- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
veterán
Persze, de tőlem eddig sem állt távol a jó DD-kért rajongás. Akár az első generációs Tanchjim Oxygen (csöves erősítőről hajtva fantasztikus), vagy a Periodic BE rendszeresen előkerül a fiókból mostanában is. A FiiO FD7 is járt nálam, szintén meggyőző darab.
Meg persze az earbudok, a Xelento miatt kezdtem erősebb mágneses drivereket keresgélni a házitákolt fülesemhez. Bevált, igencsak.
És ne maradjon ki a Grado Hemp.Jól kiszolgálva egy koherens sokarmatúrás, vagy egy elektrosztatikus hibrid azért pusztán hangban több, de mint mindennapi használati tárgy, a Xelento kényelme és egyszerűsége többet számít. Nekem.
-
-NoVa-
veterán
Tulkunál is azt éreztem a Cayin kipróbálásakor, hogy ha ezt sokáig hagyom a fülemben, akarni fogok egyet, pedig nem akarok :)
És pont azért, amiket soroltál, ár, méret és komfort kompromisszumban könnyebben lépek egyet hátra. Szeretem az apró, zsebben kényelmes méretű lejátszókat használni.
Kb ugyanazt az elégedettséget élem meg az A&K SR35-tel Beyer Xelentoval. Beiktathatnám erősítőnek a Gryphont az A&K után, használhatnám az EJ07-tel úgy, de most az egyszerűség kifinomultsága jobban vonz. Egy apró, kényelmes dinamikus füles, egy kiváló DAP, bárhol elvarázsol.
Gratula a Cayinhoz, azért mélyen legbelül irigylem a hangját :)
-
PR0JECTNR56
addikt
Én azt mondanám, hogy az érdemi előrelépéshez két dolgon kellene módosítani: keret és üzemidővel kapcsolatos elvárások - az előbbit felfelé, az utóbbit pedig lefelé.
A Cowonok zárt rendszeren mennek, így ott bármilyen wifi/Spotify/Tidal helyből kizárva, cserébe viszont az átlagtól jobb üzemidőt és egy kiforrott, tempós működést kapsz. A PLENUE 2 utáni időszakban a modellpaletta teljesen átláthatatlan lett a furcsa elnevezésekkel, így annak ellenére, hogy nagyon kedvelem a gyártót, nem tudom mit lenne érdemes ajánlani.
Ha a wifi/Spotify/Tidal trió esetleg olyami, amiről le tudnál mondani, akkor a Sony WM1A Midnight/ Dawn CFW-vel egy jó lehetőség, vagy ha az üzemidőből tudsz engedni, akkor a Cayin N6ii (itt a DAC preferenciád nyomán dönthetsz melyik modullal, szerintem A01) szintén jó lehet.
Ebből a kettőből lehet head-fi elég szolid ajánlatokat találni (alig használt, tökéletes állapotú modelleket) és a 800 EUR kerethez is közel esnek (WM1A-k 750-900 között, N6ii is 800 környéke).
A&K-ból majd ajánlanak a többiek, mert ott nem tudom van-e olyan modell, ami megfelelne az elvárásoknak anélkül, hogy bankot kellene robbantani (viszont az SA700-at kihúzhatod a listáról).
-
-
klacaca
tag
Szia!
A https://apkpure.com címről a legfrissebbet, a 2.19.0-t próbáltam.
Kábel pedig FiiO LC-2.5B az AV-Landtól. -
fericske
addikt
Énszerintem igen, megéri a két lejátszó közötti váltást, ugyanakkor az is van amit Tulku mond.
Az sr15-ben több a kraft. Szépen meghajtotta a saját fejhallgatóimat is ameddig egy 100mk2 nem (mindet).
Térben kicsit több a mélység az sr15-tel, illetve kicsit testesebb a hangzása. Dinamika, részletesség forma-forma a két lejátszónál.
Az sr15 a 70mk2 utóda lenne, ha igaz. Hangzásra eléggé hasonlóak, inkább szolgáltatásokban van különbség.
A 70mk1 messze elmarad hangzásban emez kettő a&k lejátszó mögött. Akár egy fiio x5 mk3 szimmetrikus versus asszimmetrikus kimenet közötti különbség.tibuno1
Hasonlóképp a többiekhez, saját tapasztalataim szerint bármi A&K lejátszó inkább, mint egy bármi Fiio lejátszó, még ha konkrétan az m11-et nem is hallottam még.Én finnyás vagyok dap téren, de egy sr15-tel elégedett tudnék lenni, ha sp1000-re nem futja
-
fericske
addikt
Én w30-cal kipróbáltam és teljesen jó volt. Vállalható darab, Westone minőség.
Más.
Cayin N5ii $269.99 -
törölt tag
Az szerintem nem lehet legális, ami úgy kezdődik, hogy "remove DRM", mert ez a DRM licencefeltételek kijátszása. Volt róla szó a Spotify topikban régebben, és úgy emlékszem a végén tiltott téma lett ez is, ahogy minden warez.
AK100-ba szerintem csak dísznek van a BT, ne várj rajta hangminőséget (már ha első generációsról beszélünk). Nem tudtam viszont sajna kipróbálni még ezt a kábelt, de a telefon ilyen szempontból nem lesz gyenge láncszem elvileg, mert aptX-HD és LDAC is van benne.
-
törölt tag
-
törölt tag
Ennél valami izmosabbat ajánlanék én is. Mondjuk valamelyik Dragonfly, vagy akár egy ES100, az megy USB-ről és BT-on át is igény szerint. Fiio BTR3 is dettó. Meg vannak nagyobb és nehezebb megoldások, de azokkal nem lennél sokkal előrébb hordozhatóság szempontjából, mint az AK100-zal.
-
fericske
addikt
-
krisz242
tag
Nagyon aranyos a jobb alsó szomorú smiley folt! A kép alapján én is azt mondanám, hogy van rajta fólia! (Biztos tisztában vagy vele, de hátha: szokott lenni egy fólia, hogy szállítás közben ne sérüljön, és az alatt egy komolyabb kijelző védő fólia. Két fóliát szedtél le?)
-
Tulku
veterán
Valóban méretre nagyon baba...építési minőség kezelhetőség szintén.
Én úgy vagyok, hogy ha van egy szuperlatív dolog akkor amennyiben az elérhetetlen akkor olyan ügyet keresek ami annak egyes szegmenseit hozza vissza, eleveníti meg...és nagyon nem jön be, amikor fokozatosan mindenben visszavesz a közép majd az alső kategória amíg végül nincs már hang pl....
Nekem azok a dolgok tetszenek amelyek részeiben (lehet hogy csak egyben) megelevenítik az elérhetetlent...nem a jó iparost keresem, hanem a bohó színészt, aki eljátssza az adott karakterét kiválóan, de nem tud mindent...
Az AK JR egy jó iparos....
-
-
bucsher
őstag
-
törölt tag
A W50-re nem kell annyira irigykedni, szerintem nem túl jó, főleg annyiért. A többit meg majd megoldjuk előbb utóbb, hogy ti is halljátok
Oké, kivéve a K3003-at, azt nem vállalom be, hogy megveszem, annyi pénzért már inkább egy jó fejes meg egy jó erősítő hozzá.
fattyu: Szívesen látunk!
Bár lejátszó terén szerintem nem lesz újdonság, de fülesekből igen.
-
törölt tag
Üdv a klubban!
Publikus egyébként, hogy kitől vetted? Csak azért, hogy most ezzel több AK100 tulaj lett af órumon, vagy csak gazdát cserélt egy példány.
A B2 az tényleg elég jó füles, onnan nehezebb felfelé váltani, biztosan fájna anyagilag. Lesz elvileg újdonság az őszi fülestalálkozón, majd ott süllyedhetsz továbbAGE-T: Tulajdonképpen akár vehetnél valami hordozható erősítőt a telefonhoz, mondjuk egy AK10-et esetleg? Az szerintem van Európában is, vagy azt a Beyert, ami kb ugyanúgy néz ki.
fattyu: Amobil lejátszóról fejest hajtani már eleve szerintem egy kicsit speciális igény, de a te igényed még annál is jóval jóval speciálisabb, nyilván nem egyszerű kielégíteni. Eleve ami egy planárhoz kell, azt az árammennyiséget egy 3,7V-os akksi nem igazán tudja produkálni. Jó, hogy nem elektrosztatikust akartál közvetlen AK-ra dugni
Van olyan mobil lejátszó, ami elviszi a te fejeseidet is, csak az nagy, nehéz és drága lesz jellemzően. Például a Hibino DX100 is ilyesmi, de ott van például a Hifiman HM802/901, mint már párszor emlegettem. Ha az 1W-ot igénylő HE500-at szépen elvitte, akkor szerintem boldogulna a Yamaháiddal is
-
fattyu
veterán
értem hogy neked a fülessel.
de hidd el hogy amint valami éhesebb fejest dugsz rá máris veszít a fenébe az AK.
ak120 at fanyalgó arccal tettem le és húztam ki belőle a ( egyik és mégcsak nem is a legigényesebb ) fejesem.
Dx50ről jobban szólt mert annak is combosabb az erősítője.
hdrp10 ről kifejezetten sokkkkkkal jobban szólt mint az ak120ról.
sokan fejeseznek. más követelményeket támaszt. el kell fogadni. egy dap olyan mint egy dac amp kombó. hiába finomabb a dac része ha az erősítő nyakonvágja. inkább gyengébb dac de jobb erősítő. Lánc. csak mint a gyenge pontja... legyen arányos a kettő egymással.
szerintem
-
krx21
nagyúr
Gondolom biztos nem komolyan kérdezed, hogy két fejhallgató erősítő között milyen különbségek lehetnek... A DAC után biztos a 2. legfontosabb a láncban (inkább a kettő együtt) ha a fejes adott...
Bizony igen sok fejes van ahol már egy jobb erősítő rész inkább dominál, ha az elkezd hozzá gyenge lenni. Ez persze leginkább akkor fontos ha pont abban a kategóriában találod meg azt a fejhallgatót, ami igényelne több erősítést... -
AGE-T
őstag
Én is így vagyok most szinte mindennel, hogy azt a plusz 100-200 x ezer forintot nekem nem ér meg egy kicsivel jobb hang. De ha látványosabb is a különbség, akkor sem hiszem, hogy áldozni fogok 100e forintokat valamire, azért mert jól szól. Mostanában jobban érdekel az, ha balanszban van a funkcionalitás, szolgáltatás, kényelem, és a minőség. Ezt elérni egyszerre biztosan nem lehet, legalábbis olcsó pénzért nem hiszem. Úgyhogy marad a funkcionalitás, és a szolgáltatás kombó, amit egy telefontól is megkapok
Dx90-ben az nagyon vonzó, hogy cserélhető az aksija. Most jött ki, szóval biztosan tele van még buggal a szoftvere. Várjunk még a megítélésével.Nagyon érdekel a Cowon új gépe, hátha ott a droidos szoftver már elérhetővé teszi a Spotify, és egyéb szoftvereket, amit egy halandó telefonon is használ. Ha még az aksija is cserélhető lenne, az nagy királyság lenne. Vagy Eu-ban elérhető szerviz.
-
Sztem is a 2BA-ról a következő lépés már határozottan fájna anyagilag és nagyon kicsi a merítés, amit előre meg tudnál itthon hallgatni, 2-3 talán. Bár ha minden igaz, a szeptember végi füles-re jön egy Westone W40 is, az érdekes lehet. Talán
Jah és üdv a klubban(#22954) krx21 A felülete, kezelhetősége meg sokkal rosszabb a DX90-nek
-
Bodor
veterán
Végül is sikerült jó áron beszereznem egy használt AK-100-ast. Lassan egy hete használom, és maximálisan meg vagyok elégedve.
A hasonló árú, itthon is kapható, és szintén kipróbált lejátszók közül ( FiiO X5 és iBassso DX90 ) elsősorban a hangminőségével emelkedik ki, de egyáltalán nem utolsó szempont a kis méret és súly, a jól átgondolt és felhasználóbarát kezelőfelület, gördülékeny szoftver, és a beépített 32 GB tárhely sem. Van hozzá még két 32 GB-os kártyám, így a zeneválasztékkal nem lesz gond.
Jelenleg egy Brainwavz B2-vel hallgatom, és azt kell hogy mondjam, hogy eléggé összepasszolnak. Kérlek benneteket, hogy ne is agitáljatok, hogy vegyek hozzá egy jobb fülest, mert egyelőre biztosan nem szeretnék másikat vásárolni, arról nem beszélve, hogy hallottam ugye egy pár fajtát a füles találkozókon, de engem egyik sem győzött meg, még a Westone 4R/AK-120 kombó sem ! Shure-ok hangzását pl. én nem szeretem, és nem is tudom, hogy mi lenne a jelentős hangminőségbeli előrelépés, de biztos, hogy aránytalanul sokat kellene fülesre költeni hozzá.Nos, ennyi a rövid beszámoló, szerettem volna megosztani az örömömet itt is, hiszen igen sok információt kaptam itt a vásárláshoz, a találkozókról nem is beszélve.
Üdv minden topiklakónak!
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Battlefield 6
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest