszi a versenyt a nagyokkal hanem le is nyomja őket.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Luissimo #17745 üzenetére
foobar2000 nem telepít semmi szart, viszi MP3-at, FLAC-et, kicsi, okos, bővíthető, témázható. nem értem hogy miért nem mindenki ezt használja
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
egy clip zip vásárlását tervezem, és érdekelne, hogy memóriakártyából milyet lenne érdemes venni hozzá? menyire érzékeny a cucc a kártya sebességére? jó lesz egy meze C4-es is, vagy érdemes kifizetni a gyorsabb kártya felárát? illetve érdekelne még, hogy van-e a lejátszónak bármi gondja a 32 gigás kártyákkal? tudtommal ekkorát még támogat de mintha úgy rémlene hogy voltak problémái vele alap firmware-el (mondjuk lehet rockboxolom majd, bár úgy hallottam a gyári szoftvere is elég jó).
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
jozsi252 #17471 üzenetére
hát, én az apple szoftvereit ki nem állhatom, szóval max olyan ipodot ajánlanék amit lehet rockboxolni. a classic 5/5,5G a legújabb, amire még fel lehet tolni, de azokhoz elég problémás az alkatrész beszerzés (néhány alkotórészük szeret meghalni), illetve gondolom túl nagyok is lennének, azért akarsz nanot.
amúgy ezek a 30-35-45 ezres árak ugye nem a 4GB-os modellért vannak?
a cowon sajnos elég ritka kis hazánkban, és borsos áron is mérik őket... ha jól tudom, mostanában állították le a Cowon J3 gyártását, emiatt raktárkészlet kiszórások lesznek, egy olyat talán ki tudsz fogni jó áron.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
ledgeri #17171 üzenetére
lehet rá lossless formátumot rakni, de az ipodok (sztem) legnagyobb gyengéje, hogy csak iTunes-szal lehet őket szinkronizálni, és a meghajtón is saját formátumban tárolja a zenéket. rockboxot is csak a régebbi változatokra lehet rakni (ipod video az uccsó asszem, amire lehet).
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
DemonDani #17162 üzenetére
hát, azt mondják az 5. generációs classic (vagy másik nevén iPod video) szól a legjobban az ipodok között. azt még wolfson DAC-kal szerelték, az újabbak már nem olyat kapnak.
viszont sajnos ezzel a szériával sok baj van (ezt magam is tapasztaltam....). leggyakoribb (bár könnyen orvosolható) hibái a vinyó halála, vagy a jack csatlakozó hibája, illetve az akku elhasználódása, illetve sajnos van nehezebben javítható hiba is, az alaplapi táp IC halála, amit sajnos csak a teljes alaplap cseréjével lehet orvosolni.
az "audiofil" közösség körében mai napig ez a legnépszerűbb almás lejátszó, de kényes jószág, odafigyelést és csere alkatrészeket igényel, ha igazán hosszú távon számolsz vele (vagyha a táp IC hal be, akkor nagy szívás van ugye)emellett a nagyobb méretű ház és nyák miatt a modderek körében is népszerű.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
FireKeeper #17133 üzenetére
sajnos nem várt problémába ütköztem, ugyanis úgy néz ki, hogy a lejátszónak halott az akksija, illetve az SSD sem csatlakoztatható normálisan. lehet hogy kénytelen leszek lefújni a projektet és menteni a menthetőt
amint tudok biztosabbat mondani, írok.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
tomab04a #17122 üzenetére
én inkább kompletten az egész kapcsolót cserélném ki, van kellően jó pákám hozzá, sztem ki tudnám cserélni, csak persze ahhoz találnom kell ilyen kapcsolót. de tényleg, az is lehet hogy elviszem szervizeshez.
#17124: igen, valami ilyesmi, de nem teljesen ilyen. teljesen négyzet alapú, és a sarkain vannak a forrasz felületek.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
tomab04a #17118 üzenetére
rendben, holnap fel is teszem a képet.
mondjuk ha máshogy nem, alaplap cserével megoldható, de az kb annyiba kerülne, mint amennyiért a komplett lejátszót vettem.
viszont komplett készülékházat is egész olcsón lehet venni a neten. csak a sima fekete/fehér túl snassz, nekem valami mintás kéne -
FireKeeper
nagyúr
ha minden jól megy, végre sikerül rátennem a mancsom egy vinyóhibás iPod videóra, és ehhez megfelelő SSD-re is. ha nagyon leharcolt a ház állapota, lehet hogy egy új házat is veszek rá, de eslő körben csak a vinyó->SSD csere lesz megcsinálva (meg persze repül rá a rockbox). ha van rá igényük az uraknak, akkor logout-on is írhatok a projektről.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
tomab04a #17077 üzenetére
hááát, nem tudom így találsz-e bármit is, mert a telefonos és az audiofil közösségnek merőben mások az igényei, illetve általában a telefon tesztekben a zenei rész nem túl alaposan van megvizsgálva (általában a lejátszó szoftvert nézik, meg hogy hogyan szól a gyári IE fülessel). audiofilek meg nem nagyon szoktak telefont tesztelni
tényleg, amúgy milyen fülest/fejest akarsz hajtani róla? -
FireKeeper
nagyúr
hát nem, de amiben ilyen DAC van, azzal nem 128as MP3-at illik hallgatni
igazából pont ez a baj, hogy mivel zárt OS fut rajta, még csak letölteni se tudsz rá másik zenelejátszó Appot. Androidra van jó lejátszó, ami FLAC-et is tud (pl poweramp), de úgy tudom, hogy az újabb verziókban már a gyári is tudja.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
z123456789 #17033 üzenetére
én úgy tudom, hogy a memkártyán és a belső memórián lévő zenét is integrálja a zenetárba, bár személyes tapasztalatom nincs róla, mert nincs ilyen lejátszóm. de amúgy logikusnak is tűnik a dolog.
HDD, mint olyan, a maga mozgó alkatrészeivel, akármilyen jó is, nem szereti a mozgást, főleg negatív gyorsulást (mint pl esések), ezért egyértelműen NEM javaslom, hogy sportolás mellé merevlemezes lejátszót vegyél.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
fattyu #17031 üzenetére
a 64-est nem hiszem hogy kezeli, mert az már SDXC szabvány, nem pedig SDHC
z123456789: ha ki akarsz dobni 60k-t tök feleslegesen egy audiofil lejátszóra, a te dolgod, sztem nem éri meg
nem jobbak annyival a cowonok (már ha jobbak egyáltalán) akár hangminőségben, akár kezelhetőségben, akár másban, részben csak a nevet fizeted meg.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
z123456789 #17025 üzenetére
ha sportolás mellé is kell a cucc, akkor nem kérdés hogy clip+ kell neked, mert:
olcsó
pici
gombokkal gyorsan kezelhető (nem kell az érintővel szórakozni)
van rajta csíptető (bár ez könnyen letörhet)emellé még a sokszor annyiba kerülő cowonok mellett sem kell szégyenkeznie, mert:
jól szól
sok zene ráfér (bővítés)
rockboxolható
flac-et is megeszikhangzásban sztem simán összemérhető a cowonokkal, holott töredék annyiba kerül. én még otthonra sem javasolnék ilyen drága lejátszót, NEM HOGY sport mellé.
-
FireKeeper
nagyúr
azt nem tudja esetleg valaki, hogy ipod video-t (classic 5 vagy 5.5 gen) honnan tudnék a lehető legolcsóbban szerezni? vinyóhibás is érdekel, mert úgysem vinyóval használnám. az se baj ha leharcolt, a fontos hogy az áramellátása menjen ill pontosan ez a típus legyen (az újabbakra nem megy rá a rockbox, a régieknek meg más csatlakozású a vinyója). minden megoldás érdekel, a lényeg, hogy minél olcsóbban.
-
FireKeeper
nagyúr
Ha valakit érdekel: úgy tűnik a Creative most kivételesen nem lőtt öngólt, és a Zen X-FI3-ban végre a memkártya tartalma is integrálva lesz a zenetárba.
"Is the media library in the base memory and microSD card integrated?
Yes. The media library in the base memory and microSD card is integrated. Import and export media features are not available."
illetve
"How are the files organized in microSD?
The files are organized by folders as viewed in the player or when the player is connected to a computer, even though, the media within is integrated with the base memory."
[link]mod: viszont úgy nézem a "gapless playback"-ről le kell mondani kártyás eseben...
"Slight pauses are possible if there are many contents to read in the microSD card." -
FireKeeper
nagyúr
válasz
bigmasterg #15359 üzenetére
ahogy a topikjában is tárgyaltuk: jónak tűnik ugyan, de bővítési lehetőség nincs, és a 8GB azért gyorsan be tud telni ha az ember nagyrészt FLAC-eket pakol rá.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
themebuilder #15312 üzenetére
de csakis akkor éri meg az árát, ha a creative végre normálisan megoldotta a memkártya integrálását a zenetárba. ha nem, akkor semmi extrát nem nyújt egy fuze-hoz képest, holott drágább.
-
FireKeeper
nagyúr
szerintetek egy zsebkopott, kissé karcos kijelzőjű 2GB-os creative zen-t mennyiért tudnék elpasszolni? vesz még egyáltalán valaki ilyen lejátszót?
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
schawo #15047 üzenetére
amióta fejhallgatóval nyomom kint is bent is, én sem látom túl sok értelmét az IE-nek, mivel az egyetlen helyzet amit el tudok képzelni, ahova nem jó a fejes, az a sport, de oda meg úgyse kell audiofil hangzás. illetve sportra jó lehet az IE, de untig elég egy cx300 szint amit aprón megkapsz 4 ropiért..
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mobil flották
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- További aktív témák...
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- ÚJ Gamer PC-k - készletről - azonnal - számlával - 2 év garanciával - www.olcsogamerpc.hu
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest