- iPhone topik
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- MIUI / HyperOS topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
s4tch
veterán
válasz
bitrograde #36189 üzenetére
Ha a praktikum nem zavar, akkor valóban korrekt megoldás lehet. Nekem papíron a Fiio R7/R9 tetszik, fejes láncba mindkettő biztos elég lenne, ha nem gitároznék. Az bonyolít mindent...
Nálad ha jól sejtem, a Resonessence ddc-ként működik...? Mit ad a Soekrishez képest?
-
s4tch
veterán
válasz
bitrograde #36180 üzenetére
A hang rendben van, nálam a Hiby R3 és fehér_embertől kölcsönben vendégeskedő AK120 is helyt állt ezen a téren. Volt itthon málna lineáris táppal és az R3 egymás mellett, a saját Soekris, Pioneer asztali dac előtt. Simán össze lehetett őket keverni. Ami nem tetszett a dapban, az a praktikum hiánya. A málnán simán ment a tidal connect és a dlna, a hiby link viszont csak helyi hálózati lejátszást támogatott, netrádiót, tidalt nem. Lehet, hogy azóta tuningoltak rajta szoftveresen, bár ahogy a Hibyt ismerem... Az androidos appjuk az egyetlen dlna képes szoftver droidra, amely képtelen rendes sorrendben lejátszani dlna szerverről a fájlokat, és csak a betűrendet ismeri
Tidal connect képes dapról még nem hallottam. Nekem emiatt kapásból kiesik ez a vonal, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy ezeket tölteni is kell. Akkor már inkább Fiio R7...
-
s4tch
veterán
válasz
Hawk02 #36131 üzenetére
30e alatt legfeljebb használt mobilt találsz. Nálam van valahol egy Meizu Pro 6, az ilyesmire még használható lehet, bár meg kéne nézni, felmegy-e rá a spotify vagy az apple music. Androidos dapokat kellene elkezdened vadászni az ebayen (illetve jófogáson, külföldi oldalakon, pl. marktplaats, willhaben, stb), hátha találsz valami értelmeset 100 euró környékén. Illetve nyilván ott az iPod vonal, vagy egy iPhone 6s, amin még volt jack, és vállalható a hangja.
-
s4tch
veterán
válasz
Mortel #36106 üzenetére
https://forum.fiio.com/note/showNoteContent.do?id=202105171708309850783&tid=74
Itt vannak a firmware-ek. Próbáld meg feltenni a legfrissebbet. A linkelt oldal tetején le van írva a frissítés menete.
Egyébként mit nevezel kezdőképernyőnek? Nem lehet, hogy csak ki kéne húzni a kezdőképernyőre a parancsikonokat az alkalmazástárból? Vagy az alkalmazástárat sem éred el, az is üres?
-
s4tch
veterán
válasz
Mortel #36101 üzenetére
A twrp - ahogy a kolléga is írta - egy custom recovery. Ha nem tudod, mit csinálsz vele, ne csináld. Simán kinyírhatod vele az eszközt végleg.
Gyári beállítások visszaállítása továbbra is a javaslatom. Vedd ki az sd kártyát, úgy adatot sem veszítesz. Ezzel nem hibázol, legfeljebb vissza kell lépni fiókokba és újra feltenni pár appot.
-
s4tch
veterán
Ezer éve vettem egy Benjie S5-öt vagy 20 dollárért. Füvet nyírni használtam sokáig, majd a párom kapta meg futáshoz. Rádugtam poénból a Tinhifi P1-et. Aztaqrva. A csajszi futós popjai (Ava Max, Gossip, Daya,...) úgy szólnak, mint az állat. Aludni kéne, erre itt vigyorgok, pedig ezek nem igazán az én dolgaim. Muszáj lesz tenni rá valami rendes zenét is.
-
s4tch
veterán
válasz
zsákos bácsi #36013 üzenetére
Az N7 tőlük áfa nélkül, szállítással együtt éppen ~540eFt-ba kerül. A vámtarifát meg kéne nézni, szerintem 0% lehet, de ebben nem vagyok biztos. 0% vámmal és 27% áfával ~686eFt a teljes ár, + a posta vámkezelési díja 4e Ft (pdf).
A boltot nem ismerem, fogalmam sincs, mennyire megbízható a társaság. A garanciát én egyeztetném velük még rendelés előtt, ugyanis nem találtam a honlapon erre utaló oldalt.
-
s4tch
veterán
válasz
zsákos bácsi #36010 üzenetére
Szia, ha erről van szó, akkor ez egy amerikai cég. Ha innen rendelsz, akkor a termék árára és a szállítási költségre együttesen 27% áfát kell fizetned. Ezen kívül a postának van némi vámkezelési díja (pár száz és pár ezer Ft között, pontos vételárat kellene hozzá tudni), illetve terméktől és ártól függően vámot is kellhet fizetni.
Mi kapható náluk, ami európai eladótól nem szerezhető be, vagy annyira jó áron van, hogy megérje importálni?
-
s4tch
veterán
válasz
milkabrams #35979 üzenetére
IEM?
-
s4tch
veterán
válasz
milkabrams #35971 üzenetére
Nézd meg esetleg a head-fi topikot, van-e esetleg hozzá ajánlott dap. Mindenesetre az Amiron otthoni felhasználásra szánt fejes, nem túl könnyen hajtható, kell neki a kakaó. Hallottam több asztali erősítőre kötve, én elsősorban ezen a vonalon gondolkodnék. Esetleg egy erősebb akksis mobil dac/ampot fontolnék meg, ha lakáson belül mobilnak kéne lennie a fejesnek.
-
s4tch
veterán
Anyám lomtalanítás során talált egy ilyet. Hihetetlen, de majdnem tökéletesen működik.
A 3.5 jack kontaktos, majd beáztatom kontakt spraybe yóóól, más hibát nem találtam. Hirtelen az Elear van kéznél, nyilván nem ilyesmihez találták ki. A hangja nem kicsit loudnesses, kikapcsolt extra bass mellett is; majd kipróbálom fülesekkel is, hátha valamihez jobban passzol. Jópofa, hogy legalább 20 év pihenés után is funkcionál.
-
s4tch
veterán
Még egy dolog eszembe jutott, ami szerintem zseniális
Wiim Mini? ~100€ újonnan, tud webrádiót, tidal connectet (és ezer más streaming szolgáltatást), rá lehet küldeni a telefonon vagy bármilyen androidos eszközön tárolt zenéket, ismeri az összes létező lossless formátumot, van optikai kimenete (24/192), szerintem tökéletesen működne autóban is. A tápolása sem nagy dolog, usb-c-n kell neki 5V. Nekem a nappaliban ez a tartalék streamer, próbáltam sokféle tápról, egyáltalán nem érzékeny rá, elmegy powerbankről is. Hálózati oldalról wifi kell neki, de fel lehet konfigolni a telefon hotspotjára, és kész a hálózati oldal is. Korlátlan mobilnet vagy sd kártya nem árt ehhez a konfighoz...
Egyébként nem olyan gáz a bt sem, ha aptx hd-t használsz.
A sistergésekkel és a többivel kapcsolatban sajnos ötletem sincs.
-
s4tch
veterán
Azért érdemes ilyenkor a lánc többi elemét is közzétenni, mert így egyből kiderül, hogy a dsp tud optikai bemenetet is:
Ez pedig jó hír, így ugyanis optikai kimenet is megfelel neked. Itt jön a képbe egy ddc (digital to digital converter), mint pl. ez a Reiyin DA-03:Benyomsz egy ilyet (ha nem is pont ezt) a telefonod és a dsp közé, és kész. A konkrét típust nem ismerem, de praktikusnak tűnik, nem kell külön tápolni, nem kell plusz vezetékelés, legfeljebb egy Y kábel a telefonba. Vannak usb - coax adapterek is, de én még csak külön táppal láttam ilyet. Ez a kütyü praktikusnak tűnik, és az ingyenhez közelebb áll, mint bármelyik dap. Találtam usb-c - coax adaptert is, ddHiFi TC100S néven keresd. Az optikai kütyü amazonos review-k alapján jó eséllyel működne, a ddHiFiről kevesebbet találtam hirtelen.
Ha dapot szeretnél, az se gond. A legtöbb droidos dap tud optikát, némelyik coaxot is. Ezekkel csak annyi a gond, hogy míg a fenti feladatra egy ddc-vel bármelyik androidos telefon megfelelne, az olcsó, használt, régi dapok sokszor régi droidot futtatnak, arra meg már nem megy fel a tidal. Vagy kereshetsz nem droidos dapot, pl. Hiby R3, amin fut a tidal, jó a wifije is; offline módot nem tud.
-
s4tch
veterán
válasz
Lordus #35806 üzenetére
Nem tudom, milyen szoftvert használtál. Használható id3 szerkesztő lehet pl: tag&rename, mediamonkey. Mindkettő tud borítót is keresni.
Ha az autó nem azt a képet mutatja, amit beállítottál, akkor azt tippelem, hogy vagy elrontottál valamit, amit távolról képtelenség megmondani, vagy a mappához állítottál be egy cover.jpg/folder.jpg fájlt, amit a fájlokban nem mentettél el.
-
s4tch
veterán
A gyökér...
Ilyenkor azért illene kihozni akár szombat reggel is a cuccot.
UAT-ot tudtommal csak a hiby app tud, azzal próbáltam ki.
Olyat szerinted tud a hiby, hogy dlna forrásokat közvetlenül a dapról tallózzon? Nem találtam ilyen lehetőséget, pedig a droid appban benne van. Tudok rá küldeni dlna streamet bubbleupnp-vel, csak közvetlenül a lejátszóról nem tudtam csatlakozni a szerverre.
-
s4tch
veterán
Uhh, utóbbi miatt részvét, pocsék lehet... Nálam is necces volt, tegnap éjjel ért az országba a csomag, kis híja volt, hogy nem hozták ma ki. Nyugtasson meg a tudat, hogy a P1 klassz lesz, le se tudom tenni, pedig ez csak az alap R3, nem az R5. High gain nagyon kell neki.
R3 még: megy usb dac módban droiddal is, hangra talán így a legjobb. Közben vesz fel töltést a telefonról (5V, 0,5A). Az UAT az eddigi legkisebb kompromisszumot jelentő bt kapcsolat, amit hallottam. A Hiby droid appban még mindig fura, hogy képtelenek megoldani, hogy dlna szerveren rendes sorrendben mutassa folderen belül a számokat. Nem tudom, mennyire lesz szükségem egy dapra, alapvetően elég lehet nekem egy jobb dongle, mindenesetre ezt a kis Hiby korrekt eszköz.
-
s4tch
veterán
Lőttem egy Hiby R3-at, leginkább a felfedezés öröméért. Rég kütyüztem
A hangjáról egyelőre nem tudok hosszasan és mélyen értekezni, egyelőre csak annyi jött le, hogy a P1-hez az ereje határeset, néhány tracknél elkélne némi tartalék, de legalább a P1 tonalitása rendben van róla, nem cincog. Az AKG N40-hez bőven, sokszorosan elég low gainen is, a Hifiman RE400 és a Focal Elear is klassz róla.
Node. Van hozzá egy custom firmware, egy ruszki csávó készítette és publikálta itt. Ezzel működik tisztességesen a tidal, webrádiók (bdpst rock is, csak egy txt-be kell beleszerkeszteni), usb dac, témák, stb. És ez nem klasszik android, úgyhogy nem baj, hogy alapvetően gyengécske a hardver. A kijelző nagyon fényes is tud lenni. Ami még tetszik, az a hiby link: ha valaki nem ismeri, ez annyit tud, hogy így gyakorlatilag egy telefonnal távirányítható lejátszó lesz az R3-ból, amit simán ott lehet hagyni pl. a hifi állványon, rádugni az erősítőre, és van egy streamered. (Illetve offline zenét lehet így lejátszani, a tidalt egyelőre nem tudtam megoldani, igaz, nem is nagyon néztem utána.) Vicces, amikor a gyufásdoboznyi Hiby és a cipősdoboznyi TMP Ant vannak a böhöm Lua Con Briók előtt. Eddig jó móka.
-
s4tch
veterán
válasz
esfrost #35733 üzenetére
Nem vagyok Bp-n, mindenesetre nem tűnik megoldhatatlannak a dolog. Fel kell hozzá tenni egy TWRP-t (custom recovery): [link] Majd a recoveryből fel kell telepíteni a kernelt: [link] Telefonokkal, android boxokkal csináltam már ilyet tucatnyi alkalommal, nehéz elrontani. Korrekt USB drót, stabil számítógép és minimális angol tudás kell hozzá.
-
s4tch
veterán
válasz
kemcso #35706 üzenetére
Így van, a 24 órás használat és a hordozható jelleg nem lesz meg ugyanabban az eszközben. Kell venni egy sima asztali rádiót, ami tud mp3-at, pl [link] és kész. Tele ezekkel a piac, van olcsóbb és drágább is, a keret függvényében lesz számtalan megoldás, pláne, ha microsd helyett az usb is megfelel.
-
s4tch
veterán
válasz
bkercso #35620 üzenetére
Erre bármi, a fejegység és a többi lesz a szűk keresztmetszet... Nekem van egy Benjie S5, szívesen kölcsönadom. MicroUSB-ről tölthető, simán lehet neki állandó tápot adni, ha ügyesen el tudod valahol helyezni. Magától elmegy 10-12 órát (+ hetekig elvan készenlétben), és szép tiszta analóg kimenete van. Fillérekért volt kapható az alin, nem tudom, be lehet-e még szerezni.
Azért kérdeztem az autó/fejegység típusát, mert rengeteg típusspecifikus bővítő létezik, amit lehet a fejről is vezérelni. Nekem egy Dension iPod adapter volt anno a Corollában, tucatnyi gyári rádióhoz lehet ilyet venni, és rengeteg működik pendrive-val is. Ezek általában a cd tár csatira csatlakoznak, minimális barkácsolással beépíthetők.
-
s4tch
veterán
Szerinted ki hallotta ezeket? Jó, ha olyan benéz, aki 2-3 dappal találkozott már ebből a listából. Talán @fericske lenne a legjobb esélyed, de miután a CanJamet sem tartják a covid miatt, lehet, hogy ő is lemaradt a nagyjáról.
Egyébként mi ez a lista? Teljesen randomnak tűnik, van benne 1000 dollár alatti és 3000 dollár fölötti eszköz, és amúgy sem a dac típusa határozza meg a hangzást, pláne nem önállóan. Ebben pl. nincs is dac chip.
-
s4tch
veterán
Igen. DAP (Digital Audio Player) kell a kollégának, nem dac. A BTR5 önállóan nem képes lejátszásra, kell elé legalább egy telefon (vagy pc, vagy akár futóműként használt dap).
Egyébként az M6 simán jó lehet neki. Én megnézném a Shanling és a Hiby aktuális kínálatát is, pl. a Hiby R2 klassz lehet.
-
s4tch
veterán
-
s4tch
veterán
válasz
stemplar07 #35468 üzenetére
Az első link hibás.
-
s4tch
veterán
https://www.son-video.com/article/nomade-baladeurs-baladeurs-audiophiles/fiio/m7-noir
Hátha valaki pont ilyet keres.
-
s4tch
veterán
válasz
letoltobeze #35236 üzenetére
http://fiio.me/forum.php?mod=viewthread&tid=44662&extra=&page=6&mobile=yes
Nem vagyok tulaj, viszont valaki a fenti linken azt írja, hogy a Fiio zenelejátszó app a hibás. Esetleg próbáld ki egy másik alkalmazással (jetaudio, hiby, uapp, akármi), hogy valóban erről van-e szó.
-
s4tch
veterán
válasz
flash- #35199 üzenetére
https://headfonics.com/cayin-n3pro-review/
Papíron de klassz lenne egy akkora kijelzővel, amin youtube-ot is lehet nézni, meg mondjuk lehet híreket olvasni zenehallgatás közben...
szerk: nem válasznak szántam.
-
s4tch
veterán
-
s4tch
veterán
válasz
Greg204538 #35154 üzenetére
Ugyanaz az alapanyag van nekem is, ami Tulkunak. Könnyű cipőfűző az egész, jó a hangja, klassz drót. Az árat meg majd megmondja bordor; az évekkel ezelőtti tapasztalatom már nem biztos, hogy mérvadó.
-
s4tch
veterán
válasz
-Skylake- #35151 üzenetére
"Milyen erősítőd van, tud-e egyáltalán balanced jelet fogadni? Ha az adatlapodon szereplő Hivoxot használod, akkor teljesen fölösleges balanced kábellel foglalkozni."
Szerintem ez meglehetősen egyértelmű. Ettől még lehet igénye a kollégának a Hama kábeltől jobb, 3,5mm -> rca kábelre, ezért ajánlottam neki akár bordort, akár azt, hogy készítse el a drótot magának. Egy szót nem írtam arról, hogy 4.4-rca kábelt készítsen vagy rendeljen.
-
s4tch
veterán
válasz
Greg204538 #35148 üzenetére
Értelmetlen balanced kimenetet unbalanced bemenetre kötni. Azért szól szebben a 4.4mm kimenet fülessel, mert a füles kábele is szimmetrikus.
Milyen erősítőd van, tud-e egyáltalán balanced jelet fogadni? Ha az adatlapodon szereplő Hivoxot használod, akkor teljesen fölösleges balanced kábellel foglalkozni.
Szerelt kábellel kapcsolatban az avx-en a bordor nevű tagot tudom ajánlani, nekem készített 2 drótot is pár éve. A ~30 centis 3,5mm -> rca kiváló lett, most is az van a Centrance M8 és a Little Dot között.
Egyébként a kácsás kábel árában magán a dróton kívül benne vannak a csatlakozók is. Ha a legolcsóbb alternatívát keresed, akkor megveszed magadnak az alapanyagokat, és megforrasztod magadnak a kábelt.
-
s4tch
veterán
válasz
funkmester #35143 üzenetére
Személyes tapasztalatom kevés van, csak röviden próbáltam androidos dapot külső dacra kötni, viszont évek óta sok review foglalkozik ezzel. Pl. ott volt a Hidizs AP60, aminek az első generációja egyáltalán nem szólt jól a saját analóg kimenetén, viszont asztali rendszerbe többen illesztették Chord Mojo mögé, és úgy elégedettek voltak vele. Androidos Pioneer dapokat szintén többen használnak komoly asztali láncban.
Nekem eddig a legjobb itthoni hang úgy sikerült, hogy az elején telefon volt, mögötte asztali dac, majd integrált erősítő. Nem volt praktikus, de a hang tetszett. Szerintem simán van létjogosultsága akár egy dapnak, akár egy iPadnek, droidos tabletnek asztali lánc elején, pláne, ha olyan szoftver van rajta, ami távirányítható (pl. Hiby R3 + hiby link).
-
s4tch
veterán
Van az aprón egy Lotoo PAW 5000 jó áron. Ha valakinek a streaming nem kötelező, nézze meg, qrvajó hang, és tudtommal usb dac-ként is tud működni.
-
s4tch
veterán
válasz
onkelz #35017 üzenetére
Ja, hogy nem csak példaként említetted. Ahhoz valóban javasolják az IEMatch használatát, fura választás volt a 10 ohmos kimeneti impedancia a gyártó részéről.
Ahogy Fericske írja, tapasztalatok alapján a számháború kb. bármerre eldőlhet. Van egy Centrance Hifi-M8-em, amin 3 állásban lehet állítani a kimeneti impedanciát; az itthoni IEM-ek közül van, amelyik reagál rá, és van, amelyiknél gyakorlatilag nulla változást hallok.
A helyedben leginkább személyes próbát preferálnék, ha meg az nem megoldható, akkor a magasabb impedanciás (mi számít magasnak, ugye... tényleg csak vakon tippelve: ebben az esetben ~30 ohm fölött) fülesek közül próbálnék választani. Vagy ott a head-fi, ahol tudnak javasolni olyan fülest, ami garantáltan jól működik az R6 mellett.
-
s4tch
veterán
válasz
-Skylake- #34977 üzenetére
Hát akkor bármilyen HibyLink kompatibilis lejátszó megfelel neked, ami képes USB transzportként működni. Viszont amit @fericske írt, az fontos: lehet, hogy egy lejátszó tud mindent, amit szeretnél, csak épp nem egyszerre.
Ezúttal a head-fi a tökéletes hely neked: ha egy lejátszó hangjára kíváncsi az ember, az olvasgatás nem fogja pótolni a próbát, viszont a funkciók tekintetében a fórumok hasznosak tudnak lenni.
-
s4tch
veterán
Ha szabad javasolni, ugorjunk.
-
s4tch
veterán
válasz
-Skylake- #34841 üzenetére
Mielőtt ilyen magabiztosan "fals infót" kiáltunk, esetleg nézzünk utána a témának:
http://fiio.me/forum.php?mod=viewthread&tid=44021Updated in 2019.12.23
M6-FW1.0.3 firmware dowload: Click here
The following changes and improvements have been made to the FW1.0.3 compared to the FW1.0.2 on M6:
1. Added new option to remove the white list app limitation; You can go to "Settings -> General -> About device" and tap 7 times on 'Kernel version' to remove the limitation,and then reboot the player. After that you will be able to install any third-party apps;(However, kindly note that the player might act slow if running with too many apps. And some third-party apps may not work properly on the player, in which case you can uninstall them in Settings -> General -> Apps); -
s4tch
veterán
válasz
lanszelot #34837 üzenetére
Foglaljuk össze:
- legyen irreálisan magas üzemideje
- ne legyen kicsi a kijelzője (ez máris ellentmondás: a nagy kijelző fogyaszt, surprise-surprise)
- legyen benne bluetooth
- legyen külső tárhely
- tudja folytatni a lejátszást külső tárhelyről akkor is, ha a kártyát időközben eltávolították
- legyen olcsó, de ne legyen túl olcsó, mert ha túl olcsó, akkor csak szar lehet
- ne legyen fisfos kínai (v.ö. "legyen olcsó")Ilyenek jutottak eszembe:
- iPod touch: nem bővíthető
- Xduoo X3 + rockbox: nincs bt, közepes üzemidő
- Plenue D: drága
- Sony A105: drága
- Shanling M0: nincs bookmark/auto resume
- Sony A17: kifutott, drága
és a többi... Neked igazából egy kisebb androidos dap kéne, csak nem vagy hajlandó fizetni érte. ¯\_(ツ)_/¯Még egy megoldás lehet, ami szintén nem fér bele a 100 fontba, de mivel tisztáztuk, hogy délibábot kergetsz, ez jelentsen neked problémát: Fiio M6. Gyárilag nincs rá podcast app, de a legfrissebb firmware-rel elvileg lehet rá apk-t sideloadolni, úgyhogy tulajdonképp azt teszel rá, amit akarsz.
-
s4tch
veterán
Olyan bt vevőről nem tudok, ami utána digitális jelet ad ki USB-n, és ráadásul garantáltan kompatibilis a Ford fejekkel.
Szerintem egy használt iPod lenne a kézenfekvő megoldás. Egy kábel a kesztyűtartóba, és ott maradhat örökre. Nekem ~10-11 év alatt ment tönkre az első akksi egy 5gen iPodban, úgyhogy egész jól bírják az ilyen használatot.
Illetve a fejegység pontos típusának ismeretében lehetne keresni valami hasonló bt illesztőt:
https://www.amazon.de/dp/B074PS85MP/
https://www.amazon.de/dp/B019QGFTC2/
Ha itt végignézed a képeket, ott látható, melyik fejjel kompatibilis az eszköz. Ezen kívül az ebayen vagy az aliexpressen is érdemes lehet szétnézni. Arra figyelj, hogy nem csak az autó évjáratának, hanem a támogatott fejegységnek is passzolni kell. -
s4tch
veterán
Ezek típusspecifikus illesztők, egyik sem felel meg annak, amit korábban írtál ("a kimenete pedig úgy viselkedne mint egy usb port-ra tehető mp3 lejátszó"), és autóban egyiket sem lenne egyszerű tápolni. Szóval igazából egy biztos: neked nem olyan kell, mint amit linkeltél.
Ha jól sejtem, az autód gyári fejegysége nem tud bt-t, és szeretnéd okosítani? Akkor jussunk közelebb a megoldáshoz: milyen kocsi, milyen fejegység? (Van egyébként autóhifi topik, érdemes lehet rákeresni benne az autódra, lehet, hogy már szóba került hasonló igény.)
-
-
s4tch
veterán
Hestia kollégán kívül hallotta valaki az iBasso DX160-at? Papíron ideális lenne a 2 hordozható dac/ampom helyett...
-
s4tch
veterán
válasz
Lev Abalkin #34677 üzenetére
Ehhez nehéz mit hozzáfűzni azon kívül, hogy örülök, hogy megoldottad.
-
s4tch
veterán
válasz
Lev Abalkin #34673 üzenetére
A mappában kevés lesz a jpeg, bele kéne őket tenni a fájlok id3 tagjébe. Ajánlott program: Tag&Rename.
-
s4tch
veterán
válasz
Szabi_82 #34619 üzenetére
Ja, így más a leányzó fekvése. Ha szabad egy kéretlen jótanácsot elereszteni: nem vennék elektronikai cikket hitelre.
Ezek közül valamelyik?
https://hardverapro.hu/apro/fiio_m6_dap_dac_fekete/friss.html
https://hardverapro.hu/apro/shanling_m3s_dap_usb_dac_usb_transport_aptx_gyari_2/friss.html
https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=31&t=139177 (új júzer, már-már gyanúsan olcsó, de egy próbát megérhet)
https://www.jofogas.hu/heves/Xduoo_X3_II_lejatszo_elado_98526008.htm
Egyikhez sincs semmi közöm. A Fiiót nem ismerem, a középső kettőt hallottam és szerintem bőven meghajtanak egy hordozható fejest, az X3-ii elődje ismerős, az alapján ez is megérhet egy kört. -
s4tch
veterán
válasz
Szabi_82 #34616 üzenetére
Ami nekem nagyon tetszett, és ár-értékben is jónak tűnt: használt Questyle QP1R, új vagy használt Plenue D (van belőle D2 néven új generáció, azt nem ismerem, állítólag az is hasonlóan jó ajánlat), Shanling M3s, illetve ennyiért simán lehet találni használt Plenue 1-et. Alkalmanként ki lehet fogni használt, magasabb kategóriás Astell&Kern lejátszókat is jó áron. Ezek offline eszközök. Ha ennyi elég, akkor fölösleges lehet 200-at költeni egy eszközre, ami tud streamingelni, viszont azt a részét nem használnád.
Viszont megfontolnám, hogy legyen-e streaming a kütyüben. Ebben az esetben az iBasso DX160, Hiby R5 (Pro), Hiby R3, Pioneer XDP-300r vagy ennek az Onkyo tesója is megfelelhet. Ebből csak a Pio volt a kezemben, az Onkyo nagyjából megegyezik vele, a többinek meg csak olyan jó az irodalma, hogy látatlanban bepaliztak. A Pio szerintem jobb volt, mint a Fiio X7ii.
Állítólag elég jók az új, M-jelű Fiio játékosok is (M6-M9-M11). Ezeket itthon meg tudod hallgatni üzletben, nekem nincs tapasztalatom velük.
(#34617) kemcso: itt van előzmény. A keret pontosan nem derül ki, de ha az X7-ii belefér, akkor ~200e körül lehet a határ.
-
s4tch
veterán
válasz
stemplar07 #34603 üzenetére
Ne bonyolítsuk túl: ha eddig mindkét eszközt a V30-ra dugta a kolléga, akkor talán joggal feltételezhetjük, hogy neki az unbalanced verzióra (DC-02) lenne szüksége.
-
-
s4tch
veterán
Muszáj az is, hogy android fusson rajta, vagy a tidal elég? Kell tidal offline is?
Két verzió jutott eszembe: Shanling M2x vagy Hiby R3 zárt rendszerrel, illetve használt Pioneer XDP-300r androiddal. Utóbbihoz kell némi kitartás, hogy beleférjen a keretbe. 250 euró körül rendszeresen ki lehet fogni, de sajnos a gyenge forint miatt nagyjából minden drágult mostanában, ami nem itthon készül.
Vagy az új telefon lesz a lejátszó, és veszel mellé egy jobb hordozható dacot, pl. Oppo HA2. Hangban jobb lesz, mint hasonló áron egy dap.
-
s4tch
veterán
válasz
Lev Abalkin #34563 üzenetére
-
s4tch
veterán
válasz
Lev Abalkin #34547 üzenetére
Bő 40 rongyért simán jó vételt csináltál, fasza játékos a Plenue D.
Füles topikban beszéljük meg a többit. Addig találd ki, milyen az ízlésed. A Plenue-nek szerencsédre nincs megosztó karaktere, a füles - pláne 30-40 ezresért - szerintem nehezebb eset.
-
s4tch
veterán
Jah, csak lassan írok. Átnéztem az amazon és néhány webshop kínálatát is, hátha van valami kihagyhatatlan akció.
Az ebayen ki lehet fogni jó vételeket, mint pl. ezt a Questyle QP1R-t, ami pár hete kelt el vicc összegért. Most van Plenue D korrekt áron a lengyeleknél, AK120 a spanyoloknál (ez nekem asszem kimaradt), ez a Shanling M2x is érdekes lehet, de ezeknél a P1 vélhetően jobb hang.
-
s4tch
veterán
válasz
Lev Abalkin #34527 üzenetére
Az AK70 mellett ezt is megnézném:
https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=31&t=137864
Ez egy 3x ennyibe kerülő lejátszó volt régebben, sima, végtelenül sokáig hallgatható, szerintem műfajtól függetlenül kiváló eszköz. Buta, jó hanggal.Szintén buta, jó hangú, üzemidőben bajnok cucc a Plenue D. Tudok egy potenciálisan eladó Lotoo PAW 5000 MK2-t is, rákérdezek a tulajnál, elkelt-e már. Abban sincs fölösleges feature a hangon kívül. Az AK70 sem túl okos egyébként, használtan 85e irányáron az is megfontolandó, az eladó is megbízható.
-
s4tch
veterán
válasz
SirRasor #34435 üzenetére
"A legjobb hely szerintem a netes bolt. Amazon, árukereső stb, ha ott elég sok ember írja, hogy jó, akkor az már valami."
Az fontos valóban. Csak akkor azt áruld el, miért vetted a drágább, gyengébb minősítésű lejátszót az olcsóbb, jobb minősítésű helyett.
https://www.amazon.co.uk/dp/B07L8P8QDY/
https://www.amazon.co.uk/dp/B07CBM8LFT/(Egyébként az árukeresőre nulla vásárlást építenék, annyira random vélemények vannak ott. Csak a logikai bukfenc az érdekes az érvelésedben.)
-
s4tch
veterán
válasz
stemplar07 #34347 üzenetére
Tidalra régóta létezik hasonló, ingyen...
-
s4tch
veterán
válasz
\\ZerG// #34199 üzenetére
Ez elég random triónak tűnik... Milyen ismérvek alapján választottad ki ezeket? Milyen fülhallgatót hajtanál vele? Milyen tudást vársz el? Pl. tudjon-e usb dac-ként működni, bluetooth érdekes-e bármilyen irányból, tudnád-e esetleg egy balanced jelút hasznát venni, stb.
A háromból én a Plenue D-t választanám.
-
-
s4tch
veterán
válasz
Adrián0419 #33866 üzenetére
Vegyél telefon mellé egy EarStudio ES100-at és ízlés szerint egy Meze 99-et vagy egy Focal Spirit Prót. 5-6 év múlva találkozunk legközelebb.
-
s4tch
veterán
válasz
aDaM909 #33709 üzenetére
Nem véletlenül írta a kolléga az S5-öt: azt már láttuk, hallottuk, ismerjük. (Nekem is van belőle.) Bevált típus, a legtöbb olcsó iemhez bőven elég az ereje, és a kissé világos hangja jól ellensúlyozza az olcsó fülesek mélykiemelését.
A többi Benjie modellnek inkább a head-fin olvass utána. Valamelyik Ruizu is érdekes lehet 20 dollár környékén.
-
s4tch
veterán
válasz
gaben22 #33655 üzenetére
Semmi gond a fals hiedelmekkel, egészen addig, amíg ki nem szivárognak nyilvános helyre, és mások nem olvassák őket.
A vezetékmentes hangcuccoknál a latency SEMMIT nem jelent, egészen addig, amíg nem kapcsolódik videóhoz a hang. Zenehallgatásnál nem a latency a szűk keresztmetszet, hanem a sávszélesség és/vagy a használt kodek, plusz ezen kívül a vevőbe épített d/a konverzió minősége, illetve az erősítés.
-
s4tch
veterán
válasz
stemplar07 #33586 üzenetére
Hallgatható a V30, telefonhoz képest kiemelkedő. Bár most, hogy a rendesebb telefonok többségéről lehagyják a jacket, nehéz egy telefon saját analóg hangjáról mesélni, lévén nincs neki, csak a rádugott kütyü hangját hallja az ember... Szóval ha valaki telefonon szeretne zenét hallgatni, nem akar külön kütyüt cipelni, és egy drága bt fülesre sem szeretne költeni, annak a V30 nyilván jó választás.
Azt meg te is belátod, hogy quad dac ide vagy oda, az XB10 és az ES100 jobban szólnak a telefonoknál.
-
s4tch
veterán
válasz
stemplar07 #33572 üzenetére
Dual volt neki, és tényleg nem estünk tőle hanyatt. Több találkozón is előkerült a telefon, egy Axon 7 egy számmal jobban szólt nála.
A V10 volt szerintem a legjobb hang az LG vonalon. Ha más márka is játszik, akkor vagy Axon 7, vagy a Meizu Pro 5, ill. a Pro 6 Plus lehet még opció.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- SkyShowtime
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Robotporszívók
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- KINGSTON FURY 32GB (128GB KIT)
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest